פיצה ביתית
אני מכינה כל ראש חודשגם לאלרגי - עם גבינת משו-משו (הוא תמיד מתלהב לקחת למחרת לחיידר, ולהשוויץ לחברים שכל פעם נחרדים מחדש-איך זה יכול להיות???)
ולשאר המשפחה - מגבינ"צ+מוצרלה מגוררת
חייבים מאאאד להיזהר שלא תקרינה טעויות, כי זה נראה אותו דבר!
בגלל שהמגוררת של משו-משו מגוררת לחוטים (כמו במגרדת) אני מקפידה לקנות חלבית-פתיתים ולא מגוררת באותה נראות
זה קצת עוזר, אבל עדיין, אנא-היזהרו!
בגלל שהמלית עשירה מאד, לא מרגישים כמעט בהבדל (אוי, איך הוא מאושר כשאני טועמת מהפרווה שלו...... תבינו שחלב סויה אני לא מצליחה להכניס לפה, פרט לשייק פירות)
תכלס>>>
החומרים לבצק:
1 ק"ג | קמח |
2 | כפות שמרים יבשים |
2 | כפות סוכר |
2 | כפות שמן זית |
1 | כף מלח |
1/2 2 | כוסות מים |
החומרים למלית עגבניות:
4 | עגבניות |
1 | שן שום |
1 | כף רסק עגבניות |
1 | כף קטשופ |
1 | כף בזיליקום |
1 | כף אבקת מרק |
1 | כפית סוכר |
1/2 | כפית מלח |
1/2 | כוס מים גבינה צהובה ותוספות לפי הטעם |
- מערבלים במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.
- מוסיפים מלח ושמן זית ומעט מהמים ולשים בוו הלישה, תוך הוספה הדרגתית של המים עד שמתקבל בצק חלק ורך.
- מחלקים את הבצק ל-4 ומכדררים לכדורים חלקים ויפים. משמנים כל כדור בשמן זית מכל הכיוונים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים גדולים אחד מהשני ועוטפים בניילון נצמד.
- מניחים להתפחה של לפחות שעה להכפלת הנפח.
ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מסמנים איקס בסכין על כל עגבניה ומכניסים לסיר. מבשלים במשך כ-3 דקות. מקררים ומקלפים את העגבניות.
מטגנים את השום במחבת במשך כדקה, חותכים את העגבניות גס ומוסיפים לטיגון קצר.
מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים במשך כ 7 – 8 דקות על אש נמוכה בינונית. טוחנים גס.
מרכיבים את הפיצה:
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית הפוכה בתחתית התנור.
- לוקחים כדור בצק, מניחים על נייר אפיה מקומח, מקמחים את הידיים ופותחים את הכדור מהמרכז - לעיגול שטוח בקוטר 30 ס"מ, את השוליים לא משטחים אלא משאירים עבים.
- יוצקים מהרוטב על הבצק, מפזרים מעל גבינה ותוספות, ואת השוליים מורחים בשמן זית (אפשר גם לפזר שומשום)
- אופים כ-15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת והשוליים מזהיבים.