טיפים לשמירה על בית מסודר

yamb

משתמש צעיר
לעניין שסלון הוא לא בשביל משחקים ולא בשביל שיעורי בית,
כשגרנו בבית קטן-זה היה מובן שהסלון היהה המוקד העיקרי בבית,
לפני שנתיים בעך עברנו לבית קצת יותר גדול ויש לבנים חדר ולבנות חדר ולכאורה הבת יכולה להכין שיעורים בחדדרה והבנים יכולים לצייר בחדר שלהם
אבל
ראיתי שיש בהרבה יותר אוירה משפחתית חמימה כשכולם יחד
והזמן הזה של ציור, משחק וכד' מעלה את הערך שלו
.בהרבה יותר כייף לי בבית כשבשולחן בסלון יושבת הבת עם השיעורים, כסא לידה עוד אחד או שניים מציירים ועל הרצפה אחד בונה בקליקס.
ואני כך בין לבין קצת עם זה , קצת עם זה, ומשגיחה אגב על הקטן שמטייל ביניהם.
ו...
בסוף היום, כמה דקות ומסדרים.
אודה-אני אישית לא עומדת איתם על סדר יום יומי בסלוןף כי לא מפריע לי,
אבל ימים שכן מפריע לי, או יש לי צורך לשלוחן ריק-כמה דקות הפעלה וזה קורה,
כשיש אוירה טובה ומלוכדת הכל יותר קל,
אפשר נגיד להדליק איזה שיר ו.. יחד בא נראה איך השולחן שלנו ריק ואבא לא יאמין לבאלגן שהיה פה קודם!

ו..
מזדהה מאד עם המשפט שרשמו כאן-שהבית צריך לשרת את האנשים ולא אנחנו את הבית.

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לא קראתי כ"כ מה כתבו, אבל אכתוב אפילו שאולי כבר כתבו:

הטיפ הכי טוב זה שלא יהיה בכלל בלגן.

לדוגמא-

לפני שהולכים לבית הספר החדר מסודר. אם רוצים ללכת והחדר לא מסודר- הם יצטרכו לסדר אפילו אם יאחרו. בגלל זה הילדים מעצמם דואגים שכל בוקר המיטות מסודרות.

כשחוזרים הביתה שמים את התיק במקום. אם לא- אני מניחה את התיק על השולחן של האוכל- וכך הילד נזכר שהוא צריך לשים את התיק במקום.

אין יותר משני משחקים בחוץ. אם רוצים משחק שלישי- צריך להחזיר אחד למקום.

כמובן כמובן כמובן- שאוכלים: ליד השולחן במטבח בלבד. (מי שהולך עם האוכל, אני לוקחת לו מהיד בעדינות ומניחה על השולחן במטבח לתזכורת)

לפני ארוחת ערב- החדר מסודר מכל היום שעבר עליו.

לפני השינה- בודקים שלא נשאר בטעות בגד או נעלים באמבטיה. ואם נשאר- אני מחכה בסבלנות עם ההשכבה עד שישימו במקום.

את הקינוח בסעודת השבת- אני מגישה רק אחרי שכל השולחן מפונה. גם יותר נעים לאכול ככה, בלי שיש שאריות.

וכן הלאה כל שאר הדברים.

כמובן שהכל עם גמישות ולא בצורה נוקשה ואטומה.

לייקית

משתמש מקצוען
טיפ קטן ששמעתי פעם, שמאריך את חיי משחקי הקופסא:

כל משחק קופסא חדש, אפשר מיד לצפות את אריזת הקרטון (שני החלקים) בטפט שקוף. הקופסא זוכה לאורך ימים, וממילא גם המשחק שבתוכו.

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
על סדר שומרים.
אני מאד משתדלת לעשות כל יום סיבוב של סדר בבית, זה מתחיל עם מטאטא ביד שבעצם אני עוברת לטאטא את הבית.
והרי לא אטאטא חדר מפוזר, אז ממילא הבית מסתדר.
ואצלי הבנים גם פדנטים ומסודרים ב"ה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה