טיפים לשמירה על בית מסודר

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
לדעתי,
החשוב ביותר- הכניסה לבית.
ברגע שפותחים את הדלת והסלון מסודר, את תרגישי מצוין, הדופקים שבדלת יעריכו, ולכולם יהיה נעים.
אח"כ היכנסי לחדרים, ואל תצאי מחדר עם ידים ריקות, קחי איתך חפצים והחזירי למקום.
במוקדם או במאוחר זה יחלחל לילדים...

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
כאמא לחמישה בנים , ב"ה אני מעידה:
יש דבר כזה בית של בנים - מסודר !

נכון שהם פחות מבינים מה מפריע לי , ולמה חייבים לסדר עכשיו , ובכלל, הם לא רואים שום בלאגן !
מנסיוני-
1.קודם כל אני צריכה להכין את התשתית לסדר- הוה אומר מקום מוגדר לכל חפץ , מגרות נפרדות חלוקה במדפים וכו'
2.כאשר אני מבקשת להתחיל לסדר -אני מסדרת יחד איתם באוירה נעימה וכולנו נהנים
3.להזכיר להם בנחת - להניח את החפצים מיד במקום (תיק, נעליים,כביסה..) בלי להתיאש לאורך שנים... למעשה- יום יום, העיקר ששומעים בקולי ..

עם הקטן שלנו בן הארבע כבר יותר קל , הרגלי הסדר טמועים בו עמוק...
לפני פסח עברנו דירה , והוא ממש לא מצא את עצמו במהומה הטיבעית שנוצרה, והוא אומר לי פתאום:
למה הבית שלנו כזה 'מפולגן! ' אני אוהב שהכל יפה, מסודר... צריך לשים את כל הקרטונים בשורות ישרות
ואת כל הבגדים בארונות! ככה אני אוהב!

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גילת ורנן;n4905309:
לא נראה לי שהיא גרה במדבר ואני מתארת לעצמי שיש לה בבית מקומות אחסון
ולכל חפץ יש מקום.
השאלה הנשאלת: איך מחנכים את הילדים להחזיר כל חפץ למקומו?

העניין של אחסון נגיש ומצד שני לא בולט מדי ולא תופס מקום חיצוני- הוא עניין שלוקה בחסר ברוב הבתים.
אין מקום לתלות מעילים בצורה מסודרת (או שיש אבל הוא לא מספיק נגיש, או שיש מתלה באמצע הבית על הקיר, מה שגורם לצפיפות ולנפילה של המעילים והתיקים). אין מקום נגיש לשים נעליים. (בנים מורידים המון ולא יתכופפו עכשיו למגירה. באמת.). השמיכות נשארות על המיטות ואיכשהוא גם אם האמא קיפלה אותן בבוקר הן מגיעות במהלך היום לרצפה. הפיג'מות כנ"ל.

אחסון בבית עם בנים חייב להיות פנימי ולא חיצוני.(חיצוני = קירות ומסדרונות*) וחייב להיות נגיש מאד. ככה לפחות מבחינה חיצונית הבית שומר על מראה אנושי.

ללמד בנים לשים במקום זה דבר פשוט מאד ולוקח 10 דקות ביום בערך, במידה שמקומות האחסון נגישים.

אגב, כותבת מנסיון.

מנגנת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י zviela;n4904726:
מה שעזר לי היה לחפש נקודות תורפה שגורמות לבלגן וליצור להם פתרונות.
נגיד אם הכביסה נשארת על הרצפה, לשים בכל חדר סל כביסה קטן וככה שמים אוטומטית את הכביסה ולא זורקים על הרצפה.
עוד דוגמה, אם הגיהוץ אצלך תופח לערמות, לתלות את הבגדים המקומטים בארון ככה ולגהץ לפני הלבישה (ד"ש לכל המזדעזעות ;), זה עדיין עדיף לדעתי מערמות גיהוץ)

דבר נוסף שראיתי, שאני צריכה לעזור לעצמי להחזיר דברים למקום. איך? לגרום למיקום הקבוע שלהם להיות זמין.
אם נגיד אני מסרקת כל בוקר את הילדים בישיבה על הכסא בסלון (אני לא...:) ) למקם את הסלסלה של המברשות בארון בסלון, שאני לא יתעצל ללכת להחזיר את זה. וכן אם אני משתמשת במשהו בכל מיני מקומות בבית ליצור לו כמה אפשרויות מיקום.

כל מילה! זה נראה התגובה שלי... אצלי המברשת והקוקיות במגירה במטבח. כי אין לי מקום נח באמבטיה ואני תמיד מרטיבה קצת את השיער כשאני מסרקת, אז זה לוקח אותי לכיור. אחרי שניסיתי לסדר את העסק של השיער במקום יותר שפוי וזה תמיד חזר למטבח אוטומטית, הבנתי את העיקרון.
נכון לגבי כל תחום!
וגם אצלי יש פח וסל כביסה כמעט בכל חדר בבית.
מה שכן... הבית שלי עדיין מבולגן :eek:
ולא נראה לי שזה דוקא מהבנים, זה ממש ענין של אופי. ובמקרים מסוימים זה בעיקר הבעל :rolleyes:

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
אשתדל ליישם את הרעיונות האלו..
תודה לפותחת האשכול ותודה לכל העונות..
אצלי הבית מסודר ממש רציני רק כמה שניות לפני כניסת השבת.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י chanalesh;n4905337:
עם הקטן שלנו בן הארבע כבר יותר קל , הרגלי הסדר טמועים בו עמוק...
לפני פסח עברנו דירה , והוא ממש לא מצא את עצמו במהומה הטיבעית שנוצרה, והוא אומר לי פתאום:
למה הבית שלנו כזה 'מפולגן! ' אני אוהב שהכל יפה, מסודר... צריך לשים את כל הקרטונים בשורות ישרות
ואת כל הבגדים בארונות! ככה אני אוהב!

אצלי הוא נכנס פעם בגיל 3 לשכנה ואמר לה :"למה כל כך מפוזר אצלכם? הכל שפוך על הרצפה. אני אבוא אחרי שתסדרו". והלך.

הבושות...:mad:

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
הכי קל - לצאת עם הילדים לגינה או לחצר, כמה שפחות בבית אחה"צ :p

מעבר לזה, את צריכה להגדיר לעצמך מהו בית מסודר בשבילך. אני הגדרתי בית כמסודר ככזה שהוא במרחק עשר דקות מלהכניס אורחים - בסלון ובמטבח.
בחדרים אני משחררת הרבה יותר, ודי משאירה אותם לאחריות הילדים. רוצה להביא חבר? תסדר את החדר שיהיה מתאים להכניס אורחים. ולכבוד שבת גם החדר צריך להיות מסודר פיקס.

קצת טיפים שעובדים אצלי:
בחדר הילדים יש סל כביסה והם יודעים שאמא לא מתכופפת להרים כביסה מהרצפה. מה שלא בסל לא מתכבס (עובד מצוין על הגדולים, קצת פחות על הקטנים).
אני מאד משתדלת שלכל חפץ בבית יהיה מקום מוגדר ושהמקום הזה יהיה באיזור שבו משתמשים בחפץ.
לא מוציאים יותר ממשחק שניים בו זמנית (אם משחקים בנפרד אז אחד לכל ילד).
משחקי מים - רק במרפסת
אוכל - רק מטבח

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
כשאני רוצה שהבית יהיה מסודר כמו שצריך
אני מבקשת מהם להזמין חברים!!

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שריונה;n4905359:
כשאני רוצה שהבית יהיה מסודר כמו שצריך
אני מבקשת מהם להזמין חברים!!

פטנט ידוע ומוכר!;);)
את מסוגלת להזמין כל יום חברים?

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
מסכימה לחלוטים עם הרעיון של האחסון הנגיש.
וגם יש לי טיפ קטנטן.
לסמן בארונות כל דבר איפה הוא צריך להיות, למי הוא שייך וכו'. וכן על החפצים היכן הם צריכים להיות,וכך מקשרים בין החפץ למדף.
וכך הילדים יכולים לעזור ולסדר כמו שאת אוהבת.

אני מצרפת כאן דוג' קטנה של ארון המשחקים של הילדים הקטנים.
המדפים מסומנים במספרים וכן המשחקים.
הם מוציאים מה שהם רוצים, אבל יודעים בדיוק איך להחזיר למקום.(גם הילד בן הארבע)

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פדואלה-
כמה משחקי קופסא!

גם אני לא מבינה מה ההבדל הגדול בין בית של בנים לבית של בנות
ההיפך בית של בנים קל יותר, רוב היום הם לא בבית
(מגיל צעיר מתחילים לחזור מאוחר מהחיידר)

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י yudit10;n4905473:
פדואלה-
כמה משחקי קופסא!

עזבי, הילדים נעבעך, הם כמו שקדי מרק.
רק תירוץ.
לא נעים, אבל את רוב הבלגן הרציני המבוגרים עושים!!

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י saris;n4904627:
מחפשת טיפים מנשות החיל שבפורום
איך שומרים על בית מסודר עם ילדים
(ולא הכוונה לבית מרקחת...)
בית של בנים....

אין חיה כזאת.
או שמתרגלים, או שכל היום מסדרים או שלוקחים עזרה.

נכתב ע"י לבן;n4905305:
מקומות אחסון, מקומות אחסון, ועוד פעם מקומות אחסון. זה הסוד לסדר.
נגישות של מקומות אחסון, פתרונות יצירתיים.
תעשי רשימה של כל מה שמפזר את הבית אצלך- נעליים, משחקים, שמעטס שהילדים סוחבים, כיפות וציציות שלהם, בגדים בסוף היום, פיג'מות שהם מורידים בבוקר.
עם הרשימה הזאת שבי על כוס קפה ותחליטי על מקומות אחסון מתאימים לכל הפיצ'יפקעס.
אם מדובר בחפצים אישיים- תדאגי לכמה סלסלות נפרדות בארון לכל אחד שבהם ישימו את הכיפות/ציציות/לבנים.
אם נעליים ונעלי בית- מתקן נעליים נגיש (אפשר גם משהו פשוט שנתלה על הדלת מבפנים)
אם זה פיג'מות- ארגז מצעים בינוני שיזרקו לתוכו את הפיג'מות ושמיכות בבוקר (לסדר את המיטות? בנים?....)
אם זה פיציפקעס- מגירון פשוט בפחות מ100 ש"ח שלכל אחד תהיה את המגירה שלו (ככה לפחות הבלגן סגור ולא שפוך בכל הבית).
אם זה ילקוטים ותיקים ומעילים- ארון הכי פשוט בכניסה לבית שבתוכו תתקיני מתלים ולשם תני להם להעיף את הכל כשהם מגיעים. (פעולה פשוטה ונגישה).

הייתי ממליצה לך לעשות סיבוב באיקאה או אפילו בחנויות כמו מקס סטוק, ולהתרשם מפתרונות אחסון פשוטים ויעילים.

ושלא תלכי שולל אחרי אלו שואמרים לך "עם בנים זה אף פעם לא יהיה מסודר". בית לא צריך להראות כמו ג'ונגל. גם לא בית עם בנים. הם יכולים בהחלט ללמוד לרכז את החפצים שלהם במקום בכמה פעולות פשוטות. אם תנגישי להם את הסדר ותדרבני אותם זה יכול להביא לתוצאות ממש טובות!.

הצלחות :)

ואז תגלי נעל אחת פה ונעל אחת שם ורק הבנות מחזירות באדיקות את הסנדלים לסלסלה.
תגלי שהמגרה של הצבעים וחומרי היצירה עברה כיבוש אגרסיבי וייעודה הופנה ל...
תגלי שמאחורי הספרים בחלל שנותר במדף הם השחילו/ החביאו...
והשיא: "איזה יופי אמא שקנית את הקופסאות האלו אני בדיוק צריך אותם בשביל..."

כמי שיש לה ב"ה תנאים, ומקומות ופתרונות אכסון לרוב.
וכמי שנמאס לה לפרט כל ערב לכל ילד שלוש פעמים את רשימת המשימות אליה הוא היה אמור להתרגל מזמן: "תשים את הלבן בפח, תרים את הנעליים לסלסלה, שוב זרקת את הבגדים" (לא שומע בכלל, עסוק בקליעה של החולצה אותה פשט אל מעל למנורה...)
פשוט הרמתי ידיים.
וגליתי שלי באופן אישי יותר קל לחנך אותם לתשומת לב סביבתית מתוך מקום רגוע שיודע שכך או כך תבוא מחר הישועה שתסדר את הבית ולא מהמקום העצבני שמגלה את הערב ללא מרצפת פנויה לעמוד עליה ולפעמים גם ללא תקרה רציפה מעל הראש (הם רק קלעו את הפלסטלינה)...

בהצלחה וגידול שמח:)

שולמית אור

משתמש מקצוען
פדואלה-
כמה משחקי קופסא!

רוב היום לא בבית, אבל בלילה (בחורי ישיבה), אוי הלילה...
למה צריך להניח את החליפה /הכובע /הנעליים במקום? עוד 'שנייה' אני משתמש בזה שוב... :p
אמא, את נתפסת לקטנות. מה משנה אם הם על המתקן המיועד להם, או שני מטר משם על (מה שהיה פעם) השולחן בסלון.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
להרגיל מגיל קטן מאד שמה שמשחקים-אוספים.השרשתי את זה אצל ילדי .ככה שאין מצב שהם לא אוספים
נראה לי שיותר חשוב להיות איתם עיקביים במה שאת.חושבת שהם יכולים:
סידור משחקים במקום
כביסה מלוכלכת לתוך הסל
גזרת הדבקת?ציירת?לפח מה שנשאר
ארוחת צהריים?צלחת לכיור
נראה לי שזה הדברים שהם מסוגלים להם פחות או יותר

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
פדואלה-
כמה משחקי קופסא!

זה לא הרבה ביחס לכל השנים, חלקם ממש ישנים...
ולדעתי זה לא משנה בנים /בנות, זה עניין של הרגל ה-ה-ו-ר-י-ם, וכמובן אח"כ של הילדים.
לי אישית יש מחלה של קניית קופסאות, צנצנות,מיכלים, סלים, פחים וכד'
אבל בסופו של דבר זה עוזר ברמות לסדר של הבית.
כשהייתי בחורה, עבדתי תקופה בגן חובה, והבלגן שם חגג באופן היסטרי! הגננת כל הזמן התלוננה שהיא לא יודעת למה הגן כ"כ מבולגן, והילדות לא שמות במקום.
אמרתי לה, תביאי לי 200 ש"ח וממחר הכל מסודר, וכך היה, קניתי לה בסכום הזה(ועוד הרבה יותר מזה), קופסאות, צנצנות וכד', וסידרנו הכל עם הילדות יום שלם! היה חוויה לכולן, ואח"כ הגן תקתק ודפק כמו סרגל.
זה עולה אבל שווה מאוד!

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פדואלה;n4905441:
מסכימה לחלוטים עם הרעיון של האחסון הנגיש.
וגם יש לי טיפ קטנטן.
לסמן בארונות כל דבר איפה הוא צריך להיות, למי הוא שייך וכו'. וכן על החפצים היכן הם צריכים להיות,וכך מקשרים בין החפץ למדף.
וכך הילדים יכולים לעזור ולסדר כמו שאת אוהבת.

אני מצרפת כאן דוג' קטנה של ארון המשחקים של הילדים הקטנים.
המדפים מסומנים במספרים וכן המשחקים.
הם מוציאים מה שהם רוצים, אבל יודעים בדיוק איך להחזיר למקום.(גם הילד בן הארבע)

פדואלה-- את לא אמיתית!
ראיתי מסגנון הכתיבה והחשיבה שלך שאת מסודרת, אבל עד כדי מספור?? !!!
מזכיר לי את הקטע הבא (מתוך ספר): ״כשאמרתי לג׳יי שאני רוצה שיהיה לנו בבית מקום שבו נוכל לתייק כל דבר בסדר אלפביתי, היא אמרה שאני נשמע כפייתי מדי לטעמה. אמרתי לה, ״לתייק כל דבר בסדר אלפביתי זה עדיף על להתרוצץ בכל הבית ולהגיד, ׳אני יודעת שזה היה כחול, ואני יודעת שאכלתי משהו כשזה היה לי ביד.׳״

:)

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י שרינה;n4905582:
להרגיל מגיל קטן מאד שמה שמשחקים-אוספים.השרשתי את זה אצל ילדי .ככה שאין מצב שהם לא אוספים
נראה לי שיותר חשוב להיות איתם עיקביים במה שאת.חושבת שהם יכולים:
סידור משחקים במקום
כביסה מלוכלכת לתוך הסל
גזרת הדבקת?ציירת?לפח מה שנשאר
ארוחת צהריים?צלחת לכיור
נראה לי שזה הדברים שהם מסוגלים להם פחות או יותר

את יודעת שיש בזה הרבה אופי.
יש ילדים מגיל 0 שכל דבר כזה זה עימות.
אי אפשר להאבק על הכל, והורים בונים לעצמם את סדר העדיפות בהתאם לבית שלהם.

מ גולד

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני מחפשת פתרון לאחסון צעצועים וספרי ילדים ביחידת דיור, אין מקום....
יש לי ב"ה תנוקת וכל הרצפה מלאה צעצועים אחה"צ, בינתיים יש סלסלה גדולה בארון בחר שינה, אבל זה ממש בלאגן,
ולפעמים אני משאירה את הסלסלה בסלון-למחר...
מחפשת פתרון שיאפשר לי לארגן בצ'יק את הבית בערב, ומצד שני יהיה זמין ונגיש לפעם הבאה..
חשבתי על מדפים מאיקאה ולסדר עליהם בסלסלות אבל זה לא מתאים לסלון וגם לא הכי נעים לתקוע מדפים ביחידה שכורה...
לארונית מגירות אין לי כ"כ מקום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה