טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

מרחבית

משתמש מקצוען
ני מחפשת אחת בלי תעודות שיודעת לטפל בצורה דינמית בלי התערבות.

כאן הטעות. את לא יכולה למצוא מטפלת דינמית, שלא למדה טיפול דינמי...
היא למדה טיפולים אחרים. ואותם תמצאי אצלה.
את לא תחפשי רופא שיניים אצל קרדיולוגים.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כאן הטעות. את לא יכולה למצוא מטפלת דינמית, שלא למדה טיפול דינמי...
היא למדה טיפולים אחרים. ואותם תמצאי אצלה.
את לא תחפשי רופא שיניים אצל קרדיולוגים.
אם כן את אומרת שכל המטפלות הרגשיות מטפלות בצורה לא דינמית.
כלומר מתערבות בנפש, בעיני זה מזיק ומסוכן.

מרחבית

משתמש מקצוען
ואגב , זה ממש לא המקרה.
במקרה שלנו זה הפוך, לפסיכולוגיה יש מלא אחוזי הצלחה, לאחרים בינתיים לא..

את זה צריך לבדוק. בעיקר לבדוק את עניין הנזקים. על נזקים של פסיכולוגים עוברים יותר בשקט. הפוטנציאל שלהם גדול יותר להזיק כשהם פועלים לא נכון - בגלל השם שלהם והאמון במקצועיות שלהם.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
את זה צריך לבדוק. בעיקר לבדוק את עניין הנזקים. על נזקים של פסיכולוגים עוברים יותר בשקט. הפוטנציאל שלהם גדול יותר להזיק כשהם פועלים לא נכון - בגלל השם שלהם והאמון במקצועיות שלהם.
נזקים נבדקים בדיוק במחקרים האלו,
כלומר- שואלים את המטופלים האם המצב שלהם החמיר, הוטב או נשאר אותו הדבר.

מרחבית

משתמש מקצוען
אם כן את אומרת שכל המטפלות הרגשיות מטפלות בצורה לא דינמית.
כלומר מתערבות בנפש, בעיני זה מזיק ומסוכן.

גם בפסיכולוגיה עצמה יש כמה וכמה שיטות. הנושא הוא לא 'צורה דינמית' אלא 'שיטה דינמית' והיא אחת משיטות רבות.

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
אפשר לא לדעת כלום גם כשלומדים ןומקבלים מאה..
בלימודי טיפול לא מסתפקים בתיאוריות בלבד, אלא חובה גם לעשות פרקטיקום מקיף. זה ההבדל בין להכיר את התיאוריה לבין לדעת ליישם אותה ולבצע אותה בפועל.

גם אני למדתי קורסים שונים בפסיכולוגיה התפתחותית, תיאוריות אישיות, פסיכופיזיולוגיה ועוד במסגרת לימודי השלמה לתואר שני. אפילו לימדתי תכנים מהקורסים האלו בסמינר ובקורסים למחוננים ומצטיינים, אבל אני לא מתיימרת לטפל בעזרת תיאוריות אלו. רק בתחום אותו למדתי באופן מקצועי וביצעתי פרקטיקום של 500 שעות תחת הדרכה מקצועית, אני מתיימרת לטפל ולהדריך בזהירות.

מרחבית

משתמש מקצוען
זה גם מה שיש לי בקיצור לומר ל@לבן. המבחן - הוא רק מבחן התוצאה.
לא אם השכנה המליצה או לא. לא אם מקצוען אמר שזה כן טוב או לא טוב, אסור או מותר.

אני רוצה כאן להוסיף, שאין בכוונתי שצריך לאפשר לכל אחד לעשות ניסיונות רגשיים על גב הנערות המסכנות. ודאי שלא. וזאת עבודת קודש @לבן - שאת מונעת את הטרגדיות הללו.

כוונתי, שכשמבררים על מטפלת - ומבררים היטב - חייבים להתייחס מאוד למידת ההצלחה האמיתית שלה בשטח, וכן למידת הנזקים שהיא גרמה או לא גרמה.
כל השאר פחות רלוונטי.
כנ''ל כשמבררים על מישהו עם תואר. מה ההצלחה שלו בפועל? מה הנזקים?

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כוונתי, שכשמבררים על מטפלת - ומבררים היטב - חייבים להתייחס מאוד למידת ההצלחה האמיתית שלה בשטח, וכן למידת הנזקים שהיא גרמה או לא גרמה.
כל השאר פחות רלוונטי.
כנ''ל כשמבררים על מישהו עם תואר. מה ההצלחה שלו בפועל? מה הנזקים?
איך אפשר לדעת ?
זה נושא מאד מאד מורכב.

אני, למשל , יכולה לומר שהמטפלת שלי מעולה
לכי תבדקי למי היא הזיקה...
צריך לעשות מחקר ממש רציני בשביל זה

נעמי פ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הא, אוקי , זה כבר נושא אחר.

בנימה אישית : גם אני הייתי במוח אחד , פעמיים
ואחרי כל פעם כזו הרגשתי הטבה לא רגילה, ואיזשהו שיפור לא מוסבר.
לא מוסבר- כי לא ידעתי לומר מה השתנה, רק הרגשתי שינוי מקיף, הייתי ב'אורות'.
במבט מרחוק - לא נשאר מזה כלום, כמו שזה היה שיפור לא מוסבר, ככה הוא נעלם , או שהתרגלתי אליו.

היום אני יודעת להסביר את זה, זה שילוב של הציפיה מהטיפול , האמון, והטיפול עצמו - בו המטפלת (המדהימה והרגישה, בדיוק כמו שלך) התיחסה , דיברה ושאלה
אגב, זה הוכח במחקרים, שטיפולי פלצבו עם מטפל רגיש שמתיחס , מעלים את התוצאות של הטיפול.

בקיצור, אני לא מזלזלת לרגע, פשוט הייתי שם , המלצתי לכולם , ושלחתי גם חברה טובה (ושילמתי לה טיפול אחד מרוב דאגה)

אחרי שלמדתי מה זה ההטיות של השכל שלנו, אני מבינה איך נפלתי לזה.

אני מאמינה שכך , את פשוט צריכה ללמוד קצת על ההטיות של השכל שלנו, ואיך הן משפיעות על האנשים הכי ערניים ועוקבים (אם לא מודעים אליהן ויודעים איך לנטרל אותן)

הלכתי אליה כבר מזמן- לפני 3 שנים פלוס, ובהחלט נהנית מהתוצאות.

ואם בציפיה מהטיפול ובאמון עסקינן- כל אלו היו גם בטיפול הפסיכולוגי, ומשום מה אפקט הפלצבו שאת מתארת לא עבד שם... ואיפה היו אז הטיות השכל המדוברות?...

ומבחינתי לא משנה מה הביא לשיפור המיוחל- העיקר שהוא כאן. הגיע אז ונשאר מאז.

אגב, אחרי שראיתי שיפור משמעותי מהטיפול, הגעתי לשלב שטיפלתי גם בקושי פיזי שהיה לי- סבלתי ממיגרנות מעצבנות ששיבשו לי את השגרה, גם בזה היה שיפור עצום שתקף עד היום- אף שחלפו יותר משנתיים.

טיפול פסיכולוגי לא היה מטפל בקושי הזה, על אף שהוא יושב על גורמים רגשיים לחלוטין.
אין לפסיכולוגיה את הכלים לקשר בין גורמים רגשיים לסימפטומים פיזיים, פשוט אין.
אם הייתי מסתמכת על הפסיכולוגית ההיא או על אחרת- מן הסתם הייתי ממשיכה לבלוע גלולות עד היום.

נערך לאחרונה ב:

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
ואם בציפיה מהטיפול ובאמון עסקינן- כל אלו היו גם בטיפול הפסיכולוגי, ומשום מה אפקט הפלצבו שאת מתארת לא עבד שם... ואיפה היו אז הטיות השכל המדוברות?...
אולי , כי טיפול פסיכולוגי לא מתימר להשפיע מיד, ולא בכזו רמה.
הציפיה היא אחרת.

ומבחינתי לא משנה מה הביא לשיפור המיוחל- העיקר שהוא כאן. הגיע אז ונשאר מאז.
אני שמחה, זה הכי חשוב.

טיפול פסיכולוגי לא היה מטפל בקושי הזה, על אף שהוא יושב על גורמים רגשיים לחלוטין.
אין לפסיכולוגיה את הכלים לקשר בין גורמים רגשיים לסימפטומים פיזיים, פשוט אין.
טיפול פסיכולוגי לא צריך לקשר,
הוא פשוט מטפל בנפש.
אם היו בעיות שהן סימפטומים לבעיות רגשיות - הן תעלמנה כשהבעיות הרגשיות תטופלנה.

נעמי פ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הוא פשוט מטפל בנפש.
אם היו בעיות שהן סימפטומים לבעיות רגשיות - הן תעלמנה כשהבעיות הרגשיות תטופלנה.[/QUOTE]

השאלה כמה שנים זה אמור לקחת.

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
אולי , כי טיפול פסיכולוגי לא מתימר להשפיע מיד, ולא בכזו רמה.
הציפיה היא אחרת.

אני שמחה, זה הכי חשוב.

הוא פשוט מטפל בנפש.
אם היו בעיות שהן סימפטומים לבעיות רגשיות - הן תעלמנה כשהבעיות הרגשיות תטופלנה.
!!
לגמריי
מכירה מישהי שהציונים שלה בלימודים אחרי טיפול פסיכולוגי של שנה עלו מ85-90 ל100%
ולא התכונו בכלל לטפל בזה כי לא חשבו שיש לה בעיה לימודית ולא ראו בעיה בציונים הנ"ל
אבל זה קרה

מרחבית

משתמש מקצוען
פצועה אני ומדממת.

כואב מאוד מאוד לשמוע על דבר כזה.
לא. זו לא הצלחה. ודאי שלא. יש מכלול.

ולצערי יש יותר מטפלים ללא הסמכה מקצועית מוכרת שהזיקו מאשר מטפלים מוכרים!!

אני אגיד לך בכאב שהלוואי שאף אחד לא יגיע לאף אחד מהמזיקים.
שכולנו נזכה תמיד רק לשליחים מועילים!
ושנהיה אנחנו רק שליחים טובים בכל תחום, וחלילה לא נגרום רעה לאף אחד!

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
איך אפשר לדעת ?
זה נושא מאד מאד מורכב.

אני, למשל , יכולה לומר שהמטפלת שלי מעולה
לכי תבדקי למי היא הזיקה...
צריך לעשות מחקר ממש רציני בשביל זה

אדרבא, ספרי לי על מחקרים קיימים בפסיכולוגיה, ואיך עשו אותם.
מאמינה שכל הזמן חוקרים שיטות.
האם זה אומר לי משהו על מטפל איקס בעל תעודות מרשימות - אם הוא אכן טוב?
איך אני אדע?
האם בדקו כמה אחוזים מבין בעלי התארים - עובדים לפי הכללים שלמדו?
גם צריך להבין, כמו שכבר ציינו, שפסיכולוגיה זה לא מתמטיקה.

איך נדע? זו שאלת השאלות כאן כל הזמן.
כל מה שאני רוצה לומר, שאם מישהו חשב שהתשובה היא: נבדוק את התואר שלו - וכך נדע, אז לא.
לא אומרת שזה כלום. אבל רחוק מלהספיק. צריך עוד דרכים לבדיקה.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
מחקו לי הודעה שלימה מפאת שזה ירידה לפסים אישיים. מענין!
לכתוב דברים כאן ללא אחריות אמיתית. לצאת נגד אחרים זה בסדר.
לעמת מול דברים זה אישי.
הבנתי את הענין.
יש צד שרק לו מותר להישמע

גלומה, אני מבינה את כאבך.
אני מציעה שתכתבי שוב את הסיפור הקשה שלך.
רק אותו.
הוא חשוב מאוד בדיון הזה, וידבר בעד עצמו.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
עזבי.
לא משנה
כל מי שרוצה לכתוב שיכתוב מה בא לו ממילא זה אתר פרוג ולא מחייב אף אחד.
גם להאמין לי לא חייבים.
אולי עבדתי עליכם?!
אולי.
ואולי אני עובדת גם על עצמי.
אולי.
אם היינו יודעים כמה ערך יש לכל מילה שלנו היינו מיקרים אותה מאד מאד.
אם זה דיונים סתם בשביל הכיף אז באמת חבל שחשפתי את עצמי כך.
כי הכלה והכרה לא אקבל כאן.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
טוב, כמו שאתם מבינות, לא קראתי את כל האשכול, אבל אני בכלל בכלל לא בעד כל הקטע הזה של טיפולי פסיכולוג/ CBT/ מח אחד/ עשר מוחות / שנים עשר שלבים ולא יודעת עוד איזה שמות מוזרים יש לכל התחום והתעשייה הטיפולית שרק הורסת את כיסו ונפשו של הבנאדם, ואני לא מדברת כשזה מחלה או משהו נפשי כמו התקפות וכו וכו, אלה סתם, כשיש בעיות עם הילדים וכבר רצים ל- NLP וכשיש בעיות פרנסה הולכים ליעוצים עם לא יודעת כמה מוחות וצעדים.
מה שאני סולדת ממנו זה כל ההתייחסות הזו לקשיים בחיים כי כולם לוקחים בחשבון שלהתחתן זה להתמודד ולהביא ילדים לעולם גם כן אבל כשזה מגיע למעישה רצים לטיפול.
ובחיים צריך פשוט להתמודד. כי שום דבר ושום מטפל בעולם לא יוכל להתמודד במקומך והדבר היחיד שיש בידו של מטפל לעשות זה להכניס לך לראש כמה את מסכנה שיש לך כזה בעל/ שוויגער/ ילד ואחרי שאת לגמרי משוכנעת שלחיים שלך אין פתרון מה שנשאר למטפל המדופלם זה להשאיר אותך מתמודדת (כי מי שלא מתמודד מתמוטת) ועם כיסים ריקים.
אגב מישהו כאן יודע על אדם שהמטפל אמר לו שהוא גמר עם הקושי והוא לא צריך יותר טיפול נפשי? נקודה למחשבה, אני מכירה המון אנשים שעוברים טיפול נפשי בשיטות שמאד עוזרות אבל רק לחשבון בנק של המטפל ובאופן פלאי הטיפול אורך שניםםם...
מי שה' נתן לה נסיון יכולה להיעזר בספר מחזק, יכולה ע"י קבלה טובה, יכולה לשבת עם עצמה ולחשוב מה קורא לה ואיך תוכל לצאת מהקושי הזה, לחלוק את ההתמודדות עם חבירה אן מישהי קרובה לליבה שאין לה אינטרסים שהיא תתמודד וכך על חשבון הנסיון שלה לעשות קופה
בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי שיש אנשים שלא יודעים מזה טיפול ומתנגדים לזה.
נשמה, (אולי כבר הקדימו אותי ואמרו לך ש) יש כאלו שאין להם מתלכתחילה את הכוחות להתמודד, או שהחיים הביאו אותם למצב כזה שמרוב שהם התמודדו נשבר להם, אז (ולא רק אז) מטפל עוזר ונותן את הכלים והכוחות להתמודד ולא רק. לפעמים אפילו לצאת מהבעיה עצמה או לפתור אותה וכמובן תלוי כל מקרה לגופו ובכל הנתונים וכו.
ובכלל, בואי נצא מה'להתמודד' הזה, כי זה ממש לא זה, לפעמים זה לשנות הסתכלות\גישה על דברים בחיים, ועוד המוווון דברים שכנראה לא חשבת עליהם.
זה מה שנורא מפריע לי, שיש הרבהה (פה זו אחת, אבל יצא לי לפגוש הרבה) שפשוט לא מודעים ל'מה זה טיפול' בעצם. ולא מודעים לזה שטיפול זו עבודהההה ולא סתם עבודה. חושבים זה לוקסוס.
אולי אם כואבת לך מאווווווד השן ואת הולכת לרופא לעשות סיתמה אני אומר שאת לא מתמודדת. אותה משוואה. (ואפילו יותר, שן מילא, הנפש זה כל החיים.)

לילי 1

משתמש מקצוען
זה קרה אצל מטפלת עם תעודות , תואר ראשון או שני, לא הצלחתי לבדוק.
אהבת עולם, אני נהנית לקרוא את דבריך
את חוזרת פה על טעות כמה פעמים לאורך האשכול
אני לא מבינה בטיפול וגם לא בנפש האדם. אבל אני כן קצת מבינה באקדמיה
חלק גדול מהנידון כאן הוא מי "רשאי" לטפל:
אין דבר כזה רישיון טיפול אחרי תואר אחד.
מי שלמדה תואר ראשון בפסיכולוגיה ומטפלת היא שרלטנית, לפחות כמו מי שלמדה קורס מפוקפק כלשהו.
תואר ראשון בפסיכולוגיה מקנה הרבה ידע תיאורטי בסיסי ועוסק מעט מאוד בדינמיקה בתוך חדר הטיפולים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...