התייעצות השוני בשידוכים בין פעם להיום

מצב
הנושא נעול.

yael arc

משתמש פעיל
אני חושבת שכל הדו שיח הזה סתם מיותר כל עוד הוא נשאר כאן בכותלי הפורום של פרוג ולא מועיל לאף אחד
חבל על האנרגיות
הדבר הכי מועיל שיכולים לעשות זה להעלות את זה באופן ציבורי ולא לשתוק עד שהענין יופנם
אולי ככה משהו ישתנה.

אני גם חושבת כמוך....
חבל שפורום כזה ישאר רק בכותלי פרוג....
ב"ה אנו כיהודים ושומרי תורה ומצוות , מצייתים ושומעים לכל דברי רבותינו גדולי הדור.
לדעתי, אם יהיה פה מישהו שיוכל לקחת את התפקיד על שכמו (ויהיה שכרו רב מאד) לדבר עם כמה מגדולי ישראל מכמה חוגים, על הבעיות המדוברות כאן באשכול, ולהוציא את התייחסותם עם חתימתם לעניין, מאמינה שזה ודאי ישפיע ויעזור ויתרום להקמת בתים רבים רבים בעמ"י.

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כתבו כאן בהתחלה שאצל הליטאים יש יותר בחורות מבוגרות ואצל החסידים יש יותר בחורים מבוגרים
אח"כ הדיון הגיע לענייני דרישת הדירות
אז למה שלא נתפוס 2 ציפורים במכה אחת ונשדך בין הבחורות המבוגרות בציבור הליטאי (שאולי אין להם מה לשלם) לבין הבחורים החסידיים (שבד"כ לא דורשים כסף)

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
ויטראז'@ מה דעתך על זה?
חסר אברכים שיושבים סתם בכולל? ואם האישה הייתה יודעת איך הם מכלים את זמנם, הייתה נותנת להם "אישור" לצאת ןלעבוד, ושח"ו לא יישמע שאני מקטרגת על אברכים, אני מכירה אברכים יראים ושלמים שמנצלים כל דקה והוגים בתורה הקדושה! איך שמעתי פעם מר' יענקלה צוקר, שאלו אברך מה ייעשה אם יזכה בלוטו? הוא ענה, אעזוב את הכוילל ואתחיל ללמוד. זה שבחור עבר ללמוד בכולל לא אומר כלום! כל דבר צריך לבדוק.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
כתבו כאן בהתחלה שאצל הליטאים יש יותר בחורות מבוגרות ואצל החסידים יש יותר בחורים מבוגרים
אז למה שלא נתפוס 2 ציפורים במכה אחת ונשדך בין הבחורות המבוגרות בציבור הליטאי (שאולי אין להם מה לשלם) לבין הבחורים החסידיים (שבד"כ לא דורשים כסף)
נו באמת למה? בחורה רוצה בעל שיהיה דומה לאבא שלה, לבחור פחות משנה, ובאמת נראה לך שבחורה ליטאית תסכים להתחתן אם חסיד? אני מכירה מקרוב בחורות מרקע חסידי שלא מוכנות לשמוע בחצי אוזן ויושבות ומתבגרות.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני חושבת שזה לא יעזור לצעוק 'זכותה'.
ברור שזכותה!!!!
אבל מה היא רוצה לעשות אם המציאות היא שאין הרבה / אין כמעט בחורים כאלו?
אז בגלל זה היא צריכה לוותר? בחור עם אייפון פסול להיות עד בחופה, אז להתחתן איתו? אני מקצינה אולי תקח מחלל שבת?

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נו באמת למה? בחורה רוצה בעל שיהיה דומה לאבא שלה, לבחור פחות משנה, ובאמת נראה לך שבחורה ליטאית תסכים להתחתן אם חסיד? אני מכירה מקרוב בחורות מרקע חסידי שלא מוכנות לשמוע בחצי אוזן ויושבות ומתבגרות.
אני מכירה זוגות חסידי-ספרדי
נראה לי שזה יותר הולך

yael arc

משתמש פעיל
אני גם חושבת כמוך....
חבל שפורום כזה ישאר רק בכותלי פרוג....
ב"ה אנו כיהודים ושומרי תורה ומצוות , מצייתים ושומעים לכל דברי רבותינו גדולי הדור.
לדעתי, אם יהיה פה מישהו שיוכל לקחת את התפקיד על שכמו (ויהיה שכרו רב מאד) לדבר עם כמה מגדולי ישראל מכמה חוגים, על הבעיות המדוברות כאן באשכול, ולהוציא את התייחסותם עם חתימתם לעניין, מאמינה שזה ודאי ישפיע ויעזור ויתרום להקמת בתים רבים רבים בעמ"י.
מה דעתכם בעניין?
אין מתנדב??:(:(

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אז בגלל זה היא צריכה לוותר? בחור עם אייפון פסול להיות עד בחופה, אז להתחתן איתו? אני מקצינה אולי תקח מחלל שבת?
בואי לא תיסחפי.
ברגע זה פסלת את החופות של אחוז גבוה למדי מעם ישראל ....

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שאלת התעניינות:
בחורה חסידית ממוצעת, בגיל 19-20 יוצאת לעבוד כנשואה, מרוויחה 5-6 אלף בחודש, ולאט לאט גם יותר. הכסף שלה הולך מיד למשכנתא/שכירות, ולהוצאות הבית.

בחורה ליטאית חרוצה ועובדת, שמגיעה לגיל 24-25, אמורה לפי החשבון הזה לחסוך 250,000 -300,000 ש"ח.
יכולת ההשתכרות שלה גבוהה בהרבה משל נשואה שהיא אם לקטנטנים.
גם אם נניח ש-1000 ש"ח בחודש היא לוקחת לעצמה לפינוקים ובזבוזים, היא עדיין יכולה להגיע לסכומים שציינתי.

איפה כל הכסף הזה? למה שהוא לא ישמש לה לקניית דירה?

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
שמעתי את זה בשם גדולי ישראל, לא כתבתי בשמי, ועד צריך להיות כשר על"פ ההלכה תבדקי! אז איך אפשר עם אייפון?
האם היה גדול אחד מישראל שהורה למעשה לפסול חופה על זה ולהתיר את האישה להינשא לאחר?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בד"כ הוא משמש בדיוק למטרה הזו.
גם אצל מי שעבדה עד גיל 22.
מידיעה ומהכרות עם חברות כאלו ליטאיות.
אבל רובן לא מגיעות לגיל הזה.

I can do it

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
בד"כ הוא משמש בדיוק למטרה הזו.
גם אצל מי שעבדה עד גיל 22.
מידיעה ומהכרות עם חברות כאלו ליטאיות.
אבל רובן לא מגיעות לגיל הזה.
או לעזור להורים שלה לסיים את החודש.
ומלא חוסכחות לעצמן לנדוניה, לפאות וכו'

בשמ"ת

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
שאלת התעניינות:
בחורה חסידית ממוצעת, בגיל 19-20 יוצאת לעבוד כנשואה, מרוויחה 5-6 אלף בחודש, ולאט לאט גם יותר. הכסף שלה הולך מיד למשכנתא/שכירות, ולהוצאות הבית.

בחורה ליטאית חרוצה ועובדת, שמגיעה לגיל 24-25, אמורה לפי החשבון הזה לחסוך 250,000 -300,000 ש"ח.
יכולת ההשתכרות שלה גבוהה בהרבה משל נשואה שהיא אם לקטנטנים.
גם אם נניח ש-1000 ש"ח בחודש היא לוקחת לעצמה לפינוקים ובזבוזים, היא עדיין יכולה להגיע לסכומים שציינתי.

קרובת משפחה שלי התחתנה בגיל 24. היא עבדה כמו 'חמורה' (כהגדרתי...) וחסכה קרוב ל200 אלף שקל.
היא אמרה להוריה שכשהיא תתארס, הם יגידו לצד השני כמה הם נותנים (מכספה כמובן) ושגם הם ייתנו. ב''ה התחתנה עם משפחה בעלת אפשרות לתת
וקנו דירה...
(ועד היום בעלה לא מבין איך פרגנו להם ולא לשאר...)

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
שמעתי את זה בשם גדולי ישראל, לא כתבתי בשמי, ועד צריך להיות כשר על"פ ההלכה תבדקי! אז איך אפשר עם אייפון?
בדקתי.
ומה שאומרים בדרך צחות ובשביל להוכיח, לא מתכוונים לזה באמת ברמה ההלכתית והביצועית.

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
יש פערים מנטליים בלתי ניתנים לגישור!
ניקח 2 דוגמאות:
  1. אצל החסידים מקובל המושג 'נסיעה' לאדמו"ר או למירון וכדומה לשבת, כשהאשה נשארת בבית, או הולכת לאמא שלה כשגם האבא נסע לשבת. מה תעשה אז הגב' הזו? תסע להורים שלה שיסתכלו עליה כפרודה זמנית?
  2. הבת התרגלה לסעודה שלישית ביתית, שלעיתים זה זמן מרגש עם האבא. עכשיו במציאות החדשה היא מוזמנת לצאת לגינה לשיח שכנות?
חשוב לציין שאלו רק דוגמאות ולא צריך להתייחס אליהן באופן ספציפי.

אגב, סיפר לי חבר, שבא מבית ירושלמי 'פרושים', שכשהוא התבגר הציעו לו שידוך מבית ירושלמי חסידי, ורבו יעץ לו לא ללכת על זה. הדוגמה שהוא נתן לי זה שכשהשווער יהיה עדיין בשטיבל, יבקשו ממנו לעשות הבדלה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה