טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
@אהבת עולם את 'נכווית' נקרא לזה וזו (עוד) סיבה למה את נגד. וזה מאוד מובן.
את (ולא רק) כל הזמן כותבת שמאוד מפריע לך הקטע של שליטה שראית אצל מטפלות, אז וואאיי כמה אני חוויתי הפוך בדיוק. אצל פסיכולוגית הרגשתי ממאאוווודדד שהיא 'מנהלת' את הטיפול (אחת בכלל אכזבה אותי, לא נתנה מקום לרגשות וזלזלה בהם שממש נפגעתי) דברים שלא קרו לי אצל מטפלת רגשית.
בכלל, באופן כללי אני שמתי לב שיש משהו הרבה יותר קר ומתנשא אצל פסיכולוגיות ובעלות תארים מאשר אצל מטפלות.

ואגב, ראיתי שכתבת (ועוד מישהי) שטפלתן גם בשיטות כמו מח אחד - אשמח לשמוע שמות באישי אצל מי, כי אני מכירה כמה שעוסקות בזה.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
טיפול פסיכולוגי לא היה מטפל בקושי הזה, על אף שהוא יושב על גורמים רגשיים לחלוטין.
אין לפסיכולוגיה את הכלים לקשר בין גורמים רגשיים לסימפטומים פיזיים, פשוט אין.
אם הייתי מסתמכת על הפסיכולוגית ההיא או על אחרת- מן הסתם הייתי ממשיכה לבלוע גלולות עד היום.
לגבי המשפט הראשון - לא בטוח שלא.
לא יודעת לגבי פסיכולוגיה, מטפלת רגשית כן הסבירה לי על משהו מסויים שהוא נטו תוצאה רגשית והסבירה לי גם איך.

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עקבתי אחרי האשכול מראשיתו
השיח באשכול הזה לא אובייקטיבי.
אנחנו מנסות להגיע למסקנה אם מטפלות לא פורמליות הן דבר "קטלני" או שאפשר לחון אותן גם לחסד.
רוב המגיבות כאן מביעות דעות על רקח חוויתן האישית, או חוויות בודדות הלקוחות מאוכלוסיות ספציפיות. גם "המלומדות רחבות האופקים" שמשוחחות כאן (מעריכה מאד), אלה שבדרך כלל עורכות תחקירים ומסתמכות על סטטיסטיקות לפני כל אמירה שהן מציגות כעובדה מוגמרת, חורגות מהנוהג שלהן הפעם.
אם רוצים להגיע למסקנות יותר קרובות לאמת, צריך לערוך סקר אנונימי, כשגם אז המסקנות לא חדות כי :
1. למטופל קשה לאמוד נכון את תוצאות הטיפול בגלל מה שהגדירה @אהבת עולם כ"ההטיות של השכל שלנו"
2. ציבור הגולשים בפרוג לא מהווה מדגם מייצג של כלל הציבור החרדי.
אבל תוצאות של סקר כזה יתנו מענה יותר ההגיוני לשאלות שמרחפות פה ולפינגפונג המעייף שמסרב לגווע.
מישהו מוכן לעשות את זה?

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
רוצים להגיע למסקנות יותר קרובות לאמת, צריך לערוך סקר אנונימי,

אי אפשר בשום פנים 'לשים' את כל המטפלות הלא פורמליות ב'סל אחד'.
צריך לפחות לחלק אותם לפי שיטות עבודה, ולפי ההכשרה שכן היתה להן - גם אם זה לא תוארים.
וזה לא נראה לי אפשרי.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
האם החיים שלה השתנו?- טיפול טוב אמור לשנות לחלוטין את החיים של האדם
האם האינטראקציה אל מול כל המעגלים של הסובבים אותה השתנתה והפכה לפחות תלותית?
- זה מה שאמור טיפול לעשות.
האם היא חשה עצמאית לחלוטין ולא תלותית במטפלת? ברב המקרים כבר חשים זאת לקראת סוף הטיפול.
האם היא חשה שיפור משמעותי באינטליגציה הרגשית? - טיפול טוב מעשיר את מאגר הרגשות ומוסיף ידע רגשי עצום שמסיע לכל תהליכי החיים.
מגיבה רק על המשפט הזה שהדגשתי-
אין דבר כזה!
לשנות את החיים לחלוטין.
נפש האדם בנויה מנדבכים ובגרות לא מגיעה בזבנג.
גם אדם "נורמלי"ו"בריא" (אגב כשאמצא הגדרה מדויקת לנורמלי אעדכן ולא אשאיר אותה אצלי. מבטיחה) גדל בקצב.
כל יום מחייו כל שנה מוסיפה הבנה חדשה. כח חדש לחיות נכון.

כל מטפלת יכולה לתת מקסימום של אמירה.
ואתן דוג' מגיעה אשה בדיכאון. דיכאון קליני מאובחן ולא סלנג של בחורות תיכון אני בדיכי.
המטפלת עובדת איתה על מה שנראה לה מתוך הבנתה היכן נמצאת במקום המטופלת ולאן היא רוצה להגיע.
זה יכול להיות רק החוויה שהיא שווה באמת.
זה יכול להיות לעזור לה להגיע להבנה שבריחה מהתמודדות לא שווה.
ויכול להיות עוד דברים.
מטפלת טובה עם אינטואיציות טובות תדע בעזרתו יתברך להגיע יחד עם המטופלת לנקודה המשמעותית שהכניסה אותה לדיכאון.
עברה תקופה של חצי שנה -שנה והמטופלת מרגישה שהיא לא מתקדמת הלאה זה הזמן להבין שעם מטפלת זו היא מצתה!
אני יודעת שיש כאן הרבה שיקפצו עלי ויתנגדו אך
שמעו לי בבקשה עד סוף דברי ומקווה שדברי שיישבו את התקוממותכם

החיים הם התמודדות כל החיים!
עד לנפיחה האחרונה.
מאד מובנת התחושה והמחשבה שמטפלת תעזור לפתור את כל ההתמודדות ותוציא אותנו מושלמים ונטולי ספקות.
אין ולא יהיה!
מטרת טיפול הוא לחזק את כוחות האדם להתמודד.
לדעת לחיות עם זה נכון.
ולא לברוח או לחפש פתרונות קלים ולא יעילים.
האדם לעמל נברא רק לא לעמל שזה כמו הר בשבילו והוא לא מאמין ביכולותיו.
ויצר הרע יעבוד קשה כל חיינו והוא לא היפוכנדרי או דיכאוני..

אדם שמגיע לטיפול הוא אדם שבתוכו מרוסק. האמון העצמי שלו פגום מאד. ואין לו מוטיבציה להתמודד ולהמשיך את החיים כשהוא לא רואה טעם בהם.
זו הגדרה כללית גם לאנשים שעברו טראומה והחרדות מטשטשות לו את האופציה להנות ממשהו בחיים.
וזה שאתם רואים אדם שהולך לעבודה וממשיך עדיין לא אומר עליו כלום.כלום.
כמה אנרגיות הוא משקיע בשביל לשרוד למשל? לחייך?

לסיכום מטפל טוב אמור לזהות את המקום שאליו שואף המטופל- יחד איתו ורק ממנו ולא להכתיב לו, אלא לעזור לו להגיע למקום הזה.
בכדי שיצליח הוא צריך לבנות אמון טוב כי בלי אמון ותלות לא יהיה טיפול ואחר כך לדעת לשחרר כי האמון בו הוא לצורך הטיפול ולא לחווית השליטה.

ולדעת לעשות את זה נכון תמצאו יותר במטפלים מקצועיים.
שאני למשל נכוויתי בזה קשות.
חווית נטישה ..

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
גלומה, לצערי, זה בדיוק מה שחושבים הרבה אנשים
אבל, כן טיפול נכון מביא לשינוי דרמטי ויש לי אינספור דוגמאות
הכואב הוא שאנשים אפילו לא מאמינים שזה יכול להיות.
זה קורה ומתרחש , באמת לא אצל הרבה מטפלות , כבר טענתי שמטפלות טובות הן נדירות.
ולדעתי כל השיח פה הוא על המקום הזה שלא קורה אצל הרבה מאד מטפלות לצערי.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
גלומה, לצערי, זה בדיוק מה שחושבים הרבה אנשים
זה קורה ומתרחש , באמת לא אצל הרבה מטפלות , כבר טענתי שמטפלות טובות הן נדירות.
ולדעתי כל השיח פה הוא על המקום הזה שלא קורה אצל הרבה מאד מטפלות לצערי.
לא הכל תלוי במטפלת!
גם הכי טובות והכי מקצועיות!

מרחבית

משתמש מקצוען
בכדי שיצליח הוא צריך לבנות אמון טוב כי בלי אמון ותלות לא יהיה טיפול ואחר כך לדעת לשחרר כי האמון בו הוא לצורך הטיפול ולא לחווית השליטה.

כן.
אך בשיטות שבנויות על שינוי חשיבתי - זה אחרת.
ולפעמים הן מאוד עוזרות.

63388

משתמש צעיר
מגיבה רק על המשפט הזה שהדגשתי-
אין דבר כזה!
לשנות את החיים לחלוטין.
נפש האדם בנויה מנדבכים ובגרות לא מגיעה בזבנג.
גם אדם "נורמלי"ו"בריא" (אגב כשאמצא הגדרה מדויקת לנורמלי אעדכן ולא אשאיר אותה אצלי. מבטיחה) גדל בקצב.
כל יום מחייו כל שנה מוסיפה הבנה חדשה. כח חדש לחיות נכון.

כל מטפלת יכולה לתת מקסימום של אמירה.
ואתן דוג' מגיעה אשה בדיכאון. דיכאון קליני מאובחן ולא סלנג של בחורות תיכון אני בדיכי.
המטפלת עובדת איתה על מה שנראה לה מתוך הבנתה היכן נמצאת במקום המטופלת ולאן היא רוצה להגיע.
זה יכול להיות רק החוויה שהיא שווה באמת.
זה יכול להיות לעזור לה להגיע להבנה שבריחה מהתמודדות לא שווה.
ויכול להיות עוד דברים.
מטפלת טובה עם אינטואיציות טובות תדע בעזרתו יתברך להגיע יחד עם המטופלת לנקודה המשמעותית שהכניסה אותה לדיכאון.
עברה תקופה של חצי שנה -שנה והמטופלת מרגישה שהיא לא מתקדמת הלאה זה הזמן להבין שעם מטפלת זו היא מצתה!
אני יודעת שיש כאן הרבה שיקפצו עלי ויתנגדו אך
שמעו לי בבקשה עד סוף דברי ומקווה שדברי שיישבו את התקוממותכם

החיים הם התמודדות כל החיים!
עד לנפיחה האחרונה.
מאד מובנת התחושה והמחשבה שמטפלת תעזור לפתור את כל ההתמודדות ותוציא אותנו מושלמים ונטולי ספקות.
אין ולא יהיה!
מטרת טיפול הוא לחזק את כוחות האדם להתמודד.
לדעת לחיות עם זה נכון.
ולא לברוח או לחפש פתרונות קלים ולא יעילים.
האדם לעמל נברא רק לא לעמל שזה כמו הר בשבילו והוא לא מאמין ביכולותיו.
ויצר הרע יעבוד קשה כל חיינו והוא לא היפוכנדרי או דיכאוני..

אדם שמגיע לטיפול הוא אדם שבתוכו מרוסק. האמון העצמי שלו פגום מאד. ואין לו מוטיבציה להתמודד ולהמשיך את החיים כשהוא לא רואה טעם בהם.
זו הגדרה כללית גם לאנשים שעברו טראומה והחרדות מטשטשות לו את האופציה להנות ממשהו בחיים.

לסיכום מטפל טוב אמור לזהות את המקום שאליו שואף המטופל- יחד איתו ורק ממנו ולא להכתיב לו, אלא לעזור לו להגיע למקום הזה.

ולדעת לעשות את זה נכון תמצאו יותר במטפלים מקצועיים.
שאני למשל נכוויתי בזה קשות.
חווית נטישה ..
כל מילה!!!
(הייתי שמחה לקבל באישי את מה ש'מחקו' לך.
מרגישה שיהיה לי מה ללמוד).

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
בדיוק!
ולזה כוונתי.

נכון, זה תלוי במצב המטופל. אז במצבים קשים מאד זה לוקח לא רק כמה חודשים אלא כמה שנים
אבל זה בהחלט אמור להיות כמובן עם הרבה עזרת ה'. בעצם בעיקר.
תקראו את הספר מעולם לא הבטחתי לך גן של ורדים
שם מתואר מקרה קשה מאד מאד מאד והמטפלת שלה הצליחה להחזיר אותה לחיים שפויים
לחלוטין ממצב פתלוגי לגמרי.
נכון שזה לא פשוט אבל אפשרי עם מליון סבלנות ועם מטפל מומחה במיוחד.
מה שכתבתי זה על מקרים שהם לא פתלוגיים ממש
נורמטיבים וקשים.
בהחלט ניתן בעזרת ה' לעשות שינוי דרמטי. וזה קיים, תבררו מעט.
כואב לי לקרא את החוסר אמון שלכן. פשוט אתן לא מכירות כאלה דברים.

דסי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לפעמים מטופלת מרגישה הטבה בנושא מסויים, ואז היא מפסיקה. וזה חבל, כי אם היתה ממשיכה מצבה היה משתפר באופן רוחבי.

מכירה מישהי שכנערה סבלה מחרדה ממשהו מסויים. הלכה לטיפול והחרדה אכן נעלמה. המטפלת רצתה להמשיך לטפל, אבל האמא אמרה שזה סחיטה ולא חסר כבר.
וחבל. כי אמנם היא כבר לא היתה חרדתית אבל כן לחוצה מאד מהחיים באופן כללי. ונמנע ממנה שינוי עומק אמיתי.

גזעית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוד תוספת נופף מבחוץ, שיכולה לתת משקל להחלטות מסוימות, אפילו שהולכים למשיהי מקצועית, גם לתעודות יש ציונים. יש 100 אחוז ויש קצת פחות.
אני מצרפת כתבה שהתפרסמה באחד העיתונים החילונים לא מזמן, ושם יש על כמה וכמה עינינם שיכולים לתת תועלת כאן למי שעומדת לפני בחירת מטפלת.
ניקיתי את הכתבה משלל מרעין בישין, ואין שם אלא את הטקסט בלבד, לתועלת.

(מי שרוצה את הלינק המלא שתפנה באישי )

קבצים מצורפים

• הרב דוקטור.pdf
    KB 42.4 · צפיות: 155

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
@כוס קקאו @*גלומה
אני אענה וברשותכן אוסיף לנושא הזה, לא בהכרח החיים שלה יכולים להשתנות, יש הרבה דברים בחיים שאי אפשר לשנות ומטפלת לא תוכל לשנות, (כמו נתונים סביבתיים).
אבל, היא כן יכולה לשנות את ההתסכלות שלה עליהם, ההתייחסות שלה אליהם והגישה שלה ולחיים בכלל. וכמו שכתבתי היא כן יכולה וצריכה לתת לה כלים וכוחות שיעזרו לה להתמודד מול הדברים בחיים, אבל אי אפשר לשנות את החיים. וזה לא עניין של חוסר אמונה בטיפול, אלא עניין של מודעות למה הטיפול גורם, זה לא רב או אדמור שאת הולכת אליו לקבל ברכה והוא יכול לפעול ולברך וע"י כך לשנות את חייך שיסתדרו הבעיות. מטפלת לא יכולה לקחת ממך את הבעיות שיש לך.

כמובן שלא הכל בכלל תלוי במטפלת, תלוי הרבה והרבה מאוד ברצון ובכוונות והמוכנות של המטופלת.
כמובן שלא מדברים על בחורות בתיכון שמודיעות יום אחד שהן בדיכי.. זה ממש נהיה סוג של סלנג.. וכמובן שמי שבאמת נמצאת במצב הזה לא תכריז על זה כך ובכלל לא תמיד היא מודעת לזה... וכמו שכתבתי באחת ההודעות פה באשכול (בהקשר לזה שאנשים שופטים וחושבים שכאלו הולכים לטיפול על שטויות.) אתם בחיים לא יכולים לדעת מה עובר על מי שמולכם! גם אם אתם חושבים שאתם מכירים אותו. ולא הכל מסתכם ברמה השטחית שרואים מבחוץ. וכמו שכתבת *גלומה, ממש לא אומר אם הוא בא לעבודה או ללימודים ומחייך. באמת נדרשים הרבה מאמצים וכוחות נפש בשביל לבוא רגיל למקומות היומיומיים (ואלו שלא) ולחייך ולדבר כרגיל.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
ממש כל מילה!

לצערי, זה בדיוק מה שחושבים הרבה אנשים
שינוי פנימי, שינוי שהאדם עשה עם עצמו, לא שינוי (טכני) בחייו של האדם. זו הטעות שהקפיצה אותי (וכנראה גם את *גלומה)

לבן

משתמש סופר מקצוען
עוד תוספת נופף מבחוץ, שיכולה לתת משקל להחלטות מסוימות, אפילו שהולכים למשיהי מקצועית, גם לתעודות יש ציונים. יש 100 אחוז ויש קצת פחות.
אני מצרפת כתבה שהתפרסמה באחד העיתונים החילונים לא מזמן, ושם יש על כמה וכמה עינינם שיכולים לתת תועלת כאן למי שעומדת לפני בחירת מטפלת.
ניקיתי את הכתבה משלל מרעין בישין, ואין שם אלא את הטקסט בלבד, לתועלת.

(מי שרוצה את הלינק המלא שתפנה באישי )

כמה צחקתי...

תואר דוקטור מטעם מכללת תלתן ועמותת י.נ.ר.... אין להם שום בושה, לאנשים הללו?

אגב, אני ביררתי פעם על לימודי פסיכודרמה במקום חרדי, שגם הציעו תואר מאיזו מכללה לא מזוהה בהוואי וטענו שאפשר לעבוד עם התואר בקופות חולים בארץ. בדקתי, ואי אפשר. התואר לא מוכר.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
@אהבת עולם את 'נכווית' נקרא לזה וזו (עוד) סיבה למה את נגד. וזה מאוד מובן.
את (ולא רק) כל הזמן כותבת שמאוד מפריע לך הקטע של שליטה שראית אצל מטפלות, אז וואאיי כמה אני חוויתי הפוך בדיוק. אצל פסיכולוגית הרגשתי ממאאוווודדד שהיא 'מנהלת' את הטיפול (אחת בכלל אכזבה אותי, לא נתנה מקום לרגשות וזלזלה בהם שממש נפגעתי) דברים שלא קרו לי אצל מטפלת רגשית.
בכלל, באופן כללי אני שמתי לב שיש משהו הרבה יותר קר ומתנשא אצל פסיכולוגיות ובעלות תארים מאשר אצל מטפלות.
אני מסכימה לגבי הסוף, ובכלל לאור כל הסיפורים שנכתבו פה על פסיכולוגים ופסיכיאטריים נשמע שיש להם נטיה להתנשא, וזה הגיוני - כמו שלרופאים מאד מומחים יש נטיה ליוהרה.
אז הנה , יש לנו חיסרון ברור במטפלים מוסמכים , הם נוטים לחשוב שהם כל כך מוצלחים ויודעים לפתור את הבעיה יותר מהאדם עצמו.
החיסרון הזה לא מפריע לי כל כך , כי כשמודעים אליו, מחפשים מטפלים שאינם כאלו , לבעיות שאינן פתולוגיות אפשר למצוא מטפלים מוסמכים שאינם פסיכולוגיים והם מצוינים, וגם בדרך כלל לא כאלו.
ולבעיות יותר רציניות - לברר על פסיכולוג שהוא גם אנושי מאד. ויש כאלו והרבה .
והמקסימום נזק שאני רואה פה - זה לאבד את האמון בעולם הטיפול המוסמך.

אבל למטפלות לא מוסמכות יש בעיה הרבה יותר רצינית
הן דווקא מאד אנושיות, מסורות, מכילות ומדהימות
והרבה יותר קשה לגלות את הבעיתיות של הטיפול שלהן ,
הנזק שהן גורמות הוא הרבה יותר גדול, כי בסוף הטיפול, המטופלת נשארת עם טיפול שהזיק,
ובטוחה שהמטפלת היא עדיין המטפלת הכי טובה בהיסטוריה,
עכשיו לכו תתקנו נזקים.
זה פוטנציאל הרבה יותר גדול לנזק, שישאיר מטופלת בלי תפקוד, או עם נזקים, ובנוסף גם חוסר אמון בעולם הטיפול המוסמך - כי המטפלת שלה עברה על כללים וזה היה מקסים.
למה בכלל צריך כללים?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...