עוגות/עוגיות טורט קפה עסיסי עם ציפוי מדהים. מתכון בקלי קלות.

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גם אני לא מפרידה ביצים בעוגה הזאת.
ולא מחליפה לk אף פעם
ואפילו בצק שמרים אני שמה בהתחלה רק חצי מכמות הקמח ומקציפה עם הבלון ואח''כ מוסיפה את יתרת הקמח ומחליפה לוו לישה.

ויש לי קנווד כבר 18 שנה ולא נהרס הבלון ב''ה.
 

שיא44

משתמש מקצוען
זאת ה'עוגת שבת שלנו כל שבוע
לא מתעייפת מלעשות
למי שרוצה כמויות ל4 תבניות אינגליש (פשוט חבל על המקום של התבנית שנשאר בתנור וזה הרי מתחסל בדקותיים)
מצ"ב המתכון בהתאמה:
אגב במתכון אצלי אין צורך להחליף את חלק המקצף לK ואין צורך להפריד ביצים
יוצר עסיסי רך וגבוה


עוגת קפה לחה מקסימה ומרשימה מאד
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות



להקציף במהירות גבוהה, 5 דק':
8 ביצים שלמות
4 כוסות סוכר

לקראת סיום ה 5 דק' לזלף באיטיות:
2 כוס שמן

להוסיף לתערובת במהירות נמוכה:
4 סוכר וניל
1/2 כוס קקאו
2 אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1/2 כוס קפה קפה נמס מומס ב 1.5 כוס מים

לשמן 4 תבניות אינגליש-קייק, או תבנית עגולה עם חור )לא תבנית מרובעת(
לצקת את התערובת ולאפות כ 40 דק'
אחרי האפיה לקרר מעט

לזיגוג:
לערבב בצלחת:
2 כפית קפה
5 כפות מים רותחים
5 כפות שמן
2 כוס אבקת סוכר

לשטוח את התערובת על העוגה, אפשר לפזר שקדים מולבנים או קצוצים - לא חובה אבל מאד משדרג עוגות ומאפים


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
באילו כוסות את משתמשת?
אפשר גם לאפות בתבנית תנור?
תודה!
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
ב
את המתכון לעוגה הזו קיבלתי משכנה בערב שבת הגדול, כשאמרתי לה שאני לא יכולה להכנס לשבת בלי עוגה. היא נתנה לי לטעום את העוגה שהיא הכינה ב10 דקות, טעמתי ומיד רצתי להכניס לתנור בעצמי. מאז זו עוגה של שבת שבת אצלנו. עוגה מחומרים שיש בבית, למעט אולי חבילת אבקת סוכר, אבל אל תוותרו על זה. אם אין לכם כעת, תכינו עוגה אחרת, כי הציפוי עושה את כל העוגה. אני אופה את זה בפסים ומקפיאה.


4 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים+2 כפות קפה+2 כפות קקאו
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה.

להפריד ביצים, להקציף חלבון עם סוכר, כשקשה להוסיף חלמון ושמן בערבול איטי, ואת המים.
להעביר לחלק של הK, בערבוב איטי להוסיף קמח+אבקת אפייה.
לשמן 3 פסי אינגליש קייק, כולל הצדדים, עם מברשת של ביצה, לאפות 20-25 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

להכין את הציפוי בכוס:
1 אבקת סוכר (100 גרם)
2 כפות קפה
2 כפות שמן
4 כפות מים רותחים.

לערבב בכף ולשפוך על הפסים.
להכניס מהר לפריזר, לפני שכולם יחסלו.


מצ"ב תמונה לפני הציפוי ואחריו.צפה בקובץ המצורף 668570צפה בקובץ המצורף 668571
בלתק ממש
אני עושה את אותה עוגה כבר שנים, בלי להפריד ביצים או להחליף חלק במיקסר
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במהירות גבוהה כמה דקות טובות
מוסיפים שמן, מים רותחים עם קפה וקקאו ואני שמה גם שקית סוכר וניל
אגב לנמנעות מקקאו-אני משמיטה ומורידה חצי כוס סוכר
מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים חצי דקה פחות ממה שנראה לך... רק עד שהקמח נטמע ובבצק וזהו!!!
זהו!! תעצרי! תעצרייייי!!!
אל תפחדי. רק ככה העוגה תצא אוורירית. זה בסדר. זה מעורבב.
ההמשך כרגיל. לטעמי זו העוגה הכי מוצלחת שאי פעם טעמתי, ואני מוותרת על הציפוי...
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אולי יש לכן עוד מתכונים בסגנון הקל הזה?


 

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זאת ה'עוגת שבת שלנו כל שבוע
לא מתעייפת מלעשות
למי שרוצה כמויות ל4 תבניות אינגליש (פשוט חבל על המקום של התבנית שנשאר בתנור וזה הרי מתחסל בדקותיים)
מצ"ב המתכון בהתאמה:
אגב במתכון אצלי אין צורך להחליף את חלק המקצף לK ואין צורך להפריד ביצים
יוצר עסיסי רך וגבוה


עוגת קפה לחה מקסימה ומרשימה מאד
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות



להקציף במהירות גבוהה, 5 דק':
8 ביצים שלמות
4 כוסות סוכר

לקראת סיום ה 5 דק' לזלף באיטיות:
2 כוס שמן

להוסיף לתערובת במהירות נמוכה:
4 סוכר וניל
1/2 כוס קקאו
2 אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1/2 כוס קפה קפה נמס מומס ב 1.5 כוס מים

לשמן 4 תבניות אינגליש-קייק, או תבנית עגולה עם חור )לא תבנית מרובעת(
לצקת את התערובת ולאפות כ 40 דק'
אחרי האפיה לקרר מעט

לזיגוג:
לערבב בצלחת:
2 כפית קפה
5 כפות מים רותחים
5 כפות שמן
2 כוס אבקת סוכר

לשטוח את התערובת על העוגה, אפשר לפזר שקדים מולבנים או קצוצים - לא חובה אבל מאד משדרג עוגות ומאפים


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנתי ויצא טעייםם.
תודה!
 

תמר ידעי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
את המתכון לעוגה הזו קיבלתי משכנה בערב שבת הגדול, כשאמרתי לה שאני לא יכולה להכנס לשבת בלי עוגה. היא נתנה לי לטעום את העוגה שהיא הכינה ב10 דקות, טעמתי ומיד רצתי להכניס לתנור בעצמי. מאז זו עוגה של שבת שבת אצלנו. עוגה מחומרים שיש בבית, למעט אולי חבילת אבקת סוכר, אבל אל תוותרו על זה. אם אין לכם כעת, תכינו עוגה אחרת, כי הציפוי עושה את כל העוגה. אני אופה את זה בפסים ומקפיאה.


4 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים+2 כפות קפה+2 כפות קקאו
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה.

להפריד ביצים, להקציף חלבון עם סוכר, כשקשה להוסיף חלמון ושמן בערבול איטי, ואת המים.
להעביר לחלק של הK, בערבוב איטי להוסיף קמח+אבקת אפייה.
לשמן 3 פסי אינגליש קייק, כולל הצדדים, עם מברשת של ביצה, לאפות 20-25 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

להכין את הציפוי בכוס:
1 אבקת סוכר (100 גרם)
2 כפות קפה
2 כפות שמן
4 כפות מים רותחים.

לערבב בכף ולשפוך על הפסים.
להכניס מהר לפריזר, לפני שכולם יחסלו.


מצ"ב תמונה לפני הציפוי ואחריו.צפה בקובץ המצורף 668570צפה בקובץ המצורף 668571
רוצה להכין את העוגה הזאת ומפחדת שתיפול לי אחרי האפיה :( (מנסיון מר של עוגות דומות.....)
איך אתן מקררות אותה אחרי האפיה? מוציאות מהתנור מיד?
או מקררות בהדרגה?
אשמח לשמוע
 

תמר ידעי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מוציאה מיד.
והעוגה לא נופלת?
כבר קרה מס' פעמים שהעוגה הייתה מוכנה (לגמרי.....בדקתי עם קיסם ויצא יבש) והוצאתי מהתנור וצנחה לאט לאט :confused:

מכסה אותה במגבת או משהו?
 

תמר ידעי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
@cherry c
הכנתי עכשיו
יצא מעולההה!!!!!!!

למה בעצם משמנים את התבנית?
אולי בגלל זה העוגה לא נופלת? בדר"כ אני לא משמנת את התבנית
 

מגדלור

משתמש מקצוען
זאת ה'עוגת שבת שלנו כל שבוע
לא מתעייפת מלעשות
למי שרוצה כמויות ל4 תבניות אינגליש (פשוט חבל על המקום של התבנית שנשאר בתנור וזה הרי מתחסל בדקותיים)
מצ"ב המתכון בהתאמה:
אגב במתכון אצלי אין צורך להחליף את חלק המקצף לK ואין צורך להפריד ביצים
יוצר עסיסי רך וגבוה


עוגת קפה לחה מקסימה ומרשימה מאד
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות



להקציף במהירות גבוהה, 5 דק':
8 ביצים שלמות
4 כוסות סוכר

לקראת סיום ה 5 דק' לזלף באיטיות:
2 כוס שמן

להוסיף לתערובת במהירות נמוכה:
4 סוכר וניל
1/2 כוס קקאו
2 אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1/2 כוס קפה קפה נמס מומס ב 1.5 כוס מים

לשמן 4 תבניות אינגליש-קייק, או תבנית עגולה עם חור )לא תבנית מרובעת(
לצקת את התערובת ולאפות כ 40 דק'
אחרי האפיה לקרר מעט

לזיגוג:
לערבב בצלחת:
2 כפית קפה
5 כפות מים רותחים
5 כפות שמן
2 כוס אבקת סוכר

לשטוח את התערובת על העוגה, אפשר לפזר שקדים מולבנים או קצוצים - לא חובה אבל מאד משדרג עוגות ומאפים


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 כוסות שמן?
במתכון הראשון היא רושמת 2 כפות
איך זה מסתדר?
תודה!
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
2 כוסות שמן?
במתכון הראשון היא רושמת 2 כפות
איך זה מסתדר?
תודה!
במתכון הראשון רשום כוס שמן לעוגה ו2 כפות לזיגוג
אצלי הכמויות כפולות זה הכל
 

סתם אחת

משתמש מקצוען
אולי יש לכן עוד מתכונים בסגנון הקל הזה?
באיחור "קל" אבל זה תמיד רלוונטי..
מתכון פצצה שרץ אצלנו במשפחה,
לעוגת שוקולד טעימה במרקם עסיסי:

להקציף 3 ביצים שלמות + כוס סוכר (אחותי עושה אפילו במעבד מזון ויוצא לה מעולה)
להוסיף: כוס שמן, כוס קמח, כוס שוקולית, 3 כפות קקאו, אבקת אפיה, וחצי ריצ'.
לערבב היטב.
למלא 2 תבניות אינגליש קייק.
להגיד "לכבוד שבת קודש" ולהכניס לתנור, כ-25 דקות על 180 מעלות, לבדוק עם קיסם.

כשמתקרר, להמיס: חצי ריצ' + שוקולד מריר, ולמרוח מעל.

כדאי מאד לנסות.
זאת עוגת השוקולד הכי טעימה שיצא לי לטעום אי פעם בגרסת פרווה.

שב"ש.
 

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
את המתכון לעוגה הזו קיבלתי משכנה בערב שבת הגדול, כשאמרתי לה שאני לא יכולה להכנס לשבת בלי עוגה. היא נתנה לי לטעום את העוגה שהיא הכינה ב10 דקות, טעמתי ומיד רצתי להכניס לתנור בעצמי. מאז זו עוגה של שבת שבת אצלנו. עוגה מחומרים שיש בבית, למעט אולי חבילת אבקת סוכר, אבל אל תוותרו על זה. אם אין לכם כעת, תכינו עוגה אחרת, כי הציפוי עושה את כל העוגה. אני אופה את זה בפסים ומקפיאה.


4 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים+2 כפות קפה+2 כפות קקאו
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה.

להפריד ביצים, להקציף חלבון עם סוכר, כשקשה להוסיף חלמון ושמן בערבול איטי, ואת המים.
להעביר לחלק של הK, בערבוב איטי להוסיף קמח+אבקת אפייה.
לשמן 3 פסי אינגליש קייק, כולל הצדדים, עם מברשת של ביצה, לאפות 20-25 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

להכין את הציפוי בכוס:
1 אבקת סוכר (100 גרם)
2 כפות קפה
2 כפות שמן
4 כפות מים רותחים.

לערבב בכף ולשפוך על הפסים.
להכניס מהר לפריזר, לפני שכולם יחסלו.


מצ"ב תמונה לפני הציפוי ואחריו.צפה בקובץ המצורף 668570צפה בקובץ המצורף 668571
תודה , יצא טעים מאד.
ובאמת בקלי קלות.
 

עלקא

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זאת ה'עוגת שבת שלנו כל שבוע
לא מתעייפת מלעשות
למי שרוצה כמויות ל4 תבניות אינגליש (פשוט חבל על המקום של התבנית שנשאר בתנור וזה הרי מתחסל בדקותיים)
מצ"ב המתכון בהתאמה:
אגב במתכון אצלי אין צורך להחליף את חלק המקצף לK ואין צורך להפריד ביצים
יוצר עסיסי רך וגבוה


עוגת קפה לחה מקסימה ומרשימה מאד
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות



להקציף במהירות גבוהה, 5 דק':
8 ביצים שלמות
4 כוסות סוכר

לקראת סיום ה 5 דק' לזלף באיטיות:
2 כוס שמן

להוסיף לתערובת במהירות נמוכה:
4 סוכר וניל
1/2 כוס קקאו
2 אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1/2 כוס קפה קפה נמס מומס ב 1.5 כוס מים

לשמן 4 תבניות אינגליש-קייק, או תבנית עגולה עם חור )לא תבנית מרובעת(
לצקת את התערובת ולאפות כ 40 דק'
אחרי האפיה לקרר מעט

לזיגוג:
לערבב בצלחת:
2 כפית קפה
5 כפות מים רותחים
5 כפות שמן
2 כוס אבקת סוכר

לשטוח את התערובת על העוגה, אפשר לפזר שקדים מולבנים או קצוצים - לא חובה אבל מאד משדרג עוגות ומאפים


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
גם בכוסות מדידה? או ח"פ?
תודה!
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
את המתכון לעוגה הזו קיבלתי משכנה בערב שבת הגדול, כשאמרתי לה שאני לא יכולה להכנס לשבת בלי עוגה. היא נתנה לי לטעום את העוגה שהיא הכינה ב10 דקות, טעמתי ומיד רצתי להכניס לתנור בעצמי. מאז זו עוגה של שבת שבת אצלנו. עוגה מחומרים שיש בבית, למעט אולי חבילת אבקת סוכר, אבל אל תוותרו על זה. אם אין לכם כעת, תכינו עוגה אחרת, כי הציפוי עושה את כל העוגה. אני אופה את זה בפסים ומקפיאה.


4 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים+2 כפות קפה+2 כפות קקאו
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה.

להפריד ביצים, להקציף חלבון עם סוכר, כשקשה להוסיף חלמון ושמן בערבול איטי, ואת המים.
להעביר לחלק של הK, בערבוב איטי להוסיף קמח+אבקת אפייה.
לשמן 3 פסי אינגליש קייק, כולל הצדדים, עם מברשת של ביצה, לאפות 20-25 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

להכין את הציפוי בכוס:
1 אבקת סוכר (100 גרם)
2 כפות קפה
2 כפות שמן
4 כפות מים רותחים.

לערבב בכף ולשפוך על הפסים.
להכניס מהר לפריזר, לפני שכולם יחסלו.


מצ"ב תמונה לפני הציפוי ואחריו.צפה בקובץ המצורף 668570צפה בקובץ המצורף 668571
יש לי מתכון דומה או שבדיוק אותו הדבר,
ללא צורך בהפרדת ביצים.
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה