חובת 'מעשר' לביטוח לאומי-על מה ולמה?

sarit s

משתמש צעיר
נכתב ע"י רותי קפלר;1815507:
כי המדינה הזו היא מדינת רווחה סוציאליסטית מפגרת, שדופקת את האנשים העובדים, כדי לתת לעניים ולאלה שלא רוצים לעבוד.
זה למה.

את מצחיקה, במילים אחרות את אומרת בדיוק בדיוק כמו אדון לפיד - למה שאנחנו נפרנס אותם? את נשמעת חילוניה מוסתת שמתעצבנת שכספי הביטוח הלאומי הולכים לקצבאות ילדים להמוני החרדים, ולקצבאות זקנה לזקנים ולזקנות החרדיים שבקושי שילמו בחייהם.

באמת, את לא יודעת לבד שאם נפתח לחרדי ביטוח לאומי לבד הוא לא יחזיק את עצמו?
(מצחיק לומר, אבל בהסתברות, בגלל שיש לנו יותר ילדים יש לנו גם יותר קצבאות נכות שאנחנו מקבלים).

(במס הכנסה זה לא כך כי יש תקציבי עתק למימון מלא דברים שהחרדים לא נהנים מהם, ומה שכן נותנים לנו מהתקציב, לא יותר ממה שאנחנו משלמים).

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אוקי
את מייצגת את המדינה מעולה.
ברור שעוסק מורשה שלוקח רו"ח טוב הוא משלם ע"כ לא מעט וזוכה לייצוג הולם.
נכון שיש זולות ומעולות רק שמינימום המסמכים כאן מייקר את תפעול העסק.

מס הכנסה זה נכון. אבל אחרי כל כך הרבה מיסים להוסיף גם את זה. זה לא פשוט בכלל.

מבחינת המדינה הקונים משלמים,
רק מה לעשות שבעידן התחרותי של היום, מי שסופג הרבה פעמים את המע"מ זה המוכר, וזה נוגס ברווח.

שכיר מקבל 25 ש"ח לשעה. זו הנחת יסוד בסיסית לגבי שכר מינימום.
חצי מהמשק מרויח הרבה יותר לשעה.

לגבי שכירות, מיתוג וכו, יש אינפלציה אדירה. (כמו שכתבת) השקל מזמן לא שווה שקל,
ולהוסיף את כל אלה לעסקים בנוסף למיסי היסוד, זה דבר שגורם לעסקים רבים להיסגר.
בא נגיד שהממשלה מדברת על עידוד עסקים קטנים כל הזמן.
תכלס אין בשטח משהו משמעותי שקורה.

ינח

משתמש מקצוען
D I G I T A L
בכל מדינה יש היגיון מאחורי גבית המיסים.
אבל בישראל כנראה החליטו על גבית מיסים מקסימלית
מן העסקים הקטנים ואח"כ בנו מסביב הגיון שלם.

TGL

משתמש רשום
ת מצחיקה, במילים אחרות את אומרת בדיוק בדיוק כמו אדון לפיד - למה שאנחנו נפרנס אותם? את נשמעת חילוניה מוסתת שמתעצבנת שכספי הביטוח הלאומי הולכים לקצבאות ילדים להמוני החרדים, ולקצבאות זקנה לזקנים ולזקנות החרדיים שבקושי שילמו בחייהם.

אין ספק שאילו המדינה הייתה דואגת לכך שבן אדם עובד יהיה לו שווה לעובד ומשתלם היה הרבה יותר טוב לא צריך להיות לפיד בשביל זה. כן, להרבה קצבאות אין סיבה לדוג' הבטחת הכנסה משהו בודק מדוע האשה לא יוצאת לעבוד? בואי אני אגיד לך כי לא משתלם לה!!! אם היא הולכת לעבוד בעבודה של 2500 שקלים והיא צריכה להוציא 2 ילדים לגן ומטפלת תעשי חשבון בעצמך שזה לא משתלם אז היא יושבת בבית. פיתרון מצוין ותגידי לי שאנחנו לא מדינה סוציאליסטית מפגרת? אולי במקום לתת למי שיושב בבית שיוסיפו במשכורת לאשה שיוצאת אם 3 ילדים לעבוד . כן שיהיה לה משתלם לעבוד. כמו כן תדברי פעם אם משהו שגם הבעל וגם האשה עובדים הם מרוויחים משכורות הגיוניות נקרעים עובדים קשה כל יום מ7:00-8:00 עד 16:00 (כמו שהמדינה רוצה....:eek:) אבל הנחה במעונות הם לא יכולים לקבל למה? כי הם מרוויחים מדי הרבה.
הנחה בארוננה ?מי מדבר
סיוע בשכר דירה ? כדאי לשכוח.
הבטחת הכנסה ?ברור שלא!
לשלם מס הכנסה ? וודאי וודאי!!!
אז כך שלא מאד משתלם במדינה הזו לעבוד ולפיד במחילה הגיע עם רעיון מאד נכון רק שנאת החרדים העוורת שלו העבירה אותו על דעתו ובמקום לעשות עם המחשבה שלו דברים נכונים ולחשוב על מעמד הביניים שכן יהיה לו שווה לעבוד ולהתאמץ במדינה הזו הוא רק חשב איפה אפשר לקלקל וחבל!

פוטושופרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני מציינת שאני גם שכירה ומשלמת ביטוח לאומי כשכירה!
מנסה לעבוד ב2 משרות (חוץ ממשרת ה'אם' בבית)- פתחתי עסק (כבר קיים 6 שנים) וב"ה כשהתחלתי לראות הכנסה ושגשוג - ביטוח לאומי באו לנגוס את ה'ביס' שלהם... מה שמס הכנסה לא עשו. ובלי שום התחשבות.
הם פשוט גורמים לי לחשוב על סגירת העסק.
מהאשכול הבנתי שעלי כנראה להתייעץ עם רואה חשבון מקצועי לפני צעד כזה(עוד הוצאה...)
תודה לכולם!:)

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
מי יכול באמת להגדיר שכיר + עצמאי.
מה הקריטריונים לשלם ביטוח לאומי על העצמאי.
מינימום שעות/סכום/...

sarit s

משתמש צעיר
נכתב ע"י TGL;1818958:
אולי במקום לתת למי שיושב בבית שיוסיפו במשכורת לאשה שיוצאת אם 3 ילדים לעבוד . כן שיהיה לה משתלם לעבוד.

זה באמת קיים - מס הכנסה שלילי (מענק הכנסה) ניתן למי שיוצא לעבוד ובכל זאת לא מצליח להרוויח הרבה.

את סותרת את עצמך, אם המדינה תתן הנחה במעונות, ארנונה, שכר דירה וכו' לזוג ששניהם עובדים ומרוויחים, מאיפה למדינה יהיו הכנסות, מאיפה?
למדינה יש תקציב הוצאות ענק שממומן ממיסים. השאלה מי ישלם את המיסים. על העניים א"א להטיל כי אין להם הכנסות. אם מטילים על הבינוניים הם צועקים, והעשירים באמת משלמים 50% מס הכנסה.

זה נכון שמתוך תקציב המדינה יש הרבה כסף שהולך למקומות של בזבוז מבחינתך, ויש מלא כסף שמתבזבז על עובדי מדינה שרק שותים קפה, אבל יש גם כסף שהולך לביטחון, בריאות, חינוך, תחבורה ועוד שגם את נהנית מזה.

נראה מישהו מפה שמסכים להיות שר האוצר. אם תתנו הטבות ותקלו על עצמאים מצד אחד, איך תמלאו את הגירעון? ע"י העלאת המע"מ?

(נכון שיש עיוות בכך שהחברות הגדולות מבצעות תכנוני מס אגרסיביים ובקושי משלמות מס, אבל אם יבטלו להם הטבות הם יתקפלו ויחזרו לחו"ל ואנחנו נקבל מלא עובדים מובטלים. מה עשינו? שר אוצר לא יכול סתם לומר 'מס חברות עולה ב-2%')

sarit s

משתמש צעיר
נכתב ע"י גלאט;1819008:
מי יכול באמת להגדיר שכיר + עצמאי.
מה הקריטריונים לשלם ביטוח לאומי על העצמאי.
מינימום שעות/סכום/...

כללית, בביטוח לאומי יש תקרה באזור 5,000 ש"ח לחודש שעד אליה משלמים דמי ביטוח נמוכים (שכיר 3.5% עצמאי בערך 9%), ומעבר לתקרה דמי הביטוח עולים (שכיר 12% עצמאי בערך 16%).

מתחילים אתך כשכיר, ואתה משלם ביטו"ל לפי התקרה הנמוכה. נניח המשכורת 4,000? מצוין.
עכשיו, כשאתה בא ומצהיר שאתה עצמאי ומרויח (נטו) בחודש 4,000 ש"ח, תשלם על 1000 ש"ח דמי ביטוח נמוכים 9% והיתר 3000 ומעלה יחויבו ב-16%.

אבל -
צריך לשים לב שעצמאי יכול להחליט בעצמו האם להירשם כ'עצמאי' ואז החישוב כמו האמור לעיל,
או שהוא בוחר להיות 'בעל הכנסה שלא מעבודה' ואז עד 2,300 ש"ח לחודש לא משלמים בכלל דמי ביטוח, ומעבר לכך משלמים 9% אם אין הכנסות כשכיר, או 12% אם כשכיר כבר הגיעו לתקרה.
חשוב לציין:
1. אם אתה רוצה להגדיר את עצמך שבעל הכנסה שלא מעבודה, אתה חייב לקיים 2 תנאים: א. פחות מ-12 שעות עבודה בשבוע. ב. רווח חודשי ממוצע פחות מ-4,600 ש"ח.
2. חשוב לאישה - מי שמוגדרת שבעלת הכנסה שלא מעבודה לא מבוטחת לדמי לידה! רק מי שמבוטחת כ'עצמאי' זכאית לדמי לידה. (יש הבדל גם גם בדמי פגיעה בעבודה ל"ע).

TGL

משתמש רשום
אני לא סותרת את עצמי. למדינה יש אנטרס שאנשים יעבדו. כאשר המדינה משלמת הבטחת הכנסה הנחה 90% בארנונה וכו' היא גם משלמת הרבה. לא אמרתי שלא תשלם למי שצריך אבל למי שצריך. ענין הצורך הוא משתנה לא כל אישה שהחליטה לשבת בבית ובעלה אברך צריכה לקבל כסף מהמדינה למה היא חולה? מוגבלת? לא מסוגלת לעבוד? למה בן אדם שעובד ועוזר למשק הישראלי להמשיך לצמוח לטובת כולם צריך לקבל פחות ממנה?
יש הבטחת הכנסה של ביטו"ל והוא אכן צודק.
השאלה למה אנשים מגיעים למצב של עוני כי?????????? כי שווה במדינה להיות עני!
וכן, במדינות מפותחות אנשים שעובדים מרווחים יותר כדי שישתלם להם לעבוד יש להם תנאים טובים הם מקבלים תלושי מזון וכו' יכולים לקבל קצבאות מסוימות רק כאשר עובדים יש עזרה ענקית לבעלי עסקים קטנים כדי שיוכלו להמשיך לצמוח ולהחזיק את עצמם. תנסי לפתוח עסק במדינה הזו ותנסי לפתוח בחו"ל ותראי את ההבדל, שמים וארץ. זה עוזר לגלגל של התזרים והצמיחה של המשק.
אם למדינה שלנו יש כל כך הרבה כסף לעזור למי שמתבטל שתעזור גם למי שעובד זה הכל
אגב לגבי מס הכנסה שלילי גם אם יש ל 8 ילדים ואת ובעלך מרווחים 15000 ש"ח ביחד את לא תקבלי ולא הוא כי אתם מרוויחים מדי הרבה כך שאנשים מורידים קצת עבודה כדי לקבל פחות ולקבל מס הכנסה שלילי צודקים לא???????????

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י sarit s;1818916:
את נשמעת חילוניה מוסתת שמתעצבנת שכספי הביטוח הלאומי הולכים לקצבאות ילדים להמוני החרדים, ולקצבאות זקנה לזקנים ולזקנות החרדיים שבקושי שילמו בחייהם.

מי שחושב אחרת ממך, הוא כבר חילוני מוסת? למה?

