אף אחד לא יכול לדפוק אותך, קנסות פירעון יש להם נוסחה של בנק ישראל, ואף אחד לא יכול לסטות ממנההם יכולים לדפוק אותי עם קנסות?
אף אחד לא יכול לדפוק אותך, קנסות פירעון יש להם נוסחה של בנק ישראל, ואף אחד לא יכול לסטות ממנההם יכולים לדפוק אותי עם קנסות?
ובחכמה לענ"ד...זה לא כסף שלי, והאדם שזה שלו לא ישקיע בשום סוג של השקעה, חוץ מנדל"ן, וגם זה בקושי.
תודה שהסברת לי...צריך לחשבן גם את ההצמדה מעבר לריבית
בשנה האחרונה זה ריבית +הצמדה באזור ה7.5%
הלואי זה במידה ואכן יצליחו להילחם באינפלציהתודה שהסברת לי...
וצפי המדד לשנה הקרובה [שזה לא מחייב כלום] היא פחות מ 3%.
השאלה תמיד מה החלופה?שורה תחתונה זה נכון שלא כדאי בתקופה כזו לסגור חלק ממשכנתא,
או שדווקא כן כדאי, או שאין הבדל בין תקופה כזאת שהריביות גבוהות לשאר תקופות?
נכון, זה הנקודה, רק זה קצת מורכב ומסובך לחשב את זה.השאלה תמיד מה החלופה?
אם בהשקעה שלו הוא מניב תשואה גבוהה יותר, אז למה לסגור?
ואם ההשקעה שלו מניבה פחות, אז הוא יכול לסגור גם עוד חלקים במשכנתא.
זה לא במידה ו...הלואי זה במידה ואכן יצליחו להילחם באינפלציה
אז זה כבר שאלה אחרת שלא קשורה לפה.נכון, זה הנקודה, רק זה קצת מורכב ומסובך לחשב את זה.
נכון, רק עניין אותי ספציפית לגבי עניין הריביות הגבוהות, שמישהו אמר לי שזה לא זמן טוב לסגור, והובהר לי שהוא טועה.אז זה כבר שאלה אחרת שלא קשורה לפה.
הלואי זה במידה ואכן יצליחו להילחם באינפלציה
הכוונה היתה על פחות מ3% התחזיות של הכלכלנים לשנת 2023 זה 3% לפחות מזה אכן הלואי ונגיעזה לא במידה ו...
כרגע זה התחזיות של כל הכלכלנים בבנק ישראל באוצר ובכל הבנקים.
ולפי התחזיות האלו כל הגופים הכלכליים האלו מקבלים החלטות כבדות משקל...
וזה ממש לא בגלל שהם מקווים למשהו.
תחזית ל12 חודשים הקרובים של בנק ישראל היא 2.28.הכוונה היתה על פחות מ3% התחזיות של הכלכלנים לשנת 2023 זה 3% לפחות מזה אכן הלואי ונגיע
התחזיות של הגופים שהזכרתי הם בין 2.6% ל3%.הכוונה היתה על פחות מ3% התחזיות של הכלכלנים לשנת 2023 זה 3% לפחות מזה אכן הלואי ונגיע
לא ניסיתי להוציא לשיפוץ משכנתא על 70%לכל המבינים,
האם ניתן להוציא משכנתא לשיפוץ עד 70% על דירה אחת, במידה ויש לי כבר דירה שניה [למשל אם אני יצהיר שאני רוצה למכור את השניה]?
תודה מראש, נא לענות מידיעה.
זו לקונה בנהלי בנק ישראל, ובעיקר תלוי בבנק ובבנקאי, יש פעמים שיוציאו תצהיר דירה יחידה, ויש שיזרמו (ככל שהדירה המשופצת היא הראשונה), ולגבי הצהרת מכירה זה לא רלוונטי, כי ההצהרה הנ"ל קוראת ברשות המיסים, גוף שלא מעורב בשיפוץ כמובן.לכל המבינים,
האם ניתן להוציא משכנתא לשיפוץ עד 70% על דירה אחת, במידה ויש לי כבר דירה שניה [למשל אם אני יצהיר שאני רוצה למכור את השניה]?
תודה מראש, נא לענות מידיעה.
ומה הייתה התחזית שלהם בתחילת 2022?זה לא במידה ו...
כרגע זה התחזיות של כל הכלכלנים בבנק ישראל באוצר ובכל הבנקים.
ולפי התחזיות האלו כל הגופים הכלכליים האלו מקבלים החלטות כבדות משקל...
וזה ממש לא בגלל שהם מקווים למשהו.
נכון, אף אחד לא אומר שהתחזיות של הכלכלנים תמיד מתממשות, אבל ודאי עדיף לפעול לפי תחזיות של הכלכלנים מאשר לפי תחושות בטן וכדו'.ומה הייתה התחזית שלהם בתחילת 2022?
התחזית המקרו-כלכלית של חטיבת המחקר, ינואר 2022 | בנק ישראל - הבנק המרכזי של ישראל
התחזית המקרו-כלכלית של חטיבת המחקר, ינואר 2022 | בנק ישראל - הבנק המרכזי של ישראלwww.boi.org.il
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: