את המתכון לעוגה הזו קיבלתי משכנה בערב שבת הגדול, כשאמרתי לה שאני לא יכולה להכנס לשבת בלי עוגה. היא נתנה לי לטעום את העוגה שהיא הכינה ב10 דקות, טעמתי ומיד רצתי להכניס לתנור בעצמי. מאז זו עוגה של שבת שבת אצלנו. עוגה מחומרים שיש בבית, למעט אולי חבילת אבקת סוכר, אבל אל תוותרו על זה. אם אין לכם כעת, תכינו עוגה אחרת, כי הציפוי עושה את כל העוגה. אני אופה את זה בפסים ומקפיאה.
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים+2 כפות קפה+2 כפות קקאו
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה.
להפריד ביצים, להקציף חלבון עם סוכר, כשקשה להוסיף חלמון ושמן בערבול איטי, ואת המים.
להעביר לחלק של הK, בערבוב איטי להוסיף קמח+אבקת אפייה.
לשמן 3 פסי אינגליש קייק, כולל הצדדים, עם מברשת של ביצה, לאפות 20-25 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
להכין את הציפוי בכוס:
1 אבקת סוכר (100 גרם)
2 כפות קפה
2 כפות שמן
4 כפות מים רותחים.
לערבב בכף ולשפוך על הפסים.
להכניס מהר לפריזר, לפני שכולם יחסלו.
מצ"ב תמונה לפני הציפוי ואחריו.
צפה בקובץ המצורף 668570צפה בקובץ המצורף 668571