שוב אותה שאלה, מי זה הכלכלנים האלו?
אני בקשר עם כמה וכמה כלכלנים, ואני גם מודעת לדעתם של כלכלנים רבים, ואני לא מכירה כלכלן אחד שחושב שעכשיו זה זמן טוב להשקיע בדירות.
[קניה של דירה למגורים זה סיפור שונה]
ב. לא הבנתי איך כל זה אומר שלא תהיה עליית מחירים.
שוב, אני לא נביאה ואני לא יודעת מה יהיה.
אבל כשמחירי הדירות עלו בטירוף ללא קשר אם לאנשים אש יכולת לשלם או שלא, ועם זה שעליית הריבית גרמה להתייקרות של עוד כמה מאות אלפי ש"ח בתשלומי המשכנתא, [לאלו שלוקחים היום משכנתא, לא לאלו שלקחו לפני עליית הריבית] אז זה אומר שאנשים לא יכולים לקנות במחירים האלו, מה שמוריד בצורה רצינית את הביקוש, ויכול בהחלט לגרום גם לירידות מחירים, כמו כן עליית הריבית גורמת לכך שתשואת השכירות היא אפי' יותר נמוכה מהריבית על המשכנתא שלוקחים, מה שאמור לגרום לכל משקיע נבון לחשוב טוב טוב אם כדאי לו להשקיע כעת בדירה, וכך בעצם מוריד עוד את הביקוש כי יש הרבה פחות קניה של משקיעים.
יש פה סיכון לתשואה שלילית בגלל הפערים בין תשואה המתקבלת מהשכירות לבין הריבית על המשכנתא.
ויש גם סיכון רב לירידות מחירים בשנים הקרובות, ואז זה הפסד הן של האחוזי ירידה והן של ה8% מס רכישה + הוצאות תיווך + עו"ד + הוצאות על שיפוצים + תיקונים + מנהל נכס.
ובקיצור מדובר פה על סיכון להפסדים של כמה מאות אלפי ש"ח בשנים הקרובות.
אם כבר סיכון יש בשוק ההון וכדו', שעכשיו בגלל המיתון העולמי זה לא צפוי מה יהיה שם.
זה לא אשכול שעוסק בשוק ההון לכן לא אתייחס לזה פה.
אבל כמובן שמי שטיפה מבין בשוק ההון, מבין שלא קרה שום דבר מיוחד עכשיו.