חרבות ברזל • נספח שבועי 1

מצב
הנושא נעול.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
מהנאומים המסכנים של ראש הממשלה
זה ממש לא מרגיש ככה לצערי הרב

גם יואב גלנט לא נשמע חד

בן גביר בכלל נעלם

חבל סתם לפתח תקוות לחינם
אין למדינת ישראל שום ברירה אחרת.
ברור שכוחות צה"ל פולשים לעזה וכובשים את כולה.
אין כל הצדקה שנתניהו ידבר ויצהיר על התוכניות שלו לאויב.
ככלל אין להודיע לאויב מה היעד והמטרה שלך.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
נחייה ונראה.
מקווה מאוד שאתה צודק.

אני אישית לא מאמין.

אבל הלוואי הלוואי הלוואי שאתה צודק.

נתיי

משתמש פעיל
סתם שאלה
זה ראלי להביא למצב שמצרים שולטת בעזה
כלומר ישראל עכשיו נכנסת לרצוע וממוטטת את שלטון חמאס ואז מצריים נכנסת בנעליה
ואז יהיה שקט ויהיה עם מי לעשות משא ומתן כמו שהסכם השלום איתם החזיק יפה
כמובן שיהיה צריך להביא הטבות למצריים ממדינת ישראל והאמריקאים בדמות תמיכה כספית גז ישראלי ונשק אמריקאי ועוד דברים שאני יכול לשער שיהיה משתלם להם
או שזה לא שייך בפרקטיקה.

נערך לאחרונה ב:

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
סתם שאלה
כמובן שיהיה צריך להביא הטבות למצריים ממדינת ישראל והאמריקאים בדמות תמיכה כספית גז ישראלי ונשק אמריקאי ועוד דברים שאני יכול לשער שיהיה משתלם להם
או שזה לא שייך בפרקטיקה.
השאלה למה לתת למצרים, כדי שיקרה שם מה שקרה בסיני אחרי שישראל עזבה?
הכוח היחיד שיהיה יעיל שישלוט שם זה ישראל.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
סתם שאלה
או שזה לא שייך בפרקטיקה.
לא.
יותר הגיוני שזה יהיה שטח בשליטה צבאית ישראלית.

אבי2021

משתמש מקצוען
סתם שאלה
או שזה לא שייך בפרקטיקה.
אף אחד לא רוצה אותם הם פלשתינים ארורים.
חוץ מזה מה חסר למצרים להיות אחראי על אכילת מיליוני פיות של עכברים בדמות אדם....

מני דגני

משתמש מקצוען
שמרית מאיר.

התחושה היא שישראל עדיין פועלת על פי פרוטוקול ההסלמות הרגיל. כלומר מהלכים מוכלים וצפויים שאין מטרתם שינוי מציאות עמוק. לא נראה שהצבא והדרג המדיני שינו את עמדתם וחותרים למיטוט חמאס. הכוחות נאספים בדרום לפעולה שלא ברור מה תכליתה למעט גביית מחיר (תוך תשלום מחיר נוסף).

הדרום עדיין שורץ מחבלים ובעזה מרחב הפעולה מוגבל בגלל השבויים (ותכף חמאס יתחיל עם מניפולציות מהגיהנום) ובשורה התחתונה- חמאס כבר קיבע נצחון תודעתי היסטורי שספק אם יש משהו בתפריט הצה"לי הסטנדרטי שמסוגל למחוק אותו. "חמאס קיבל מכה קשה" – משפט שאף ישראלי סביר לא יסתפק בו עכשיו.

במקביל בצפון: חזבאללה, גם באמצעות הארגונים הפלסטינים, מותח את החבל בהר דב ובכלל. את רצף הצהרות התמיכה של הנשיא ביידן יש לקרוא גם בהקשר של אזהרה ללבנון. הם משאירים אותנו באויר ("על רגל וחצי" נסראללה נהג לומר), שולטים בארוע וממתינים לראות לאן הולך הסד״כ הצה״לי ומה בדיוק נעשה.

מה שאני אומרת זה שאי אפשר לעשות את הדבר הצפוי והמתבקש כשאויבינו מנחיתים עלינו הפתעות מכל עבר. צריך תגובה ״בלתי פרופורציונלית״, אבל כזאת שמשרתת את האינטרס האסטרטגי של ישראל.

ציר ההתנגדות: איראן, חמאס, חזבאללה – פועל בתאום הדוק. בצהל אימצו לאורך השנים מדיניות בידול קיצוני (זה לא חמאס, זה הגאפ, זה לא גאפ, אלה סוררים, זה לא נסראללה זה חמאס לבנון וכו וכו), גם כדי לתרץ הימנעות מתגובה. אני מציעה היפוך תפיסה: לראות את השטח בשליטת ציר ההתנגדות כמרחב אחד.

לדוגמא: חמאס שולח עזתים לטבוח בישראלים? התגובה תגיע היכן שנוח ומועיל לנו. למשל, בפגיעה בנכסים אסטרטגיים של חזבאללה בלבנון. למה? ככה. הרי אתם אומרים שאתם חזית אחת, ומאיימים בפתיחת חזית נוספת – בבקשה.

הדבר החשוב הוא לא לנוע בציר שסללו עבורנו אויבינו, לנסות להפתיע. אי אפשר שגם חזבאללה יכה ראשון. פשוט אי אפשר שכח רדואן יעשה בצפון מה שחמאס עשה בדרום. זו תהיה התפרקות מוחלטת. המוח הישן שלנו, שבו מאוחסנים הכללים הישנים, חסר ערך. צריך מערכת הפעלה חדשה. אויבנו זיהו חולשה ופעלו. פעם אחרי פעם אנחנו מנתחים את נסראללה, סינוואר, חמנאאי, בכלים רציונליים ושוכחים שהם מונעים מאמונה ולעתים סוג של מיסטיקה. למשל נבואות על סופה של ישראל. תקדימי העבר מלמדים שצה״ל יודע להתעשת, להתרומם ולהחטיף חזרה חזק, בעיקר כשמצטרפים חיילי המילואים. הענין הוא שצריך מטרה אסטרטגית בהירה. ממוטטים את חמאס לטובת אבו מאזן? תגידו את זה. משאירים אותו מוחלש? תגידו. קונים שקט לחמש שנים? תגדירו לאן חותרים ומה נקודת היציאה.

אני אישית חושבת שמבצע נגד חמאס מצריך אלמנט הפתעה. על הרכבת הזאת לא עלינו כשהיה אפשר, וחבל. נניח שנהרוג אלף עזתים. חמאס יהיו מרוצים מזה. התחביב שלהם הוא ספירת גופות. מול חמאס כמו מול חזבאללה המטרה השכלתנית היא איכותנית: שיתוק היכולת הרקטית, פגיעה ביחידות העלית, פגיעה בהנהגה.

לסיכום, לא באינרציה, לא לעשות את המובן מאליו, להגדיר תכלית, לתכנן יציאה, להכין העורף ולהבין שאין ברירה אלא ללכת ראש בראש עם הבריון השכונתי. נמנענו מלהתעמת עם חמאס וביזבזנו שלושה מבצעים צבאיים על גאפ, עד שחמאס הגיע לפתח הבית. גם חזבאללה עלול להגיע.

נתיי

משתמש פעיל
השאלה למה לתת למצרים, כדי שיקרה שם מה שקרה בסיני אחרי שישראל עזבה?
הכוח היחיד שיהיה יעיל שישלוט שם זה ישראל.
מה קרה בסיני אחרי שישראל עזבה
ב. אני חושב ששלטון מצרי הוא יותר יציב מחמאס
ג. הדבר האחרון שישראל רוצה זה לשלוט ברצועה

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
ב"ה! [במקור של הציטוט יש וידאו]
המשטרה בנתיבות לוכדת כעת שתי מחבלים בצמוד לאחת השכונות החדשות,
בחסדי ה'!
זה מפחיד כי זו שכונה שהכי קרובה לעזה [יחסית לעיר]

shimשימי

משתמש סופר מקצוען

שמרית מאיר.

התחושה היא שישראל עדיין פועלת על פי פרוטוקול ההסלמות הרגיל. כלומר מהלכים מוכלים וצפויים שאין מטרתם שינוי מציאות עמוק. לא נראה שהצבא והדרג המדיני שינו את עמדתם וחותרים למיטוט חמאס. הכוחות נאספים בדרום לפעולה שלא ברור מה תכליתה למעט גביית מחיר (תוך תשלום מחיר נוסף).

הדרום עדיין שורץ מחבלים ובעזה מרחב הפעולה מוגבל בגלל השבויים (ותכף חמאס יתחיל עם מניפולציות מהגיהנום) ובשורה התחתונה- חמאס כבר קיבע נצחון תודעתי היסטורי שספק אם יש משהו בתפריט הצה"לי הסטנדרטי שמסוגל למחוק אותו. "חמאס קיבל מכה קשה" – משפט שאף ישראלי סביר לא יסתפק בו עכשיו.

במקביל בצפון: חזבאללה, גם באמצעות הארגונים הפלסטינים, מותח את החבל בהר דב ובכלל. את רצף הצהרות התמיכה של הנשיא ביידן יש לקרוא גם בהקשר של אזהרה ללבנון. הם משאירים אותנו באויר ("על רגל וחצי" נסראללה נהג לומר), שולטים בארוע וממתינים לראות לאן הולך הסד״כ הצה״לי ומה בדיוק נעשה.

מה שאני אומרת זה שאי אפשר לעשות את הדבר הצפוי והמתבקש כשאויבינו מנחיתים עלינו הפתעות מכל עבר. צריך תגובה ״בלתי פרופורציונלית״, אבל כזאת שמשרתת את האינטרס האסטרטגי של ישראל.

ציר ההתנגדות: איראן, חמאס, חזבאללה – פועל בתאום הדוק. בצהל אימצו לאורך השנים מדיניות בידול קיצוני (זה לא חמאס, זה הגאפ, זה לא גאפ, אלה סוררים, זה לא נסראללה זה חמאס לבנון וכו וכו), גם כדי לתרץ הימנעות מתגובה. אני מציעה היפוך תפיסה: לראות את השטח בשליטת ציר ההתנגדות כמרחב אחד.

לדוגמא: חמאס שולח עזתים לטבוח בישראלים? התגובה תגיע היכן שנוח ומועיל לנו. למשל, בפגיעה בנכסים אסטרטגיים של חזבאללה בלבנון. למה? ככה. הרי אתם אומרים שאתם חזית אחת, ומאיימים בפתיחת חזית נוספת – בבקשה.

הדבר החשוב הוא לא לנוע בציר שסללו עבורנו אויבינו, לנסות להפתיע. אי אפשר שגם חזבאללה יכה ראשון. פשוט אי אפשר שכח רדואן יעשה בצפון מה שחמאס עשה בדרום. זו תהיה התפרקות מוחלטת. המוח הישן שלנו, שבו מאוחסנים הכללים הישנים, חסר ערך. צריך מערכת הפעלה חדשה. אויבנו זיהו חולשה ופעלו. פעם אחרי פעם אנחנו מנתחים את נסראללה, סינוואר, חמנאאי, בכלים רציונליים ושוכחים שהם מונעים מאמונה ולעתים סוג של מיסטיקה. למשל נבואות על סופה של ישראל. תקדימי העבר מלמדים שצה״ל יודע להתעשת, להתרומם ולהחטיף חזרה חזק, בעיקר כשמצטרפים חיילי המילואים. הענין הוא שצריך מטרה אסטרטגית בהירה. ממוטטים את חמאס לטובת אבו מאזן? תגידו את זה. משאירים אותו מוחלש? תגידו. קונים שקט לחמש שנים? תגדירו לאן חותרים ומה נקודת היציאה.

אני אישית חושבת שמבצע נגד חמאס מצריך אלמנט הפתעה. על הרכבת הזאת לא עלינו כשהיה אפשר, וחבל. נניח שנהרוג אלף עזתים. חמאס יהיו מרוצים מזה. התחביב שלהם הוא ספירת גופות. מול חמאס כמו מול חזבאללה המטרה השכלתנית היא איכותנית: שיתוק היכולת הרקטית, פגיעה ביחידות העלית, פגיעה בהנהגה.

לסיכום, לא באינרציה, לא לעשות את המובן מאליו, להגדיר תכלית, לתכנן יציאה, להכין העורף ולהבין שאין ברירה אלא ללכת ראש בראש עם הבריון השכונתי. נמנענו מלהתעמת עם חמאס וביזבזנו שלושה מבצעים צבאיים על גאפ, עד שחמאס הגיע לפתח הבית. גם חזבאללה עלול להגיע.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
ב. אני חושב ששלטון מצרי הוא יותר יציב מחמאס
אף שלטון נורמלי לא יקח את האזרחים המסכנים ששם.
ג. הדבר האחרון שישראל רוצה זה לשלוט ברצועה
והדבר שאחרי האחרון שישראל רוצה שחמאס תשלוט ברצועה...

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
יותר הגיוני שזה יהיה שטח בשליטה צבאית ישראלית.
יותר הגיוני להחזיר לשם את גוש קטיף ולהקים עוד ישובים.
ולהחיל חוק ישראלי מלא.
אנחנו לא צריכים עוד שטח כמו יו"ש.
לעומת זאת בגליל, שם השלטון הוא ישראלי מלא - המצב טוב בהרבה.
אין כזה דבר. ערבים.
השתלטות ארגוני טרור.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
יותר הגיוני להחזיר לשם את גוש קטיף ולהקים עוד ישובים.
ולהחיל חוק ישראלי מלא.
אנחנו לא צריכים עוד שטח כמו יו"ש.
לעומת זאת בגליל, שם השלטון הוא ישראלי מלא - המצב טוב בהרבה.
אבל יש שם מיליוני ערבים שמרוכזים ממש במקום אחד
זה לא מפחיד?

אחד משלנו

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אודה מראש למידע אמין

הפרצות שהיו בגדר
נראה לי 22 במספר
תוקנו או שעדיין פרוצים?

למה מחכים בהפצצות ?
אמרו שהיה תוכנית במגירה ועכשיו הוציאו אותה
למה מחכים ?

אז נכון שהין הרבה הפצצות
אבל לא פורסמו דברים משמעותיים

והאם יש סיכוי שיפציצו את שיפא בית החולים המרכזי של עזה ?

אחד משלנו

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הכוונה היא לגרש את כל הערבים ודומיהם מהארץ. לאן? מצידי למאדים!
אולי להקים עיר אוהלים במצרים וכל המגורשים יוכלו לעבור לשם כמובן לאחר בדיקה שלא מעבירים חטופים או נשק
ע"י בדיקה של גורמי אכיפה מצריים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...