טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

מרחבית

משתמש מקצוען
@גלומה, העניין הוא שכל אחד מדבר מהמקום שלו, מהחוויות שהוא עבר, ממה שהוא ראה ושמע.
למה שלא יאמינו לך? אין סיבה שלא.
את נכוות קשות מאוד ממטפלת לא מקצועית.
מגיעות לך כל ההכרה וההכלה והאמון בדברייך.

יש כאן נוספות שניסיונן בדומה לך.
ויש כאלה שהפוך. שדווקא נפגעו ממטפלים עם תארים.
לעומת זאת אחרות נעזרו ממטפלים מקצועיים או מכאלה שלא.

ככה זה בציבור.
חשוב לדעת. חשוב להיות עירניים.
הכללות - לא יהיו דבר נכון בכל מקרה.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
בטח ובטח.

את יודעת מה? אני מסכימה שיש מטפלים עם תארים כאלו, אבל בגלל שאני מכירה חמישה טובים שהם מדהימים, זה נותן לי תמונת מבט אחרת על המכלול, ויש לי דוגמא טובה.
אולי אם אני אכיר מטפלת רגשית אחת ממש טובה, שלא מנהלת את הטיפול למטופלת, לא מאבחנת, לא פותחת הגנות (גם לא בעדינות) ולא מספרת למטופלת דברים על עצמה, תהיה לי אחת טובה בשביל דוגמא . (ואני אוכל לחשוב שהשאר לא מייצגות)
אני אשמח להכיר, בינתיים לא נתקלתי
מתייחסת למה שהדגשתי - הייתי בחיי אצל 2 פסיכולוגיות מאווווד טובות (ואגב לא חרדיות), ושתיהן סיפרו לי על עצמן מדי פעם, לא הפריע לי. בפרט אם זה משהו שקשור לטיפול - אני יכולה להבין את הצורך (ולא סתם שיתחילו לספר איך היה להן הבוקר ושנשפך לה קפה ושטויות...)
ולא מזמן שמעתי ממישהי שלמדה באיזה קורס שיש מין חלוקת זמן כזו שבתחילת הטיפול 5 דק' כל אחד יספר איך עברו עליו הימים ואח"כ פונים לטיפול.
עריכה: אח"כ ראיתי הודעה שכתבת שהתכוונת שהמטפלת אומרת דברים על המטופלת..
צודקת. בזה באמת לא נתקלתי, ואף אחד גם לא אוהב את זה. אבל כן אפשר לכוון ולהעלות הצעות (או שאלות) בעדינות כמו: 'אולי בגלל זה את מרגישה כך וכך'...

נערך לאחרונה ב:

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכון. ככה היא תגיד זה בדיוק זה.

וזו דוגמא ראשונית שמטפל מקצועי נתן לי ל- איך אסור בשום אופן שייראה טיפול, ומה הטעות הכי בסיסית בטיפול.

לדוגמא, שמטפל לא מצליח למקד את הרגש ואתה שואל אותו "זה פחד?" אתה אולי קולע למטרה , אולי יוצר תחושה אצל המטופל שאתה נביא ובטח תורם משהו לנרקסיזם שלך. בפועל הרסת את הטיפול. (שלא לדבר על זה שפחד זה התחושה הכי בסיסית שיש לכל אחד וכמובן שמטפל "חכם" יגיד את זה וירגיש חצי נביא).
לא דברה על זיהוי רגשות, אלא על גילוי מקרים וזה שונה מאוד.
מסכימה עם מה שאמרת, החכמה היא לגרום למטופל להגיע לזיהוי הזה בעצמו ולאמר את זה בעצמו.
לפעמים, (ואני לא מדברת על תחילת הטיפול, ויש הבדל) אחרי הרבה נסיונות המטופלת לא מצליחה להגיע ל'מה גרם לה להרגיש כך וכך' או מה גרם לה 'ליפול', או שאם מגיעים למשהו מהעבר והיא לא זוכרת מה קרה שם - אז המטפלת יכולה לעזור ולכוון ולהעלות השערות מה יכל לגרום ל.... כמובן נגד מקרים שבהם המטפלת 'מספרת' למטופלת על עצמה, ממש לא לזה כוונתי.

