אז מי אתה רחוב השלושה???
בשבוע שעבר יצאתי לסייר בשכונתנו המתאכלסת. לראות מקרוב את הבניינים המתאכלסים, וגם כדי לראות את התקדמות הפרוייקט בו אני רכשתי דירה.
נכנסתי לשכונה מהכניסה הראשית, מכיוון שדרות נהר הירקון. רחוב העונות לשעבר, רחוב קליין בהווה.
בחנתי את הבניינים הראשונים בכניסה, הלא הם, פרוייקט צור שמיר - עיר דוד, ולפליאתי, אני רואה שעל הבניין הראשון מופיע השלט רחוב השלושה 12. לפי הידוע לי, על הבניין היה אמור להופיע השלט רחוב קליין 2, הרי רחוב השלושה הוא הרחוב העליון, בין עיר דוד לנמדר עליון, לשעבר רחוב כסלו. ובכלל, היכן הם שאר הבניינים 2-10 של רחוב השלושה.
התקדמתי הלאה, ואני מבחין שהבניין השני מצד ימין של הרחוב מופיע כהשלושה 10, הבניין אחריו כהשלושה 8 אח"כ בניינים 6, 4, 2, וזהו, כאן מסתיים הרחוב. המשך רחוב העונות, שמגיע עד רחוב אביב, חסום בגדר איסכורית, ומונע את המעבר לכיוון הפרוייקט של פסגות, היכן שקיר התמך קרס.
פניתי ימינה, היכן שאמור להיות רחוב השלושה, והנה אני רואה, שכשנכנסים לרחוב השלושה המקורי, הבניינים אכן מוספרו בצורה הנכונה, הבניין הראשון מצד ימין הוא אכן השלושה 2, אבל כשנכסים לשכונה לרחוב העונות, הבניין הראשון הוא השלושה 12.
בקיצור, במקום לקרוא לבניינים של צור שמיר בשם הרחוב של הכניסה הראשית לבניינים, שם נמצאים תיבות הדואר, משם נכנסים הבאים לשכונה, הבניינים מתוייגים על שם הרחוב של הכניסה המשנית והעליונה.
ולא עוד, אלא שרחוב העונות יהיה רחוב מאוד משונה. מצד שמאל, הבניינים יופיעו כרחוב קליין (העונות), ומצד ימין, כרחוב השלושה. היכונו לבלבול בדברי הדואר, במיקוד, ובהכוונה אינסופית של נהגי המוניות.
מה עומד מאחורי השילוט המבלבל?
ניחוש פשוט מעלה את המסקנה הבאה.
עיריית בית שמש והעומדת בראשה חפצו בכל מאודם לערוך טקס לחנוכת השכונה. טקס שהתקיים ללא נציגי הרוכשים, אלו שאמורים להיות חתני האירוע הראשיים. בטקס השתתפו נציגי העירייה, ונציגי שלושת המשפחות שעל שם יקיריהם נקרא רחוב השלושה (שבכלל היה אמור להיקרא רחוב רמון). הטקס התקיים ברחוב השלושה, שם ממוקמות החניות של בנייני עיר דוד, מקום מסודר לערוך בו טקס. במרכז הטקס נתלו שלטי הבניינים, ומכיוון שהבניינים של נמדר עליון רחוקים מאכלוס, לא נותר היכן לתלות שלטים אלא על הבניינים של עיר דוד.
ככה זה נראה כשרוצים לקבוע עובדות בשטח תוך כדי מחטף.