חובת 'מעשר' לביטוח לאומי-על מה ולמה?

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכתב ע"י רותי קפלר;1816112:
משהו פה מוזר מאד.
קודם כל, המינימום לביטוח לאומי הוא 167 ש"ח בחודש.

דבר שני, למה את משלמת מינימום, ולא אחוז רגיל? עצמאי רגיל שמשלם כ-10% מהכנסתו (6.72% ביטוח לאומי ו-3.10% דמי בריאות), זכאי לכל הזכויות כולל דמי לידה.

למה שלא תשלמי פשוט כמו עצמאי רגיל, את הסכומים הרגילים, ותהיי זכאית לכל הזכויות?

זאת אומרת - מי הגדיר אותך שם כ'עצמאי שאינו עונה להגדרה'?

מי אמר לך 167?

אני יודעת שבסביבות 250 ₪ +

ללא שם

משתמש צעיר
ביטוח לאומי

אם את מרוויחה פחות מ 27780 לשנה ו 2315 לחודש ועובדת פחות מ 12 שעות בשבוע את לא צריכה לשלם ביטוח לאומי

בהצלחה!
רו"ח מירושלים

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני כבר זועקת על זה הרבה זמן-ההכרזה של המדינה "קידום עסקים קטנים"
ומה שהם עושים בדיוק להיפך. מאוד קשה להיות בישראל עסק קטן!

אתק

משתמש צעיר
אני הייתי ממליצה לך ללכת ליועץ/ת מס מוסמך רק הוא יוכל לעזור לך באופן מקצועי. העצות פה בפורום נחמדות אבל לא תחליף ליעוץ מקצועי.
גם לעבר ובעיקר לעתיד שלא תפסידי כסף מנסיוני ראיתי בחיי הרבה אנשים שהפסידו כסף בגלל שהגדירו את עצמם ברשויות המס לבד

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י OR_Design;1817507:
מי אמר לך 167?

אני יודעת שבסביבות 250 ₪ +

מאתר ביטוח לאומי:
http://www.btl.gov.il/Insurance/Nat...employee_and_self_employed/Pages/default.aspx

למי שאינו עצמאי ואינו שכיר

שיעורי דמי הביטוח
הבסיס לתשלום דמי ביטוח לאומי הוא 15% מהשכר ממוצע ( 1,389 ש"ח (החל ב- 01.01.2015) ).
שיעור דמי הביטוח הלאומי מהבסיס הוא % 4.61 (החל ב- 01.07.2002) וערכו 64 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) .
תשלום מזערי לביטוח בריאות לחודש הוא 103 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) .
סך הכל דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות לחודש: 167 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) .

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י אתק;1817583:
אני הייתי ממליצה לך ללכת ליועץ/ת מס מוסמך רק הוא יוכל לעזור לך באופן מקצועי. העצות פה בפורום נחמדות אבל לא תחליף ליעוץ מקצועי.
גם לעבר ובעיקר לעתיד שלא תפסידי כסף מנסיוני ראיתי בחיי הרבה אנשים שהפסידו כסף בגלל שהגדירו את עצמם ברשויות המס לבד

נכון מאד.
רק תיקון - העצות פה יותר מ'נחמדות', מסתובבים כאן כמה וכמה אנשי מקצוע. אבל עדיין אין תחליף לשעה שבה יושבים עם יועץ המס, מפרטים את ההכנסות והתהליכים, ומקבלים הכוונה ברורה - שאי אפשר לקבל על גבי הפורום.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכתב ע"י רותי קפלר;1817648:
מאתר ביטוח לאומי:
http://www.btl.gov.il/Insurance/Nat...employee_and_self_employed/Pages/default.aspx

למי שאינו עצמאי ואינו שכיר

שיעורי דמי הביטוח
הבסיס לתשלום דמי ביטוח לאומי הוא 15% מהשכר ממוצע ( 1,389 ש"ח (החל ב- 01.01.2015) ).
שיעור דמי הביטוח הלאומי מהבסיס הוא % 4.61 (החל ב- 01.07.2002) וערכו 64 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) .
תשלום מזערי לביטוח בריאות לחודש הוא 103 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) .
סך הכל דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות לחודש: 167 ש"ח (החל ב- 01.01.2014) .

אה , לא הבנתי נכון את ההודעה שלך,
חשבתי שאת מתכוונת ש 167 זה מינימום לעוסק פטור לשלם גם את ההכנסות לא עברו את 2000, לזה התכוונתי.

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לגבי ביטוח לאומי, מדברת מניסיון (לאחר תביעה בבית דין לעבודה, והרבה בלגן. למדתי את הנושא טוב...):

1. מי שלא שילם לפני הלידה - לא זכאי לכלום. לכאורה זו הסיבה היחידה לסירוב לתת לך דמי לידה.

2. במוקד הטלפוני יודעים לומר שלא מגיע, כי זה רשום להם. אבל אין להם שמץ של מושג לגבי סיבת השלילה. את המידע הזה תוכלי לקבל במחלקה המשפטית או משהו כזה. למעשה - כשאני ניגשתי לתביעה הכנתי את הכל לפי תשובה אחת שלהם, ורק במהלך הדיון השני נחשפתי לסיבת השלילה העיקרית.

3. עוד על המוקד הטלפוני - כשאת מתקשרת אליהם פעם הבאה - תקליטי. ותגידי למוקדנית שם שאת מקליטה. זה בריא מאוד בשביל בית דין לעבודה. וגם אל תאמיני באופן מוחלט למה שאומרים לך, כי לא יושבים שם אנשי מקצוע שמבינים בחוקים אלא סתם מוקדניות נחמדות ונותנות שירות. אני תבעתי על הטעייה של המוקד הטלפוני (כשהתבררה סוף סוף סיבת השלילה), אבל לא היתה לי הוכחה. בית הדין אמר שהגיע אליו הרבה טענות על תפקוד המוקד ולכן סביר להניח שאני צודקת. עם זאת לא יכל לפסוק לטובתי ולכן רק דרש מהם תשלום עבור הוצאות משפט.

4. הענקה מטעמי צדק נתונה לשיקול דעתו של פקיד תביעות. אם הוא נחמד הוא יקבל את הבקשה ואם לא אז לא. והוא לא חייב לנמק את ההחלטה שלו. תתפללי אולי זה יעבוד, במקרה שלי זה לא עבד. בית הדין טען שמגיעה הענקה מטעמי צדק, אבל העו"ד אמרה שאין בית הדין נכנס בנעלי פקיד התביעות (משפט מגניב, נכון? בכלל השפה המדוברת שם מקסימה), והשופטת הסכימה איתה.

5. העצות פה יותר מנחמדות, אבל החוקים של ביטוח לאומי הרבה פחות מנחמדים. ולכן כדאי לשבת בצורה מסודרת עם מישהו שמבין, ולעבור על הכל אחד לאחד.

פוטושופרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מה שלא ברור הוא למה אין נקודות זכות כמו במס הכנסה
נכון, הרווחתי למעלה נ27000 לשנה, אבל בהתחשב בהוצאות המרובות ומספר הנפשות שאני מנסה לפרנס, לדעתי ביטוח לאומי צריך לתמוך ולאפשר לי לשרוד ולא לחתוך לי מההכנסה.
התשובה שלהם היתה- זה החוק! תשלמי גם ללא תמורה!
(מה גם שעשו את זה בצורה מאוד ברוטלית- הם פשוט עיקלו את חשבון הבנק ללא הודאה מוקדמת! ! מכתב באזהרה היה על קיצוץ בקצבת הילדים אבל לא על עיקול החשבון. 3 ימים אחרי עיקול החשבון קיבלתי מכתב אזהרה על עיקול החשבון, לכי תסבירי להם שיש שיבושי דואר במדינה שלנו ועוד החגים באצמע. לדעתי צעד כזה צריך להעשות באמצעות שליחת מכתב רשום... אבל גם מול הנהלת המחוז, לא היה שם מישהו אנושי)

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
החבר כנסת שיטפל בנושא העסקים קטנים שמשלמים בלי סוף כסף על מיסים
וידאג להם לפנסיה וכו
יכנס לכותרות להרבה שנים

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
נכתב ע"י אידאה;1818316:
החבר כנסת שיטפל בנושא העסקים קטנים שמשלמים בלי סוף כסף על מיסים
וידאג להם לפנסיה וכו
יכנס לכותרות להרבה שנים

החבר כנסת שיבין את הצורך הזה, הוא מי שיקבל את המשכורת שלו בתמורה לחשבונית, ועל משכורת העוזרים שלו יצטרך להוציא תלושים משל עצמו.
ביום שיהיה אחוז ח"כים עצמאיים בדומה לאחוז העצמאים במשק, יהיה אפשרי ליהנות מעצמאות והעסקת עובדים, ולא רק לשרוד ולקטר.

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לכן זה לא קרה עד היום.
וספק גדול אם אי פעם יקרה.

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
זה יקרה אם זה מה שיעניין את האזרחים
מהפכת הסלולר לדוגמא.
היו ימים ששילמנו 500 ש"ח ויותר למספר דקות זעום

sarit s

משתמש צעיר
מה הקשר לעצמאים?
ביטוח לאומי גובה על משכורת של שכיר (מהמעביד והעובד יחד) כמו שהוא גובה על הכנסה של עצמאי.
ומצחיק שאת רוצה התחשבות ב'עניים', כי הבטוח לאומי הוא הכי סוציאליסטי שיש -
לוקח הרבה מהעשירים בלי רחמים, ולוקח טיפונת מהעניים (יודעת שבני הישיבות ואברכים משלמים מינימום? יודעת שעקרת בית לא משלמת?)
אבל מצד שני, כוווולם מקבלים אותו גובה קצבת זקנה, גם את, גם נתניהו וגם אברך כולל. (יש תוספת קטנה למי שעבד 10 שנים בעברו). כוווולם מקבלים אותה קצבת ילדים, קצבת זקנה, נכות וכו'.

אם את רוצה שיתחשבו בכל מי שברמה סוציואקונומית כמו שלך, מאיפה יהיה כסף לקצבאות? שיקחו עוד מהעשירים???

החוק בנוי ברמה הגיונית - אם את מרוויחה עד 5,000 בערך, כעצמאית את משלמת 9%, ומעבר לכך 16%. מדובר על רווח נטו - הכנסות פחות הוצאות מוכרות.

אם נעשה עוול בחוק הוא לעשירים וממש לא לביניים או לעניים.

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מה הקשר לעצמאיים?
עצמאיים לא זכאים לדמי אבטלה, מה שאין כן בעצמאי
בדמי הלידה וכו מחלקים להם לשנה ולא לפי 3 חודשים אחרונים.
הם משלמים על חשבונם את כל אחוזי הביטוח לאומי. (לא מתחלק עם המעביד)
משלמים 18 אחוז מע"מ. מה שאין כן בשכיר.
שומה על הצהרת הון פעם בשנתיים בעלות של למעלה מ1000
ל"החזיק" רואה חשבון" ואם ח"ו לא שילמת מע"מ בזמן הקנס שתקבלי יגרום לך לעולם לא לשכוח והוא יכול להיות מספר עם 4 ספרות
כ30 אחוז מיסים בחודש. אולי לעוסק פטור העסק אחר,
אבל רוב העסקים הם מורשים,
גם אם בשורה אחרונה הם מופסדים,
כי זה תלוי במחזור העסק.
זה לא קשור לכמה העסק מגלגל. אני מדברת על עסקים קטנים.
מהתשובה שלך ניכר שסוודאי אין לך עסק מורשה

sarit s

משתמש צעיר
נתחיל מהסוף- יש לי עוסק מורשה פעיל ביותר, ואני גם שכירה, ולכן מכירה היטב את השטח.

שימי לב שדובר פה רק על ביטוח לאומי, ולכן התשובה שלי התייחסה אליהם.

לגבי הדמי לידה, זה פשוט שעצמאי יכול לנתב את ההכנסות שלו בקלות, ולכן החליטו על ממוצע שנתי. (אגב, אני מאמינה שגם לגבי שכירים ישנו את זה לממוצע של 6 חודשים, כמו שעשו לדמי אבטלה שפעם היה ממוצע של 3 חודשים ושינו ל-6).

לגבי אבטלה זה גם ברור, כי אחרת כל עצמאי יסגור את העסק שלו ויקח אבטלה, ואח"כ יפתח שוב. דווקא יש איזו קצבה לפשיטת רגל.

אבל ככה זה בביטוח הלאומי, משלמים לפי היכולת, ומקבלים לפי הצורך. זה כמו שתגידי שאת ב"ה לא צריכה קצבת ניידות או נכות וכו'.

ואם העוסק המורשה יוצא מופסד, הוא לא משלם מ"ה ומשלם מינימום לביטוח הלאומי.

אם את מסתכלת בכללי על התייחסות המדינה לעצמאים זה באמת לא מצב מרנין מבחינת הדוחות וההתנהלות מול מס הכנסה. אבל מה, יש לך פיתרון? אם עצמאים לא יגישו הצהרות הון הם יעלימו הכנסות פי כמה ממה שהיום.

לגבי מע"מ אני לא מסכימה אתך, זה הרעיון של החוק - על צריכה ושירותים משלמים מע"מ, וזה לא אמור להשפיע על ההכנסות שלך, כי המחיר מתווסף לסכום שאת רוצה לקחת. (אלא אם את עובדת במקביל לעסקים 'שחורים' שאז התחרות לא הוגנת).

בשורה התחתונה, אתה מפסיד כעצמאי? לך להיות שכיר - הבוס ישלם לך חלק מהביטוח הלאומי, תקבל זכויות סוציאליות של מחלה, הבראה, נסיעות, גמל וכו', דמי לידה, אבטלה ועוד.
אהה, אתה לא רוצה להיות שכיר? הבוס לא מעלה את המשכורת ולא שייך להתקיים כשכיר? לך תהיה עצמאי, אבל זה לא ב'חינם'...

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
לא אמרתי שאני מפסידה.
ב"ה העסק מורווח
ביחס למדינות אחרות המצב בארץ לרעת העסקים הקטנים.
זה לא קשור לרוצה או לא רוצה להיות שכיר,
התייחסתי לכלל המיסים.
את ההגיון מדוע מחשבים כך או אחרת ביטוח לאומי זה מובן.
אבל זה שמשלמים רגיל ולא מקבלים את מלוא הזכויות זה לא הוגן.
שורה אחרונה,
הרבה מאד עסקים בגלל המיסים וכו נסגרים.
דרך אגב אני גם שכירה בכמה מקומות. בדרך כלל אני מעדיפה גם תמורת שכר נמוך יותר לעבוד כשכירה מעצמאית.
עדיין חושבת שבמצב הנוכחי עסקים קטנים מתמודדים עם ביוקרטיה ומיסמכולגיה ומיסים הזוים ביחס לכלל העולם.

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
ועוד משהו לא בכל מוצר ניתן לגלגל את המע"מ לאזרח.
כי הקונה מעניין כמה המחיר סך הכל של המוצר.
(מה שאין כן בעבודה מול רשויות, משרדים ועסקים המזדכים על המע"מ)

sarit s

משתמש צעיר
את מערבבת קושי טכני עם טענות כספיות -

מבחינת הטכני- אם עוסק מורשה לוקח רו"ח טוב (כי יש מלא מלא דפוקים בלבן) הוא יכול לישון בשקט ולא להרגיש שהוא מתמודד עם ביוקרטיה ומיסמכולוגיה. העוסק רק אחראי להגדיל הכנסות.

מבחינת טענות כספיות -

מבחינת מס הכנסה - שכיר ועצמאי משלמים בדיוק בדיוק אותו דבר. זכאים לאותן נ"ז והטבות. (למעט עובד במשמרות).

מבחינת מע"מ - חל רק על עצמאי כי זה מבנה החוק. 50% מהכנסות המיסים במדינה הם מיסים עקיפים, ומבחינת המדינה לא את משלמת את המע"מ אלא הלקוחות שלך.

מבחינת ביטוח לאומי - שכיר ועצמאי משלמים כמעט כמעט אותו דבר, רק שאצל השכיר חלק נופל על הבוס. (אבל השכיר מקבל 25 לשעה, כן?)

מבחינת עצם התשלום לרו"ח שמוטל רק על עצמאי, את יכולה לטעון שרק עצמאי משלם על פרסום, מיתוג, שכירות מקום וכו'. זה חלק מקיום העסק. (וזה לא כ"כ הרבה כסף, בפרט שיש אינפלציה ברואות חשבון צעירות מלאות אמביציה, שאפשר למצוא ביניהן כמה מעולות א' א' שלא לוקחות יקר).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה