התייעצות השוני בשידוכים בין פעם להיום

מצב
הנושא נעול.

ויטראז'

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לידיעתכם: גם היום מקובל "קעסט". בארה"ב אין מושג כזה של דירות ושטויות. מה שמקובל זה שנותנים קעסט לכמה שנים, והכוונה בזה היא סכום כלשהו שעוזר למחיה (אני חושב שהממוצע הוא 1,000 דולר).
אין שום סיבה שלא להעתיק את זה לארץ.

אני בעד ואפילו אמרתי את זה לבעלי
לעזור לילדים זו דרך החיים אבל לא בתמורה לחיים

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש דברים שלא אפשריים מספרית.
לי אישית מישהי סיפרה שהיא בת בכורה למשפחה ענקית, אביה אברך והוריה נאלצו להתפשר בשידוכים כי הם נתנו רק 300 א"ש.
"רק"...

וגם את זה הם בטוח שלא שלפו מהכיס,
מה עם הבנות הבאות?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
להתפשר על מה?
על ישיבה נחשבת?
על שם?
לא שאלתי אותה וגם לא אשאל.
אבל כאב לי ש300 אלף שחסך אברך מחלבו ודמו לא יאים לצעיר בן 21 שלא עבד על שקל מימיו.
זה לא שוק סחורות שבו בעל ממון יקנה קוויאר והעני יקנה בקלה. מדובר בנשמות.

פרלינדה

משתמש רשום
צילום מקצועי
למה שההורים ישלמו סכומים הזויים ל שבעת ילדיהם
הרי בדור הבא הזוג גם יצטרך ל8 ילדיו וכן הלאה
זה הרי לא ייגמר
במקום שכל אחד ידאג לעצמו
השם במרומים זן ומפרנס לכל הברואים
היכן האמונה כאן?????
צודקת בכל מילה..

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
זו היתה דוגמא למישהו שהיה אכפת לו והיה לו רצון ושאיפה וחלום שאליו שאף כל חייו ובסוף הגיע אליו.
רק שהדוגמה לא נכונה, כיון שהיה מדובר בעשיר גדול (שגם תרם הרבה לצדקה) ,שככל הנראה היה לו הרבה כסף מיותר, כך שיכל להקדיש מרצונו ומכספו הפנוי, כסף לכמה שנים לבחורים תלמידי חכמים.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לידיעתכם: גם היום מקובל "קעסט". בארה"ב אין מושג כזה של דירות ושטויות. מה שמקובל זה שנותנים קעסט לכמה שנים, והכוונה בזה היא סכום כלשהו שעוזר למחיה (אני חושב שהממוצע הוא 1,000 דולר). כל אחד מציע את סכום הכסף וכמות השנים לפי מה שהוא יכול.
אין שום סיבה שלא להעתיק את זה לארץ.
לא לכולם זה מתאים, אבל מי שיכול כדאי לו לחפש שידוכים בשדה הציבור החוצניק (הרבה חוצניקים ישראלים גם כן כאלו).

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
כי את רואה היום אברכים שנשותיהם מורות שחסכו כל החיים ונותנים לילדים שלהם דירות בלי להתמוטט
ממה הם חסכו? גם ככה הם לא מתחילים את החודש, שלא לדבר על לגמור אותו. החודש גומר אותם.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אני חושבת שכל הדו שיח הזה סתם מיותר כל עוד הוא נשאר כאן בכותלי הפורום של פרוג ולא מועיל לאף אחד
חבל על האנרגיות
הדבר הכי מועיל שיכולים לעשות זה להעלות את זה באופן ציבורי ולא לשתוק עד שהענין יופנם
אולי ככה משהו ישתנה.
הוא לא לגמרי מיותר, כי (אני מקווה ש) הוא מעורר מחשבות בבני אדם, וזה בהחלט שינוי מבורך, בתקווה שהשינוי הזה יגרום בהמשך לשינויים בפסים המעשיים. למרות שהיינו רוצים - שינוי לא קורה ברגע.

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
כי זאת היתה שאיפת חייהם!!!!! ועל זה הם שמו את ראשם מאז שהתינוק נולד!!
את צודקת.
יש את הדור של הילדים של ניצולי שואה.
חסכו מהרגע שהילד נולד.
קבלו רנטות וביטוח לאומי
ועד עכשיו חיתנו בכבוד.

עכשיו הגיע הדור השני.
אין ביטוח לאומי, אין רנטות
יש 1000 שקל של הכולל.
ויש 7000 שקל של המורה (פירגנתי להם)
ויש משכנתא כי כבר אי אפשר לקנות דירה בבני ברק 4 חדרים בלי.
והמסכן הזה צריך לחסוך.
ועוד יגידו לו שאם הוא לא חוסך הוא לא ירא שמים, ולמה הוא בוכה? ושילך לסחורה הזולה יותר.

נשגב מהבנתי.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עם 300 אלף אפשר לקנות דירה בחול שמכסה שכירות בפרפריה
למה לא לעשות את זה?
זה כבר נכנס לתורת ההשקעות, ומה שאני יכול לומר כאן על רגל אחת - שזה לא כזה ורוד...
מכל מקום הרבה מעוניינים לקנות דירה שיוכלו לגור בה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עם 300 אלף אפשר לקנות דירה בחול שמכסה שכירות בפרפריה
למה לא לעשות את זה?
למי שיש.
מה הסיכוי שאברך בן ימינו יכול לחסוך את הנ"ל ל6-7 ילדים כשיש לו משכנתא בעצמו?
בלי ירושות, בלי זכיה בלוטו ובלי לקבץ נדבות.

ובחרת בחיים

משתמש מקצוען
נכון זה גם הזוי אבל אולי שזה יתחלק בין ההורים של הבחורה והבחור
וגם זה הרבה יותר הגיוני מלקנות דירה בארץ

ויטראז'

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
למי שיש.
בלי ירושות, בלי זכיה בלוטו ובלי לקבץ נדבות.
ובלי התקפי לב ובלי נדודי שינה

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יש בדיחה שמסתובבת, אברך אחד הלך אם בתו הקטנה למכולת, הקטנה ראתה במבה והתחילה לבכות, אני רוצה במבה, האבא ניגש אליה ושאל אותה, מה את רוצה? דירה או במבה?
לעניות דעתי, בחור "שדורש" הוא בחור עם גאווה מי אתה בכלל שתדרוש, נכון אתה לומד הכל טוב ויפה, בוא נראה את זה אחרי החתונה, כמה הורים שלמו ובסוף החתן יצא לעבוד? יש גם ראשי ישיבות שבחור בא לספר שהתארס, ולפני המזל טוב נשאלת השאלה כמה קיבלת? או יותר נכון כמה יתחייבו? וכמה אמהות מעכבות את בניהן ולא מבינות שמה לעשות, הוא לא "שווה" הרבה מבחינה כספית. הגיע הזמן לחפש לילדים שידוך מתאים לא לפי הארנק של ההורים, היו חוסכים הרבה עוגמת נפש!

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אבל למה שאותם אברכים מקרית ספר יחסכו על השקל, בעוד שהגיוני יותר שהילדים הנשואים של אותם אברכים יחסכו על השקל בשביל לשלם שכירות, או שהאישה תרוויח יותר... (ואל תגידו לי שזה בשביל שיוכלו לחסוך לדור הבא:))
בדיוק בשביל זה!

סיפורים

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הפקות ואירועים
יש בדיחה שמסתובבת, אברך אחד הלך אם בתו הקטנה למכולת, הקטנה ראתה במבה והתחילה לבכות, אני רוצה במבה, האבא ניגש אליה ושאל אותה, מה את רוצה? דירה או במבה?
לעניות דעתי, בחור "שדורש" הוא בחור עם גאווה מי אתה בכלל שתדרוש, נכון אתה לומד הכל טוב ויפה, בוא נראה את זה אחרי החתונה, כמה הורים שלמו ובסוף החתן יצא לעבוד? יש גם ראשי ישיבות שבחור בא לספר שהתארס, ולפני המזל טוב נשאלת השאלה כמה קיבלת? או יותר נכון כמה יתחייבו? וכמה אמהות מעכבות את בניהן ולא מבינות שמה לעשות, הוא לא "שווה" הרבה מבחינה כספית. הגיע הזמן לחפש לילדים שידוך מתאים לא לפי הארנק של ההורים, היו חוסכים הרבה עוגמת נפש!
יש דברים בגו.
אבל ממש לא מכליל.
אם יש בחור שרוצה להמשיך וללמוד - הגיוני שהוא ידרוש סכום שיאפשר לו ללמוד בשקט.
וגם בסיפורים תמיד מספרים על בת הגביר שנישאה לבן הרב.
זה החיים.
כואבים, בועטים, צורבים. חיים.

שפריצרית

משתמש מקצוען
אבא שלי אדם עובד שלא ישלם וגם לא יבטיח שקל מעבר למה שיש לו.
כשדיבר פעם עם אחד השדכנים המפורסמים שסוגר כל חודש כמה וכמה שידוכים, השדכן אמר לו שהוא רואה תופעה שדווקא האברכים הם הציבור שמבטיח חצי מיליון ומעלה, ואילו אנשים עובדים נותנים בדרך כלל מה שיש להם לתת.
אני גם די רואה את זה בשטח.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה