מדוע? לא הבנתי ? אין להם את הזכות הזו.?יש לי ביקורת, בהחלט יש, על הורים שחיים בתחושת 'מגיע לי', ומחכים שעכשיו הילדים 'ישלמו להם על כל הלילות שהם קמו אליהם בלילה'.
מדוע? לא הבנתי ? אין להם את הזכות הזו.?יש לי ביקורת, בהחלט יש, על הורים שחיים בתחושת 'מגיע לי', ומחכים שעכשיו הילדים 'ישלמו להם על כל הלילות שהם קמו אליהם בלילה'.
אנא, לא הכתרתי בביטוי "זוג פרזיטים" אישה בהריון אחרי נסיעה.זוג פרזיטים - חשבת פעם איך מרגישה אישה בהריון אחרי שעתיים נסיעה, שיודעת שעוד כמה שעות מחכה לה התענוג הזה שוב?
אנחנו לא מגדלים את הילדים כדי שהם "יגמלו" לנו.מדוע? לא הבנתי ? אין להם את הזכות הזו.?
המושג בלתי אפשרי הוא מושג יחסי.תאמין לי, שילדים שלא מגיעים להורים בגלל הנסיעה הבלתי אפשרית,
ואיך את יודעת על כל אחד ואחד שהם לא אתם האם הם בריאים רעננים ועליזים, אולי יש דברים שאת לא יודעת ולא תדעי?אני מתכוונת לסטנדרט: הבריאים, הרעננים והעליזים.
אין בעיה, מצד הילדים....המושג בלתי אפשרי הוא מושג יחסי.
בשביל דבר מאוד חשוב או דחוף גם הבלתי אפשרי נהפך לאפשרי.
ובגלל שאנו רואים את ההגעה לבית ההורים בחגים כחשוב ואף דחוף, לכן אנו עושים כל מאמץ להגיע מהפריפריה וזה לא קל, להורים בכל החגים.
זה קשה ומאוד קשה. אבל לא מדובר במסירות נפש מצידנו, רק במסירות הנוחות והתחושה המדהימה להיות בבית בעצמנו עם עצמנו ועם ילדנו, ולתת את הנוחות והתחושה המדהימה הזו בדיוק, להורים שלנו.
הילדים שלנו יודעים והם כבר גדולים שבחגים האלו הם יכולים בשמחה לבא אלינו אבל אצל הסבא. (כל עוד הם רוצים ושמחים לארח אותנו, אנו שם ונעשה כל מאמץ לזה. זה הזכות שלנו לתת מעצמנו להורינו. הם ממש לא צריכים לבקש או לדרוש את זה).
כמדומני שהילדים מעריכים את זה וגם יודעים להנות מזה.
לסיכום: לומר שזה קל - לא אומר. לומר שזה חשוב ודחוף כאדם בכלל וכיהודי בפרט, לחשוב איך לעשות כל מאמץ שההורים לא ישבו בעצבות מתי שאצל כולם שמח, זה כן אומר. (וגם אני מסכים שישנם מצבים מיוחדים ואנשים או נשים מיוחדים).
ואידך פירושא זיל גמור.
יותר ממה שקראתי לפניכם כתוב כאן.
לחלוטין.ואיך את יודעת על כל אחד ואחד שהם לא אתם האם הם בריאים רעננים ועליזים, אולי יש דברים שאת לא יודעת ולא תדעי?
שוב, כבר ניחר גרוני: מדברת על הסטנדרט.ואיך את יודעת על כל אחד ואחד שהם לא אתם האם הם בריאים רעננים ועליזים, אולי יש דברים שאת לא יודעת ולא תדעי?
הכל נכון שצריך לכבד כו'המושג בלתי אפשרי הוא מושג יחסי.
בשביל דבר מאוד חשוב או דחוף גם הבלתי אפשרי נהפך לאפשרי.
ובגלל שאנו רואים את ההגעה לבית ההורים בחגים כחשוב ואף דחוף, לכן אנו עושים כל מאמץ להגיע מהפריפריה וזה לא קל, להורים בכל החגים.
זה קשה ומאוד קשה. אבל לא מדובר במסירות נפש מצידנו, רק במסירות הנוחות והתחושה המדהימה להיות בבית בעצמנו עם עצמנו ועם ילדנו, ולתת את הנוחות והתחושה המדהימה הזו בדיוק, להורים שלנו.
הילדים שלנו יודעים והם כבר גדולים שבחגים האלו הם יכולים בשמחה לבא אלינו אבל אצל הסבא. (כל עוד הם רוצים ושמחים לארח אותנו, אנו שם ונעשה כל מאמץ לזה. זה הזכות שלנו לתת מעצמנו להורינו. הם ממש לא צריכים לבקש או לדרוש את זה).
כמדומני שהילדים מעריכים את זה וגם יודעים להנות מזה.
לסיכום: לומר שזה קל - לא אומר. לומר שזה חשוב ודחוף כאדם בכלל וכיהודי בפרט, לחשוב איך לעשות כל מאמץ שההורים לא ישבו בעצבות מתי שאצל כולם שמח, זה כן אומר. (וגם אני מסכים שישנם מצבים מיוחדים ואנשים או נשים מיוחדים).
ואידך פירושא זיל גמור.
יותר ממה שקראתי לפניכם כתוב כאן.
ברור, מצד הילדים זה צריך להיות החשבון.דבר שני - השיטה שלי בענין גורסת שמאמץ לרצות הורים אפילו כשקשה ואפילו כשקשה מאד - הוא דבר חשוב מאד.
כי בתורה כתוב שילד צריך לכבד את הוריו - ובשום מקום לא כתוב שהורים צריכים לכבד את הילדים.
גם הורים הכי מבינים בעולם לא תמיד יכולים לארוז את החיים שלהם ולשבות בפורים בפריפריה.רק אצלנו ההורים מבינים ונוסעים בעצמם ל'פריפריה' לילדים,
ושלום וטוב לכל הנוגעים בדבר??
ומה יעשו זוג הורים שלהם 6 ילדים נשואים בפריפריה,רק אצלנו ההורים מבינים ונוסעים בעצמם ל'פריפריה' לילדים,
ושלום וטוב לכל הנוגעים בדבר??
אולי , מה לעשות, יבינו שאי אפשר הכל ביחד.ומה יעשו זוג הורים שלהם 6 ילדים נשואים בפריפריה,
וכל אחד בקצה אחר של הארץ...
מצפון ועד דרום ???
הביקורת הסמויה כל העת להורים ממש צורמת. ילדים לא צריכים לחנך את ההורים וללמדם ולאלפם בינה. זה לא מתפקידו של הילד.אולי , מה לעשות, יבינו שאי אפשר הכל ביחד.
וכל אחד ימצא לו פתרון שמתאים לחיים שלו ולמשפחה שלו, תוך התחשבות בסובבים....
מעניין אם אתה הורה או בן.אני מביא רק זווית נוספת למחשבה: למרות הטרחה, למרות הנסיעות וכאבי הראש, תחשבו על ההורים שגם כך בקושי רואים את הילדים כשהזוג הצעיר הופך לזוג עם ילדים, כמה געגוע וכמה כאב יש להורים שהילדים לא מגיעים ולא מבקרים מטעמי נוחות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: