טיפים לשמירה על בית מסודר

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י פדואלה;n4906176:
תדעי לך שלא ידעתי שיש בי את התכונה הזאת.
לא הגעתי מבית מאוד מסודר.
ופתאום כשהתחתנתי, ראיתי שאני אוהבת אתזה מאוד, ויודעת איך לעשות אתזה מאוד טוב.
ויש לי אחיות שרובן לא כמוני, כך שאני מכירה מקרוב קרוב נשים שהם לא כאלה, ואני לא מתלהבת שלא מסודר, כי הכרתי משהו דומה בילדותי.
אני רק לא מבינה איך אמא ל-9 ילדים, עושה הכל לאט ל-א-ט, ובכל אופן הילדים שלה יוצאים כל בוקר יחד עם ילדיי, והולכים לישון כמעט איתם,למרות שהארונות הפוכים, והכביסות מטיילות, והכלים "מתחברים"(הבשרי עם החלבי+הפרשי הגובה) והכל טס ומטייס ומתנייד וזז כל הזמן..., והכל שם ב-ס-ד-ר!! פשוט חיים, נושמים ונהנים גם בלי סדר. סוג של אופוריה כזאת...
כנראה שזה אפשרי.

פדואלה את חמודה.

אני חושבת שאני מתאימה לאמא שאת מתארת
אבל אני דוקא עושה הכל מהר מהר
אבל אין לי עצבים להיות כל היום סביב הסדר.
והכביסות שלי מטיילות בלי לעצור..
ויש לי המון צעצועים שלא עוזר כמה שאני יסדר וימיין
בסוף תמיד הכל מבולגן.

ותמיד מגיע אצלי שלב שאני מיואשת ורוצה קצת שקט
ולא מענין אותי בכלל שיהפכו את כל הבית ויגזרו את כל העיתונים
העיקר שיתעסקו ויניחו לי לכמה דקות של שקט

וכשהילדים מסיימים להעסיק את עצמם אז יורדים קצת לחצר
ואחר כך רק צריך לאכול
ואחר כך לישון
אז איפה מספיקים לסדר??

וכל הבלגן של כל היום נשאר לערב שלאף אחד כבר אין כח
אבל זה מן יאוש כזה ולא כזאת אופוריה כמו שאת מתארת
כי זה לא כייף לחיות בבלגן...

ויש ימים שאני מחליטה שלא יורדים לפני שמסדרים אבל בתכלס זה לא כ"כ הולך.

מוכר למישהו?

..דוקא אצלי הבנים יותר מסודרים (כולל בעלי)

• תודה
Reactions: YR

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה אשכול נחמד!
פדואלה חשבתי שרק אני מסודרת ואני רואה שאת דומה לי באופי גם בלרצות הכל מושלם וגם בסדר.
גם אצלי כל המטבח בקופסאות וזה מאד נוח !
אבל הפסטה איך את שמה בקופסאות ? אני משתמשת בכל פעם בחבילה וחצי ?
לגבי המשחקים גם אצלי מסודר בקופסאות אבל כשהם לוקחים הם מחזירים מבולגן.
וכאן מתחילה הנקודה : אני היחידה המסודרת מאד בבית וכל הילדים = בנים ובת אחת. למרות שמחונכים מגיל צעיר לסדר זה עדיין לא זה .
אני מקפידה שלפני שבאיחם לאכול השולחן עם כל הגזירות צריך להיות ריק אבל אני לא תמיד עומדת על זה כי לפעמים אין כח.
יש לי סלסלה לכל הנעליים מתחת לספסל חמוד בכניסה לבית וזה מעולה אבל תמיד אני צריכה להגיד להם להכניס את הנעליים. זה לא משתרש להם הסדר.
יש לכל אחד שולחן בחדר ובכל זאת אוהבים לכתוב ולגזור בסלון ואני צריכה שוב להגיד ולתזכר שלא כאן כותבים.
אותו דבר משחקים מסודרים בסלסלאות מתחת לספסל בהול אבל הם עוצרים לשחק בהול כי אין להם כח להביא לחדר .
אבל בגדול הבית מאד מסודר .וכן השרותים בעיה כל יום מנקים את שני השרותים. יש שרותים שאני לא מרשה להכנס שישאר נקי יותר אלא אם כן תפוס השני .

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
פדואלה,
אולי זאת חוצפה לבקש, אבל מעניין אותי לראות גם תמונה של המקרר שלך,
לקבל קצת מושגים והשראה בסידור המקרר.

yamb

משתמש צעיר
לגבי המקרר- תחפרי כאן באתר ותמצאתי את המקרר של רותי 12
תענוג של סדר.... נראה מתי יגיעו מעשי למעשי היושבים כאן.

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אלפא;n4906920:
השרותים עצמם זה לא הבעיה.
דוקא האסלה עצמה מאד נקיה, הבעיה זה מאחורי השרותים, הריח.....:rolleyes:
בן ה3 לא מגיע לגובה של האסלה, בן ה5 מרחף תוך כדי...
והתוצאה..:eek::eek::eek:
4 פעמים ביום אני מנקה עם אקונומיקה מאחורי השרותים, גורפת וכו'..
יש פתרון???? או להתייאש..
(וניסינו לקטן את כל סוגי השרפרפים, ישבנון וכו'- לא הגענו להתאמת גובה מושלמת)

ראיתי אצל מישהי שרפרף מוצלח לבני 3
מאיקאה- 12 ש"ח
בדיוק בגובה מתאים וגם מעוגל
http://www.ikea.co.il/catalogue/Children_first/Baby_Accessories/60248418

קבצים מצורפים

• 60248418_Enlarge.jpg
    60248418_Enlarge.jpg
    KB 14.5 · צפיות: 16

אנוכי

משתמש מקצוען
א. פדואלה ראיתי שאת שמה את הפסטה בקופסא מה הענין? מדוע היא לא בחבילה של הסופר? ואת קונה כל פעם חבילה אחת?
ב. לגבי המפה הח"פ - לא יותר קל לטאטא וזהו? ונראה לי שאצלי - אם אני לא אדביק את זה לרצפה בדבק חם- אז היא תהיה לאט לאט בפינה והכל זרוע מסביב...

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אנוכי;n4907586:
א. פדואלה ראיתי שאת שמה את הפסטה בקופסא מה הענין? מדוע היא לא בחבילה של הסופר? ואת קונה כל פעם חבילה אחת?
העניין הוא לשמור על טריות(אלו קופסאות ששומרות מאוד על טריות) וחרקים.
לפעמים אני משתמשת רק בחלק מהחבילה, אז את מה שנשאר, אני שמה בקופסא.
אני קונה דוקא כמה חבילות יחד, אבל החבילות האחרות הסגורות נמצאות אצלי בסלסילה אחרת במזווה.
בארון הזה נמצא מה שכבר פתוח, ומה שבא לשימוש מיידי.

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
מנסיוני הקט (5 בנים הגדול בן 6.5)
מה שהכי חשוב זה עקביות
מה שהחדרתי בלי להתייאש נתפס (הכוס של השוקו תמיד בפח, הציצית שהורידו לא על הרצפה אלא במקום המיועד לה לעומת התיק שלא תמיד תלוי והמשחקים והטושים והגזירות והמים בשרותים... מה עוד????)
עלה לי עכשיו רעיון, אם אבצע אותו אשתף אתכן
להכין איזה לוח משימות לכל חלק ביום מה צריכים לעשות (בוקר - פיגמה על המיטה, לילה- נעליים ליד המיטה, בגדים משומשים -בסל וכו)
זה בעיקר בשבילי שאצליח לעקוב ולהרגיל אותם ולהרויח בית שפוי יותר
זה מצחיק אותי (או מעציב) כשאני נזכרת שהבכור שלי היה קטן ולא היינו מספיקים לסדר את החדר לפני השינה הוא היה בוכה שהוא רוצה לסדר כי זה מפריע לו, ואני מגיעה יותר ויותר למסקנה שזה פשוט אשמתי

saru

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פדואלה;n4907740:
העניין הוא לשמור על טריות(אלו קופסאות ששומרות מאוד על טריות) וחרקים.
לפעמים אני משתמשת רק בחלק מהחבילה, אז את מה שנשאר, אני שמה בקופסא.
אני קונה דוקא כמה חבילות יחד, אבל החבילות האחרות הסגורות נמצאות אצלי בסלסילה אחרת במזווה.
בארון הזה נמצא מה שכבר פתוח, ומה שבא לשימוש מיידי.

וואו את ממש סופרוומן!!
את מרשה לי לשאול כמה ילדים יש לך?
אני רוצה להתעודד :)

עין טב

משתמש פעיל
יש בדיחה ידועה למה לליל הסדר קוראים 'ליל הסדר', כי זה הלילה היחיד בשנה שהבית מסודר...
טיפ קטן: אצלינו כשמנקים את המשחקים לפסח אורזים כל משחק בשני סיבובים של ניילון נצמד (הכחול, עם המתקן הידני), ובמשך השנה כשהם רוצים לשחק במשחק מסויים הם מורידים את הניילון. הרווחנו שני דברים. א', שנה הבאה לא ננקה משחקים שלא השתמשו איתם השנה. ב', בזמן שהם מורידים את הניילון, בתת הכרה חודר להם מושגים של סדר.
באופן כללי, כפי שרבים כתבו, אנו עומדים להם על הראש שנים שנים ונראה שלא עוזר, אבל תמיד רואים התקדמות, תמיד יש איזה ילד שהתרגל לשים את הכוס בפח וכדו'. אך על שני דברים אנחנו מקפידים: 1. ביום שישי לכבוד שבת אין מצב שהחדר לא יהיה מסודר. 2. הסלון נוהגים בו חומרא יתירה, הוא חייב להיות מסודר, אין מצב שנשאר בו דבר שלא במקום, ואם לא, אל תכנסו אליו. זה נותן לפעמים השראה לכל הבית, והמאמץ לשמור על חדר אחד מסודר הוא לא כ"כ גדול.

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י רותי12;n4907275:
איזה אשכול נחמד!
פדואלה חשבתי שרק אני מסודרת ואני רואה שאת דומה לי באופי גם בלרצות הכל מושלם וגם בסדר.
גם אצלי כל המטבח בקופסאות וזה מאד נוח !
אבל הפסטה איך את שמה בקופסאות ? אני משתמשת בכל פעם בחבילה וחצי ?
לגבי המשחקים גם אצלי מסודר בקופסאות אבל כשהם לוקחים הם מחזירים מבולגן.
וכאן מתחילה הנקודה : אני היחידה המסודרת מאד בבית וכל הילדים = בנים ובת אחת. למרות שמחונכים מגיל צעיר לסדר זה עדיין לא זה .
אני מקפידה שלפני שבאיחם לאכול השולחן עם כל הגזירות צריך להיות ריק אבל אני לא תמיד עומדת על זה כי לפעמים אין כח.
יש לי סלסלה לכל הנעליים מתחת לספסל חמוד בכניסה לבית וזה מעולה אבל תמיד אני צריכה להגיד להם להכניס את הנעליים. זה לא משתרש להם הסדר.
יש לכל אחד שולחן בחדר ובכל זאת אוהבים לכתוב ולגזור בסלון ואני צריכה שוב להגיד ולתזכר שלא כאן כותבים.
אותו דבר משחקים מסודרים בסלסלאות מתחת לספסל בהול אבל הם עוצרים לשחק בהול כי אין להם כח להביא לחדר .
אבל בגדול הבית מאד מסודר .וכן השרותים בעיה כל יום מנקים את שני השרותים. יש שרותים שאני לא מרשה להכנס שישאר נקי יותר אלא אם כן תפוס השני .

הם יודעים שיש להם משרתת שעושה את זה בנכו אז למה שיעשו יום יומים שאת לא תגידי ולא תסדרי הם ילמדו לעשות זאת

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
טיפ נוסף

1-
לארגן את השבוע מה עושים כל יום
למשל- כביסות יום ראשון שלישי
קיפול כביסה ורבעי
נקיון בית יסודי - חמישי , אבק ,מדפים ארונות,... ספרי חלונות
סלטים - עוגות ,רבעי
2-
וחשוב לעשות יום אחד יום חופשי - חופשי מנקיון חופשי מגיהוץ...
לי מאד עוזר
למשל יום רבעי זה יום בעיקר לילדים ולא מכונת כביסה ללא מגהץ ללא הדחת כלים - באותו יום חד פעמי , אוכל מהמקפיא / או פיצה

3-
בעיקרון כל השבוע ובשבת אין חד פעמי - "חוץ מהיום חופשי "

4-
י שכאלו שגם רושמות כל מוצ"ש מה כל יום אוכלים בתחילת השבוע- יום שניצל יום עוף יום מרק יום דג....- עוזר לא להסתכל על המקרר ולחשוב מה היום נבשל....

5-
עוד אחד - חלונות כל שבוע להליט על חלון יסודי יסודי - מסילות להוציא לשטוף עם צינור ולא את כ ל החלונות יחד

6-
משהוא מצחיק ..( אני קוראת לזה שימוש אחרון ) תמיד יש סמרטוטים רטובים מאד שצריך ליבש או לכבס בדקות האלו לפני שאני שולחת לסל כביסה אני עוברת על אחת הרשתות של החלונות בבית כבר יש לך סמרטוט רטוב ואבק תמיד יש , או את המסילה של החלון

7-
יש לי מכחול ציור עבה אני משתמשת בו לנקיון של המסילות חלונות , וכך לא צריך סמרטוט עם סכין לחלק הצר

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שירונת;n4907182:
נראה מאיקאה
אגב הם לא זולות בכלל והפלסטיק נשבר בנפילה.
(אולי לפסטה זה טוב... אני שמתי בזה ביסקויטים וכד' ונשבר מאוד מהר)

כבר יש לי אותם הרבה זמן, לא נשברות/מתקלקלות/מתבלות.
והקטנות יותר, בכלל מאוד שימושיות.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שירונת;n4907182:
נראה מאיקאה
אגב הם לא זולות בכלל והפלסטיק נשבר בנפילה.
(אולי לפסטה זה טוב... אני שמתי בזה ביסקויטים וכד' ונשבר מאוד מהר)

15 שח לקופסה.
לא יקר.

שירונת

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פדואלה;n4908033:
יקר זה עניין יחסי.
ויש גם כמובן את עניין התמורה.

זה נכון.
אבל משום מה אצלי שתי קופסאות כאלו נשברו מאוד מהר. (שוב- בשימוש של ילדים...)
הן לא עמידות בנפילה.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
יש לי טיפ קטן שראיתי שאנשים שמגיעים אלי הביתה מתלהבים ממנו.
הכי מתאים לבתים בלי מייבש כביסה ועם חדרים גדולים.
אז ככה, אני לא תולה כביסה במרפסת כי הבגדים דוהים מהשמש, יש לי 2 מתקנים בתוך הבית. פעם שניהם היו בסלון כל השבוע ועצבנו בעצם קיומם.
עד שעשיתי ככה - העברתי מתקן אחד לחדר שינה ואחד לחדר ילדים (חדרים גדולים כאמור)
כשאני תולה כביסה - אני תולה את בגדי הילדים בחדר ילדים ואת בגדי ההורים בחדר ההורים.
כשהכביסה יבשה אני הולכת לקפל: נעמדת ליד המתקן, מקפלת מקפלת מקפלת, שמה את הערמות על המתקן עצמו ומידי פעם מפנה לארון - שנמצא סנטימטר ממני. ככה אני לא צריכה להסתובב בכל הבית עם כביסות. וגם הקיפול לוקח הרבה הרבה פחות זמן מאשר להתיישב על הספה ולהתחיל לנבור בערמות...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה