יש דעה שהשקיעה קובעת את החיוב. לפי דעה זו בן מוקפים שנסע לסעודה בפרזים וחזר רק אחרי השקיעה, החיוב שלו בפורים לא שלם.
שאלתי מה המקור
אשמח לציטוט של פסק הלכה כזה.
יש דעה שהשקיעה קובעת את החיוב. לפי דעה זו בן מוקפים שנסע לסעודה בפרזים וחזר רק אחרי השקיעה, החיוב שלו בפורים לא שלם.
לא מדויק.ומה יעשו? הבעיה היא לא מחסור בכלי תחבורה אלא הפקקים שנגרמים כשאלפים משנעים את עצמם ממקום למקום באותן שעות
אין לי מקור לתת לך עכשיו. אם זה חשוב את יכולה לחפש. זה לא ההלכה הפשוטה שמתיחסת לעלות השחר בעיקר, אבל יש מי שזה חשוב לו מספיק כדי להדר.שאלתי מה המקור
אשמח לציטוט של פסק הלכה כזה.
אין לי מקור לתת לך עכשיו. אם זה חשוב את יכולה לחפש. זה לא ההלכה הפשוטה שמתיחסת לעלות השחר בעיקר, אבל יש מי שזה חשוב לו מספיק כדי להדר.
מי אמר שיש כ"כ הרבה אוטובוסים?לא מדויק.
צפית פעם על ההתנפלות על קווי 402 במוצאי פורים פרזים בב"ב/ במוצאי פורים דמוקפין בירושלים?
בהחלט אפשר לחסוך את המראות המחרידים הללו, אם הרבה רצון טוב.
ברור שאם היה מענה יעיל, היו נחסכים הרבה מכלי הרכב על הכביש, באותם הזמנים...
אברר לך בעז"האם יש דעה אחרת שמדברת על השקיעה. מעניין אותי לשמוע אותה
הדיון כאן הוא לא על החזור אלא על ההלוך.צפית פעם על ההתנפלות על קווי 402 במוצאי פורים פרזים בב"ב/ במוצאי פורים דמוקפין בירושלים?
אין לי מקור מדויק לכךאשמח שתחפשתי אם תוכלי.
דברתי במשך השנים עם לא מעט רבנים בנושא. ליטאים כולם (כולל חזונישניקים ובריסק) וכולם אמרו לי שהנושא הוא עלות השחר.
אם יש דעה אחרת שמדברת על השקיעה. מעניין אותי לשמוע אותה
בכלל לאוזה לא מדכא להיות לבד בפורים???
אין לי מקור מדויק לכך
אבל אני יודע בידיעה ברורה שזה מחלוקת בין המשנה ברורה לחזון איש,
לפי המשנה ברורה הזמן הקובע זה עלות השחר.
לפי החזון איש הזמן הקובע זה השקיעה.
ואת יכולה לשאול כל מו"צ מתחיל והוא ידע להגיד לך זאת.
בפשטות רוב הליטאים הולכים לפי פסקי המשנה ברורה, אבל יש שמחמירים לפי החזון איש, ולכן מקפידים להיות בשקיעה במקום שהם רוצים להתחייב.
אז מה הבעיה להמשיך כפי שהתרגלתם מבחינתך?אני חיה במשפחה חזונאישניקית שכוללת לא מעט מוצים ופוסקי הלכה
כשבמשפחה יש הרבה דיירים ערים מוקפות שבי"ד בערים מפורזות
הדיון על השקיעה ממה ששמעתי כל השנים הוא למי שלא תושב עיר מוקפות והוא כדי לקיים את ט"ו חייב להיות בעיר בשקיעה.
מי שתושב העיר לא צריך להיות בשקיעה.
אם אני לא טועה זה שיטת המ"ב.אני חיה במשפחה חזונאישניקית שכוללת לא מעט מוצים ופוסקי הלכה
כשבמשפחה יש הרבה דיירים ערים מוקפות שבי"ד בערים מפורזות
הדיון על השקיעה ממה ששמעתי כל השנים הוא למי שלא תושב עיר מוקפות והוא כדי לקיים את ט"ו חייב להיות בעיר בשקיעה.
מי שתושב העיר לא צריך להיות בשקיעה.
"משפחה ומשפחה"אולי הגיע הזמן לחגוג זוג זוג במקומו?
כל מקרה לגופו.לא תמיד זה עזרה לפעמים זה ההפך מעזרה..
תמיד צריך לברר ולקלוט לבד מה נח..
אוי כמה שזה נכון.נוסעים בכל זאת ומבלים את רב היום בפקקים?
למה חייבים? ממליצה בחום לבדוק מחדש את הנחות היסודאוי כמה שזה נכון.
אנו חייבים לנסוע. להישאר בבית זה תחושה קצת לא מספיק שמחה.
כולם שמחים משפחה ומשפחה, קשה לעמוד מן הצד ולא להשתתף, גם כשזה כרוך במאמץ.
כששואלים אותי "איפה אתה בפורים"? אני עונה "באגד"!
מה לעשות, שאם אני כמה שעות ביום הפורים...
בעיה ממש קשה.
מסכים עם כל מילה.אני מביא רק זווית נוספת למחשבה: למרות הטרחה, למרות הנסיעות וכאבי הראש, תחשבו על ההורים שגם כך בקושי רואים את הילדים כשהזוג הצעיר הופך לזוג עם ילדים, כמה געגוע וכמה כאב יש להורים שהילדים לא מגיעים ולא מבקרים מטעמי נוחות.
למה חייבים? ממליצה בחום לבדוק מחדש את הנחות היסוד
אני מביא רק זווית נוספת למחשבה: למרות הטרחה, למרות הנסיעות וכאבי הראש, תחשבו על ההורים שגם כך בקושי רואים את הילדים כשהזוג הצעיר הופך לזוג עם ילדים, כמה געגוע וכמה כאב יש להורים שהילדים לא מגיעים ולא מבקרים מטעמי נוחות.
עם כל הכבוד, והרבה כבוד, אי אפשר לשלוח ילדים לגור רחוק ולצפות מהם להגיע מדי חודש/חודשיים.אני מביא רק זווית נוספת למחשבה: למרות הטרחה, למרות הנסיעות וכאבי הראש, תחשבו על ההורים שגם כך בקושי רואים את הילדים כשהזוג הצעיר הופך לזוג עם ילדים, כמה געגוע וכמה כאב יש להורים שהילדים לא מגיעים ולא מבקרים מטעמי נוחות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: