טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

בשם

משתמש סופר מקצוען
זה נכון שאין הרבה פסיכולוגיות חרדיות.
אבל חשוב לדעת שיש, מעט, ובשנים הקרובות תצאנה לשוק עוד מספר יחסית מכובד (מכובד יחסית לקושי של התחום).

בעקבות התוכנית לחרדים לפסיכולוגיה חינוכית (היתה באונ' ב"ג ונסגרה...) יש כיום כבר כמות נכבדה של פסיכולוגיות חינוכיות בסוף ההתמחות או לאחריה.
ובעקבות התוכניות לחרדים לפסיכולוגיה קלינית (פועלות בכמה מקומות בארץ) יש כמה בודדות שכבר סיימו וכמה נוספות בשלבים כאלה ואחרים של התמחות (כמוני, לדוגמה) או לימודים ועבודה מעשית (כמו ברכי מההודעה הקודמת).

גם פסיכולוגים גברים יש כנ"ל, אך מעט פחות.

אז לא נראה לי שנגיע אי פעם להצפה בשוק, אבל השנים הקרובות בהחלט נושאות איתן בשורות טובות בתחום.
רובן חברותיי
והתוכנית של אב"ג הייתה לפני כחמש שנים (את חלק מהן? מן הסתם את מכירה אותי או את אחותי...)
מעניין על אילו תוכניות לחרדיות בקלינית את מתכוונת?
לי לא ידוע על כאלו
המגמה היא להכניס אחת שתיים חרדיות (ואגב יש להם עדיפות לגברים חרדיים)
בחוג ולבודד את החרדיות
בכלל כל המהלך הוא הזוי מורכב ומאד קשה
ד.א אני התקבלתי לאחת האוני' היוקרתיות ובחרתי שלא ללכת לשם
כי במקום שאני בו כיום ההתמחות והפרקטיקום שדה היא במעייני הישועה תחושת השליחות עלתה וגברה על הכל....
כמה שזה "הרבה" פסיכולוגים/יות, זה ממש מעט ביחס לביקוש...

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
לא לזה התכוון.
הוא אמר שהוא לא מצא תכליתיות לנפש בריאה כי האדם הוא בר חלוף וממילא ימות ...
כלאמר לנפש בריאה יש משמעות אם יודעים למה.
ומה יוכל לעשות איתה.
והוא לא מצא תכלית!
ברור למה-כי האמונה היא במקום שנגמר השכל!
ואדם שחייב להבין הכל וחייב להוכיח ולדעת מסתבך ומגיע למסקנות שאין המשך .
שברגע שהאדם מת אז הוא מת ונגמר
ובעצם האמונה שלנו אומרת שרק אז הוא מתחיל לחיות!
והנשמה לא מתה לעולם!!
ואותו אחד שהוא סופר-פסיכיאטר ועוד הוא יהודי
ויהודי שלא מאמין בחיי הנצח הוא אומלל באמת.
גם על מה שכתבת בהודעה הקודמת לזו.
מחילה, אבל המשפטים האלו שהוא אמר נשמעים מנפש לא בריאה כ"כ.
וכ"כ נכון מה שכתבת על חיי הנצח וכו,
לגבי מה ששאלת - בשביל פסיכולוגים - כל המציל נפש אחת.... והם באמת מצילים הרבה נפשות! אז רק בשביל זה לבד שווה!
ובשבילנו - כמובן יש הרבה מטרות לטיפול, אבל בגדול שזה ריפוי הנפש - אז פשוט כדי שלאנשים יהיה טוב וירגישו טוב ולא יסבלו פה. אם נלך על זה שהוא חילוני אז ההסתכלות שלהם היא שצריך להנות בחיים - אז צריך להנות בחיים, ועם נפש חולה זה לא ממש אפשרי.
אבל בואו נחזור למקום שלנו - תשובה אחת היא ש'אדם לעמל יולד', וטיפול הוא עבודה, מי אמר שהמשפט כוון דווקא לעבודה טכנית - של פרנסה וכו?! כמובן גם לעבודה עצמית - על מידות, ולעבודת השי"ת, וגם לעבודה הזו.
עוד תשובה כת' 'וחי בהם' - כשהנפש חולה זה לא ממש חיים..
אלוקים רוצה אותנו עובדים אותו בשמחה.
זו ממש גאולה פרטית. מי שיודע מה זה.

אז בגלל שהאדם ממילא ימות הוא צריך לסבול כל חייו?!
הוא פסיכולוג כ"כ הרבה שנים ולא הגיע להבנה הזו שלא חייבים לדעת הכל בעולם ושהעולם לא מושלם - אלא לפעמים אנחנו צריכים להשלים איתו...?!

פסיכולוגיה אמורה להיות ביחס לנפש היהודית ואין הפרדה בין דת לנפש.
היהדות זה לא עוד מקצוע שאמורים לחיות לצידו אלא זה חלק מהווייתנו.
נכון.
התורה והיהדות הם דרך חיים, אמונות, ועוד הרבה דברים.

נערך לאחרונה ב:

מסטיקגם

משתמש צעיר
מי שרוצה להיות בטוח - שיבדוק בפנקס הפסיכולוגים או בפנקס העובדים הסוציאליים את התואר השני של המטפל הרלוונטי. אין דבר כזה טיפול עם תואר ראשון בלבד.
אפילו מגוון התרפיות - מוזיקה, אומנות וכו' הפכו להיות תואר שני ולא לימודי תעודה כפי שהיה בעבר.
מה שאת אומרת על לימודי תעודה זה ממש לא נכון ההכשרה היא אותו דבר מבחינת איכות המטפל רק מדובר בבנות שלא עושות תואר כיוון שאינן רוצות ללמוד במכללות....
ועדיין לא נכנס החוק שמטפלות חייבות M.A. תואר שני

בשם

משתמש סופר מקצוען
טוב אז זה לא בדיוק כך.
יש תשובות רק שפשוט לא נשאלו השאלות עדיין..
ההסברים וההרחבות כאן הועילו לי לא פחות בכדי להבין עד כמה נכון וקריטי הידיעה שמטפלים לא מקצועיים יכולים להיות מסוכנים. מאד מאד מאד.

ואנסה לתת פירוט לפי הבנתי הדלה מנסיון החיים..

בנוסף לכמה שאלות המתבקשות:
האם יכול להיות מצב שמטפל יצליח בטיפול ללא תואר?
מה התואר בעצם מוסיף?
מה ההבדלים הגדולים בתכלס בין מטפל עם תואר ובין אחד שבלי?
ובכן אני חושבת שהתורה היא אמת יותר מכל חכמה בעולם ואני בטוחה בזה.
*אם מטפלת רגשית תנהג הכל לפי מה שכתוב בתורה ואמרו חזל אז לא צריך גם טיפול בכלל. ובמידה ויש חולי או קושי בנפש אתן לה לטפל.
הבעיה היא כשמתחילים לקחת שיטות ולא מיישמים אותם במדויק
בדיוק בזה נכוויתי קשות.
*טיפול זה בעצם יצירת קשר לא למטרות הקשר אלא בכדי לבנות לאדם יכולות וכלים ליצור קשרים בעולם האמיתי. אדם יכול להיות מוכשר וגאון אך ללא יכולת ליצור דינמיקה בריאה ואינטרקציה עם האנושות ואז הוא אומלל ובדיוק על המקומות האילו נופלים והם לרוב סיבה לכל הבעיות. דיכאון, יאוש, דימוי עצמי נמוך וכו.
בכל לימודי התואר מייחסים לימודים נרחבים איך ליצור את הקשר עם המטופל ולא להיתקשר עימו. ברגע שהמטפל נקשר אישית הוא בבעיה. מנגד אין מצב שהוא לא יקשר אבל הקשר הוא לא המטרה בפני עצמה. וטיפול זה לא נושא של חכמה או ניתוח נכון של סיטואציות(תלוי כמובן באיזה גישה) או עיצות נכונות אלא לימוד ובניה של יצירת קשרים. מטפל הוא כמו צינור וגשר.
*הבעיה כיום במטפלות עם תואר היא משני מישורים-

1.רוב המטפלים כיום הם חילוניים או דתיים
2.התכנים והכללים שהם קובעים על הנפש לא בהכרח מגיע מהתורה.
ואני מאמינה שיבוא יום והוא כבר בחלקו כאן שיהיו לנו מטפלים מקצועיים ויראי שמים ואז הם ילחמו על החוק.

את מעלה שאלות מאוד חשובות, אבל חשוב מאוד להפריד לעצמך לשם מה את שואלת אותם? לשם דיון השקפתי? או לשם העניין עצמו?
אני מניחה שתגידי לעצמך:"מה ז"א? זה הרי אחד בתוך השני!?" אז זהו שלא ממש...
אשמח לענות כאן לשאלותייך מתוך נק' מבטי, לדעתי יותר מתאים לשאול רב אבל אנסה להגיב לפחות דווקא מהמקום שלי, כמי שהתחבטה רבות בתהליך הזה, ולבסוף קבלתי את ברכתם של גדו"י והתחלתי את המהלך שצפוי להסתיים בעוד מספר שנים (!!!!!!!!)
תשובות:

האם יכול להיות מצב שמטפל יצליח בטיפול ללא תואר? מה התואר בעצם מוסיף? מה ההבדלים הגדולים בתכלס בין מטפל עם תואר ובין אחד שבלי?
אחדד עוד יותר:
יכול להיות שמטפל ללא תואר הוא מוצלח יותר מכזה עם תואר - בהחלט יכול להיות , אבל זה רק "יכול להיות"....
בטוח יותר , מבוסס מחקר אבידנס בייס , המחקר באקדמיה בעולם בכלל של פסיכולוגים ופסיכאטרים הוא גורם לשיטות ולתרופות לצורך העניין להפוך למבוססות ראיות מה שאין כן מטפל ללא תואר לא מכיר ואין לו ידע מקצועי כמו שלמטפל עם תואר.
לדג': כמו שלא הולכים לרופא אלט' כשיש מחלה ח"ו מוצהרת , למה לא? כי לרופא קונבנ' יש תרופה שכבר חקרו ובדקו ומצאו, והרופא האלט' הוא בניסוי ותהייה מה יעזור כשבדרך הוא עלול לפגוע ממש! כי הוא "מנסה" הוא לא יודע מה הוא עושה, הוא בודק, יש לו רצון טוב, אבל הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות...
ההבדלים הגדולים מאוד מאוד הם בעיקר: באמירה של "אני לא יודע יש כאן משהו שאני לא יודע" ולמה הוא יודע לומר שהוא לא יודע?! כי הוא למד יותר החכים ויודע מה הוא יודע וגם מה הוא לא...לעומתו מטפל ללא השכלה מקיפה - לא ידע מה הוא לא יודע וזה עשוי להסב נזקים עצומים מאוד!!!!! כי אם ישנה הפרעה או ח"ו חשיבה לפגיעה בעצמו או באחרים המטפל הלא מקצועי יחשוב שהוא "יודע" והמטפל המקצועי יפנה לגורמים מתאימים...
שרלטנות וטיטוא מתחת לשטיח---- מאוד מאוד מאוד מאפיינת את המטפלים ללא תואר (כמובן שזה לא גורף לא לכאן ולא לכאן) החשיבה של ה"טיפול בתוך הקהילה" פעמים שמזיקה מאוד ולא יעילה לשום צד בסיטואציה.
כמו כן, ההרגשה הזו של אנ"ש ועזרה למטופל בצורה שעוברת את כללי האתיקה והסטינג הטיפולי - למשל:להציע שידוך למטופלת, להעזר בה ועוד... הם מאוד לא מקצועיים לא טיפוליים ומממממממאוד לא אתיים...
*אם מטפלת רגשית תנהג הכל לפי מה שכתוב בתורה ואמרו חזל אז לא צריך גם טיפול בכלל. ובמידה ויש חולי או קושי בנפש אתן לה לטפל.
בדיוק בזה נכוויתי קשות.
צר לי לשמוע שנכווית בנושא, אבל שיטות שאינן מבוססות מחקר לרוב לא ייושמו על ידי מי שלמד תואר
לגבי החלק התורני - תשאלי רב...
ולגבי ללכת בדרך התורה, סתם שאלה:
אם אדם מקיים את התורה כולה והולך לפיה מובטח לו בריאות הגוף?! לא....מציאות...כך גם בבריאות הנפש, אין הבטחה שאם אדם ילך בדרך התורה לא תטרף עליו דעתו או נפשו לא תדוכא וכו'...
בדברים האלו:
*טיפול זה בעצם יצירת קשר לא למטרות הקשר אלא בכדי לבנות לאדם יכולות וכלים ליצור קשרים בעולם האמיתי. אדם יכול להיות מוכשר וגאון אך ללא יכולת ליצור דינמיקה בריאה ואינטרקציה עם האנושות ואז הוא אומלל ובדיוק על המקומות האילו נופלים והם לרוב סיבה לכל הבעיות. דיכאון, יאוש, דימוי עצמי נמוך וכו.
בכל לימודי התואר מייחסים לימודים נרחבים איך ליצור את הקשר עם המטופל ולא להיתקשר עימו. ברגע שהמטפל נקשר אישית הוא בבעיה. מנגד אין מצב שהוא לא יקשר אבל הקשר הוא לא המטרה בפני עצמה. וטיפול זה לא נושא של חכמה או ניתוח נכון של סיטואציות(תלוי כמובן באיזה גישה) או עיצות נכונות אלא לימוד ובניה של יצירת קשרים. מטפל הוא כמו צינור וגשר.
את קצת סותרת את עצמך, ולטעמי גם טועה..
ראשית אין קשר בין IQ ל EQ הגאונות האמיתית היא האיזון והיכולת לתקשר נכונה עם הזולת ועם עצמך....
טיפול לפי הגישה הרווחת - הוא בהחלט הקשר עצמו - ההנחה היא שבאינט' עם אנשים האדם מעלה הרבה קונפליקטים וקשיים שלו עם עצמו סביבתו/העבר שלו/הצרכים הבסיסיים/החסכים.
למה את רואה בעיה בקשר אישי? כל עוד המטפל הוא מקצועי והמטופל לא סובל מהפרעת אישיות...
ולכן מטפל צריך:
להשקיע בקשר
לשים לב למה שמציף ועולה
לנתח סיטואציות זוהי בהחלט אחת המטרות,
אין מקום פטרוני כאן המטפל מציע פרשנויות רק אם המטופל בשל לקבלם ואם הוא לא בשל הוא ידחה את הפרשנות
עושים תהליך מדהים בטיפול (מקצועי!)
זה לא מפחיד זה מסייע, זה מקדם
יש סטריאוטיפ שגוי ולא פייאר!! של "בגלל הטיפול היא התגרשה" בגלל הטיפול..."
טיפול מקצועי ונכון נותן לגיטימציה לכעסים נכון, אבל הוא חותר לסלחנות עם העולם, גם עם דברים מאוד קשים בחיי המטופל, המטרה היא לסייע לו להסתגל למציאויות חיים שאינם בשליטתו (למעט מקרים בהם המטופל נפגע ע"י אחר וכד') אלא בידי ה' וכמובן האמונה שנסיון שהגיע לי מה' נטבעו בי גם הכלים והכוחות לעמוד בו היא מאוד משמעותית.
בקיצור..
הארכתי רבות אבל זוהי סוגיה חשובה מאוד מאוד מאוד!!!!!!!

לגבי זה:
ואני מאמינה שיבוא יום והוא כבר בחלקו כאן שיהיו לנו מטפלים מקצועיים ויראי שמים ואז הם ילחמו על החוק
אם יש לך משהו ספציפי שהוא נוגד את התורה כתבי לי באישי לי עד כה לא ידוע, לא נתקלתי בתיאוריות שנוגדות וסותרות, דווקא מצאתי מקורות תורניים שקדמו בהרבה לתיאוריות המהוללות...
ולגבי יום בו יהיו מטפלים חרדיים מקצועיים אני שמחה לבשר לך כי היום הזה הגיע כבר ב"ה!

שבל

משתמש סופר מקצוען
הלימודים בסמינר אינם נותנים שום הכשרה פורמלית או חוקית לעסוק בטיפול!

וכל זה בלי קשר לטיב ההכשרה, שלא אדון בה כיון שאני לא מספיק מכירה.

בוודאות, בעבר תרפיות היו לימודי תעודה אחרי תואר ראשון, והיום הן מצריכות תואר שני.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
@מרחבית
קודם כל תורה לא קשורה לפסיכולוגיה, אבל פסיכולוגיה כן קשורה לתורה.
יש כל מיני דברים ועיצות מהרמב"ם וממקורות יהודיים,
ותסבירו לי איך אנשים יכולים לחיות בלי אמונה?! זה מה שמחזיק אותנו. יש הרבה דברים שאין להם תשובות והסברים ומי שאי לו אמונה - לא יכול לחיות נורמלי כך.

דבר שני, לא בהכל פיזי חופף לרגשי, בשבירת רגל אמנם לא תמיד משנה איך ולמה שברו את הרגל,
אבל בטיפול רגשי בטח משנה, ועוד איך משנה איך ולמה נוצרו דברים. חייבים לטפל במקור הבעיה - בשורש ולא בסימפטום - אחרת כל הזמן יצוצו עוד סימפטומים או שהם יחזרו על עצמם. (זה יותר להשתיק מאשר לטפל. זה כמו לשים גבס אבל בלי לחבר את השבר, כמו לחתוך צמח ולצפות שהוא יפסיק לצמוח. אם תתלשי אותו מהשורש - הוא יפסיק לצמוח.)