אני אשת אברך תלמיד חכם, שעובדת קשה מאד הרבה שעות ביום.
ולא רואה שום סיבה שיורידו ממני (החרדית) ומבעלי (החרדי) ביטוח לאומי גבוה, בשביל לתת קצבאות לכל מיני אנשים שלא ממש מגיע להם.
את הרי יודעת שחלק ענק מקצבאות הילדים והנכות הולך, בין היתר, למגזר הערבי. למה אנחנו, הנשים העובדות, אמורות לממן את כל זה?

כן, אכפת לי מעשרות אלפי חברותי החרדיות העובדות, שנקרעות בעבודת פרך במשרות מלאות, ונאלצות לשלם סכומי ביטוח לאומי גבוהים מעבר לכל פרופורציה.

חושבת בהחלט שמוטב לכולנו שדמי הביטוח הלאומי ירדו קצת, וגם הקצבאות ירדו קצת.
כולנו נרוויח. מכל המגזרים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י sarit s;1819131:
נראה מישהו מפה שמסכים להיות שר האוצר. אם תתנו הטבות ותקלו על עצמאים מצד אחד, איך תמלאו את הגירעון? ע"י העלאת המע"מ?

ברגע שייתנו הטבות לעצמאים, וברגע שמס חברות ירד קצת, זה יחלחל אוטומטית לכלל המשק.
הציבור יצרוך יותר, כולם ירוויחו יותר, וממילא המדינה תרוויח יותר ממיסים - הן ישירים והן עקיפים.
הגדלת הצריכה מניעה את גלגלי המשק ומפחיתה את הגירעון.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י sarit s;1819131:
את סותרת את עצמך, אם המדינה תתן הנחה במעונות, ארנונה, שכר דירה וכו' לזוג ששניהם עובדים ומרוויחים, מאיפה למדינה יהיו הכנסות, מאיפה?

במצב שקיים היום, החרדית העובדת משלמת ארנונה של 8000 ש"ח, ושכנתה החוצניקית תשלם 2000 ש"ח כי יש לה 80% הנחה ואין לה הכנסות בלבן.
בעולם מתוקן, נשלם כולנו 4000 ש"ח, פרט לעשירים כקורח שישלמו, נניח, 6000. הכנסות העיריה יישארו כמות שהן.
זה כל כך פשוט.

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
צודקים הדעות שבמדינה זו אין מספיק סיוע לאלו שיוצאים לעבוד, או עידוד מספק לכך, ולעסקים הקטנים, ושרוצחים את מעמד הביניים [ומטה].
וודאי שאפשר להוסיף בכיון זה ע"י שלל תמריצים, ומס הכנסה שלילי הוא דבר חיובי בכיוון זה, וישנו עלייה רצופה במבקשי מס הכנסה שלילי.

ובכן תקציב המדינה הוא מספיק רחב [למי שמכיר את הנתונים] בשביל להכיל קצבאות ילדים והבטחת הכנסה.

משום מה הטענה שאשה שמרוויחה 2500 ש"ח עם שני ילדים בגן ומטפלת, לא תצא לעבוד בגלל הבטחת הכנסה אינה טענה רלוונטית, שכן אשה שמרויחה 2500 ש"ח ויש לה 3 ילדים לפחות אין בזה טעם שתצא לעבוד בשביל להרוויח איזה 1000 ש"ח וגם המדינה לא מרוויחה כמעט דבר מזה, ולכן עדיף שתישאר בבית ותקבל הבטחת הכנסה ותגדל את הילדים שלה.

אמנם בתרבות המערבית האשה נולדה לעבודה, החינוך הוא אשה שווה - אשה עובדת, גישה זו היא פאנטית ביותר בעייני.

אני חוזר, צריך להבין שהבטחת הכנסה אינה מעודדת הבטלה, אלא הבטלה של הכנסה של 2000 ש"ח עד 3000 ש"ח שבין כך אם היא עובדת בסכום כזה ומקבלת הכנסה שלילית מתקזזת הכנסה שלילית מהבטחת הכנסה, כך שאין רווח בזה למדינה וכנ"ל.

אף אשה לא תפסיק את עבודתה מ3000 ש"ח [ואף בפחות מכך] בגלל הבטחת הכנסה וכו', גם בגלל מס הכנסה שלילית וגם בשל העובדה שכל אחד רוצה להרוויח יותר בכדי לכלכל את המשפחה.

יש גם להבין שישנו חוסר ההתחשבות של רשויות המס בגביית מס לפי הכנסות לעומת גודל המשפחה, שכתוצאה מכך חרדי וחילוני שניהם עובדים ומקבלים את אותו משכורת. ואחד יש לו יותר הוצאות בשל משפחה גדולה שזה רווח למדינה, והחילוני אינו מוכרח לגודל הוצאה של החרדי, היוצא מכך שהחרדי עובד קשה מגדל ומתמודד עם משפחה ברוכת ילדים וגם משלם יותר למס, ולכן בא הפיצוי בדמות קצבאות ילדים וכדו'.

הבטחת הכנסה מטרתה היא לא רק מדיניות רווחה סוציאליסטית, אלא ההתייחסות היא לעובדה שהבעל אברך עומד במעלה ככל אזרח שעובד למחייתו, מדינה יהודית מתייחסת לעוסקים במשנת ישראל ובחקירתה, ובבירור מורשתה מנהגיה והלכותיה כאדם עובד למחייתו.

ועוד מאחר והאברכים עושים זאת מתוך הידוק החבל הכלכלי ובמסירות נפש, רואה לנכון המדינה לתת איזו תשתית קטנה של רווחה למשפחה זו שהמפרנס עוסק במה שחשוב למדינת ישראל, בהיותה מוגדרת מדינה יהודית, וכפי שמסכימים לה בממשלה המוסמכת לכך, ובהתחשבות בהכנסתו הדלה, ובכך שאין לו עוד כל הכנסה, ובהתחשבות בכך שיש לו משפחה ברוכת ילדים.

התקציב לכך הוא לא מי יודע מה, היות ורוב הנשים החרדיות עובדות, להיות אברך ולפרנס משפחה בעידננו צריך לכך מסירות נפש עליונה.

אני בטוח שאין אדם שעוסק לפרנסתו שמוכן להתחלף עם משכורת האברך ואשתו שלא עובדת ולקבל את הטבות המדינה.

ומניסיון...

ושוב הכי חשוב להבין שהחוסר, וההתעמרות כאן במדינה בעסקים קטנים וכדו', וחוסר העידוד המספקת לעובד שיוצא לעבוד שיוכל לרכוש דירה לחיות ברווחה, אין לכך שום קשר לתקציב חברתי כזה או אחר, הוא תוצאה ממדיניות עתיקת יומין.

האמת שראינו זאת כשלפיד היה שר אוצר וההטבות לחרדי אברך הסתכמו בפרוטות ממש, אם כל זה מדיניות העידוד והאימון לעסקים קטנים ולעובד לא השתדרגו כלל וכלל.

adr חשבונאו

משתמש רשום
ביטוח לאומי

לפותחת האשכול:

יש שתי אפשרויות להבין את המצב שלך.
א. את מוגדרת אוטומטית על ידי ביטוח לאומי כעצמאית שעונה להגדרה ולכן משלמת מינימום.
ב. אכן הוגדרת כעצמאית שאינה עונה להגדרה אבל הרווח החדשי שלך העולה על 25% מההכנסה הממוצעת במשק מחייב אותך בתשלום זה.

אם תתני את הרווח השנתי שלך לפי הדו"ח השנתי למס הכנסה + מספר חדשי העבודה השנה(אני מבין שהיית בחל"ד חלק מהשנה) נוכל לפתור את העניין, יש סיכוי לבטל את החיובים.

לשאר המגיבים:

מעניין אותי מאוד לדעת על המדנות האחרות בעולם ששם יש פחות מיסים ופחות טופסולוגיה. מהיכן אתם מכירים את כל מדינות העולם???

adr חשבונאו

משתמש רשום
נכתב ע"י אידאה;1819798:
לא את כולם. מכירה חלק מהמדינות באירופה בתחום הזה
אפשר פירוט?
אפשר לדעת כמה אחוז הון שחור יש שם?
מה עושים שם למי שנתפס מעלים מס?

זלפה

משתמש רשום
ביטוח לאומי 'רוצח' את העסקים הקטנים והפטורים!!
תסבירו לי למה אני וחברתי,
שתינו מרוויחות 4000 ש"ח בחודש,
החברה שלי שהיא שכירה, משלמת 240 ש"ח בחודש, ואני 400!!!
למה??
להיות שכירה זה הרבה יותר קל, היא עובדת רק במה שהיא עובדת וזהו.
אני כעצמאית עובדת גם במזכירות, הנהלה, ניהול חשבונות, מנקה, מתחזקת, ... ;)

המדינה דואגת כל הזמן לזכויות הסוציאליות של השכירים,
אין אף מחשבה על העצמאים!
(אע"פ שבשורה התחתונה שניהם יוצאים עם אותה שורת רווח בחודש!)

TGL

משתמש רשום
נכתב ע"י יוסף שטיין;1819578:
צודקים הדעות שבמדינה זו אין מספיק סיוע לאלו שיוצאים לעבוד, או עידוד מספק לכך, ולעסקים הקטנים, ושרוצחים את מעמד הביניים [ומטה].
וודאי שאפשר להוסיף בכיון זה ע"י שלל תמריצים, ומס הכנסה שלילי הוא דבר חיובי בכיוון זה, וישנו עלייה רצופה במבקשי מס הכנסה שלילי.

ובכן תקציב המדינה הוא מספיק רחב [למי שמכיר את הנתונים] בשביל להכיל קצבאות ילדים והבטחת הכנסה.

משום מה הטענה שאשה שמרוויחה 2500 ש"ח עם שני ילדים בגן ומטפלת, לא תצא לעבוד בגלל הבטחת הכנסה אינה טענה רלוונטית, שכן אשה שמרויחה 2500 ש"ח ויש לה 3 ילדים לפחות אין בזה טעם שתצא לעבוד בשביל להרוויח איזה 1000 ש"ח וגם המדינה לא מרוויחה כמעט דבר מזה, ולכן עדיף שתישאר בבית ותקבל הבטחת הכנסה ותגדל את הילדים שלה.

למה המדינה לא מרוויחה מזה שהיא עובדת? היא מרוויחה אפילו רק את הבטחת ההכנסה שהאשה הזו מקבלת סך 1000+ שקלים לחודש. זה לא רווח?

אמנם בתרבות המערבית האשה נולדה לעבודה, החינוך הוא אשה שווה - אשה עובדת, גישה זו היא פאנטית ביותר בעייני.

בשום מקום בעבר שגברים למדו תורה ונשים גדלו בבית את הילדים זה לא היה על חשבון קצבאות אלא דרך חיים (ובדרך כלל הגברים עבדו והנשים גדלו את הילדים)והעשירים שעבדו פרנסו מרצונם את העניים כזכות החזקת לומדי תורה. במצב היום שרב הנשים עובדות! מענין שרק נשות האברכים שיכולות לקבל הבטחת הכנסה בוחרות לגדל את ילדיהם בבית. ( ויש דברים שאני לא אכתוב אותם בפורום כזה אך תסתכל סביבך על האנשים הנ"ל ושים לב בדיוק מה הם עושים. מכירה מקרוב....)

אני חוזר, צריך להבין שהבטחת הכנסה אינה מעודדת הבטלה, אלא הבטלה של הכנסה של 2000 ש"ח עד 3000 ש"ח שבין כך אם היא עובדת בסכום כזה ומקבלת הכנסה שלילית מתקזזת הכנסה שלילית מהבטחת הכנסה, כך שאין רווח בזה למדינה וכנ"ל.

הוא אשר כתבתי שזה שאין משכורת ותמריצים לאלו שיוצאים לעבוד עם ילדים במשכורת נמוכה הוא הבעייתי.
אגב. הסכומים האלו כמעט ולא מקבלים מס הכנסה שלילי היא מזערית ממש.

אף אשה לא תפסיק את עבודתה מ3000 ש"ח [ואף בפחות מכך] בגלל הבטחת הכנסה וכו', גם בגלל מס הכנסה שלילית וגם בשל העובדה שכל אחד רוצה להרוויח יותר בכדי לכלכל את המשפחה.

אני דווקה מכירה כמה וכמה כאלו.:mad:

יש גם להבין שישנו חוסר ההתחשבות של רשויות המס בגביית מס לפי הכנסות לעומת גודל המשפחה, שכתוצאה מכך חרדי וחילוני שניהם עובדים ומקבלים את אותו משכורת. ואחד יש לו יותר הוצאות בשל משפחה גדולה שזה רווח למדינה, והחילוני אינו מוכרח לגודל הוצאה של החרדי, היוצא מכך שהחרדי עובד קשה מגדל ומתמודד עם משפחה ברוכת ילדים וגם משלם יותר למס, ולכן בא הפיצוי בדמות קצבאות ילדים וכדו'.

לא דברתי על קצבאות ילדים הם מגיעות באופן שוויוני לכל האנשים במדינה העובדים והלא עובדים (עד להודעה חדשה...:()

הבטחת הכנסה מטרתה היא לא רק מדיניות רווחה סוציאליסטית, אלא ההתייחסות היא לעובדה שהבעל אברך עומד במעלה ככל אזרח שעובד למחייתו, מדינה יהודית מתייחסת לעוסקים במשנת ישראל ובחקירתה, ובבירור מורשתה מנהגיה והלכותיה כאדם עובד למחייתו.

זה לא התיחסות לבעל זו התיחסות לאשה שמובטלת. ברגע שהיא עובדת אין לבעל שום הטבות. ובנוסף האם גבר שעובד ומביא למחיתו סכום זעום (למשל עובד מעט שעות אחה"צ וכו') ואשתו לא עובדת גם מקבלים קצבה??? כך שההתיחסות היא לא כמו בעל עובד אלא יותר.

ועוד מאחר והאברכים עושים זאת מתוך הידוק החבל הכלכלי ובמסירות נפש, רואה לנכון המדינה לתת איזו תשתית קטנה של רווחה למשפחה זו שהמפרנס עוסק במה שחשוב למדינת ישראל, בהיותה מוגדרת מדינה יהודית, וכפי שמסכימים לה בממשלה המוסמכת לכך, ובהתחשבות בהכנסתו הדלה, ובכך שאין לו עוד כל הכנסה, ובהתחשבות בכך שיש לו משפחה ברוכת ילדים.

התקציב לכך הוא לא מי יודע מה, היות ורוב הנשים החרדיות עובדות, להיות אברך ולפרנס משפחה בעידננו צריך לכך מסירות נפש עליונה.

אני בטוח שאין אדם שעוסק לפרנסתו שמוכן להתחלף עם משכורת האברך ואשתו שלא עובדת ולקבל את הטבות המדינה.

ומניסיון...

ושוב הכי חשוב להבין שהחוסר, וההתעמרות כאן במדינה בעסקים קטנים וכדו', וחוסר העידוד המספקת לעובד שיוצא לעבוד שיוכל לרכוש דירה לחיות ברווחה, אין לכך שום קשר לתקציב חברתי כזה או אחר, הוא תוצאה ממדיניות עתיקת יומין.

האמת שראינו זאת כשלפיד היה שר אוצר וההטבות לחרדי אברך הסתכמו בפרוטות ממש, אם כל זה מדיניות העידוד והאימון לעסקים קטנים ולעובד לא השתדרגו כלל וכלל.
זוהי שנאת החרדים העוורת שלו שדברתי עליה שחבל שבמקום לעשות דברים מועילים היה עסוק בלהזיק

פוטושופרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יש שתי אפשרויות להבין את המצב שלך.
א. את מוגדרת אוטומטית על ידי ביטוח לאומי כעצמאית שעונה להגדרה ולכן משלמת מינימום.
ב. אכן הוגדרת כעצמאית שאינה עונה להגדרה אבל הרווח החדשי שלך העולה על 25% מההכנסה הממוצעת במשק מחייב אותך בתשלום זה.

על ה'שוד' הזה אני מתרעמת. זה שאני מחוייבת בתשלום, הבנתי. אבל למה ומה אקבל בתמורה?
אם ההכנסה הממוצעת היא 3000 ש"ח למה אני צריכה להפריש 250 ש"ח ולא לקבל שום תמורה כמו חופשת לידה וכו'?
אם היה פה מישהו שצריך לנגוס לי בהכנסה זה 'מס הכנסה' לא צפיתי שגוף שאמור להגן/לבטח אותי, חותך לי בהכנסות ללא כל תמורה???
אשמח לדעת אם בכ"ז יהיה אפשר לבטל/להפחית בגלל ההוצאות המרובות וגודל המשפחה וכו'..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה