ני מחפשת אחת בלי תעודות שיודעת לטפל בצורה דינמית בלי התערבות.
כאן הטעות. את לא יכולה למצוא מטפלת דינמית, שלא למדה טיפול דינמי...
היא למדה טיפולים אחרים. ואותם תמצאי אצלה.
את לא תחפשי רופא שיניים אצל קרדיולוגים.
ני מחפשת אחת בלי תעודות שיודעת לטפל בצורה דינמית בלי התערבות.
אם כן את אומרת שכל המטפלות הרגשיות מטפלות בצורה לא דינמית.כאן הטעות. את לא יכולה למצוא מטפלת דינמית, שלא למדה טיפול דינמי...
היא למדה טיפולים אחרים. ואותם תמצאי אצלה.
את לא תחפשי רופא שיניים אצל קרדיולוגים.
ואגב , זה ממש לא המקרה.
במקרה שלנו זה הפוך, לפסיכולוגיה יש מלא אחוזי הצלחה, לאחרים בינתיים לא..
נזקים נבדקים בדיוק במחקרים האלו,את זה צריך לבדוק. בעיקר לבדוק את עניין הנזקים. על נזקים של פסיכולוגים עוברים יותר בשקט. הפוטנציאל שלהם גדול יותר להזיק כשהם פועלים לא נכון - בגלל השם שלהם והאמון במקצועיות שלהם.
אם כן את אומרת שכל המטפלות הרגשיות מטפלות בצורה לא דינמית.
כלומר מתערבות בנפש, בעיני זה מזיק ומסוכן.
בלימודי טיפול לא מסתפקים בתיאוריות בלבד, אלא חובה גם לעשות פרקטיקום מקיף. זה ההבדל בין להכיר את התיאוריה לבין לדעת ליישם אותה ולבצע אותה בפועל.אפשר לא לדעת כלום גם כשלומדים ןומקבלים מאה..
זה גם מה שיש לי בקיצור לומר ל@לבן. המבחן - הוא רק מבחן התוצאה.
לא אם השכנה המליצה או לא. לא אם מקצוען אמר שזה כן טוב או לא טוב, אסור או מותר.
איך אפשר לדעת ?כוונתי, שכשמבררים על מטפלת - ומבררים היטב - חייבים להתייחס מאוד למידת ההצלחה האמיתית שלה בשטח, וכן למידת הנזקים שהיא גרמה או לא גרמה.
כל השאר פחות רלוונטי.
כנ''ל כשמבררים על מישהו עם תואר. מה ההצלחה שלו בפועל? מה הנזקים?
הא, אוקי , זה כבר נושא אחר.
בנימה אישית : גם אני הייתי במוח אחד , פעמיים
ואחרי כל פעם כזו הרגשתי הטבה לא רגילה, ואיזשהו שיפור לא מוסבר.
לא מוסבר- כי לא ידעתי לומר מה השתנה, רק הרגשתי שינוי מקיף, הייתי ב'אורות'.
במבט מרחוק - לא נשאר מזה כלום, כמו שזה היה שיפור לא מוסבר, ככה הוא נעלם , או שהתרגלתי אליו.
היום אני יודעת להסביר את זה, זה שילוב של הציפיה מהטיפול , האמון, והטיפול עצמו - בו המטפלת (המדהימה והרגישה, בדיוק כמו שלך) התיחסה , דיברה ושאלה
אגב, זה הוכח במחקרים, שטיפולי פלצבו עם מטפל רגיש שמתיחס , מעלים את התוצאות של הטיפול.
בקיצור, אני לא מזלזלת לרגע, פשוט הייתי שם , המלצתי לכולם , ושלחתי גם חברה טובה (ושילמתי לה טיפול אחד מרוב דאגה)
אחרי שלמדתי מה זה ההטיות של השכל שלנו, אני מבינה איך נפלתי לזה.
אני מאמינה שכך , את פשוט צריכה ללמוד קצת על ההטיות של השכל שלנו, ואיך הן משפיעות על האנשים הכי ערניים ועוקבים (אם לא מודעים אליהן ויודעים איך לנטרל אותן)
אולי , כי טיפול פסיכולוגי לא מתימר להשפיע מיד, ולא בכזו רמה.ואם בציפיה מהטיפול ובאמון עסקינן- כל אלו היו גם בטיפול הפסיכולוגי, ומשום מה אפקט הפלצבו שאת מתארת לא עבד שם... ואיפה היו אז הטיות השכל המדוברות?...
אני שמחה, זה הכי חשוב.ומבחינתי לא משנה מה הביא לשיפור המיוחל- העיקר שהוא כאן. הגיע אז ונשאר מאז.
טיפול פסיכולוגי לא צריך לקשר,טיפול פסיכולוגי לא היה מטפל בקושי הזה, על אף שהוא יושב על גורמים רגשיים לחלוטין.
אין לפסיכולוגיה את הכלים לקשר בין גורמים רגשיים לסימפטומים פיזיים, פשוט אין.
!!אולי , כי טיפול פסיכולוגי לא מתימר להשפיע מיד, ולא בכזו רמה.
הציפיה היא אחרת.
אני שמחה, זה הכי חשוב.
טיפול פסיכולוגי לא צריך לקשר,
הוא פשוט מטפל בנפש.
אם היו בעיות שהן סימפטומים לבעיות רגשיות - הן תעלמנה כשהבעיות הרגשיות תטופלנה.
פצועה אני ומדממת.
ולצערי יש יותר מטפלים ללא הסמכה מקצועית מוכרת שהזיקו מאשר מטפלים מוכרים!!
איך אפשר לדעת ?
זה נושא מאד מאד מורכב.
אני, למשל , יכולה לומר שהמטפלת שלי מעולה
לכי תבדקי למי היא הזיקה...
צריך לעשות מחקר ממש רציני בשביל זה
מחקו לי הודעה שלימה מפאת שזה ירידה לפסים אישיים. מענין!
לכתוב דברים כאן ללא אחריות אמיתית. לצאת נגד אחרים זה בסדר.
לעמת מול דברים זה אישי.
הבנתי את הענין.
יש צד שרק לו מותר להישמע
בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי שיש אנשים שלא יודעים מזה טיפול ומתנגדים לזה.טוב, כמו שאתם מבינות, לא קראתי את כל האשכול, אבל אני בכלל בכלל לא בעד כל הקטע הזה של טיפולי פסיכולוג/ CBT/ מח אחד/ עשר מוחות / שנים עשר שלבים ולא יודעת עוד איזה שמות מוזרים יש לכל התחום והתעשייה הטיפולית שרק הורסת את כיסו ונפשו של הבנאדם, ואני לא מדברת כשזה מחלה או משהו נפשי כמו התקפות וכו וכו, אלה סתם, כשיש בעיות עם הילדים וכבר רצים ל- NLP וכשיש בעיות פרנסה הולכים ליעוצים עם לא יודעת כמה מוחות וצעדים.
מה שאני סולדת ממנו זה כל ההתייחסות הזו לקשיים בחיים כי כולם לוקחים בחשבון שלהתחתן זה להתמודד ולהביא ילדים לעולם גם כן אבל כשזה מגיע למעישה רצים לטיפול.
ובחיים צריך פשוט להתמודד. כי שום דבר ושום מטפל בעולם לא יוכל להתמודד במקומך והדבר היחיד שיש בידו של מטפל לעשות זה להכניס לך לראש כמה את מסכנה שיש לך כזה בעל/ שוויגער/ ילד ואחרי שאת לגמרי משוכנעת שלחיים שלך אין פתרון מה שנשאר למטפל המדופלם זה להשאיר אותך מתמודדת (כי מי שלא מתמודד מתמוטת) ועם כיסים ריקים.
אגב מישהו כאן יודע על אדם שהמטפל אמר לו שהוא גמר עם הקושי והוא לא צריך יותר טיפול נפשי? נקודה למחשבה, אני מכירה המון אנשים שעוברים טיפול נפשי בשיטות שמאד עוזרות אבל רק לחשבון בנק של המטפל ובאופן פלאי הטיפול אורך שניםםם...
מי שה' נתן לה נסיון יכולה להיעזר בספר מחזק, יכולה ע"י קבלה טובה, יכולה לשבת עם עצמה ולחשוב מה קורא לה ואיך תוכל לצאת מהקושי הזה, לחלוק את ההתמודדות עם חבירה אן מישהי קרובה לליבה שאין לה אינטרסים שהיא תתמודד וכך על חשבון הנסיון שלה לעשות קופה
אהבת עולם, אני נהנית לקרוא את דבריךזה קרה אצל מטפלת עם תעודות , תואר ראשון או שני, לא הצלחתי לבדוק.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: