חובת 'מעשר' לביטוח לאומי-על מה ולמה?

הוליווד

משתמש צעיר
נכתב ע"י adr חשבונאו;1830235:
א. הבטחת הכנסה יש צורך להרשם בלשכה, אלא אם כן יש קרטריונים נוספים שלא נפרט כאן.
ב. לגבי מה שכתבת ורמזת על זה שהם עובדים בעניים על זה התכוונתי בסוף דברי. אם כולם ידווחו על ההכנסות שלהם בלי לעבוד על המדינה אז יורידו הרבה מהמיסים ויהי לתת יותר לאחרים, אבל זה שיש עוסקים שמשקרים למדינה הם הראשונים שגונבים לך וד"ל

האמת, שבמדינתנו, גם אם כולם ידווחו, וקופת המדינה תתפוצץ מרוב כספים,

לא יורידו מיסים או עמלות.

כן יגדילו את משכורות שרי הממשלה, ועודף המזומנים ישתלשל לכיסם של אלו הבוחשים בקדירה.

בניגוד לארה"ב, בה מצ'פרים בעלי עסקים המדווחים ומשלמים מיסים כמו שצריך. הם מקבלים בונוסים ומענקים והטבות. התגוררתי שם תקופה.

לסיכום, ארץ ישראל נקנית בייסורים... :)

ותפרגנו קצת לחוצניקיות, מספיק קשה להם לגור אי שם הרחק מן הבית... (סתם,סתם, לא התכוונתי)

ותזכרו: על שלושה דברים העולם עומד: על כסף, געלט, ומאני :D

מיכל101

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י הוליווד;1830460:

העולם עומד על שלושה דברים, אבל נוסע עם הכסף...

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לענין כל אלה שכותבות שיש נשים שיושבות בבית.ומקבלות קצבאות וכו על חשבון אלה השכירות
על מה הן מדברות?לכנה ללשכת האבטלה הקרובה לביתכן.וראינה באיזה קשיים נתקל מי שרוצה לקבל הבטחת הכנסה או משהו בסגנון
הנחות בארנונה?את רוצה רמת חיים ומשכורת גבוהה?את רוצה רכב?תשלמי יותר.אף אחד לא הכריח אותך לצאת לעבוד ולהרוויח 8000-9000 ולשלם יותר במעון וכו.
מה לעשות אולי כשיתנו לכן לנהל את המדינה תנסו לשנות.
וכן, כל שכיר וכל עצמאי צריך להתפלל שהכסף שהוא מוציא למדינה שילך לאברכים שעליהם העולם עומד!!!
וכל מי ששכח מה מטרתינו בעולם זה להחזיק אברכים!אם שפר עליך גורלך ויש לך משכורת טובה תודי לה' על זה שאת מלבישה לילדייך בגדים מהעונה הזו.ולא מאחות של דודה של סבתא...ומה אכפת לי שאם היא בבית אז היא לפעמים גם יוצאת.להשתזף בשמש?שיערב לה.

אין כוונה בדברי חו לאף אחד/אחת ספציפי אלא באופן כללי לאוירה

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אנשי מעמד הביניים קובלים על עול המיסים ובאים העניים ומלעיזים עליהם.
לכו לעשירים, תנו לאילו שהמיסים נוגסים להם באמת במשכורת לפחות לבכות.....

מטרתינו בעולם היא להחזיק אברכים? מאיפה זה בא?
לפי התורה נותנים לכהנים/לויים מעשר ולא יותר (רק ביטו"ל זה 16%) כל השאר זה נדבות.

מלינקה

משתמש פעיל
נכתב ע"י יונה יונה;1830646:

לפי התורה נותנים לכהנים/לויים מעשר ולא יותר (רק ביטו"ל זה 16%) כל השאר זה נדבות.

את באמת חושבת ש-16% מהמשכורת שלך הולכת לאברכים?
אז למה בעצם הם חיים כ"כ בצניעות?

adr חשבונאו

משתמש רשום
נכתב ע"י הוליווד;1830460:
האמת, שבמדינתנו, גם אם כולם ידווחו, וקופת המדינה תתפוצץ מרוב כספים,

לא יורידו מיסים או עמלות.

כן יגדילו את משכורות שרי הממשלה, ועודף המזומנים ישתלשל לכיסם של אלו הבוחשים בקדירה.

בניגוד לארה"ב, בה מצ'פרים בעלי עסקים המדווחים ומשלמים מיסים כמו שצריך. הם מקבלים בונוסים ומענקים והטבות. התגוררתי שם תקופה.

לסיכום, ארץ ישראל נקנית בייסורים... :)

ותפרגנו קצת לחוצניקיות, מספיק קשה להם לגור אי שם הרחק מן הבית... (סתם,סתם, לא התכוונתי)

העובדות חולקות על מה שאמרת, ראי ערך הפחתת המיסים בשנים האחרונות + ממש עכשיו הורדת המע"מ ומס החברות. (את יכולה לבדוק בכמה ירד מס הכנסה בשנים האחרונות עקב העמקת הגביה והצמיחה).

לגבי בונוסים והטבות זה לא בדיוק נכון, הרי אין להם קיצבאות ביטוח לאומי, וזה הדרך לתת את זה בדלת האחורית.

בברכה

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מלינקה;1830923:
את באמת חושבת ש-16% מהמשכורת שלך הולכת לאברכים?

לא.
דיברתי על מיסים בעיקרון.

(האמת שמסתמא היו עוד מיסים למלך בלי קשר למעשר)

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
תנו לאילו שהמיסים נוגסים להם באמת במשכורת לפחות לבכות.....

מסכימה איתך שההרגשה שנוגסים במשכורת בכפייה פשוט מעצבנת.

לא מדוייק. לכהנים לא היתה נחלה משל עצמם, יתר השבטים הקצו להם שטחי מגורים על חשבונם. הכהנים גם קבלו יותר ממעשרות - חלקים מן הקורבנות.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L

ביטוח לאומי הוא ביטוח לכל דבר, כאשר העשירים משלמים מחיר גבוה יחסית על מנת לממן את הביטוח לאומי של אלו שעובדים בשחור /לא עובדים.

הגביה הגבוהה משרתת מגוון רב של אוכלוסיות. ערבים/נכים/הומלסים /משפחות חד הוריות ועוד.

אם העשירים מרגישים צורך לבכות שיבכו על זה
. למה אני צריך להחזיק איזה נכה שלא יכול לעבוד? למה שלא יהרגו אותו או אני לא יודע מה אבל שלא יקחו ממני כסף....
אם משום מה אפשר להבין שאנחנו אמורים לתמוך במי שאין לו, קל וחומר בן בנו של קל וחומר שאנחנו צריכים לתמוך במי שלומד תורה.

וגם אסור לנו לשכוח את הגמרא "כל העולם ניזון בשביל חנינה בני והוא די לו בקב חרובים". בואו נכיר טובה לאלו שבזכותם אנחנו מתפרנסים ונפנה את חצי הכעס לכיוון הנכים והמשפחות החד הוריות.

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מיכל123;1832739:
בואו נכיר טובה לאלו שבזכותם אנחנו מתפרנסים ונפנה את חצי הכעס לכיוון הנכים והמשפחות החד הוריות.

ברצינות?!
החצי השני של המשפט דורש מחיקה או הבהרה שמדובר בבדיחה ממש לא מוצלחת.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
זה הזוי אלו דברים אנשים כותבים פה בשם ה'השקפה הטהורה'.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י dvory;1832798:
ברצינות?!
החצי השני של המשפט דורש מחיקה או הבהרה שמדובר בבדיחה ממש לא מוצלחת.

למה על זה לא הגבת שזה בדיחה לא מוצלחת ?

לכל אדם יש סדר עדיפויות משלו.

לפי איך שאני גדלתי, לעזור ללומדי התורה זה לפני כל דבר אחר. מי שגדלה אחרת מוזמנת להתנהל ולתרום למי שהיא רוצה אבל לא להפריע לאחרים להתנהל לפי איך שהם רוצים. רוצה להלחם על משהו ? אל תפגעי באחרים.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בתורה שאני קיבלתי במעמד הר סיני, כתוב עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם כמה חשוב לדאוג לחלשים.
בדרך כלל במילים 'גר יתום ואלמנה'.
המפרשים שמפרשים את התורה, במסורת הדורות של העם שלי, מסבירים שוב ושוב שהכוונה לחלש מבחינה חברתית.
גדולי ישראל בדור שאני חיה בו, הסבירו לא פעם שההתייחסות לאישה שחיה לבדה בנסיבות מצערות צריכה להיות דומה להתייחסות לאלמנה.

האם קיבלת תורה אחרת?

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י מיכל123;1833234:

לפי איך שאני גדלתי, לעזור ללומדי התורה זה לפני כל דבר אחר. מי שגדלה אחרת מוזמנת להתנהל ולתרום למי שהיא רוצה אבל לא להפריע לאחרים להתנהל לפי איך שהם רוצים. רוצה להלחם על משהו ? אל תפגעי באחרים.

אני ממש לא מצליחה להבין אותך,
זה שנטל המס והתמיכות כאן במדינה עקומים לחלוטין זו סוגיה אחת,
והחזקת לומדי תורה זה עניין שני.

למה לערבב???

אני אשמח מאד לתת (ואני נותנת...) מכספי לאלו השוקדים על התורה והעבודה, ואם רשות המיסים כאן תתן טיפה יותר אוויר אוכל לתת הרבה יותר מאשר הכמה פרוטות של העושק.

מדרגות המס כאן עשויות בצורה הכי מעוותת שממש גורמת לאנשים לא לעבוד יותר כי לא משתלם להרוויח.
בהגזמה:
בשכר לשעה,
אם הברוטו שלך 25 הנטו 24,
אם הברוטו 30 הנטו 23
אם הברוטו 35 הנטו 22...

ומה שקורה אם טיפה הרווחת יותר, אז את כבר לא זכאית להשתתפות במעונות, ובארנונה, ומס הכנסה הופך לשותף יקר עד שנותר לך הרבה פחות ממה שהיה לולא הרווחת...

לא אכפת לי שהמדינה תתמוך בחלשים, רק שתאסוף את המס בצורה יותר הגיונית.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י mig;1833275:
אני ממש לא מצליחה להבין אותך,
זה שנטל המס והתמיכות כאן במדינה עקומים לחלוטין זו סוגיה אחת,
והחזקת לומדי תורה זה עניין שני.

למה לערבב???

אני אשמח מאד לתת (ואני נותנת...) מכספי לאלו השוקדים על התורה והעבודה, ואם רשות המיסים כאן תתן טיפה יותר אוויר אוכל לתת הרבה יותר מאשר הכמה פרוטות של העושק.

מדרגות המס כאן עשויות בצורה הכי מעוותת שממש גורמת לאנשים לא לעבוד יותר כי לא משתלם להרוויח.
בהגזמה:
בשכר לשעה,
אם הברוטו שלך 25 הנטו 24,
אם הברוטו 30 הנטו 23
אם הברוטו 35 הנטו 22...

ומה שקורה אם טיפה הרווחת יותר, אז את כבר לא זכאית להשתתפות במעונות, ובארנונה, ומס הכנסה הופך לשותף יקר עד שנותר לך הרבה פחות ממה שהיה לולא הרווחת...

לא אכפת לי שהמדינה תתמוך בחלשים, רק שתאסוף את המס בצורה יותר הגיונית.

מסכים איתך, אבל לא עם אלו שכעסו על הנתינה ללומדי התורה. לא זה הנושא.

זה מזכיר את הסיפור על הכבשה שגנבה קצת ירק מתוך הנעל של הבעלים שלה וחיות היער הטורפות דנו אותה למיתה.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י גלבוע;1833249:
בתורה שאני קיבלתי במעמד הר סיני, כתוב עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם כמה חשוב לדאוג לחלשים.
בדרך כלל במילים 'גר יתום ואלמנה'.
המפרשים שמפרשים את התורה, במסורת הדורות של העם שלי, מסבירים שוב ושוב שהכוונה לחלש מבחינה חברתית.
גדולי ישראל בדור שאני חיה בו, הסבירו לא פעם שההתייחסות לאישה שחיה לבדה בנסיבות מצערות צריכה להיות דומה להתייחסות לאלמנה.

האם קיבלת תורה אחרת?

חס ושלום.

אני הבאתי את זה כדוגמא, שכמו שחשוב לדאוג לחלשים וזה דבר שאין עליו עוררים - גם הדאגה ללומדי התורה היא משהו שאין עליו עוררין.

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מיכל123;1833234:

א. לא קראתי את כל האשכול, ולא מתכוונת להכנס אליו מחוסר זמן נטו. במקרה קפצה לי ההודעה שלכם לעין. ובתור אחת שמלווה בהתנדבות משפחות בדרכן להשיג מלגות וקצבאות נכות, ויודעת כמה הדרך קשה ומייסרת ומשפילה, וכמה רובן באמת נזקקות לכל תמיכה, אז ההודעה שלכם לא רק קפצה לי לעין, אלא גם הציפה אותי בתסכול, שזה מה שנכתב בפורום חרדי, שאמון על העמוד השלישי.
ב. אין לי עניין להלחם בכלום, ואני גם לא חושבת שסדר העדיפויות של כולנו כאן באמת כל כך שונה. זה לא משחק ההפכים: או שאתה תומך באברכים. או שאתה תומך בנכים ובחד הוריות. יש אפשרות לתמוך גם וגם. מה שהדליק אותי היה ההמלצה לחברי הפורום להפנות את חיצי הזעם שלהם כלפי חלשים.

פוטושופרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מה שהדליק אותי היה ההמלצה לחברי הפורום להפנות את חיצי הזעם שלהם כלפי חלשים.
התסכול שנשמע כאן מכולם מוכיח לי רק שכולנו חלשים!
כולנו מתאמצים קשה להשיג את פת לחמנו.
חיצי הזעם היו מופנים לרשויות שגוזלים מכולנו את הכסף שעמלנו עליו במאמץ רב מאוד כדי לכלכל את ילדינו. לתת להם לחם ונעליים בחורף.
אני לא עובדת קשה כדי לעשר מכספי לאחרים שיהיו אביונים הכי גדולים... חובת 'מעשר ' אנו נותנים במילא. אבל הכסף שמפרישים לביטוח לאומי הוא לא אמור להיות מחולק לחלשים.. מי יודע מי חלש ממי? מי המחליט??

עימוד ספרים

משתמש פעיל
נכתב ע"י פוטושופרית;1833625:
התסכול שנשמע כאן מכולם מוכיח לי רק שכולנו חלשים!
כולנו מתאמצים קשה להשיג את פת לחמנו.
חיצי הזעם היו מופנים לרשויות שגוזלים מכולנו את הכסף שעמלנו עליו במאמץ רב מאוד כדי לכלכל את ילדינו. לתת להם לחם ונעליים בחורף.
אני לא עובדת קשה כדי לעשר מכספי לאחרים שיהיו אביונים הכי גדולים... חובת 'מעשר ' אנו נותנים במילא. אבל הכסף שמפרישים לביטוח לאומי הוא לא אמור להיות מחולק לחלשים.. מי יודע מי חלש ממי? מי המחליט??

עד שאת מתלוננת על הביטו"ל שאת נאלצת להפריש, תזכרי שאת חיה על חשבון המיסים שהעשירים משלמים - חלק גדול מהמיסים מגיע מהעשירון העליון ובלעדי זה הבינוניים והחלשים לא היו יכולים להתקיים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה