מחיר למשתכן חרדים לנווה שמיר

avi11

משתמש פעיל
לאברך, גם אם הוא אמריקאי, 1000 ש"ח נוספים לחודש בשביל קירבה להורים, זה סכום משמעותי בהחלט.

למה 1,000 שקל? אמרו שברמות האחרות המחיר הוא 3,800- פער של 700 שקל- 193 דולר....
אם רוצים למשוך ציבור אברכי יותר, מוכרחים להוריד מעט את מחיר השכירות. אפשר לבקש עדיין יותר מג2 וד', אבל שלא יהיה פער גדול מדי.
איך מורידים את מחירי השכירות? פותחים קרן להשלמת הפער?!

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
למה 1,000 שקל? אמרו שברמות האחרות המחיר הוא 3,800- פער של 700 שקל- 193 דולר....
בג2 המחירים באמת כ3700-3800, אבל בד' (בפרט בשכונות החדשות) אפשר למצוא בפחות מ3500, כך שהפער גדול מדי.
איך מורידים את מחירי השכירות? פותחים קרן להשלמת הפער?!
זו אכן בעיה, אבל מי שמאד חשוב לי עתיד השכונה וצביונה, יצטרך להתפשר על כמה מאות ש"ח, אבל כנראה שזה ניסיון גדול מדי, וחבל.

avi11

משתמש פעיל
בג2 המחירים באמת כ3700-3800, אבל בד' (בפרט בשכונות החדשות) אפשר למצוא בפחות מ3500, כך שהפער גדול מדי.

בירושלים האברכים האמריקאים משלמים אלפים רבים [!!] כדי לגור במקום ספציפי אני לא בטוח שבפער יותר נמוך זה לא אפשרי.
זו אכן בעיה, אבל מי שמאד חשוב לי עתיד השכונה וצביונה, יצטרך להתפשר על כמה מאות ש"ח, אבל כנראה שזה ניסיון גדול מדי, וחבל.
שרק המשכירים יפסידו?!... אולי לחלק את זה בין המשכירים לתושבים?!.... [שבשבילם נעשית ההקרבה הזו]

תות פשוט

משתמש מקצוען
תקחו בחשבון שמי שלא בא לגור ומשכיר את הדירה שלו- צריך שתהיה סיבה ממש ממש ברורה ומוצדקת בשביל שהוא יהיה מוכן "להתפשר על כמה מאות שקלים"

אחרי הכל לכולנו [או אולי לרובנו] יש משכנתא ושכירות במקום אחר

אולי באמת:
שרק המשכירים יפסידו?!... אולי לחלק את זה בין המשכירים לתושבים?!.... [שבשבילם נעשית ההקרבה הזו]

יהודי ישראלי

משתמש פעיל

עד שהשוכר הפוטנציאלי לא סגר חוזה, זה לא מעניין אותו.
ולכן כשהוא מתמקח אתך על מחיר הוא חושב רק על הכסף שלו
ואם הוא לא סגר, באמת לא מעניין אותו שזה יהיה שכונה לא חרדית.
מי שאכפת לו כבר גר שם ורוצה שאתה תשכיר לחרדים

תות פשוט

משתמש מקצוען
עד שהשוכר הפוטנציאלי לא סגר חוזה, זה לא מעניין אותו.
ולכן כשהוא מתמקח אתך על מחיר הוא חושב רק על הכסף שלו
ואם הוא לא סגר, באמת לא מעניין אותו שזה יהיה שכונה לא חרדית.
מי שאכפת לו כבר גר שם ורוצה שאתה תשכיר לחרדים
לא ברור מה אתה רוצה להוכיח

יהודי ישראלי

משתמש פעיל
אתה מסביר למה את הפער צריכים להשלים תושבי השכונה החרדיים?

לא ברור מה אתה רוצה להוכיח

אני אומר דבר פשוט
האינטרס שהשכונה תהיה חרדית היא רק על אלו שכבר מתגוררים שם
או אחד שיש לו דירה בשכונה (אפילו אם הוא משכיר והוא עצמו לא הגיע להתגורר)
ולכן רק למשכיר יש סיבה להתפשר על המחיר
לשוכרים אין שום אינטרס לקחת על עצמם חלק בזה
הם יכולים לשכור במקומות אחרים

מי שכבר גר בשכונה בין אם הוא שוכר ובין אם הדירה שלו
למרות שיש לו רצון ענק לעשות הכל כדי שהשכונה תהיה חרדית
הוא לא הולך לממן לכל רוכש פער של 1000 ש"ח עבור כל דירה מדובר במיליוני שקלים

avi11

משתמש פעיל
אני אומר דבר פשוט
האינטרס שהשכונה תהיה חרדית היא רק על אלו שכבר מתגוררים שם
ולכן רק למשכיר יש סיבה להתפשר על המחיר

למה שלמשכיר דירה שגר בכלל בעיר אחרת יהיה חשוב שהעיר תהיה חרדית.
רק באופן שהוא גר או מתכנן בעתיד לבוא ולגור זה אמור להיות לו חשוב
לשוכרים אין שום אינטרס לקחת על עצמם חלק בזה
הם יכולים לשכור במקומות אחרים

הכל עניין של שיקולים. וכמובן כל אחד יעשה את השיקולים שלו האם שווה לו או לא.
מי שכבר גר בשכונה בין אם הוא שוכר ובין אם הדירה שלו
לא הולך לממן לכל רוכש פער של 1000 ש"ח עבור כל דירה מדובר במיליוני שקלים
מי שגר בשכונה הוא היחיד שיש לו אינטרס לממן את הפער עבור שכנים יותר טובים עבורו ועבורו בלבד! לא צריך מיליונים... כל אחד יממן חלק...

יהודי ישראלי

משתמש פעיל
תכתוב דוגמא של אחד ששוכר עלום שהולך לשלם יקר
כי מה ?
אם הוא צריך קרוב להורים אפשר לקחת דירה ברמה א'
איזה שירות יש כרגע בשכונה שמשכנע מישהו לבוא לגור ?
למה שלמשכיר דירה שגר בכלל בעיר אחרת יהיה חשוב שהעיר תהיה חרדית.
רק באופן שהוא גר או מתכנן בעתיד לבוא ולגור זה אמור להיות לו חשוב
צודק
אם ככה למה שלא יסגור עם כל שוכר שלא יהיה ?
זה רק מחזק את מה שכתבתי
מי שגר בשכונה הוא היחיד שיש לו אינטרס לממן את הפער עבור שכנים יותר טובים עבורו ועבורו בלבד! לא צריך מיליונים... כל אחד יממן חלק...

לכל דירה צריך 12 א' בשנה !!!!!
בד"כ חותמים חוזה לשנתיים א"כ זה כ 25 א' ש"ח עבור כל חוזה שנחתם
בשכונה יש מאות דירות להשכרה (כמובן שזה לא בו זמנית אבל במשך הזמן זה יצטבר למאות)
קח רק 200 דירות כפול 25,000 ש"ח זה 5,000,000 ש"ח !!!!

avi11

משתמש פעיל
תכתוב דוגמא של אחד ששוכר עלום שהולך לשלם יקר
כי מה ?
אם הוא צריך קרוב להורים אפשר לקחת דירה ברמה א'
איזה שירות יש כרגע בשכונה שמשכנע מישהו לבוא לגור ?

אנחנו לא מתווכחים עכשיו האם בפועל יש ביקוש למחיר הזה [זה וויכוח עובדתי והוא כבר נעשה למעלה] אנחנו מתווכחים למי יש אינטרס לוותר על סכום משמעותי משכירות כדי לגרום לשכונה יותר חרדית, האם התושבים הקיימים או השוכרים.
צודק
אם ככה למה שלא יסגור עם כל שוכר שלא יהיה ?
זה רק מחזק את מה שכתבתי

מי אמר שהוא לא סוגר?! אנחנו כאן בדיבור איך גורמים לו לא להשכיר לחילוני למרות שהחילוני משלם יותר.
לכל דירה צריך 12 א' בשנה !!!!!
בד"כ חותמים חוזה לשנתיים א"כ זה כ 25 א' ש"ח עבור כל חוזה שנחתם
בשכונה יש מאות דירות להשכרה (כמובן שזה לא בו זמנית אבל במשך הזמן זה יצטבר למאות)
קח רק 200 דירות כפול 25,000 ש"ח זה 5,000,000 ש"ח !!!!
נכון, הפסד של 25,000 למשכיר שצריך לשלם משכנתא או שכירות במקום אחר...
אני לא אומר שזה באמת ריאלי שמישהו אחר יממן את הסכום הזה אבל בבחירה בין 2 האפשרויות מי יממן יותר הגיוני שכמה תושבים חרדים שחשוב להם שהשכן לידם יהיה חרדי ישתתפו יחד ויממנו את זה. אם זה נכון שיש רוב חרדי או חצי חצי אז זה אומר שכל דירה תמומן על ידי 2 או יותר תושבים...

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אנחנו לא מתווכחים עכשיו האם בפועל יש ביקוש למחיר הזה [זה וויכוח עובדתי והוא כבר נעשה למעלה] אנחנו מתווכחים למי יש אינטרס לוותר על סכום משמעותי משכירות כדי לגרום לשכונה יותר חרדית, האם התושבים הקיימים או השוכרים.

מי אמר שהוא לא סוגר?! אנחנו כאן בדיבור איך גורמים לו לא להשכיר לחילוני למרות שהחילוני משלם יותר.

נכון, הפסד של 25,000 למשכיר שצריך לשלם משכנתא או שכירות במקום אחר...
אני לא אומר שזה באמת ריאלי שמישהו אחר יממן את הסכום הזה אבל בבחירה בין 2 האפשרויות מי יממן יותר הגיוני שכמה תושבים חרדים שחשוב להם שהשכן לידם יהיה חרדי ישתתפו יחד ויממנו את זה. אם זה נכון שיש רוב חרדי או חצי חצי אז זה אומר שכל דירה תמומן על ידי 2 או יותר תושבים...
אף אחד לא יממן מישהו אחר. יש כאן שוק חופשי עם כללי היצע וביקוש ברורים. כרגע, הזוצי"ם האברכים מחוץ למשחק (למעט אולי כמה מקרים יוצאים מהכלל ש@האברך ממיר מכיר) הן מבחינת מחירי השכירות, הן מבחינת בתי הכנסת החסרים, והן מחמת העובדה הברורה שלרובם ככולם אין רכב, וכמעט שאי אפשר להסתדר כרגע בשכונה בלי לפחות רכב אחד (ועדיף שנים).
מי שנכנס לוואקום הזה הם זוצי"ם חוצניקים/מודרנים יותר בעלי 2 משכורות ובעלי רכב, שמוכנים לשלם יותר בשביל הקירבה להוריהם ברמה א', ובפרט בגלל העובדה שציינו לעיל שאין להם באמת אלטרנטיבה, כי השכונות האחרות אינן מתאימות להם מבחינת האוכלוסיה.
ומי שמביא דוגמאות מרוממה וכו' כנראה שלא מכיר לא את רמה א' ולא את החוצניקים בבית שמש. יש הבדל ענק בין המשפחות האירופאיות/החסידיות ה"היימישערס" של רוממה, לבין משפחות החוצניקים המודרנים של רמה א' מ3 והמשקפיים.

avi11

משתמש פעיל
ומי שמביא דוגמאות מרוממה וכו' כנראה שלא מכיר לא את רמה א' ולא את החוצניקים בבית שמש. יש הבדל ענק בין המשפחות האירופאיות/החסידיות ה"היימישערס" של רוממה, לבין משפחות החוצניקים המודרנים של רמה א' מ3 והמשקפיים
תוכל לפרט בבקשה?

חני וחיים

משתמש פעיל
מה עם "תקנת העיר"? ובפרט שמדובר בקבלן חרדי...

1681763545153-png.1354969

בלת"ק.

אולי הדבר לא ידוע, אבל התב"ע שמאשרת לבנות 18 קומות אושרה כבר ב2020...
והקבלן החרדי זכה בקרקע באותה שנה..
זה היה הרבה לפני "תקנות העיר".

לא כתבתי זאת כדי להגן על הקבלן הנ"ל.
אלא להיפך, בשביל שאחרים לא יוכלו לטעון אם הוא כבר בנה 18 קומות, מימלא תקנת העיר נפלה, ומותר לכולם לעבור עליה...

ממש לא!!!

צריך להמשיך לדרוש בכל תוקף מנציגינו שלפני שהם מבקשים מאיתנו לקיים את מצוות "ככל אשר יורך" נבקש מהם דוגמא אישית בענין!!!

1687782709731.png

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אני אשמח שתחבר בינינו...
אני מאד מאד אשמח להשכיר לחרדים!
אם יהיה לי משהו רלוונטי אני ידאג להעביר פרטי קשר.
בכל זאת אני לא מתווך.
אם אתה רוצה פרטים של מתווך חרדי תושב השכונה (גם הוא בסגנון האמריקאים המדוברים) שמעוניין להביא שוכרים בסגנון הזה, אני יכול לתת לך פרטים.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
תוכל לפרט בבקשה?
אוקיי. מהיכרות עמוקה עם השוק אנסה לפרט יותר:
ניתן לומר באופן כללי שהחוצניקים בני תורה ששוכרים במרכז ירושלים מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות:
א. זוצי"ם ליטאים אמריקאים בני עשירים שהבעלים לומדים בשנותיהם הראשונות בישיבת מיר ואח"כ חוזרים לחו"ל ופונים לעסקים. הם מתגוררים באיזור רמת אשכול, מח"ל וארזי הבירה, ומשלמים 10K ומעלה לחודש בלי שום בעיה.
ב. זוצ"ים אירופאים (אנגלים ובלגים) חסידים "היימישערס" בני עשירים, המשתייכים בדרך כלל לחסידויות הגדולות במרכז ירושלים, ומתגוררים בפרוייקטים החדשים ברוממה. ומשלמים על כך גם למעלה מ12K.
אז זהו, שכתושב רמת בית שמש א במשך קרוב ל25 שנה, אני יכול לספר שלמרות ריבוי החוצניקים בשכונה, יש כאן כמעט 0 עגול מ2 הסוגים הנ"ל (בית שמש פשוט לא מעניינת אותם). כמעט כל החוצניקים המתגוררים כאן הם מסוג שונה לגמרי: הם אמנם בעלי בתים טובים, אבל אין ביניהם כמעט חסידים בכלל, וגם אלו שאינם חסידים הרבה הרבה פחות "ישיביש" ממקביליהם הורי הזוצי"ם האמריקאים שלומדים מיר (למשל, הם יותר ציוניים, מתלבשים צבעוני, שולחים את בניהם לישיבות תיכוניות וכו'). הבנים שלהם במקרים רבים ילדים מאד טובים, אבל בדר"כ לא אברכים קלאסיים, ובודאי לא דומים לציבור ששוכר בירושלים.

avi11

משתמש פעיל
רחוב הארזים בבית שמש הוא רחוב חרדי/חילוני/לא מוגדר?
תודה רבה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה