האם החיים שלה השתנו?- טיפול טוב אמור לשנות לחלוטין את החיים של האדם
האם האינטראקציה אל מול כל המעגלים של הסובבים אותה השתנתה והפכה לפחות תלותית?
- זה מה שאמור טיפול לעשות.
האם היא חשה עצמאית לחלוטין ולא תלותית במטפלת? ברב המקרים כבר חשים זאת לקראת סוף הטיפול.
האם היא חשה שיפור משמעותי באינטליגציה הרגשית? - טיפול טוב מעשיר את מאגר הרגשות ומוסיף ידע רגשי עצום שמסיע לכל תהליכי החיים.
מגיבה רק על המשפט הזה שהדגשתי-
אין דבר כזה!
לשנות את החיים לחלוטין.
נפש האדם בנויה מנדבכים ובגרות לא מגיעה בזבנג.
גם אדם "נורמלי"ו"בריא" (אגב כשאמצא הגדרה מדויקת לנורמלי אעדכן ולא אשאיר אותה אצלי. מבטיחה) גדל בקצב.
כל יום מחייו כל שנה מוסיפה הבנה חדשה. כח חדש לחיות נכון.
כל מטפלת יכולה לתת מקסימום של אמירה.
ואתן דוג' מגיעה אשה בדיכאון. דיכאון קליני מאובחן ולא סלנג של בחורות תיכון אני בדיכי.
המטפלת עובדת איתה על מה שנראה לה מתוך הבנתה היכן נמצאת במקום המטופלת ולאן היא רוצה להגיע.
זה יכול להיות רק החוויה שהיא שווה באמת.
זה יכול להיות לעזור לה להגיע להבנה שבריחה מהתמודדות לא שווה.
ויכול להיות עוד דברים.
מטפלת טובה עם אינטואיציות טובות תדע בעזרתו יתברך להגיע יחד עם המטופלת לנקודה המשמעותית שהכניסה אותה לדיכאון.
עברה תקופה של חצי שנה -שנה והמטופלת מרגישה שהיא לא מתקדמת הלאה זה הזמן להבין שעם מטפלת זו היא מצתה!
אני יודעת שיש כאן הרבה שיקפצו עלי ויתנגדו אך
שמעו לי בבקשה עד סוף דברי ומקווה שדברי שיישבו את התקוממותכם
החיים הם התמודדות כל החיים!
עד לנפיחה האחרונה.
מאד מובנת התחושה והמחשבה שמטפלת תעזור לפתור את כל ההתמודדות ותוציא אותנו מושלמים ונטולי ספקות.
אין ולא יהיה!
מטרת טיפול הוא לחזק את כוחות האדם להתמודד.
לדעת לחיות עם זה נכון.
ולא לברוח או לחפש פתרונות קלים ולא יעילים.
האדם לעמל נברא רק לא לעמל שזה כמו הר בשבילו והוא לא מאמין ביכולותיו.
ויצר הרע יעבוד קשה כל חיינו והוא לא היפוכנדרי או דיכאוני..
אדם שמגיע לטיפול הוא אדם שבתוכו מרוסק. האמון העצמי שלו פגום מאד. ואין לו מוטיבציה להתמודד ולהמשיך את החיים כשהוא לא רואה טעם בהם.
זו הגדרה כללית גם לאנשים שעברו טראומה והחרדות מטשטשות לו את האופציה להנות ממשהו בחיים.
וזה שאתם רואים אדם שהולך לעבודה וממשיך עדיין לא אומר עליו כלום.כלום.
כמה אנרגיות הוא משקיע בשביל לשרוד למשל? לחייך?
לסיכום מטפל טוב אמור לזהות את המקום שאליו שואף המטופל- יחד איתו ורק ממנו ולא להכתיב לו, אלא
לעזור לו להגיע למקום הזה.
בכדי שיצליח הוא צריך לבנות אמון טוב כי בלי אמון ותלות לא יהיה טיפול ואחר כך לדעת לשחרר כי האמון בו הוא לצורך הטיפול ולא לחווית השליטה.
ולדעת לעשות את זה נכון תמצאו יותר במטפלים מקצועיים.
שאני למשל נכוויתי בזה קשות.
חווית נטישה ..