סמינר דוד

משתמש מקצוען
לא קראתי את האשכול, רפרפתי בו מעט, וקראתי את האחרונים, ונזעקתי רק עכשיו, כי קראתי שהמטפלת מדברת על המטופלת.

ובכן, אני מכירה מקרה מקרוב, נערה, עם בעיות קשות, בפנימיה, ואילצו אותה ללכת למטפלת, אמא שלה, חיפשה מכון, מטפלת עם תארים, מרשימה מאוד, מעניינת... והנערה הלכה אליה,

אחרי שהתחילה לטפל בנערה, לא היתה מוכנה לפגוש את האמא ולדבר אתה. אח"כ כשלא הסתדר לה משהו עם הנערה, סיפרה לבחורה חונכת של הנערה על הטיפול, ועל הקשיים, ולהתייעץ אתה על התנהגות הנערה, וכשהבחורה ניסתה להתערב, המטפלת כעסה עליה, מה היא מתערבת, הבחורה אמרה לה, את ערבת אותי כשהיה לך קשה, וכשאני רואה משהו שלא מוצא חן בעיני, לא אומר לך?

הבחורה לא ידעה מה לעשות, התקשרה אלי, וביקשה את עזרתי, ואני דחפתי את האמא לעצור את הטיפול, ולחפש כיוון אחר.

תודה לד', שהצלחנו להוציא את הנערה מהטיפול הזה, אחרי התערבות, היא יצאה, וטופלה נורמאלי, ועכשיו היא גדלה לתפארת. התיצבה, והיא מנהלת את עצמה נכון.

אני לא אוהבת לדבר על אף טיפול, כי אי אפשר להבטיח שהשני או השלישי יעזרו. אבל אם יש למישהי מה להציע טיפולים טובים, או יותר נכון, מטפלים אמינים - בבקשה, תספרו, ותעשו חסד עם מי שצריך את זה.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא קראתי את האשכול, רפרפתי בו מעט, וקראתי את האחרונים, ונזעקתי רק עכשיו, כי קראתי שהמטפלת מדברת על המטופלת.

ובכן, אני מכירה מקרה מקרוב, נערה, עם בעיות קשות, בפנימיה, ואילצו אותה ללכת למטפלת, אמא שלה, חיפשה מכון, מטפלת עם תארים, מרשימה מאוד, מעניינת... והנערה הלכה אליה,

אחרי שהתחילה לטפל בנערה, לא היתה מוכנה לפגוש את האמא ולדבר אתה. אח"כ כשלא הסתדר לה משהו עם הנערה, סיפרה לבחורה חונכת של הנערה על הטיפול, ועל הקשיים, ולהתייעץ אתה על התנהגות הנערה, וכשהבחורה ניסתה להתערב, המטפלת כעסה עליה, מה היא מתערבת, הבחורה אמרה לה, את ערבת אותי כשהיה לך קשה, וכשאני רואה משהו שלא מוצא חן בעיני, לא אומר לך?

הבחורה לא ידעה מה לעשות, התקשרה אלי, וביקשה את עזרתי, ואני דחפתי את האמא לעצור את הטיפול, ולחפש כיוון אחר.

תודה לד', שהצלחנו להוציא את הנערה מהטיפול הזה, אחרי התערבות, היא יצאה, וטופלה נורמאלי, ועכשיו היא גדלה לתפארת. התיצבה, והיא מנהלת את עצמה נכון.

אני לא אוהבת לדבר על אף טיפול, כי אי אפשר להבטיח שהשני או השלישי יעזרו. אבל אם יש למישהי מה להציע טיפולים טובים, או יותר נכון, מטפלים אמינים - בבקשה, תספרו, ותעשו חסד עם מי שצריך את זה.
יש כללים מאד ברורים שמטפלים אמורים לעמוד בהם. למשל- אסור למטפל לדבר עם הורים של בוגר מעל גיל 18 גם אם הם משלמים. רק אם הוא מסכים, ורק מה שסוכם!

כנ"ל לגבי ילד מתחת גיל 18. אסור לדבר עם אנשים אחרים ללא הסכמת ההורים/ אפוטרופוס.

קשה לי להאמין שפסיכולוג מורשה יסכן את 2 התארים והסטאז' שלו על דבר כזה. תלונה אחת ומתלים לו את הרשיון. למטפלים שאין רשיון, אין גם מה לסכן. ושמעתי לא מעט סיפורים על "מטפלים ויועצים" שרק העבירו מידע לרב/ לעסקן/ לגיסים לשם שמים ורק למטרה טובה. הרב ביקש, לא יתנו לו???

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
כמויות ההורים ובני הנוער שהולכים לטיפולים שמפרסמים בחינמונים ונמענים מטיפול מקצועי הולכות וגדלות בעקבות התפוצה ההיסטרית וההבטחות המופלגות שהטיפולים הללו מציעים.
מפה זה מתחיל, מי הולך למען ה' למטפלת מעיתונים וכו???!!!
וכנראה אלו רוב המקרים שאת מדברת עליהם.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ומי הולך לטיפול שמתיימר תוך פגישה או 2 לרפא מחלות נפש וכל בעיה נפשית? מי הולך לטיפול בשיטה שהמפתחת שלו נרפאה מסרטן!! בזכות השיטה? זה לתלוש שיער מרוב תסכול כשמבינים כמה זה מושרש ונפוץ.

לקרוא פה בפורום ולהבין איך זה קורה ולמה השוק הזה פורח בציבור שלנו שהוא גם תמים וטוב, גם מסויג מ"תארים של המדינה" וגם לא ממש מצליח להבחין בין רב ממש גדול לפסיכולוג ממש טוב.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ואגב, יש מישהו מפורסם שכבר שמעתי יותר מהרצאה אחת איך הוא נרפא מסרטן בזכות הקבלות הטובות והדמיון המודרך. המשפחה והסובבים באמת השקיעו וקיבלו על עצמם וכו' וכו' ופרסמו את הנס. רק מה, הוא בקריסת מערכות כרגע ה"י.

אז לפני שמתרשמים מסיפורי הצלחות מדהימים ומופלאים, תעצרו רגע ותחשבו שוב.

סמינר דוד

משתמש מקצוען
קשה לי להאמין שפסיכולוג מורשה יסכן את 2 התארים והסטאז' שלו על דבר כזה. תלונה אחת ומתלים לו את הרשיון. למטפלים שאין רשיון, אין גם מה לסכן. ושמעתי לא מעט סיפורים על "מטפלים ויועצים" שרק העבירו מידע לרב/ לעסקן/ לגיסים לשם שמים ורק למטרה טובה. הרב ביקש, לא יתנו לו???

אל תאמיני!!!

זה סיפור עובדתי עם שמות,

ולגבי הסיכון. אז בואי תשמעי על הסיכון השלישי, אחרי שהיא שמעה שרוצים לעזוב, קיבלה את האמא לשיחה, אמנם ביקשה על זה תשלום, כאילו האמא מטופלת, ואני לא יודעת אם שילמה או לא, וניהלה איתה שיח שלם סביב הבת שלה. סיפורים, כיוון חשיבה, דיברה אתה על סיכונים, ועוד ועוד.

המציאות חזקה יותר מהשכל וההבנה שלנו מה יכול להיות ומה לא.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אל תאמיני!!!

זה סיפור עובדתי עם שמות,

ולגבי הסיכון. אז בואי תשמעי על הסיכון השלישי, אחרי שהיא שמעה שרוצים לעזוב, קיבלה את האמא לשיחה, אמנם ביקשה על זה תשלום, כאילו האמא מטופלת, ואני לא יודעת אם שילמה או לא, וניהלה איתה שיח שלם סביב הבת שלה. סיפורים, כיוון חשיבה, דיברה אתה על סיכונים, ועוד ועוד.

המציאות חזקה יותר מהשכל וההבנה שלנו מה יכול להיות ומה לא.
אני מאמינה שזה קרה. לא מאמינה שמטפל מורשה לקח סיכון כזה. ואם כן- תלונה, אתמול. שלא תזיק לאחרים. לפחות יש כתובת לפנות אליה ולהזהיר.

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אני מאמינה שזה קרה. לא מאמינה שמטפל מורשה לקח סיכון כזה. ואם כן- תלונה, אתמול. שלא תזיק לאחרים. לפחות יש כתובת לפנות אליה ולהזהיר.
אומר לך את האמת, הבחורה רצתה שנתלונן, אמא שלה, או שאני אעזור להם, אבל אני אמרתי לה, שאני לא חושבת שזה יהיה נכון לעשות את זה, מבחינת הנערה, היא היתה בדילמה גדולה, מצד אחד הבינה שהפסיכולוגית שלה לא בסדר, מצד שני, היה לה נוח ללכת אליה, ואולי פחדה ללכת לאחרת, העיקר שבהבנתי, זה לא יעשה לנערה טוב, עזרתי להם להגיע למשהו אחר, וזהו. זה גם לא נחמד להתעמת עם אנשים. ומי יבטיח לי שהפסיכולוגית שיביאו במקומה תהיה טובה יותר, לכאורה היא היתה אמורה להיות מאוד טובה, הסביבה שלה שידרה כך.

אני לא יועצת, לא פסיכולוגית, ולא ולא ולא. אבל יש דברים שגם בלי ללמוד אתיקה, מובן מאליו שזה אתי.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
@גלומה, העניין הוא שכל אחד מדבר מהמקום שלו, מהחוויות שהוא עבר, ממה שהוא ראה ושמע.
למה שלא יאמינו לך? אין סיבה שלא.
את נכוות קשות מאוד ממטפלת לא מקצועית.
מגיעות לך כל ההכרה וההכלה והאמון בדברייך.

יש כאן נוספות שניסיונן בדומה לך.
ויש כאלה שהפוך. שדווקא נפגעו ממטפלים עם תארים.
לעומת זאת אחרות נעזרו ממטפלים מקצועיים או מכאלה שלא.

ככה זה בציבור.
חשוב לדעת. חשוב להיות עירניים.
הכללות - לא יהיו דבר נכון בכל מקרה.
ברור שהכללות הן לא דבר נכון.
מה שחורה לי על הודעות המראות שאין לכותב היכרות עומק עם טיפול ומהו.
עם חווית מטופל מטפל. או שלמד וגם טיפל.
מי שיודע יודע ומרגישים מצוין על כותב מאיזה סקאלה הגיע.
ישנם הודעות כאן המרגישים שהכותב לא מטפל מקצועי אבל עולם הטיפול מוכר לו מאד.
וכאלה שמדברים מתוך איזה דעות ושטיפות מוח שלא יודעת מאיפה הגיעו.
אבל אין בינן לבין המציאות כלום!!!
כלום!!
אמירות שלא מכסות את המילים של עצמן ועל זה חורה לי.
בכל אשכול תמצאי את הכמה שמדברים ומדברים ואומרים דברים בלי לקיחת אחריות אמיתית לדבריהם.
וזה לכל הכיוונים - גם ללכת למישהו מקצועי בעינים עצומות זה סכנה עצומה. אז האדרת טיפול מקצועי בכל מחיר זה גם לא נכון.
כי מטפל בסופו של דבר ובתחילתו של דבר הוא בנאדם ואין חיה כזו להיות נקי משיפוטיו.
אין!!
וחייבים לברר על המטפל לפני שהולכים אליו וגם לא לשכוח את האינטואיציות בבית .
ואם אדם נמצא במצב אקוטי שאין לו יכולת לבדוק אז מי ששלח אותו יעקוב וישים עין.

נערך לאחרונה ב:

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני חושבת שלפחות אם כל אחת מאיתנו כאן בדיון הזה היתה יודעת אילו דברים מחייבים את המטפלים המקצועיים בנוסף למה שמלמדים וכמובן מה ההשלכות הדיון היה אחר לגמרי.
וגם האמירה שכל מי שמוציאה תואר באקדמיה היא לא שומעת לדעת תורה זה ממש לא נכון עובדתית.
מכירה כמה שהתיעצו באישית וקיבלו הוראות אחרות מהכלל!
כי יש הוראה לכלל ויש לפרט.
ועוד לפני זמן מה ספרה לי קרובת משפחה שהיא הוכנסה מטעם הרב גנץ להיות דמות חינוכית בדיוק במכללה שהרבנים אוסרים וביניהם הרב גנץ
אז לפני מדברים ובטוחים בדברים תבדקו חזק כי כל דבר יכול להזיק אם לא הועיל.
"חכמים היזהרו בדבריכם"

גזעית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
גלומה, אני מבינה את כאבך.
אני מציעה שתכתבי שוב את הסיפור הקשה שלך.
רק אותו.
הוא חשוב מאוד בדיון הזה, וידבר בעד עצמו.

מצטרפת ג"כ.

@גלומה, זה לא היה לחינם. זה לתועלת הציבור. כל האשכול הזה הוא אשכול מכונן וחשוב מאוד. כל אחת שתחשב על טיפול תוכל לבא לכאן לאשכול ולהתבשם משלל הדעות ולהחליט מעצמה מה לעשות. וזה היתה אחת ממטרותי בפתיחת האשכול, שנשתף יחד את הנסיון והדעות שלנו שנצברו עם השנים, לתועלת הכלל. לא לחינם. ממש ממש לא.

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
אין דבר כזה רישיון טיפול אחרי תואר אחד.
מי שלמדה תואר ראשון בפסיכולוגיה ומטפלת היא שרלטנית, לפחות כמו מי שלמדה קורס מפוקפק כלשהו.
תואר ראשון בפסיכולוגיה מקנה הרבה ידע תיאורטי בסיסי ועוסק מעט מאוד בדינמיקה בתוך חדר הטיפולים.

זה לא מדויק שאין רישיון לטפל אחרי תואר ראשון. קודם כל יש הרבה מקצועות פרא רפואיים המאפשרים רישוי טיפול אחרי מבחן הסמכה. מניחה, שהתכוונת ספציפית לטיפול רגשי - נפשי.

גם בגזרה הזו יש את העו"סים שעפ"י החוק יש להם אפשרות לתת תמיכה נפשית או משהו בדומה, וניתן לפרש את זה לכיוונים שונים. כן מקובל שעו"ס שמתעסק אך ורק בטיפולים פרטניים - ולא רק בתפקיד מנהליים וחברתיים שיוצרים אינטראקציה עם אנשים - ממשיך לתואר שני קליני. יש גם את המרפאים בעיסוק בתחום בריאות הנפש שנותנים טיפול שיקומי מכוון תפקוד. אפילו המטפלים באמנויות עדיין לא מחויבים לפי החוק, למיטב ידיעתי, בתואר שני.

את צודקת שכדי להיות פסיכולוג הרשום בפנקס הפסיכולוגים חייבים להיות בעלי תואר שני. למעשה, בוגר של תואר ראשון בעבודה סוציאלית יכול להעניק טיפול או תמיכה כלשהם בניגוד לבוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה. העו"ס, והמרפא בעיסוק והמטפל באומנויות עשו פרקטיקום שהכשיר אותם להעניק טיפול.

cssc

משתמש רשום
עריכה והפקת סרטים
גלומה הזדהתי עם כל מילה
וחושבת כמוך כיום אני אלך רק למטפלים\מטפלות שיש להם\להן תעודות על הקיר ממקום לימודים מקובל בעולם הרפואה.
לכל המעוניינים לקרן ידידי טורונטו יש הסכם עם מוסדות שהם מסבסדים טיפולים אצל מטפלים\מטפלות חרדיים\ות יש להם גם תוכנית של מימון לימודים.
בירושלים יש מקום THE PLACE תחת פיקוח רבני כמו כן בנוה ירושלים אפשר לקבל עזרה מקצועי במחיר מסובסד.
מהנסיון שלי ככל שהרופא\מטפל יותר מקצועי הם לא מפחדים להגיד בשיחה או בשאלה שנשאלה דרך המייל שאני לא הבן אדם שמתאים לטיפול שאתם צריכים והם ממליצים על עוד כיוונים . מהנסיון שלי כמעט כל הפסכיאטרים\פסיכולוגים\עובדים סוציאלים עם תעודות ממקומות מקובלים בעולם הרפואה נתנו לי הרבה מזמנים היקר בכדי לענות במייל או בטלפון לתשובות לפני החלטת הטיפול. אחרי התחלת הטיפול נכנס הכלל החשוב של יצירת גבולות שזה חלק חשוב לריפוי. כ"כ אף מטפל\מטפלת מוסמך לא ענה לשאלות ללא הסכמה בכתב של המטופל. זה ממש ההפך מההתייחסות של מטפלים\מטפלות רגשיות שלא נתנו מזמנם לפני התחלת הטיפול אבל אחרי התחלת הטיפול לא היה להם בעייה לדווח לעסקן\רב\מורה וכדו'

נורית123

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מי אמר לך ? אולי היא בונה?

מי אמר שטיפול הוא לא התמודדות? נראה לך שבורחים לשם כדי לשתות כוס קפה ולשכוח מהבעיות?
אולי הפוך, באים לשם כדי לדבר על הבעיות ולהתמודד איתן.
את מעדיפה התמודדות לא מודעת , ויש אנשים שמעדיפים התמודדות מודעת.

את בטוחה שזה הדבר היחיד ? מנין לך ?

או קיי, אז אני אספר לך שחויתי עם חברה יותר מקרובה טיפול רגשי.
היא היתה נוסעת כל פעם כמעט שעה למישהי שרוקנה לה את החשבון בנק
אמרו שהיא שווה כל שקל וכל מאמאץ ואפילו היא שווה את היום החופשי שלה פעם בשבוע
בתכלס, היא היתה שנה שלמה בטיפול, עם בעיות קשות מאד שגם עם הטיפול המאסיבי לא נפתרו
ואז-- אחרי שנה שהייתי מלוה אותה בהתמודדות היא שאלה אותי אם להפסיק כי היא לא רואה התקדמות כלשהי. אמרתי לה שנשאל מישהו גדול, ובכן שאלנו ואמרו לה להפסיק.
ואז כשהפסיקה להתקשקש עם המטפלת התחילה לשים לב שהיא צריכה פשוט להתמודד
אנחנו כבר כמה חודשים אח"כ, ואפשר לראות איך השמש מתחילה לזרוח על החיים שלה, כשרק לפני כמה חודשים היא היתה סמרטות....
לכן אני מאד לא תומכת בכל הטיפולים האלו שרק מכניסות את האדם לביצה עמוקה יותר

מרחבית

משתמש מקצוען
בכל אשכול תמצאי את הכמה שמדברים ומדברים

אני חושבת שאשכול כזה בא בעיקר כדי לפתוח את הראש, ולא כדי להביא למסקנה חד משמעית.
דווקא בגלל שיש כל-כך הרבה דעות לכאן ולכאן וסיפורים ותובנות ומה לא...
אז מצד אחד זה יכול להיראות מבלבל. מצד שני זה מחדד שזה לא נושא פשוט עם תשובה ברורה ונחרצת.
ומצד שלישי - אין כל-כך חשש שדעה מסוימת תשפיע על מישהו מאוד חזק. כי יש מכלול גדול של דעות - וזה יוצר איזון מסוים.

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
הייתי מציעה לברר טוב טוב לפני שבוחרים מטפלת
לברר אצל משהי שעברה אצלה טיפול
לשמוע-
האם החיים שלה השתנו?- טיפול טוב אמור לשנות לחלוטין את החיים של האדם
האם האינטראקציה אל מול כל המעגלים של הסובבים אותה השתנתה והפכה לפחות תלותית?
- זה מה שאמור טיפול לעשות.
האם היא חשה עצמאית לחלוטין ולא תלותית במטפלת? ברב המקרים כבר חשים זאת לקראת סוף הטיפול.
האם היא חשה שיפור משמעותי באינטליגציה הרגשית? - טיפול טוב מעשיר את מאגר הרגשות ומוסיף ידע רגשי עצום שמסיע לכל תהליכי החיים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...