גם לי צרמה הביקורת הגלויה סמויה,
אולי דווקא משום שהיא מגיעה מילדים להורים, ולא מהורים להורים.
ואסביר, אם הגעת לגיל שבו יש לך ילדים נשואים, ואת חושבת שאת מבינה את מקומם של ההורים בעת הזו ובגיל הזה, גם את הגעגועים שלהם למשפחה הגרעינית - יש מקום לומר בעדינות: הורים יקרים שימו לב, נכון שאתם מתגעגעים ואוהבים (גם אני!) אבל תמיד תתנו פתח להבין שלא קל להגיע (כי גם אנחנו היינו צעירים והיו לנו כאלו מצבים). ונראה לי שזה היה מתקבל על לב הקוראים.
אבל, התחושה היא שיש כאן מישהו שמבקר ומעיר לאנשים שעדיין לא הגיע למקומם ולגילם - מה נכון בעיניו לעשות, וזה צורם ומכאיב.
ותרשו לי להסחף, הורים זה הדבר הכי יקר שיש, אין כמו המציאות הזו שיש הורה במשפחה, מי שזכה ויש לו אבאמא - זכה!
קיבלתי את הביקורת (לחלוטין ובאמת).
ולכן אדייק את דבריי ואפנה לקהל היעד של הורים שילדיהם בני גילם של ילדיי: הורים לילדים בסמינרים ובישיבות, שכבר מסתכלים קדימה על 'שוק' השידוכים ועל שוק הדיור, ומבינים שסביר להניח שילדיהם יתגוררו בפריפריה.
ובכן, רוב הילדים בדור שלי הלכו לגור יותר רחוק מההורים שלנו, ממה שההורים שלנו גרו ביחס להורים שלהם.
אם ההורים שלנו גרו בבני ברק / ירושלים, הרי שאנחנו כבר הלכנו לקרית ספר - אלעד - בית שמש - אשדוד - ביתר.
עדיין, מרחק הנסיעה היה יחסית סביר, ונוצרו נורמות בציבור ביחס לכמה נורמלי להגיע להורים.
לא כמו שההורים שלנו היו 'קופצים' להורים שלהם בשבת אחרי צהרים, אבל כן נסיעות "שבת-שבת" אצל זוגות צעירים, ומפגשי חנוכה ופורים במשפחות רבות.
כשאנחנו כהורים מסתכלים קדימה, על הילדים שלנו, ואנחנו חושבים ברצינות על דירות בעפולה/צפת/הר יונה, אנחנו לא יכולים לצפות מהילדים שלנו להמשיך את אותן נורמות שהיו נורמליות אצלנו, במרחקי נסיעה של כשעה פלוס מינוס (לא, לא בפורים.... התכוונתי בכביש במצב נורמלי).
כמו שנוצרו נורמות כשהציבור הלך לערים חרדיות חדשות במרחק נסיעה סביר, כך צריכות להשתנות הנורמות כשהמרחקים הולכים ומשתנים.
ולא פייר מצידנו כהורים להבין את העובדה שהם כנראה ילכו לגור רחוק, ולהאחז בקרנות המזבח ולהתעקש לשמר נורמות של נסיעות שבת-שבת ומפגשי חנוכה/פורים.
ביחד עם ההחלטה איפה לקנות דירה, צריך להבין את המעטפת הנכללת בהחלטה הזו.
נ.ב. ההודעה נכתבה מזוית ראיה אישית. אין צורך לספר לי עכשיו שגם פעם היתה קהילה בערד. אני יודעת. מתייחסת לאחוזים המרכזיים של הציבור, שעד לפני עשר שנים יותר מ 90% ממנו התגורר ב'משולש' שבין ירושלים, בני ברק ואשדוד.