בשם

משתמש סופר מקצוען
מה שאת אומרת על לימודי תעודה זה ממש לא נכון ההכשרה היא אותו דבר מבחינת איכות המטפל רק מדובר בבנות שלא עושות תואר כיוון שאינן רוצות ללמוד במכללות....
יש לך מקור בחוק לזה?!
אשמח מאוד לקבלו...
ואני בטוחה שיש כאן הרבה שישמחו..
לימודי תעודה הם אחד הדברים ההרסניים שיש כיום - כיון שהם לא מגבילים את הלומדות במה לטפל ועד כמה היכולת שלהן....
ראי את תשובתי לגלומה כל מילה שם ברורה כשמש למי שהתנסה אצל מטפלי תעודה
וסליחה על החדות, פשוט לא ניתן לומר את זה בצורה ברורה כשאין לך אסמכתאות חוקתיות ובכלל...
אם הלימודי תעודה היו תואמים בדרישותיהם לאלו המקצועיות היית צודקת אבל זה לא כך,
צר לי לא אוהבת לכתוב דברים קשים אבל כשהם כאלו זה מורכב להתעלם..

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
ברור שזה דילמה אמיתית לגבי מכללות.
זה בכלל לא פשוט הלימודים שם ומצד שני לא פשוט בכלל לטפל אצל מי שלא מבין בנפש!

גדולי ישראל מודעים לבעיה ופועלים בכמה מישורים.
אני מכירה מישהי שאחרי הכנס הגדול בארנה נמחק בליבה כל רצון לחשוב על מקום כזה ומה כן?
תישאר בהכשרה הסמינרית שלמדה ויודעת שזה הנסיון שלה. מי אמר שלקיים מצוות ולשמור את על עולם התורה זה קל?

ולדעתי צריך לדון על זה באופן אישי עם רב ולקבל הנחיה.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני לא מכירה את הפחד הבסיסי הזה, שיש לכל אדם , אני מכירה פחדים שמגיעים מחוויות .
את רצינית?! >
@מרחבית הבעיה לא מתחילה רק כשיש פחד מדבר שלא אמורים לפחד,
אלא כשיש פחד שהוא גדול מדי וחזק מדי, ומשתלט על האדם. תלוי עד כמה האדם פוחד ועד כמה הפחד משפיע עליו. זה ההבדל בין פחד בסיסי שיש לכל אדם - אינסטינקטיבי לבין פחד מחוויה - @אהבת עולם מבינה?! הפחד האינסטינקטיבי קיים אצל כל אדם, אלוקים טבע בנו את זה - כמו הדוג' עם צוק - גם בלי שנפלת ממנו את פוחדת לעמוד בקצה וליפול ויש עוד הרבה דברים. גם בלי לקבל כוויה מאש - את פוחדת ממנה. ויש כמובן את הפחדים שמגיעים מחוויות (שזה בד"כ מגיע לחרדות וסיוטים כבר..).

סבתא של נעה

משתמש סופר מקצוען

טעות
1. אין הכשרה מקצועית בסמינרים. בשום סמינר
2. מטפלות חייבות תואר שני

מרחבית

משתמש מקצוען
קודם כל תורה לא קשורה לפסיכולוגיה, אבל פסיכולוגיה כן קשורה לתורה.
יש כל מיני דברים ועיצות מהרמב"ם וממקורות יהודיים,
ותסבירו לי איך אנשים יכולים לחיות בלי אמונה?! זה מה שמחזיק אותנו. יש הרבה דברים שאין להם תשובות והסברים ומי שאי לו אמונה - לא יכול לחיות נורמלי כך.

כשכתבתי על פסיכולוגיה - דיברתי על מקצוע הפסיכולוגיה. על מה שלומדים בלימודים המקצועיים.
הלימודים הללו בנויים על מקורות שבאים מהגויים. חילקתי בין התיאוריות שלהם הרחבות על הנפש - שאותם לא ניקח מהם, לבין טכניקות - במובן הרחב שלהם - שהם בבחינת חכמה בגויים תאמין.

ודאי ודאי שעצות לנפש קיימות בתורה לאינספור, ובכלל הקשר של הנפש שלנו לתורה הוא בלתי ניתן להפרדה.

מרחבית

משתמש מקצוען
דבר שני, לא בהכל פיזי חופף לרגשי, בשבירת רגל אמנם לא תמיד משנה איך ולמה שברו את הרגל,
אבל בטיפול רגשי בטח משנה, ועוד איך משנה איך ולמה נוצרו דברים. חייבים לטפל במקור הבעיה - בשורש ולא בסימפטום - אחרת כל הזמן יצוצו עוד סימפטומים או שהם יחזרו על עצמם.

אני אכתוב לך מה נראה לי: אם קיימת כיום בעיה - ברור שנטפל בה מהשורש ולא רק בסימפטומים.
אבל אם נוצרו בעבר דברים - והם נותרו בנו - אבל הגורם להם כבר לא קיים היום - ורק התוצאות נשארו - נטפל במה שקיים היום.
אנחנו לא נשים גבס על שבר לא מחובר- כי כעת בהווה יש שבר לא מחובר וצריך לטפל בו לפני הגבס.
אנחנו גם נטפל בסיבה לנפילה - אם היא עדיין קיימת. (חוסר יציבות? חוסר סידן בעצמות?)
אבל אם הסיבה חלפה עברה ולא רלוונטית יותר - המכשול במדרכה הוזז הצידה - אזי נטפל רק בתוצאה שמונחת לפנינו בהווה - העצם השבורה.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
ברור שזה דילמה אמיתית לגבי מכללות.
זה בכלל לא פשוט הלימודים שם ומצד שני לא פשוט בכלל לטפל אצל מי שלא מבין בנפש!

גדולי ישראל מודעים לבעיה ופועלים בכמה מישורים.
אני מכירה מישהי שאחרי הכנס הגדול בארנה נמחק בליבה כל רצון לחשוב על מקום כזה ומה כן?
תישאר בהכשרה הסמינרית שלמדה ויודעת שזה הנסיון שלה. מי אמר שלקיים מצוות ולשמור את על עולם התורה זה קל?

ולדעתי צריך לדון על זה באופן אישי עם רב ולקבל הנחיה.
אויש, נו מי דבר על לימודי סמינר? אני אישית דברתי על כאלו שלמדו במכללות שלכאורה יכולים להגיע לשם את אותם מרצים, רק פשוט לא ללמוד באוניברסיטה ולהוציא תואר. יש הבנה?

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
את מעלה שאלות מאוד חשובות, אבל חשוב מאוד להפריד לעצמך לשם מה את שואלת אותם? לשם דיון השקפתי? או לשם העניין עצמו?
אני מניחה שתגידי לעצמך:"מה ז"א? זה הרי אחד בתוך השני!?" אז זהו שלא ממש...
אשמח לענות כאן לשאלותייך מתוך נק' מבטי, לדעתי יותר מתאים לשאול רב אבל אנסה להגיב לפחות דווקא מהמקום שלי, כמי שהתחבטה רבות בתהליך הזה, ולבסוף קבלתי את ברכתם של גדו"י והתחלתי את המהלך שצפוי להסתיים בעוד מספר שנים (!!!!!!!!)

עניתי על כך בתשובה הקודמת.
אני יודעת בודאות שיש הנחיות בפרטי לגבי לימודים במכללות.
יותר מזה אוסיף לך יש לי קרובת משפחה שהרב שלח אותה לעבוד באחת המכללות בתור דמות חינוכית לפיקוח ומתן עזרה לבנות ופיקוח על תכנים ומורות.

תשובות:

האם יכול להיות מצב שמטפל יצליח בטיפול ללא תואר? מה התואר בעצם מוסיף? מה ההבדלים הגדולים בתכלס בין מטפל עם תואר ובין אחד שבלי?
אחדד עוד יותר:
יכול להיות שמטפל ללא תואר הוא מוצלח יותר מכזה עם תואר - בהחלט יכול להיות , אבל זה רק "יכול להיות"....
בטוח יותר , מבוסס מחקר אבידנס בייס , המחקר באקדמיה בעולם בכלל של פסיכולוגים ופסיכאטרים הוא גורם לשיטות ולתרופות לצורך העניין להפוך למבוססות ראיות מה שאין כן מטפל ללא תואר לא מכיר ואין לו ידע מקצועי כמו שלמטפל עם תואר.
לדג': כמו שלא הולכים לרופא אלט' כשיש מחלה ח"ו מוצהרת , למה לא? כי לרופא קונבנ' יש תרופה שכבר חקרו ובדקו ומצאו, והרופא האלט' הוא בניסוי ותהייה מה יעזור כשבדרך הוא עלול לפגוע ממש! כי הוא "מנסה" הוא לא יודע מה הוא עושה, הוא בודק, יש לו רצון טוב, אבל הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות...
ההבדלים הגדולים מאוד מאוד הם בעיקר: באמירה של "אני לא יודע יש כאן משהו שאני לא יודע" ולמה הוא יודע לומר שהוא לא יודע?! כי הוא למד יותר החכים ויודע מה הוא יודע וגם מה הוא לא...לעומתו מטפל ללא השכלה מקיפה - לא ידע מה הוא לא יודע וזה עשוי להסב נזקים עצומים מאוד!!!!! כי אם ישנה הפרעה או ח"ו חשיבה לפגיעה בעצמו או באחרים המטפל הלא מקצועי יחשוב שהוא "יודע" והמטפל המקצועי יפנה לגורמים מתאימים...
שרלטנות וטיטוא מתחת לשטיח---- מאוד מאוד מאוד מאפיינת את המטפלים ללא תואר (כמובן שזה לא גורף לא לכאן ולא לכאן) החשיבה של ה"טיפול בתוך הקהילה" פעמים שמזיקה מאוד ולא יעילה לשום צד בסיטואציה.
כמו כן, ההרגשה הזו של אנ"ש ועזרה למטופל בצורה שעוברת את כללי האתיקה והסטינג הטיפולי - למשל:להציע שידוך למטופלת, להעזר בה ועוד... הם מאוד לא מקצועיים לא טיפוליים ומממממממאוד לא אתיים...
בדיוק על זה דיברתי ואני ממש בדעה אחת איתך שמטפל צריך לדעת לטפל ואחד שלמד חלקית מזיק יותר . רק שלגבי ההשוואה לטיפול רפואי אני חולקת עליך
בדיוק בזה נכוויתי קשות.
צר לי לשמוע שנכווית בנושא, אבל שיטות שאינן מבוססות מחקר לרוב לא ייושמו על ידי מי שלמד תואר
לגבי החלק התורני - תשאלי רב..
חכמת התורה היא אמיתית ונכונה לנפש. יותר נכון הקב"ה ברא את הנפש לפי התורה -הסתכל בברייתא וברא עלמא.
ולכן אנחנו לא צריכים שיטות מבחוץ איך להתמודד עם החיים ועם קושי.
גם התורה מכירה בשוטה ובמשוגע עוד יותר מזה כתוב- שאין אדם חוטא אלא אם כן נכנסה בו רוח שטות כלאמר שאדם שוטה לכאורה חוטא.
או הפוך לחטוא זה שטות.
הפסיכולוגיה מנסה להוריד את יכולת הבחירה של האדם כמה שיותר והחלוקה לגבי יכולות האדם שונות בתכלית.
אם נפתח משניות או גמרא תיראי כל כך הרבה דברים היכולים לתת לבנאדם נורמטיבי לפי התורה -לא משוגע, להתמודד נכון עם יצרו ומהוויו.
תעלי כל נושא שיש ונוכל לדון עליו וליראות שהתורה מלמדת אותנו איך לחיות את זה נכון.
ולמשוגע יש כללים אחרים.

ולגבי ללכת בדרך התורה, סתם שאלה:
אם אדם מקיים את התורה כולה והולך לפיה מובטח לו בריאות הגוף?! לא....מציאות...כך גם בבריאות הנפש, אין הבטחה שאם אדם ילך בדרך התורה לא תטרף עליו דעתו או נפשו לא תדוכא וכו'...
ברור שלא ולא אמרתי כך.
אדם שיחיה לפי כללי התורה לא ימות לעולם? נו. ודאי שלא
וכתבתי קודם שלמשוגע יש כללים אחרים.
בדברים האלו:
את קצת סותרת את עצמך, ולטעמי גם טועה..
ראשית אין קשר בין IQ ל EQ הגאונות האמיתית היא האיזון והיכולת לתקשר נכונה עם הזולת ועם עצמך....
טיפול לפי הגישה הרווחת - הוא בהחלט הקשר עצמו - ההנחה היא שבאינט' עם אנשים האדם מעלה הרבה קונפליקטים וקשיים שלו עם עצמו סביבתו/העבר שלו/הצרכים הבסיסיים/החסכים.
למה את רואה בעיה בקשר אישי? כל עוד המטפל הוא מקצועי והמטופל לא סובל מהפרעת אישיות...
ולכן מטפל צריך:
להשקיע בקשר
לשים לב למה שמציף ועולה
לנתח סיטואציות זוהי בהחלט אחת המטרות,
אין מקום פטרוני כאן המטפל מציע פרשנויות רק אם המטופל בשל לקבלם ואם הוא לא בשל הוא ידחה את הפרשנות
גאונות זה לדעת את האינטרקציה?
עייני ערך איינשטיין אספרגר בהתגלמותו מנותק מקשרים.
גאון במינוח הפשוט שלו זה אי.קיו גבוה ויש כמובן את האינטלגנציה הרגשית לחיות בקשר למרות ויחד עם הגאונות.
אמרתי שאנשים באים לטיפול הרבה בגלל כשלים בתקשורת והתקשרות.לגבי הטיפול טענתי שטיפול זה קשר ומכיון שהמטפל הוא בנאדם שעשוי משום מה מאותם חומרים של המטופל הוא לא יכול שלא להיקשר למטופל רק מה שמהות הקשר היא לא לשם חברות גרידא אלא בכדי לבחון דרכו את יכולות המטופל ליצור קשרים וההנחה היא שקשר שיטופל כאן נכון ישליך על הקשרים האמיתיים שלו.
ובדיוק במקומות האילו המטפלים הלא מקצועיים נופלים.
כמו שכתבת שידוכים וכו
הם יוצרים קשר אישי ומחבלים בתהליך הבריא לטיפול.

עושים תהליך מדהים בטיפול (מקצועי!)
זה לא מפחיד זה מסייע, זה מקדם
יש סטריאוטיפ שגוי ולא פייאר!! של "בגלל הטיפול היא התגרשה" בגלל הטיפול..."
טיפול מקצועי ונכון נותן לגיטימציה לכעסים נכון, אבל הוא חותר לסלחנות עם העולם, גם עם דברים מאוד קשים בחיי המטופל, המטרה היא לסייע לו להסתגל למציאויות חיים שאינם בשליטתו (למעט מקרים בהם המטופל נפגע ע"י אחר וכד') אלא בידי ה' וכמובן האמונה שנסיון שהגיע לי מה' נטבעו בי גם הכלים והכוחות לעמוד בו היא מאוד משמעותית.
בקיצור..
הארכתי רבות אבל זוהי סוגיה חשובה מאוד מאוד מאוד!!!!!!!
ברור.
מהות הטיפול היא לתת כח ויכולת להתמודד עם נתוני החיים בעיקר אילו שלא ניתנים לשינוי.
ואילו אז לפעמים אם אדם התגרש בגלל טיפול אז הטיפול רק עזר לו לעשות זאת.
אולי הוא רצה זאת הרבה זמן כי הקשר הזוגי לא היה בריא ולא היה בו מודעות ליכולות שלו מול הקשר או לכוחות לעשות זאת.
לגבי זה:
ואני מאמינה שיבוא יום והוא כבר בחלקו כאן שיהיו לנו מטפלים מקצועיים ויראי שמים ואז הם ילחמו על החוק
אם יש לך משהו ספציפי שהוא נוגד את התורה כתבי לי באישי לי עד כה לא ידוע, לא נתקלתי בתיאוריות שנוגדות וסותרות, דווקא מצאתי מקורות תורניים שקדמו בהרבה לתיאוריות המהוללות...
ולגבי יום בו יהיו מטפלים חרדיים מקצועיים אני שמחה לבשר לך כי היום הזה הגיע כבר ב"ה!
אז שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית.
יש לנו הילה והערצה כמעט עיוורת שהפסיכולוגיה וההם הם מבינים הכי בתורת הנפש
וזה לא .
זה שאת אומרת שהרבה דברים את רואה שזה אותו דבר כמו חזל זה לעג לרש.
כי בעצם הם לאט לאט מחפיפים את עצמם לתורה ומוכיחים שהתורה צודקת
ועד אז?
הם משנים את עצמם וחלוקים אפילו הם בעצמם על עצמם.
רק כמות השיטות שיש-פרויד ואדלר. פרנקל ועוד
והתורה היא אחת ולא השתנתה מאז שהקבה בראה ולא תשתנה לעולם

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אויש, נו מי דבר על לימודי סמינר? אני אישית דברתי על כאלו שלמדו במכללות שלכאורה יכולים להגיע לשם את אותם מרצים, רק פשוט לא ללמוד באוניברסיטה ולהוציא תואר. יש הבנה?
מקווה שהבנתי אותך נכון- אני דיברתי על אחת שלא הולכת למכללה להוציא תואר בגלל ההוראה.
יש לה הסמכה בחינוך מיוחד ובזה תישאר כעת לעת עתה.
כשחשבה על חינוך מיוחד היה בכוונתה להמשיך לתואר כרגע אחרי הכנס נסוגה.

משמוש

משתמש פעיל
צילום מקצועי
דיון מרתק.
קחו בחשבון הרבה אי הבנות כיוון שזה דרך מקלדת
ומחוסר ההיכרות בין הכותבות פה.
וכיוון שכך גם הרבה עמדות שאתן לא יכולות לדעת מאיפה הן באות
(מאיפה הכוונה המקור בנפש המקור לדעה).

גזעית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
דיון מרתק.
קחו בחשבון הרבה אי הבנות כיוון שזה דרך מקלדת
ומחוסר ההיכרות בין הכותבות פה.
אכן, בל נשכח שזה פורום עם המגבלות שהוזכרו כאן, אך את הידע המקצועי, הכלים המעשיים, ההפניות הכל כך חשובות, הלקחים ופתיחת העינים לכל באי האשכול, והקשרים המקצועיים שנרקמו מאחורי הקלעים, הוא מנכסי צאן ברזל של פורום איש את רעהו, אשר חרט על דגלו "ולאחיו יאמר חזק".

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...