מחיר למשתכן חרדים לנווה שמיר

האברך ממיר

משתמש מקצוען
לאברך, גם אם הוא אמריקאי, 1000 ש"ח נוספים לחודש בשביל קירבה להורים, זה סכום משמעותי בהחלט. אם רוצים למשוך ציבור אברכי יותר, מוכרחים להוריד מעט את מחיר השכירות. אפשר לבקש עדיין יותר מג2 וד', אבל שלא יהיה פער גדול מדי.
בג2 המחירים באמת כ3700-3800, אבל בד' (בפרט בשכונות החדשות) אפשר למצוא בפחות מ3500, כך שהפער גדול מדי.
לרוב, מדובר בזוגות שלא ילכו לגור בד'. וגם ג' 2 רחוקה להם. זוגות שהורים גרים בא', והם לא רוצים להרחיק מעבר למרחק הליכה סביר.
אם הוא צריך קרוב להורים אפשר לקחת דירה ברמה א'
בא' הדירות לא יותר זולות.
בנוסף, יש הרבה שהדירות בא' כבר מידי ישנות בשבילם. (כך שכן שלי בבניין ששוכר דירת גן יפה, במקום הדירות בגילאי עשרים ומעלה בא'. אברך, אגב)
כרגע, הזוצי"ם האברכים מחוץ למשחק (למעט אולי כמה מקרים יוצאים מהכלל ש@האברך ממיר מכיר) הן מבחינת מחירי השכירות, הן מבחינת בתי הכנסת החסרים, והן מחמת העובדה הברורה שלרובם ככולם אין רכב, וכמעט שאי אפשר להסתדר כרגע בשכונה בלי לפחות רכב אחד (ועדיף שנים).
אני חושב שאתה מדבר קצת מחוסר היכרות. לא מדובר במקרים יוצאים מן הכלל. הדבר זה קיים. אולי זו לא תופעה הגוברת, אבל בהחלט קיים.

avi11

משתמש פעיל
אוקיי. מהיכרות עמוקה עם השוק אנסה לפרט יותר:
ניתן לומר באופן כללי שהחוצניקים בני תורה ששוכרים במרכז ירושלים מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות:
א. זוצי"ם ליטאים אמריקאים בני עשירים שהבעלים לומדים בשנותיהם הראשונות בישיבת מיר ואח"כ חוזרים לחו"ל ופונים לעסקים. הם מתגוררים באיזור רמת אשכול, מח"ל וארזי הבירה, ומשלמים 10K ומעלה לחודש בלי שום בעיה.
ב. זוצ"ים אירופאים (אנגלים ובלגים) חסידים "היימישערס" בני עשירים, המשתייכים בדרך כלל לחסידויות הגדולות במרכז ירושלים, ומתגוררים בפרוייקטים החדשים ברוממה. ומשלמים על כך גם למעלה מ12K.
אז זהו, שכתושב רמת בית שמש א במשך קרוב ל25 שנה, אני יכול לספר שלמרות ריבוי החוצניקים בשכונה, יש כאן כמעט 0 עגול מ2 הסוגים הנ"ל (בית שמש פשוט לא מעניינת אותם). כמעט כל החוצניקים המתגוררים כאן הם מסוג שונה לגמרי: הם אמנם בעלי בתים טובים, אבל אין ביניהם כמעט חסידים בכלל, וגם אלו שאינם חסידים הרבה הרבה פחות "ישיביש" ממקביליהם הורי הזוצי"ם האמריקאים שלומדים מיר (למשל, הם יותר ציוניים, מתלבשים צבעוני, שולחים את בניהם לישיבות תיכוניות וכו'). הבנים שלהם במקרים רבים ילדים מאד טובים, אבל בדר"כ לא אברכים קלאסיים, ובודאי לא דומים לציבור ששוכר בירושלים.
בתור תושב ירושלים באיזורים המדוברים אני יכול להוסיף ולחלוק, אתה צודק, אלו גם קיימים, אבל ישנם כאלו בני תורה לכל דבר ועניין בלי אמצעים שחשוב להם לגור ליד הכולל/ישיבה שבה הם לומדים שלנשים שלהם חשוב להיות ליד מרכזי הקניות והחברות ומשלמים על זה סכומים הזויים או מסתפקים ביחידות בתנאים תת אנושיים ועדיין משלמים יותר מדירה בנווה שמיר...

האברך ממיר

משתמש מקצוען
תקחו בחשבון שמי שלא בא לגור ומשכיר את הדירה שלו- צריך שתהיה סיבה ממש ממש ברורה ומוצדקת בשביל שהוא יהיה מוכן "להתפשר על כמה מאות שקלים"
אכן.
להלן שני סיבות, מוצדקות, בעיני לכל הפחות.
א. אם האזור יהיה יותר חרדי ממה שהוא היום, כל אותם שוכרים שכרגע שכונה במצב כמו שהיא עכשיו היא לא אופציונאלית למגורים, תחזור להיות כלולה בסל האפשרויות העומדות למגורים.
ב. קצת ערבות הדדית לא תזיק. לדאבוני, הייתי משוכנע שכל חרדי באשר הוא מעוניין בטובת הציבוריות החרדית. בתכל'ס אני מגלה שיש כאלו שמבחינתם יישרף העולם טוב, הגזמתי, והם ירוויחו עוד שלוש מאות שקל.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אני חושב שאתה מדבר קצת מחוסר היכרות. לא מדובר במקרים יוצאים מן הכלל. הדבר זה קיים. אולי זו לא תופעה הגוברת, אבל בהחלט קיים.
ראה תגובתי האחרונה. התופעה קיימת. אבל זה בדר"כ לא אברכים קלאסיים.
בתור תושב ירושלים באיזורים המדוברים אני יכול להוסיף ולחלוק, אתה צודק, אלו גם קיימים, אבל ישנם כאלו בני תורה לכל דבר ועניין בלי אמצעים שחשוב להם לגור ליד הכולל/ישיבה שבה הם לומדים שלנשים שלהם חשוב להיות ליד מרכזי הקניות והחברות ומשלמים על זה סכומים הזויים או מסתפקים ביחידות בתנאים תת אנושיים ועדיין משלמים יותר מדירה בנווה שמיר...
אז זהו, שעם כל הכבוד לנוה שמיר (ויש כבוד) היא כנראה פחות קורצת מרוממה או רמת אשכול, וקשה כרגע לראות אילו "בני תורה לכל דבר ועניין בלי אמצעים" (כלשונך) יעדיפו לשכור בה דירה במאות ש"ח יותר לחודש.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
ראה תגובתי האחרונה. התופעה קיימת. אבל זה בדר"כ לא אברכים קלאסיים.
זה כבר וויכוח מגוחך מהי ההגדרה המדויקת של אברך קלאסי.
אבל לא נראה לי שההורים שלהם בהכרח "ציוניים" ועטויי חולצות צבעוניות.
יש מספיק אנשים שחושבים מחוץ לקופסא. והחוצניקים אוהבים להתהדר בכך.

avi11

משתמש פעיל
אכן.
להלן שני סיבות, מוצדקות, בעיני לכל הפחות.
א. אם האזור יהיה יותר חרדי ממה שהוא היום, כל אותם שוכרים שכרגע שכונה במצב כמו שהיא עכשיו היא לא אופציונאלית למגורים, תחזור להיות כלולה בסל האפשרויות העומדות למגורים.

ומה זה יעזור למשכיר? אדרבה, השוכרים החילונים משלמים יותר
ב. קצת ערבות הדדית לא תזיק. לדאבוני, הייתי משוכנע שכל חרדי באשר הוא מעוניין בטובת הציבוריות החרדית. בתכל'ס אני מגלה שיש כאלו שמבחינתם יישרף העולם טוב, הגזמתי, והם ירוויחו עוד שלוש מאות שקל.
אני מסכים איתך לחלוטין! הייתי רוצה להשכיר לחרדים ואני משתדל בכיוון הזה ואפילו מוכן בלנ"ד להוריד קצת במחיר עבור שוכר חרדי.
מצד שני לבוא ולתבוע ממני להפסיד כ1,000 שקל זה מעבר לגבול הערבות ההדדית לתבוע ממני משהו שתושבי האיזור בעצמם לא מוכנים לעשות אפילו שאצלם זה יהיה פחות מ1,000 ש"ח לחודש

avi11

משתמש פעיל
אז זהו, שעם כל הכבוד לנוה שמיר (ויש כבוד) היא כנראה פחות קורצת מרוממה או רמת אשכול, וקשה כרגע לראות אילו "בני תורה לכל דבר ועניין בלי אמצעים" (כלשונך) יעדיפו לשכור בה דירה במאות ש"ח יותר לחודש.
מסכים שיש הבדל ולכן ברוממה הם מוכנים להוסיף 5,000 ש"ח מינימום לחודש ובבית שמש יסיכמו להוסיף כמה מאות שקלים...

האברך ממיר

משתמש מקצוען
לא ראיתי חתימות וגם בכותרת מרומז שמדובר על גוף חרדי ולא מהרבנות הראשית בעיר. מתנצל אם אני לא צדקתי.
מי הכתיר את הרבנות הראשית למרא דאתרא?
ציבור תושבי העיר בחר בהם?
רואה עצמו כפוף למרותם?
אולי הגוף הבוחר שמורכב מיהודים רבים, שלצערנו, אינם שומרי תורה ומצוות, ועוברים בשאט נפש על איסורים חמורים, ובעיניהם רבנות היא קרדום לחפור בו, ולא דעת תורה צרופה?
בכלל, רבנות שיש לה תוקף שיכול לפוג, ע"י גיל או קריטריונים נוספים שלקוחים מעולם הפוליטיקה, איננה רבנות, כי אם שררה.
רבנות היא דעת תורה שרלוונטית בכל גיל ובכל מצב.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
יעזור לו. תהיה לו דירה למגורים. הוא לא יצטרך להשכיר אותה ולשכור דירה אחרת. הוא יחסוך את כל ההוצאות הנלוות לסרבול הזה, והוא יחסוך הרבה עוגמת נפש וטרחה. על זה מברכים את בעל הבית שיהיו נכסיו מוצלחים וקרובים לעיר.

אני מסכים איתך לחלוטין! הייתי רוצה להשכיר לחרדים ואני משתדל בכיוון הזה ואפילו מוכן בלנ"ד להוריד קצת במחיר עבור שוכר חרדי.
מצד שני לבוא ולתבוע ממני להפסיד כ1,000 שקל זה מעבר לגבול הערבות ההדדית לתבוע ממני
מבין אותך לגמרי. עדיין, לא מדובר בהפרש של אלף ש"ח. גם אני הייתי בסרט הזה. בסוף התגברתי על הקשיים ובאתי לגור בדירה שלי. לא מתחרט! דברתי עם הרבה מתווכים. ההפרש הוא על מאות שקלים, יותר קרוב לאזור השלוש מאות עד חמש מאות ש"ח.
אם יש לך ספקות תתייעץ בדעת תורה. וכל הלוקח עצה מן הזקנים אינו נכשל.
לתבוע ממני משהו שתושבי האיזור בעצמם לא מוכנים לעשות אפילו שאצלם זה יהיה פחות מ1,000 ש"ח לחודש
תושבי השכונה הקריבו מעצמם רבות, כשהם באו לגור בעצמם בשכונה.
ובנוסף לכך, הם לא שקטים על שמריהם, ופועלים רבות לעצור את הטרנספר הזה, שמרחיק אנשים שקנו דירה במיטב כספם בשכונה מלגור במקום, ע"י תעמולה שקרית.

avi11

משתמש פעיל
אולי זה פתרון יותר ריאלי מאשר להוריד מחירים
זוכים ומשקיעים חרדים - בואו לגור בשכונה, וכך תקבעו עובדות בשטח.
רעיון מעולה, אבל לא לכולם מתאים לגור בשכונה. יש כאלו שיש להם כבר דירה במקום אחר ויש כאלו שלא מתאים להם מהרבה סיבות

כט

משתמש פעיל
למה הוא פנה להתלונן רק עכשיו? האיכלוס שם היה לפני כשנה וחצי, וברור שהחברה לא צריכה לתת אחריות במצב כזה.

ע"פ החוק תקופת הבדק לאינסטלציה היא 3 שנים.
בתקופת הבדק חובת ההוכחה על הקבלן.
מה שכן יש לך חולשה מכיוון שאתה טוען שזה קרה מההתחלה. תטען שזה קרה רק עכשיו....
בכל מקרה, תשאל את החברה איזו הוכחה היא רוצה, לפעמים מספיק אינסטלטור פשוט [אבל רשום] שירשום על דף שבבדיקה שלו יש כשל בתכנון.
יעלה כמה מאות בודדות אבל יחסוך בלאגן
הוא נתקע עם הוצאת המשכנתא וקיבל את הדירה רק לפני זמן לא רב ולפני פחות משבוע התאכלסו אצלו שוכרים

avi11

משתמש פעיל
הוא נתקע עם הוצאת המשכנתא וקיבל את הדירה רק לפני זמן לא רב ולפני פחות משבוע התאכלסו אצלו שוכרים
על פניו חובת ההוכחה על החברה.
השאלה היא מה יהיה יותר מהיר וזול, האם להביא מכתב התראה מעו"ד או להביא אישור מאינסטלטור...

כט

משתמש פעיל
על פניו חובת ההוכחה על החברה.
השאלה היא מה יהיה יותר מהיר וזול, האם להביא מכתב התראה מעו"ד או להביא אישור מאינסטלטור...
האם שייך להאמין לחברה שהם יחזירו לו את הכסף על אינסטלטור פרטי????????

avi11

משתמש פעיל
האם שייך להאמין לחברה שהם יחזירו לו את הכסף על אינסטלטור פרטי????????
הם טוענים שחברת ההוכחה עליו?! שיכתוב להם בתקיפות שהם בתקופת הבדק וחובת ההוכחה עליהם מצרף כאן את לשון החוק מקווה שיהיה לו לתועלת.
במידה וזה לא יעזור שישאל אותם בצורה כתובה איזו הוכחה הם רוצים. בדרך כלל הם מבקשים אישור מאינסטלטור. נקווה שלא יבקשו מהנדס בניין...

1687792568232.png

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה