חובת 'מעשר' לביטוח לאומי-על מה ולמה?

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
נכתב ע"י naftali3611;1821469:
נכתב ע"י מיכל123;1821452:
מנסיון, זה כן נכון.

אברך כולל שמשקיע את ימין בתורה יכול להגיע ל 4000 ש"ח לחודש, בקלות. (בלי ללמד תלמידים וכו').

האשה עובדת מהבית עבודות נוחות (מוכרת טיטולים ומטרנה וכו') ומגיעה לעוד 2000-3000.

רק תספרי לי איפה זה קיים ואני רץ לשם

ותעדכני אותנו גם.

הוליווד

משתמש צעיר
נכתב ע"י מיכל123;1820306:
המטרה הסופית של בורא העולם היא, שהבעל ישב וילמד והאשה תשאר בבית ותגדל את הילדים.

?!?

מניין לך מטרותיו הסופיות של בורא עולם? :D :D :D :p :rolleyes:

המטרה של בורא עולם, שכל יהודי ימלא את שליחותו ותפקידו המיועד לו כדי להגיע לתיקון נשמתו ולתכלית בריאתו.

לכל אחד תפקידו ושליחותו שלו, מאחד מצפה בורא עולם שיישב וילמד מבוקר עד ערב, ומאחר מצפה שישא בעול הפרנסה כפי שהתחייב בכתובה ויקבע עיתים לתורה. מאחת שתשב בבית ותגדל ילדיה ומהשנייה שתעבוד בנוסף, בשביל פרנסה או אפילו רק בשביל סיפוק ואתגר, כדי שיהיה לה יותר שמחת חיים וחיוניות עבור מטלות הבית.

מי שמך לקבוע מטרה אחת שהחלטת בעצמך עבור הכלל, כשכל אחד אמור למלא תפקיד אחר שיועד לו ע"י בורא עולם?!?

ומובא בספר "שומר אמונים", שלעיתים בשמים נחשב יותר, אדם היגע ועמל וטרוד לכלכל ביתו ומשפחתו מרובת הנפשות, ומתוך כך עובד את ה', מאדם העובד את בוראו כל היום מתוך התפשטות הגשמיות.

ובהלצה - אברך אחד זכה בלוטו, הוא עזב את הכולל והלך ללמוד...
אל תקראו "אברך" למי ששותה קפה כל רבע שעה... אלא לפי הספקים אחרים...
אני מכירה אברכים חשובים שעבדו ופרנסו וגם למדו בזמן קבוע, וסיימו יותר מסכתות מאשר כאלו בכוילל... :rolleyes: בלי לגרוע מחשיבותו של אף אחד... איני אוהדת "הכללות".

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י הוליווד;1821531:
?!?

מניין לך מטרותיו הסופיות של בורא עולם? :D :D :D :p :rolleyes:

המטרה של בורא עולם, שכל יהודי ימלא את שליחותו ותפקידו המיועד לו כדי להגיע לתיקון נשמתו ולתכלית בריאתו.

לכל אחד תפקידו ושליחותו שלו, מאחד מצפה בורא עולם שיישב וילמד מבוקר עד ערב, ומאחר מצפה שישא בעול הפרנסה כפי שהתחייב בכתובה ויקבע עיתים לתורה. מאחת שתשב בבית ותגדל ילדיה ומהשנייה שתעבוד בנוסף, בשביל פרנסה או אפילו רק בשביל סיפוק ואתגר, כדי שיהיה לה יותר שמחת חיים וחיוניות עבור מטלות הבית.

מי שמך לקבוע מטרה אחת שהחלטת בעצמך עבור הכלל, כשכל אחד אמור למלא תפקיד אחר שיועד לו ע"י בורא עולם?!?

ומובא בספר "שומר אמונים", שלעיתים בשמים נחשב יותר, אדם היגע ועמל וטרוד לכלכל ביתו ומשפחתו מרובת הנפשות, ומתוך כך עובד את ה', מאדם העובד את בוראו כל היום מתוך התפשטות הגשמיות.

ובהלצה - אברך אחד זכה בלוטו, הוא עזב את הכולל והלך ללמוד...
אל תקראו "אברך" למי ששותה קפה כל רבע שעה... אלא לפי הספקים אחרים...
אני מכירה אברכים חשובים שעבדו ופרנסו וגם למדו בזמן קבוע, וסיימו יותר מסכתות מאשר כאלו בכוילל... :rolleyes: בלי לגרוע מחשיבותו של אף אחד... איני אוהדת "הכללות".

כל מילה - הוליווד.

אני בסך הכל הבאתי את הרעיון הפיננסי שלעבוד ולהרוויח 12,000 שווה פיננסית כמו לא לעבוד ולקבל מלגות של 4000-6000 ש"ח.

כל אחד יעשה הישר בעיניו, מי שמעוניין לבלות את זמנו בעבודה ולהרוויח 12,000, במקום לשבת וללמוד ולצאת בסוף החודש עם אותו מינוס בבנק, שיערב לו.

פעם היו אומרים שזה נס שאברכים מצליחים לגמור את החודש, היום זה נס שאנשים עובדים מצליחים, אם הם מצליחים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מיכל123;1822109:
כל מילה - הוליווד.

אני בסך הכל הבאתי את הרעיון הפיננסי שלעבוד ולהרוויח 12,000 שווה פיננסית כמו לא לעבוד ולקבל מלגות של 4000-6000 ש"ח.

כל אחד יעשה הישר בעיניו, מי שמעוניין לבלות את זמנו בעבודה ולהרוויח 12,000, במקום לשבת וללמוד ולצאת בסוף החודש עם אותו מינוס בבנק, שיערב לו.

פעם היו אומרים שזה נס שאברכים מצליחים לגמור את החודש, היום זה נס שאנשים עובדים מצליחים, אם הם מצליחים.

שום אברך לא מקבל מילגות של 6000 ש"ח. גם להגיע ל-4000 זה קשה מאד, ורק אם לומדים עם תלמידים/ משיגים עבודה נוספת.
ותסבירי לי, בחישוב מספרי, איך להרוויח 12,000, שווה בעינייך ללגרד ממילגות 4000?
12000=4000? איזה הגיון מוזר. (גם אם תורידי מיסים וכו', עדיין האדם העובד יישאר עם כפול מהאברך).

אבל האשכול בכלל לא דיבר על אברכים שעובדים או לא - אלא על נשותיהם שעובדות (או לא).
ובוודאי שאשה שיוצאת לעבוד ומרוויחה 6000, נשארת בסוף החודש עם יותר כסף מזו שלא יוצאת לעבוד כלל.
ואין הצדקה לנכות ממשכורתה של אשה עובדת, כדי לתת קצבה לאשה שאינה עובדת.

הוליווד

משתמש צעיר
כל מילה - הוליווד.

החישובים שעשית לא מאד מדוייקים... אך בתגובתי לא התייחסתי לרעיון הפיננסי שלך,

אלא למשפט התמוה עד הזוי, שכתבת אודות המטרה הסופית של בורא עולם שיישבו כולם בכולל ובבית... :rolleyes: :D :confused:

ובלי קשר, להרבה "אברכים" יש משהו צדדי שמכניס, שכמובן לא רשמי, כך שגם מקבלים מלגות ומענקים, וגם יש עוד איזשהי הכנסה קטנה (או גדולה)... וגם נוסעים פעם ב- לחו"ל לעשות קצת שנור ... כולנו יודעים שממלגת כולל אי אפשר לקיים משפחה. כולל יום שלם + כולל בוקר+ כולל ערב+כולל חצות = הכל ביחד פחות מ-3000 ש"ח.

naftali3611

משתמש רשום
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רותי קפלר;1822184:
שום אברך לא מקבל מילגות של 6000 ש"ח. גם להגיע ל-4000 זה קשה מאד, ורק אם לומדים עם תלמידים/ משיגים עבודה נוספת.
ותסבירי לי, בחישוב מספרי, איך להרוויח 12,000, שווה בעינייך ללגרד ממילגות 4000?
12000=4000? איזה הגיון מוזר. (גם אם תורידי מיסים וכו', עדיין האדם העובד יישאר עם כפול מהאברך

אני בעד שאברך ישב וילמד אבל העובדה שאין כזה מושג שאברך כולל עושה יותר מ4000 או אולי כן במקומות מסויימים והצדק אם כל מילה של רותי קפלר
ולכן כשצריך פרנסה חייבים לצאת לעבוד ולא להישען על הגב של אלו שעובדים וקרנות צדקה למיניהם

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
כל מילה - הוליווד.

מממ...
זה מזכיר לי כבר את הקמפיין של שאול מופז. זוכרים?

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י מיכל123;1820306:
אם עובדים ומרוויחים 12,000 ש"ח כבר עדיף לא לעבוד. (לאברכים יש: הנחה בארנונה, עלות מעון, עזרה ותמיכה מקרנות שמרגישים זכות לתת לאברכים, הנחה כמעט בכל קניה, תלושים לכובעים ובגדים).

הנחה כמעט בכל קניה?
את רצינית?
אם אני הולכת עכשיו לקידי שיק ומספרת להם שבעלי אברך אני מקבלת הנחה?
איפה הייתי עד היום?

יודית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
תכלס אם נחזור לנושא העיקרי
אז ודאי שאנו העצמאים משלמים המון לביטוח לאומי
וזה מעצבן והלואי שישנו את זה ויעודדו קצת את העסקים הקטנים
אבל במצב הקיים אין מה לעשות אנו חייבות לשלם, אבל יש במה להתנחם

כי בביטוח לאומי דווקא החרדים יוצאים די מורווחים
כי בחשבון פשוט
אם הרווח החודשי הוא 4000 משלמים 400 לחודש ב''ל 4800 לשנה
אם אשה קיבלה חופשת לידה פעם בשנתים יוצא ששילמה 9600 וקיבלה כ13000
אפשר להסתכל על זה כתוכנית חיסכון עם קצת רווח
יוצא שהיא קיבלה בחזרה את מה ששילמה, כמשכורת חודשית בזמן החופשת לידה. בתוספת רווח נאה של 3400 שח
והיא יכולה לשבת בשקט ולטפל בתינוק
ולא לשבת על המחשב שבוע אחרי לידה ולגרפלג/לצייר/לכתוב/לצלם/וכו'
כי אין מה לעשות צריך כסף
ככה שלא הפסידה כ''כ הרבה
ולכן לפעמים שווה לדווח ולשלם, כי גם מקבלים!
ודאי ששכיר משלם פחות כי המעביד משתתף אבל אנו המעבידים של עצמנו ואנו משתתפים
וכמו שכבר נכתב כאן
מי שמעדיפה לעבוד כל יום מ8 עד4 עם בוס על הראש וכל המשתמע מכך, עדיין לא מאוחר..

ללא שם

משתמש צעיר
זכויות לעצמאים

תיזכרו שכל הזכויות לשכירים לא קרו לבד, זה קרה אחרי שקמה התנועה הסוציאליסטית והשכירים יצאו לרחובות ונלחמו על הזכויות האלו.

אז אולי הגיע הזמן להרים את הכפפות? יש כאן גרפיקאיות (לקמפיין) רואי חשבון (לחוקים) ועוד כל מיני בעלי מקצוע יצירתיים וציבור די רחב שקורא את האשכול הזה.

רק צריך איזה "עמיר פרץ" שיקים הסתדרות לעצמאים או משהו כזה... המועמדים מוזמנים להציע את עצמם...

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י ללא שם;1823412:
תיזכרו שכל הזכויות לשכירים לא קרו לבד, זה קרה אחרי שקמה התנועה הסוציאליסטית והשכירים יצאו לרחובות ונלחמו על הזכויות האלו.

אז אולי הגיע הזמן להרים את הכפפות? יש כאן גרפיקאיות (לקמפיין) רואי חשבון (לחוקים) ועוד כל מיני בעלי מקצוע יצירתיים וציבור די רחב שקורא את האשכול הזה.

רק צריך איזה "עמיר פרץ" שיקים הסתדרות לעצמאים או משהו כזה... המועמדים מוזמנים להציע את עצמם...

לא רוצה לייאש מראש, אבל רוב מוחלט של המדינה הם שכירים, ההסתדרות הם גם שכירים וגם המחוקקים הם שכירים.

adr חשבונאו

משתמש רשום
לא קראתי את כל האשכול אבל:

א. למי שלו מבין שאין הבדל בין מי שמרוויח 12 למי שמרוויח 5 שיקרא את המאמר הראשון במכתב מאליהו.
ב. לימוד התורה הוא בהחלט סעיף עיקרי במטרה הסופית בבריאת העולם כפי שמה שגילה לנו הקב"ה בתורה ובמוסרי התורה, ואין כאן המקום לפרט!
ג. כמי שמסתובבים רוב שעות היום (גם אני וגם מיכל ....) אני חושב שההכללה של כוסות התה היא מיותרת, טיפשית ושיקרית. מי שעושה שקר בעצמו וכאילו לומד בכולל זה משהו אחד אבל רוב מנין ובנין של הלומדים בכולל לומדים בכולל.

ד. לענין עצמו - עצמאי משלם פחות ביטוח לאומי משכיר!! הענין הוא שהמעביד משלם עבור העובד חלק מהתשלום.
ה. נגזרת של ההנחה של העצמאי - שהוא לא מבוטח בחלק מהדברים כמו למשל אבטלה.
ו. לענין הסתדרות העצמאים - יש כזה דבר ארגון העצמאים והעסקים הקטנים, מדובר בארגון יציג שפועל הרבה בענין הקלות על עצמאיים.
ז. בעוד שההסתדרות מעברים חוקים הדואגים לשכירים על חשבון המעסיקים (לא המדינה- כחוק, רק המדינה כמעסיק) אבל בעצמאים על חשבון מי ידאגו??
ולסיום לא הבנתי מה הפירוש לתת למישהי שלא עובדת , מה נותנים לה??
ואני לא מדבר על הבטחת הכנסה - כי זה רק למי שמגיע כל שבוע ללשכה ומנסה למצוא עבודה, ולא למי שסתם לא עובדת...

ולפני שאתם מגיבים על השורה האחרונה תחשבו טוב!!!!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י adr חשבונאו;1826759:
ולסיום לא הבנתי מה הפירוש לתת למישהי שלא עובדת , מה נותנים לה??
ואני לא מדבר על הבטחת הכנסה - כי זה רק למי שמגיע כל שבוע ללשכה ומנסה למצוא עבודה, ולא למי שסתם לא עובדת...

ולפני שאתם מגיבים על השורה האחרונה תחשבו טוב!!!!

נותנים לה הנחות בארנונה, הנחות נוספות שנשענות על קריטריונים של הכנסה לנפש, והבטחת הכנסה. (בשביל דמי אבטלה צריך לבוא כל שבוע - בשביל הבטחת הכנסה לא. היא ניתנת אוטומטית לאחר שבני הזוג מצהירים ש'אינם מרוויחים יותר מ-1200 ש"ח בחודש למשפחה של 5 נפשות'...).

אולי בערים אחרות אלו באמת עקרות בית אומללות שאינן מסוגלות לעבוד או משהו. בירושלים מדובר, לרוב, בחוצניקיות שמסתובבות עם עגלות פאר ומטיילות בבוקר בשמש עם התינוקות שלהן, או לחילופין עובדות בשחור דרך המחשב בשביל מישהו מחו"ל ומקבלות משכורת אמריקאית שאינה נחשבת כאן להכנסה. אח"כ הבעלים שלהם משוויצים בכולל על כל ההנחות והקצבאות שהם מקבלים, כי 'הוא אברך והיא לא עובדת'.
אם זה לא עוול, איני יודעת עוול מהו.

לא מכירה אפילו משפחה אחת של 5 נפשות ומעלה, שחיה מ-1200 ש"ח ומטה.
מכירה המון שעונים לקריטריון הזה ע"י עבודה בשחור/חיים על חשבון הסבא העשיר.
אלו כמו אלו, אינם זכאים לשום קצבה, לעניות דעתי ההוגנת.

עורכת כדי להבהיר: אם יש אי שם, בנתיבות או באופקים, משפחה עניה מאד שבאמת עונה לקריטריונים, והאבא באמת לומד במסירות נפש, והאמא באמת לא מצליחה לעבוד, אדרבא - שיתנו להם קצבת רווחה או משהו מתאים אחר. אבל שזה יהיה בכפוף לבדיקות כלשהן, ולא כל המצהיר - יבוא ויקבל.

inspiration

משתמש צעיר
את בטוחה שבני חו"ל מקבלים הבטחת הכנסה?? לאלו שמשתזפות להנאתן בשמש לא נראה לי שיש אזרחות ישראלית.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י inspiration;1826868:
את בטוחה שבני חו"ל מקבלים הבטחת הכנסה?? לאלו שמשתזפות להנאתן בשמש לא נראה לי שיש אזרחות ישראלית.

יש. הן עשו עליה כדי לקבל את ההטבות של עולה חדש. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
לא כולן... אבל כאלה שאני מכירה.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י רותי קפלר;1826860:
נותנים לה הנחות בארנונה, הנחות נוספות שנשענות על קריטריונים של הכנסה לנפש, והבטחת הכנסה. (בשביל דמי אבטלה צריך לבוא כל שבוע - בשביל הבטחת הכנסה לא. היא ניתנת אוטומטית לאחר שבני הזוג מצהירים ש'אינם מרוויחים יותר מ-1200 ש"ח בחודש למשפחה של 5 נפשות'...).

אולי בערים אחרות אלו באמת עקרות בית אומללות שאינן מסוגלות לעבוד או משהו. בירושלים מדובר, לרוב, בחוצניקיות שמסתובבות עם עגלות פאר ומטיילות בבוקר בשמש עם התינוקות שלהן, או לחילופין עובדות בשחור דרך המחשב בשביל מישהו מחו"ל ומקבלות משכורת אמריקאית שאינה נחשבת כאן להכנסה. אח"כ הבעלים שלהם משוויצים בכולל על כל ההנחות והקצבאות שהם מקבלים, כי 'הוא אברך והיא לא עובדת'.
אם זה לא עוול, איני יודעת עוול מהו.

לא מכירה אפילו משפחה אחת של 5 נפשות ומעלה, שחיה מ-1200 ש"ח ומטה.
מכירה המון שעונים לקריטריון הזה ע"י עבודה בשחור/חיים על חשבון הסבא העשיר.
אלו כמו אלו, אינם זכאים לשום קצבה, לעניות דעתי ההוגנת.

לא יודע איפה את גרה.

את מסכימה שבורב הארץ המצב הוא לא כך.

את מסכימה שבירושלים, חוץ מהשכונה שלך (אולי עוד אי אלו שכונות נוספות) המצב הוא לא כך.

אשה שרוצה לגדל בבית בנחת 10 ילדים, כמעט לא יכול להיות מצב שהיא תצא לעבוד משמונה בבוקר עד ארבע אחרי הצהרים בלי להפריע לבעל ללמוד.

כדאי שכל המדינה יעבדו ויפרישו כספים כדי שיהיו לפחות כמה משפחות שהבעל יושב ולומד כל היום ואשתו יכולה להיות עקרת בית במשרה מלאה בזכות הקצבאות.

(נ.ב. זה מזכיר לי את תחילת דרכי בהעסקת נשים שלא הבנתי למה אני צריך לממן את הנשים הצדקניות שרוצות להביא ילדים לעולם (שעת הנקה יומית, 40 שעות רופא, איסור לפטר, וכו' וכו') עד שיהודי חכם אחד הסביר לי שעדיף שאני ועוד אלף כמוני יפסידו על מנת להקל על אשה יהודיה להביא ילדים לעולם. קיבלתי את זה. תקבלו את הרעיון שכדאי לעבוד על מנת שאשה אחרת שבעלה יושב ולומד תוכל להשאר בבית).

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מיכל123;1826896:
כדאי שכל המדינה יעבדו ויפרישו כספים כדי שיהיו לפחות כמה משפחות שהבעל יושב ולומד כל היום ואשתו יכולה להיות עקרת בית במשרה מלאה בזכות הקצבאות.

(נ.ב. זה מזכיר לי את תחילת דרכי בהעסקת נשים שלא הבנתי למה אני צריך לממן את הנשים הצדקניות שרוצות להביא ילדים לעולם (שעת הנקה יומית, 40 שעות רופא, איסור לפטר, וכו' וכו') עד שיהודי חכם אחד הסביר לי שעדיף שאני ועוד אלף כמוני יפסידו על מנת להקל על אשה יהודיה להביא ילדים לעולם. קיבלתי את זה. תקבלו את הרעיון שכדאי לעבוד על מנת שאשה אחרת שבעלה יושב ולומד תוכל להשאר בבית).

לא הבנתי - אנחנו, עשרות אלפי נשות האברכים העובדות, אמורות לממן נשים אחרות שרוצות להשאר בבית? למה? איזו מין גישה משונה זו?
גם הבעלים שלנו לומדים, להזכירכם. לומדים כל היום. ולכן אין הנידון דומה לראיה. זה לא שאנחנו מבלי עולם, ורק 'הם' לומדים. אז למה שייקחו כסף מהאברכים שנשותיהם עובדות, והם מתמרנים בין מטפלות ובייביסיטר, ויתנו לאברכים אחרים, שנשותיהם יושבות בבית? למה? למה? וכי תורת האברכים שנשותיהם עובדות, חשובה פחות???

פוטושופרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ו. לענין הסתדרות העצמאים - יש כזה דבר ארגון העצמאים והעסקים הקטנים, מדובר בארגון יציג שפועל הרבה בענין הקלות על עצמאיים.

אשמח לקבל פרטים על הארגון.
תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה