טיפים ועצות לעקרות הבית

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
ירקות עליים של חסלט (חסה, פטרוזיליה, שמיר) אני משרה במים וסבון שוטפת, ומיבשת קלות (לא כמו בפסח שאז אנו חוששים לשרויה) שמה בקופסאת פלסטיק סגורה היטב, ומוציאה את הכמות הדרושה בעת הצורך.
להלן אורך חיי המדף במקרר של המוצרים: חסה- החזיקה מעמד כשבועיים. -ייתכן שהייתה מחזיקה יותר אך היא פשוט נגמרה...
פטרוזיליה- שלושה שבועות במצב רענן לחלוטין, וייתכן שהייתה מחזיקה יותר, אך נגמרה.
שמיר כנ"ל.
לי יותר נוח כך מאשר בהקפאה. (כמו שנהגתי בעבר עד ש"עליתי" על הפטנט)
 

2OR770

משתמש רשום
נראה לי שיש בעי' הלכתית להשתמש בשום מקולף שעבר עליו לילה

לגבי התגובה שהופיעה קודם: "כנ"ל לגבי שום- אני מלפת את כל השומים ומקפיאה".
 

orli_dimri

משתמש פעיל
נכתב ע"י 2OR770;485386:
לגבי התגובה שהופיעה קודם: "כנ"ל לגבי שום- אני מלפת את כל השומים ומקפיאה".

אני לא יודעת אם מדובר גם על שום שנמצא בתא ההקפאה.
מה עושות כל המסעדות / אולמות למשל?
 

2OR770

משתמש רשום
יש דרך שכן אפשר להשאיר את זה מקולף בלילה, אם מערבבים את זה עם עוד משהו. לא ידוע לי בדיוק עם מה צריך ובאיזו כמות.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נכתב ע"י 2OR770;485393:
יש דרך שכן אפשר להשאיר את זה מקולף בלילה, אם מערבבים את זה עם עוד משהו. לא ידוע לי בדיוק עם מה צריך ובאיזו כמות.
בשמן
 

תרצה

משתמש מקצוען
אני צריכה עיצה בנוגע ל- - פח אשפה.
קנינו פח גדול כדי שלא יהיה צורך לרוץ כמה פעמים ביום לרוקן - אז עכשיו הבעיה היא - מי ירוקן את הפח הגדול (והכבד)...
יש איזו עצת-ביניים? שלא יהיה פח קטן שמתמלא בקצב מסחרר, ולא פח גדול שקשה לרוקן אותו?
 

perachd7

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עוד טיפ קטן לשמירה על טריות הירקות ,כמו קישואים ,מלפפונים,ועלי חסלט למיניהם,

לוקחים את הירקות כמובן כשקנינו טרי נעטוף אותם בעיתון ונכניס חזרה לשקית נקייה.

מניסיון מחזיקים כפול זמן בטריות.

שבת שלום לכולם ובהצלחה בבישולים.
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י תרצה;485417:
אני צריכה עיצה בנוגע ל- - פח אשפה.
קנינו פח גדול כדי שלא יהיה צורך לרוץ כמה פעמים ביום לרוקן - אז עכשיו הבעיה היא - מי ירוקן את הפח הגדול (והכבד)...
יש איזו עצת-ביניים? שלא יהיה פח קטן שמתמלא בקצב מסחרר, ולא פח גדול שקשה לרוקן אותו?
יש לנו שני פחים:בשרי וחלבי. - לא עניין דתי בדווקא, אלא פרקטי.
תחת הכיור הבשרי אחד, ותחת החלבי, שני.
התועלת: זמינות הפח תוך כדי הכנת האוכל הן בחלבי והן בבשרי . נוסף לזאת- הפח בינוני לא ענק, אם מתמלא רק אחד, מרוקן אחד, ואם שניהם,מורידים יחד ואז יש לפחות פרוק המשקל בין שני ידיים -שיווי משקל.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י תרצה;485417:
אני צריכה עיצה בנוגע ל- - פח אשפה.
קנינו פח גדול כדי שלא יהיה צורך לרוץ כמה פעמים ביום לרוקן - אז עכשיו הבעיה היא - מי ירוקן את הפח הגדול (והכבד)...
יש איזו עצת-ביניים? שלא יהיה פח קטן שמתמלא בקצב מסחרר, ולא פח גדול שקשה לרוקן אותו?
עצה נגד הכובד אין אבל עצה טובה-
לארגן שקית לכל הדברים ה"מנופחים"
קרטונים, אריזות, בקבוקים וכו' וכשמתמלא לתלות על הדלת ומי שיורד מוריד- זה לא כבד וחוסך המון מקום בפח.
 

perachd7

משתמש פעיל
צילום מקצועי
פח האשפה

לתירצה

היה לי פח גדול בעבר והיה לי את אותה שאלה לכן אם כבר קנית פח אשפה ,

ואת לא רוצה לקנות עוד פח.אל תמלאי את הפח עד הסוף,אין שיטה אחרת ,

או שתמלאי שקיות של אשפה ותתני לכול מי שיוצא מהביית לזרוק,יש מינוס אחד בדבר

או שהביית יתמלא בכתמים מהנזילה ,או כול הבניין.
 

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י perachd7;485428:
לתירצה

היה לי פח גדול בעבר והיה לי את אותה שאלה לכן אם כבר קנית פח אשפה ,

ואת לא רוצה לקנות עוד פח.אל תמלאי את הפח עד הסוף,אין שיטה אחרת ,
כשלא רק אני ממונה על מילוי האשפה - זה חסר סיכוי... (הילדים יזרקו לפח גם אם הוא עולה עד גדותיו - ולא תמיד אפשר לרוץ ולרוקן לפני שיתמלא הכל)
ולתת לכל יוצא שקית - לא הכי נעים, לצאת תמיד עם שקית 'ריחנית'.
אבל אולי נשלב את עצתך עם זו של נעמי - לשלוח כל מי שיוצא עם שקית ובה הדברים המנפחים. (זה לא 'ריחני', ובהחלט ישפיע לטובה על המקום)
 

פרסום דובדבן

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ליבי;484154:
-יש לי תנור דו-תאי של "סאוטר" - פשוט סיוט לנקות, לאחר הרבה נסיונות להחזיר את החלקים שבצבע זהב לצבעם המקורי בלי שהיד תשבר, ראיתי שספריי "אנטי קאלק" מזהיב אותם בשניה - רק עוברים מעט עם סקוטשברייט והגז בוהק.
(למי שיש דרך לנקות את החלקים השחורים אשמח לשמוע - אצלי הם כבר אפורים לאחר פחות מ-3 שנים)


איתך יחד ברשימת המקוננות על נקיון תנור סאוטר. זה פשוט סיוט מטורף. למזלי הוא אופה מעולה, אבל הנקיון - - - :( בא לי לבכות...
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
דיברו פה על שום שזה בעייתי להשאירו פתוח
עד כמה שידוע לי האולמות קונות שום קלוף אבל שהשורש שלו למעלה ולמטה נשאר
מקלפים להם את זה במכונות מיוחדות
אם גם אתם רוצים שהשום שלכם יתקלף כך יש 2 דרכים:
1. לקנות גליל גומי מיוחד לקילוף שום שמכניסים לתוכו את השום ומגלגלים
2. להכניס את השום לכמה שניות במיקרוגל ואז הקליפה שלו מתפרקת אבל השורש התחתון נשאר
ואם אתם עדיין מהססים תשמנו את השום בשמן וכך תקפיאו אותו
 

רחל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
למי ששונאת לנפות קמח
אבל אוהבת לאפות (והרבה)
קניתי נפה חשמלית וזו ממש המצאה גאונית!
המכשיר לא מתלכלך, קילו קמח מתנפה בשתי דקות ובלי שום מאמץ!!!
מומלץ בחום.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
טיפ לניפוי קמח מהיר- (חוץ ממה שאמרו פה על הכנסת כפית בתוך הנפה)
פשוט- להשרות את הנפה באקנומיקה פעם ב-(לפי תדירות האפיה)
פותח את כל החורים אני גומרת לנפות קילו פחות מדקה.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בענין העלים הירוקים -
מי שלא אוהבת להקפיא -

ואגב להקפיא, חמוד לקצוץ, להוסיף טיפת מים ולשים בתבנית שקעים פלסטיק לקוביות קרח, וככה מוציאים 'קוביית שמיר', 'קובית פטרוזיליה' וזורקים למרק...
זה גם יוצא יותר דחוס ותופס פחות מקום ויותר מסודר...

בקיצור למי שרוצה לשמור במקרר - מה שמרקיב את העלים זה - אוויר!!!
לכן שוטפים אחרי ההשריה עם מי סבון, מייבשים ושמים בניילון נצמד בדלת המקרר,
לא תאמינו כמה זמן זה יישמר.
ונדמה לי שכבר כתבתי את זה כאן פעם, אבל לא נורא...
(:
 

MHstamp

משתמש רשום
איך מורידים כתמי דם (גדולים) מבגד?

יש למשהי באשכול הבעלבוסטיות הנוכחי עצה טובה בשבילי?

ואם כבר,
איך ניתן להוריד קישקושים גדולים בארטליין אדום ממכנסיים בהירות? ניסיתי כמה אבקות, אוקסיג'ן כמובן, כמה כביסות, ובינתיים לא ירד.
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
ארטליין יש להוריד עם טינר/ טרפנטין / נפט.

כל חומר והממיס שלו.
 

באג

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
משחת שיניים

--
 

קבצים מצורפים

  • משחת שניים.rar
    KB 981.4 · צפיות: 21

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י נוי;485365:
ירקות עליים של חסלט (חסה, פטרוזיליה, שמיר) אני משרה במים וסבון שוטפת, ומיבשת קלות (לא כמו בפסח שאז אנו חוששים לשרויה) שמה בקופסאת פלסטיק סגורה היטב, ומוציאה את הכמות הדרושה בעת הצורך.
להלן אורך חיי המדף במקרר של המוצרים: חסה- החזיקה מעמד כשבועיים. -ייתכן שהייתה מחזיקה יותר אך היא פשוט נגמרה...
פטרוזיליה- שלושה שבועות במצב רענן לחלוטין, וייתכן שהייתה מחזיקה יותר, אך נגמרה.
שמיר כנ"ל.
לי יותר נוח כך מאשר בהקפאה. (כמו שנהגתי בעבר עד ש"עליתי" על הפטנט)

היה לי תוספות על עוד אי אלו טיפים (מעולים! אגב..) אבל על זה הייתי חייבת להוסיף:
אם תרפדי את הקופסא מלמעלה ומלמטה בנייר מגבת (אני משתמשת בהרבה) לא תאמיני איזה אריכות ימים ושנים יקבלו העלים.
גיליתי את זה בטעות. איזה כיף לטעות:D
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ז

א שִׁגָּיוֹן לְדָוִד אֲשֶׁר שָׁר לַיהוָה עַל דִּבְרֵי כוּשׁ בֶּן יְמִינִי:ב יְהוָה אֱלֹהַי בְּךָ חָסִיתִי הוֹשִׁיעֵנִי מִכָּל רֹדְפַי וְהַצִּילֵנִי:ג פֶּן יִטְרֹף כְּאַרְיֵה נַפְשִׁי פֹּרֵק וְאֵין מַצִּיל:ד יְהוָה אֱלֹהַי אִם עָשִׂיתִי זֹאת אִם יֶשׁ עָוֶל בְּכַפָּי:ה אִם גָּמַלְתִּי שׁוֹלְמִי רָע וָאֲחַלְּצָה צוֹרְרִי רֵיקָם:ו יִרַדֹּף אוֹיֵב נַפְשִׁי וְיַשֵּׂג וְיִרְמֹס לָאָרֶץ חַיָּי וּכְבוֹדִי לֶעָפָר יַשְׁכֵּן סֶלָה:ז קוּמָה יְהוָה בְּאַפֶּךָ הִנָּשֵׂא בְּעַבְרוֹת צוֹרְרָי וְעוּרָה אֵלַי מִשְׁפָּט צִוִּיתָ:ח וַעֲדַת לְאֻמִּים תְּסוֹבְבֶךָּ וְעָלֶיהָ לַמָּרוֹם שׁוּבָה:ט יְהוָה יָדִין עַמִּים שָׁפְטֵנִי יְהוָה כְּצִדְקִי וּכְתֻמִּי עָלָי:י יִגְמָר נָא רַע רְשָׁעִים וּתְכוֹנֵן צַדִּיק וּבֹחֵן לִבּוֹת וּכְלָיוֹת אֱלֹהִים צַדִּיק:יא מָגִנִּי עַל אֱלֹהִים מוֹשִׁיעַ יִשְׁרֵי לֵב:יב אֱלֹהִים שׁוֹפֵט צַדִּיק וְאֵל זֹעֵם בְּכָל יוֹם:יג אִם לֹא יָשׁוּב חַרְבּוֹ יִלְטוֹשׁ קַשְׁתּוֹ דָרַךְ וַיְכוֹנְנֶהָ:יד וְלוֹ הֵכִין כְּלֵי מָוֶת חִצָּיו לְדֹלְקִים יִפְעָל:טו הִנֵּה יְחַבֶּל אָוֶן וְהָרָה עָמָל וְיָלַד שָׁקֶר:טז בּוֹר כָּרָה וַיַּחְפְּרֵהוּ וַיִּפֹּל בְּשַׁחַת יִפְעָל:יז יָשׁוּב עֲמָלוֹ בְרֹאשׁוֹ וְעַל קָדְקֳדוֹ חֲמָסוֹ יֵרֵד:יח אוֹדֶה יְהוָה כְּצִדְקוֹ וַאֲזַמְּרָה שֵׁם יְהוָה עֶלְיוֹן:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה