טיפים ועצות לעקרות הבית

ליבי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י nchmeya;484614:
מחפשת טיפ:

שיש קיסר בהיר לא יורדים כל הכתמים ניסיתי-אקנומיקה, אוקסיג'ן, חומץ, פיירי יורד אבל לא לגמרי.

תנסי עם אסטוניש , מוריד את הכתמים בקלות, עדיף משחת אסטוניש אבל גם הנוזל טוב.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וואו, איזה נשות חיל!!!
יש פה ללא ספק טיפים שאעזר בהם.

טיפ להברקה קלילה של כיורי חרסינה:
להרתיח ליטר חומץ בקומקום החשמלי
לשפוך על הכיור ולשפשף קלות עם ספוג הפלא
גם הכיור וגם הקומקום יצאו מבריקים (חומץ ממיס אבנית)

זה גם טוב מאוד למכונת הכביסה, כדי למנוע הצטברות אבנית.
למלא במקום המרכך - חומץ. מנקה אותה מבפנים.
ניתן לכבס כך כביסה רגילה, רק לא להכניס בגדים עם כתמים כי החומץ עלול לקבע אותם.

מה אוכלים בערב שבת -
מה שיש! :)
או לחמניה עם משהו, פיתה, לפעמים משהו מבישולי השבת. אם אני עושה קוגל אז מראש מכינה 3 - אחד לערב שבת, אחד לשבת ועוד אחד ליתר בטחון...
בד"כ מיד אחרי הדלקת נרות אני כבר נותנת לילדים לאכול, בסעודה הם פשוט לא מגיעים לשלב המנה העיקרית, במיוחד לא בשעון קיץ.
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נשים חרוצות ויקרות,
כשתגמרו לעשות בבית שלכן,
תבואו לעשות אצלי.

אני כבר לא משתלטת...:)
 

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
חולצות גברים אחרי כביסה אני תולה כל חולצה על קולב, במקום על החבל.
(את הקולבים עם החולצות תולים על מתקן או מקום כלשהו...)
כשמתייבש הולך ישר לארון וכבר חצי מגוהץ...
 

אלף ריש

משתמש רשום
אכן - זו הבעיה עם השיש הבהיר של קיסר - מספיקים מעט תבלינים / רוטב / תיון / נס קפה - בשביל להשאיר כתם מעצבן שקשה להוריד...

אני משתדלת מאוד לנקות על המקום טיפה של רוטב שנשפכה וכו' אבל מה שלא שמתי לב ונשאר מעל 5 דק' - הצלחתי להוריד רק עם "ספוג הפלא" - אבל, שימי לב - הוא קצת משייף את השיש ובמקום השפשוף יתקבל לך צבע קצת בהיר יותר ולכן אני עוברת איתו על כל השיש...
__________________

אני מקווה שבאמת את מתכוונת בצחוק
כי מנסיון זה לא שיוף זו הברקה,
מה שמראה אכן שכל השיש דורש הברקה...
התחלתי לנקות בקביעות את השיש עם ספוג הפלא - מצליח להוריד לי כתמים ששום דבר לא הצליח.

אולי השיש שלי לא קיסר? בכ"א הוא בהיר (דירה שנקנתה משופצת)
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני מצרפת פה עוד כמה טיפים שקיבלתי פעם במייל:

כוסות שנתקעו יחד:
למלא את הכוס העליונה במים קרים, את התחתונה לטבול בתוך מים חמים, פער
הטמפרטורה יפריד אותם


אבנית בקומקום:
החומר היעיל ביותר זה 'חומץ', למלא עד שיכסה את גוף החימום -להרתיח
ולהמתין כמה דקות, התוצאה מדהימה! (האדים פועלים על דפנות הקומקום על אף
שאין מגע ישיר עם החומץ). חבל על הכסף תשתמשו בחומץ סינטטי. ולחסכנים
יותר- אפשר לערבב טיפה מים עם החומץ.
אין חומץ בבית?
תשתמשו במלח לימון, יוצקים מים עד לגובה החצי -מוסיפים כף מלח לימון
ומרתיחים פעם או שנים. לא רצוי באופן תמידי, למה? שימוש תמידי במלח לימון
יפגע בקומקום ויגרום לנזילות..

אבנית במגהץ:

 למלא את מיכלית המגהץ בחומץ - להפעיל את המגהץ 'פול חום' עד שיתאדה
החומץ. תוצאה מושלמת!

סופג ריחות למקרר:
תפוח אדמה פרוס בצלוחית. עובד יופי למשך שבוע.

קליפות תפוחי אדמה:


מה אפשר לעשות איתם? מניחים בצלוחית בתוך המקרר - והנה לכם סופג ריחות מעולה!

אוכל שרוף? אל תזרקו אפשר לתקן בקלות!
פטנט ענק לתיקון טעם וריח של אוכל שרוף: שכחתם את סיר החמין על אש גבוהה
והחמין קיבל טעם וריח שרוף? גם אם החמין נשרף בתחתית הסיר והטעם והריח
השרוף השתלט על כל האוכל, בהחלט ניתן להחזיר את החמין למצב תקין לחלוטין.
תזרקו חתיחת 'קרטון' לתוך הסיר למשך כמה דקות, הקרטון יספוג את כל הטעם
השרוף ויקח אותו אל האשפה, והנה לכם חמין תקין עם טעם וריח גן עדן.
בעיקרון מספיק חתיחת קרטון אחת בגודל של 10 או 15 ס"מ מרובע בשביל סיר ביתי.
והתוצאה תהיה טובה  גם אם תבצעו את הפעולה הזו כאשר הסיר כבר על הפלטה.
אז מי אמר שאין ניסים בעולם???
עכשיו תלכו לחנות ירקות וקחו משם קרטון ותכינו לכם כמה חתיחות מרובעות
(מי שלא מרובע יכול לגזור גם עגול:) שיהיה זמין לעת הצורך.

דאורדורנט טבעי:
עבדו עלינו! הדאורדורנט הכי טוב והכי טבעי זה... סודה לשתיה. מעט אבקה
באזור -ואתם מסודרים עד סוף היום! שימו לכם בצנצנת/קופסה קטנה סודה
לשתיה, וקיבלתם דאורדורנט טבעי -יעיל יותר מכל דאורדורנט אחר -וכמעט
בחינם. שיטה 1. לטבול צמר גפן יבש באבקה יבשה, ולפדר את האזור. שיטה
2. מכניסים אבקת סודה לשתייה למלחייה, ומפזרים כמו טלק.
יתרונות של אבקת סודה לשתיה: 1. אין לה ריח. 2. לא מכתימה בגדים. 3.
מחזיקה שעות ארוכות מאד. 4. גם בימים קשים אין ריח של זיעה. 5. אינה
מכילה אלומיניום (חומר מזיק שכל הדיאודורנטים מכילים). 6. פשוט זול! לנגב
את הזיעה עם מגבון זה יעלה לכם יותר
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
מה עוד אפשר לעשות עם אבקת סודה לשתיה?


פח אשפה ללא ריח:
לפזר אבקת סודה לשתיה בקרקעית הפח, תחת השקית.

הפגת ריחות מנעליים
לפזר אבקת סודה לשתיה ואחר מספר שעות לנער.

סדקים - פטריות ברגלים
שום חומר מריחה בכף הרגל לא יעזור לכם! מדוע? כי הנעליים נגועות בבקטריות
והם מדביקות שוב את הרגל, לכן עצת הפלא היא: לפני השינה מפזרים אבקת סודה
לשתיה בתוך הנעליים ובנעלי הבית, מכניסים אותם לאשפתון גדול, אוטמים את
הניילון הרמטית למשך כל הלילה.
בבוקר מוציאים את הנעליים מהנילון ומנערים את האבקה(אפשר גם עם שואב
אבק), זהו זה! הסודה לשתיה מחסל את כל הבקטריות שבנעליים, וכך מבריאות
הרגליים אפילו בתוך יממה!

ניטרול ריח מהארון:
מניחים בארון צלוחית עם אבקת סודה לשתיה לספיגת ריחות רעים.

הסרת כתמים מבגדים:
מוסיפים 3 כפות אבקת סודה לשתיה למכונה, תוצאה נהדרת!

הברקת שיניים:
מוסיפים מעט אבקה למשחת השיניים על המברשת, ושינייך יהיו מבריקות תמיד.
מצוין במיוחד לאנשים מעשנים, בדוק!

סירים חרוכים:
מפזרים מעט אבקת סודה לשתיה על המקומות החרוכים ומשאירים מספר דקות ולאחר
מכן משפשפים עם סקוצ'ברייט תוצאה מצויינת.

נמלים:
לפזר מעט אבקת סודה לשתיה -באיזור הנמלים.

ניקוי כתמים משטיחים
קערית מים חמימים, למהול עם כף סודה לשתיה וכף 'טקסטיל'. לטבול מברשת
ולהבריש. תוצאה מעולה!

צרבת:
כפית אבקת סודה, לערבב עם כוס מים ולשתות. טעים? העיקר שאין צרבת.

טרמוס:
טיהור טרמוס - למלא את הטרמוס במים פושרים, להוסיף 2 כפות אבקת סודה
לשתיה, אחרי 12 שעות הטרמוס מבריק ונקי מריח.
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
והוסיפו באשכול על היבלות- סודה לשתיה. עי"ש
 

אושר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נעמי ברקאי;484714:
אוכל שרוף? אל תזרקו אפשר לתקן בקלות!
פטנט ענק לתיקון טעם וריח של אוכל שרוף: שכחתם את סיר החמין על אש גבוהה
והחמין קיבל טעם וריח שרוף? גם אם החמין נשרף בתחתית הסיר והטעם והריח
השרוף השתלט על כל האוכל, בהחלט ניתן להחזיר את החמין למצב תקין לחלוטין.
תזרקו חתיחת 'קרטון' לתוך הסיר למשך כמה דקות, הקרטון יספוג את כל הטעם
השרוף ויקח אותו אל האשפה, והנה לכם חמין תקין עם טעם וריח גן עדן.
בעיקרון מספיק חתיחת קרטון אחת בגודל של 10 או 15 ס"מ מרובע בשביל סיר ביתי.
והתוצאה תהיה טובה גם אם תבצעו את הפעולה הזו כאשר הסיר כבר על הפלטה.
אז מי אמר שאין ניסים בעולם???
עכשיו תלכו לחנות ירקות וקחו משם קרטון ותכינו לכם כמה חתיחות מרובעות
(מי שלא מרובע יכול לגזור גם עגול:) שיהיה זמין לעת הצורך.

רק לפני שזורקים את פיסת הקרטון לסיר- כדאי לבדוק היטב שאין עליה רמש או שניים (בפרט אם שמרתם את מפסח שעבר) כיוון שישנם ג'וקיקים קטנים ובהירים המשוגעים על קרטונים.:eek:
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
המשך...

דבש טבעי:
כמויות הצוף הן תמיד מוגבלות, ולא מעט כוורנים מאכילים את הדבורים ב...
סוכר לבן בעונת רדיית הדבש. בכך הם מכפילים ומשלשים את כמות הדבש,
הדבורים מעבדות את הסוכר לדבש! (מחיר הסוכר הוא בדיוק נמרץ 10% ממחיר
הדבש) איך נדע אם הדבש טבעי? התשובה: בחורף הדבש חייב להיות קרוש וגבישי,
אם הוא צלול זה דבש מזוייף. בקייץ מכניסים למקרר -אם הוא נקרש הוא טבעי.
ישנם חברות המוסיפים חומרי קרישה כדי להטעות -אבל לדעתי אלו מקרים נדירים.

דבש:
כיצד מצלילים דבש קרוש? מניחים את הצנצנת על אדן החלון בשמש למשך יום
אחד. ואין להמיס קופסת דבש בכלי עם מים רותחים, הדבש יאבד את ערכו
התזונתי!

דבש:
דבש טבעי הוא כמו זהב -לעולם הוא לא יתקלקל. אם נטמין צנצנת דבש באדמה ל
70 שנה  ואח"כ נוציא אותה ונכניס לצנצנת כף רטובה במים ונלקק אותה -נרגיש
מתוק מתוק כאילו ביום זה נרדה הדבש מן הכוורת . אבל מרגע זה החיים של
הדבש על זמן שאול, למה? בגלל המים! כעבור חודשיים הוא כבר לא יהיה מתוק
מתוק -הוא יהיה חמוץ חמוץ, ולא ראוי לאכילה. למה? כבר אמרנו! מיים
מחמיצים דבש!
מה עוד מחמיץ דבש? תערבבו בעדינות (לא כדאי לכם) את הדבש עם כף למשך דקה,
ותחזרו אליו אחרי 10 ימים. תגלו שנוצרה שכבה של קצף על פני הדבש. הוא כבר
לא אכיל.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
המשך...

קוביות קרח שקופות כזכוכית:
הרתיחו מים -צננו אותם - הכניסו להקפאה. יתקבלו קוביות שקופות יפיפיות.

שום:
שום שבא במגע עם ברזל -מאבד את הערך התזונתי שיש בו. יש לקלף עם כלי
פלסטיק או עם הידיים.

ריח שום בפה:
ללעוס פטרוזיליה. בתיאבון!

אחסון נכון של תפו"א:
כדי למנוע מתפ"א לנבוט יש לאחסנו יחד עם תפוח עץ אחד, וחשוב לאחסנם במקום
מאוורר. בצל צמוד לתפו"א הוא אחד הגורמים המאיצים את נביטתו של התפו"א.
גם לא טוב לאחסנם במקרר.

אחסון ביצים:
לאחסן עם השפיץ למטה! טריות הביצה תשמר לזמן ארוך יותר.

אחסון מלפפון:
למה אסור לאחסן מלפפונים ועגבניות באותו תא אחסון? "כי העגבניות פולטות
גזים שגורמים למלפפונים להרקיב מהר".

תפוח אדמה שלא ישחיר:
למנוע השחרתו של תפו"א - יש להשליכו  למים מייד אחר קילופו, ואם רוצים
לאחסנו מספר ימים -יש להוסיף למים מס' טיפות חומץ

תפוח עץ שלא ישחיר (וגם אבוקדו):
לטפטף עליו לימון -ועכשיו אפשר לשלוח עם הילד לגן.

צ'יפס פריך:
משרים תפו"א חתוך במי קרח. מוציאים-מנגבים-וישר לשמן. ואם תוסיפו מלח
למים זה רק ישפר.

צ'יפס דל שומן:
הוסיפו לשמן כף חומץ, הצ'יפס יספוג פחות שמן.

פופקורן:
גרגרי התירס לא קופצים? רוצים שכל גרגיר יתקטק? תקפיאו את שקית התירס לפני הטיגון!

שמן שרוף:
מטגנים צ'יפס? פלאפל? לשמור על השמן שלא ישרף בטיגון -זורקים לתוכו חצי גזר קלוף.

איך מסירים מסטיק מבגד?
מקפיאים את הבגד לכמה דקות  ומקלפים את המסטיק, את השאריות עם מעט
טרפנטין וצמר גפן.
שיטה נוספת - לרסס כמות מזערית ספריי K300 נגד ג'וקים על המסטיק. בשני
המקרים למהר ולהכניס למכונת הכביסה
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
חברות יקרות, אשריכן!
ראשית כיף לראות כמה הנשים כאן חרוצות ויעילות
שנית - חמוד לראות איך כל אחת מתארגנת לפי איך שטוב לה.
ועכשיו קצת טיפים למשפחות יותר גדולות...
כביסה אי אפשר לגמור בתחילת השבוע כי כל יום מספק ערימה חדשה - אז--- מכבסים את כל מה שמלוכלך עד יום חמישי בבוקר ואז- מביאים אישה שמקפלת כביסה ומגהצת שעתים (60 ש"ח) - והענין מאחורינו.
אוכל - בצק עלים הוא לא כזה רעל להרגע! גם בבצק פריך ובופלים יש הרבה מרגרינה, למה אתם מתנפלות דוקא על הבצק עלים שאין בו סוכר והוא כ"כ טעים וקל לעבודה??? עדיף להזמין פיצה או לקנות פיתה פלאפל שספוגים בשמן רעיל באמת?
תבשלו מה שלוקח לכן הכי מעט זמן ומכיל הכי הרבה חומרים טובים (וזו לא בושה לפתוח קופסת שימורים)
אוכל ליום שישי - אם נתחיל להאכיל ביום שישי ממאכלי השבת אז- זה כבר לא כ"כ מיוחד לאכול פעם שניה אותו אוכל בהפרש של כמה שעות
וכן- צריך להכין כמות ע-נ-ק-י-ת מכל דבר, חבל על העבודה יום שישי הוא יום חשוב אבל לא שמעתי אף פעם שיש מצוה לאכול בו דוקא אוכל חגיגי.
אצלי אוכלים ביום שישי או אטריות עם שוקו או דיסת סולת (בחורף) או דגני בוקר עם חלב
ומי שעדיין רעב אוכל לחם עם שוקולד (זה ממרח מיוחד ליום שישי ולא לשאר ימות השבוע)

ועוד קצת טיפים ליעול הבישול:
במקום בצל מטוגן אפשר להשתמש בשבבי בצל (אם הבצל בא רק לתת טעם) שמים טיפ שמן וקצת שבבי בצל והתוצאה מקסימה! (למדתי את זה בשמיטה כשלא רציתי שכל האוכל יהיה בקדושת שביעית)
כבד לשבת- (למי שמבשלת אותו עם בצל לפני הוספת הביצים) מכינים כמות גדולה ומחלקים לכמה שבתות. בשקיות ומקפיאים - זה נשמר מציון.
לפני שבת מהר וקל לטחון את ביצים והכבד בבלנדר מקל (מי שלא אוהבת את הביצים טחונות לגמרי - משאירים כמה בודדות לריסוק ביד בשבת)
לפני חגים או סתם למתי שרוצים לבשל בשר - מבשלים כמות גדולה בסיר גדול עם תיבול טוב למשך 3 -4 שעות לריכוך וטעם בסיסי. מקפיאים בגושים שמתאימים לגודל המשפחה. ולפני הארוחה (או החג המתקרב) מוציאים ומבשלים עוד חצי שעה עם תיבול נוסף (סלרי, רוטב ברביקיו, רוטב שום וכדו') כך הבשר מקבל טעם טרי ומגוון.
ולסיום- מתכון מהיר ומעולה לדג סלומון
מפשירים את הדג (או קונים טרי) אפשר להשתמש גם באילתית הזול יותר
מפזרים מעליו:
מלח
שום גבישי
רוטב סויה
גריל דג
אופים חצי שעה בתנור חם עם טיפה מים בתבנית.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בקשר לכיריים חשמליות,מי שיש לו יודע את הכיף והתענוג בזה ומי שאין לו יודע מההוא מפסיד(בד"כ) וזה הנס.....
לאמא שלי יש וזה פשוט חלום!! קודם כל זה מבשל הרבה יותר מהר מהגז!!! מתנקה מדהים, ובקשר ל"אש" כל זמן שהמקום חם הוא מהיר באור אדום ורואים את זה זה נראה כמו אש!!
 

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
כן רק ההבדל הקטן זה במחיר בין גז חשמל כשהאחרון ממש יקר

טיפים
1. סיר שנשרף יוכל להיות נקי ומבריק אם תשרו אותו 12 שעות עם אבקת כביסה ומים עד למעלה
למי שאין סבלנות יכול לבשל את האבקת כביסה עם המים עד רתיחה אחרי זה ממש לא צריך להתאמץ כדי להבריק את הסיר
תחתית של סיר שנשרפה תהיה נקיה אם נשים את הסיר על גבי מחבת עמוק או סיר גדול יותר עם מים ואבקת כביסה לבישול קצר
תראו תגובה פה http://www.prog.co.il/showpost.php?p=484807&postcount=65

2. בכדי להוציא ריח רע מהמקרר להשאיר חצי תפוח אדמה בתוך המקרר הוא סופח אליו את הריחות הרעים

3. למי שאין כח לבשל שיחדד את הסכינים לדעת "הבן איש חי" הבעל צריך לעשות את זה ביום שישי כדי שזה ירגיע את אשתו ושלא תגיע לשבת כועסת
אצלינו זה עם אבן משחזת (התוצאות ממש חדות כשיודעים לעבוד עם זה) ושום גזר בשר או תפו"א לא "נתקעים" בדרך כל האמור זה רק על סכינים עם להב חלק ולא סכין עם שיניים
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
סתימה באמבטיה - במטבח:
אינסטלטור לוקח  כ 200 שקל! קפיץ לפתיחת סתימות עולה 120 שקל -ויש לכם
אותו לכל החיים! (לקנות אך ורק כבל 'אל חלד' ציפוי פלדה) ניתן להשיג בהום
סנטר-וחנויות טמבור. משחיליםאת הקפיץ לצינור, מסובבים אותו עםהידית
לכיוון השעון כמה שיותר עמוק, ואח"כ מסובבים אותו חזרה ופשוט נאחזים בראש
הקפיץ כל הקישקושים וחלאס. הסבר נוסף; אם הסתימה באמבטיה לא משחילים את
הקפיץ דרך האמבטיה עצמה (גם א"א כיוון שיש שם רשת) אלא שבמרצפות האמבטיה
יש לפחות פתח אחד לצנרת הניקוז (פתח עגול כזה עם מכסה פלסטיק או רשת),
דרך הפתח הזה משחילים את הקפיץ.
שימוש בגרגרי 'סודה קאוסטית' מעבר לכמות של כף אחת עשוי לגרום נזק, כיוון
שאם אינו נשטף לגמרי הוא הופך לאבן על דפנות הצנרת -לפעמים עד כדי צורך
בהחלפת הצנרת!
שימוש בתמיסות למיניהם לפתיחת סתימות יעיל רק לסתימה קלה ביותר, מעבר לזה
הדבר יעיל רק לכיסם של יצרני החומרים הללו

אסלה מבריקה:
פתרון לכתמים עקשניים על האסלה, שופכים פחית קולה על האסלה -אחרי שעה
מורידים את המים. החומצה שבקולה מסירה את כל הכתמים.

הברקת רהיטי פלסטיק:
רהיטי הפלסטיק של הגינה כבר לא נראים טוב? קרצוף במים חמים עם אבקת כביסה
תחולל פלאים.

הברקת סירים:
לשפשף עם צמר פלדה וחומץ.

כתמים צהובים בבגדים ששכבו בארון:
למרוח משחת שינים 'לבנה' , להמתין מעט, ולכבס.


בגד לבן שהצהיב:
משרים במים פושרים בתוספת חומץ או מיץ לימון, חצי שעה, ולכבס כרגיל.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
עד כאן להיום
 

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י כוכב103;484731:
כביסה אי אפשר לגמור בתחילת השבוע כי כל יום מספק ערימה חדשה - אז--- מכבסים את כל מה שמלוכלך עד יום חמישי בבוקר ואז- מביאים אישה שמקפלת כביסה ומגהצת שעתים (60 ש"ח) - והענין מאחורינו.

איפה מניחים את ה"הר" עד יום חמישי?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
נכתב ע"י נעמה;484748:
נכתב ע"י כוכב103;484731:
כביסה אי אפשר לגמור בתחילת השבוע כי כל יום מספק ערימה חדשה - אז--- מכבסים את כל מה שמלוכלך עד יום חמישי בבוקר ואז- מביאים אישה שמקפלת כביסה ומגהצת שעתים (60 ש"ח) - והענין מאחורינו.

איפה מניחים את ה"הר" עד יום חמישי?
בתוך ארגז קלוע ענק במרפסת שרות...
(ואיפה שמים את ההר המלוכלך מיום שלישי עד שבת???)

אגב- אצלי הכביסה הנקיה יוצאת מהמייבש ממויינת לשלושה סלסלאות גדולות עד הקיפול
לבן, שחור וצבעוני
כך שאם אני צריכה איזה בגד עד שמקפלים אני לא צריכה לחפש אותו 3 שעות...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קז

א הֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ:ב יֹאמְרוּ גְּאוּלֵי יי אֲשֶׁר גְּאָלָם מִיַּד צָר:ג וּמֵאֲרָצוֹת קִבְּצָם מִמִּזְרָח וּמִמַּעֲרָב מִצָּפוֹן וּמִיָּם:ד תָּעוּ בַמִּדְבָּר בִּישִׁימוֹן דָּרֶךְ עִיר מוֹשָׁב לֹא מָצָאוּ:ה רְעֵבִים גַּם צְמֵאִים נַפְשָׁם בָּהֶם תִּתְעַטָּף:ו וַיִּצְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצוּקוֹתֵיהֶם יַצִּילֵם:ז וַיַּדְרִיכֵם בְּדֶרֶךְ יְשָׁרָה לָלֶכֶת אֶל עִיר מוֹשָׁב:ח יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:ט כִּי הִשְׂבִּיעַ נֶפֶשׁ שֹׁקֵקָה וְנֶפֶשׁ רְעֵבָה מִלֵּא טוֹב:י יֹשְׁבֵי חֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת אֲסִירֵי עֳנִי וּבַרְזֶל:יא כִּי הִמְרוּ אִמְרֵי אֵל וַעֲצַת עֶלְיוֹן נָאָצוּ:יב וַיַּכְנַע בֶּעָמָל לִבָּם כָּשְׁלוּ וְאֵין עֹזֵר:יג וַיִּזְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצֻקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם:יד יוֹצִיאֵם מֵחֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת וּמוֹסְרוֹתֵיהֶם יְנַתֵּק:טו יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:טז כִּי שִׁבַּר דַּלְתוֹת נְחֹשֶׁת וּבְרִיחֵי בַרְזֶל גִּדֵּעַ:יז אֱוִלִים מִדֶּרֶךְ פִּשְׁעָם וּמֵעֲוֹנֹתֵיהֶם יִתְעַנּוּ:יח כָּל אֹכֶל תְּתַעֵב נַפְשָׁם וַיַּגִּיעוּ עַד שַׁעֲרֵי מָוֶת:יט וַיִּזְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצֻקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם:כ יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיִרְפָּאֵם וִימַלֵּט מִשְּׁחִיתוֹתָם:כא יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:כב וְיִזְבְּחוּ זִבְחֵי תוֹדָה וִיסַפְּרוּ מַעֲשָׂיו בְּרִנָּה:כג יוֹרְדֵי הַיָּם בָּאֳנִיּוֹת עֹשֵׂי מְלָאכָה בְּמַיִם רַבִּים:כד הֵמָּה רָאוּ מַעֲשֵׂי יי וְנִפְלְאוֹתָיו בִּמְצוּלָה:כה וַיֹּאמֶר וַיַּעֲמֵד רוּחַ סְעָרָה וַתְּרוֹמֵם גַּלָּיו:כו יַעֲלוּ שָׁמַיִם יֵרְדוּ תְהוֹמוֹת נַפְשָׁם בְּרָעָה תִתְמוֹגָג:כז יָחוֹגּוּ וְיָנוּעוּ כַּשִּׁכּוֹר וְכָל חָכְמָתָם תִּתְבַּלָּע:כח וַיִּצְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם וּמִמְּצוּקֹתֵיהֶם יוֹצִיאֵם:כט יָקֵם סְעָרָה לִדְמָמָה וַיֶּחֱשׁוּ גַּלֵּיהֶם:ל וַיִּשְׂמְחוּ כִי יִשְׁתֹּקוּ וַיַּנְחֵם אֶל מְחוֹז חֶפְצָם:לא יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:לב וִירֹמְמוּהוּ בִּקְהַל עָם וּבְמוֹשַׁב זְקֵנִים יְהַלְלוּהוּ:לג יָשֵׂם נְהָרוֹת לְמִדְבָּר וּמֹצָאֵי מַיִם לְצִמָּאוֹן:לד אֶרֶץ פְּרִי לִמְלֵחָה מֵרָעַת יֹשְׁבֵי בָהּ:לה יָשֵׂם מִדְבָּר לַאֲגַם מַיִם וְאֶרֶץ צִיָּה לְמֹצָאֵי מָיִם:לו וַיּוֹשֶׁב שָׁם רְעֵבִים וַיְכוֹנְנוּ עִיר מוֹשָׁב:לז וַיִּזְרְעוּ שָׂדוֹת וַיִּטְּעוּ כְרָמִים וַיַּעֲשׂוּ פְּרִי תְבוּאָה:לח וַיְבָרֲכֵם וַיִּרְבּוּ מְאֹד וּבְהֶמְתָּם לֹא יַמְעִיט:לט וַיִּמְעֲטוּ וַיָּשֹׁחוּ מֵעֹצֶר רָעָה וְיָגוֹן:מ שֹׁפֵךְ בּוּז עַל נְדִיבִים וַיַּתְעֵם בְּתֹהוּ לֹא דָרֶךְ:מא וַיְשַׂגֵּב אֶבְיוֹן מֵעוֹנִי וַיָּשֶׂם כַּצֹּאן מִשְׁפָּחוֹת:מב יִרְאוּ יְשָׁרִים וְיִשְׂמָחוּ וְכָל עַוְלָה קָפְצָה פִּיהָ:מג מִי חָכָם וְיִשְׁמָר אֵלֶּה וְיִתְבּוֹנְנוּ חַסְדֵי יי:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

חשבון הנפש • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה