התייעצות השוני בשידוכים בין פעם להיום

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא היסטוריונית, רק מספרת סיפורים. וממש לא יודעת מה היה בחשבון שם.
אז הסיפור הזה לא רלוונטי לדיון.
אם את אומרת שהיה בעל ממון מובן למה יכל לממן חתנים ת"ח אבל זה לא יכול להוות דוגמא למי שאינו עשיר.
האברכים בימינו אינם בעלי ממון ולא אמורים לסגור את הגמרא כדי לממן דירות לכל ילדיהם.
לכל היותר הם יכולים לסייע כלכלית
וזה לא רק עניין של בחירה.
מי שרואה את בתו יושבת בבית ולא מתחתנת בהיעדר ממון עלול להיגרר למעשים נואשים של נטילת חובות עצומים.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
אז הסיפור הזה לא רלוונטי לדיון.
אם את אומרת שהיה בעל ממון מובן למה יכל לממן חתנים ת"ח.
אבל האברכים בימינו אינם בעלי ממון ולא אמורים לסגור את הגמרא כדי לממן דירות לכל ילדיהם.
לכל היותר הם יכולים לסייע כלכלית
וזה לא רק עניין של בחירה.
מי שרואה את בתו יושבת בבית ולא מתחתנת בהיעדר ממון עלול להיגרר למעשים נואשים של נטילת חובות עצומים.
לא סיפרתי שכך כל אחד צריך לנהוג ולהיות.
זו היתה דוגמא למישהו שהיה אכפת לו והיה לו רצון ושאיפה וחלום שאליו שאף כל חייו ובסוף הגיע אליו.
כמו להבדיל כאלה ששאפו ורצו כל החיים להיות מליונרים או שאפו ורצו כל החיים להיות טייסים או רופאים או כל דבר אחר.
גם לא נכון להכליל את כל האברכים בימינו. כי את רואה היום אברכים שנשותיהם מורות שחסכו כל החיים ונותנים לילדים שלהם דירות בלי להתמוטט, כי זאת היתה שאיפת חייהם!!!!! ועל זה הם שמו את ראשם מאז שהתינוק נולד!!

ואשאל בעדינות ובשקט, כל אלה שבוכים שאין להם שידוכים בגלל שאין כסף, אולי מחפשים את הבחור הלא נכון? או בישיבות הלא נכונות?
שמעתי סיפור לא מאומת על משפחה שחסכה כל חייה וחיה בדחקות אבל לא היה להם סכום גדול. זכו לבחור עניו נמוך במיוחד (שזה ממש לא חסרון) מישיבה לא נחשבת וזכו גם הם לבחור כליל המעלות בלי דרישות כספיות.
אבל בשביל זה צריך קצת להתבגר ולא להסתנוור מכל מיני חיצוניות. ד' דואג לאנשים עם ערכים ואמת, אני מאמינה לזה בכל ליבי.

ויטראז'

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מי יודע.
לפי ההיסטוריה (כל מיני "אחרים") היה מקובל "קעסט" באותם ימים.
זה אומר שהם נתנו דיור ואוכל וכסף למחיה בסיסית לכל החיים
מה שהיה פעם שייך לפעם
אנחנו צריכים להסתכל מה קורה היום
לפעול לפי מה שקורה היום
ואם זה צו השעה להוריד דרישות
אז זה מה שצריך לעשות

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זו היתה דוגמא למישהו שהיה אכפת לו והיה לו רצון ושאיפה וחלום שאליו שאף כל חייו ובסוף הגיע אליו.
אבל אין הנידון דומה לראיה.
תני לי דוגמא שמסבירה למה ישנם אברכים כיום שנאלצים לחזות בצער במצב העגום של בנותיהם בשוק השידוכים.
תני לי דוגמא איך אברך יכול לתת חצי מליון ש"ח לכל אחת מבנותיו ועדיין להישאר אברך.
דירה בת חדר אחד במיר דליטא לא עלתה כנראה כמו דירה באופקים (לא בבני ברק).

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מי יודע.
לפחות לחתן הבכור - רמ"מ אפשטיין , הוא נתן קאסט לעשר שנים, לאחר מכן הרמ"מ אפשטיין הלך לפרנס את משפחתו ושלח ידיו במסחר.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ואשאל בעדינות ובשקט, כל אלה שבוכים שאין להם שידוכים בגלל שאין כסף, אולי מחפשים את הבחור הלא נכון? או בישיבות הלא נכונות?
שמעתי סיפור לא מאומת על משפחה שחסכה כל חייה וחיה בדחקות אבל לא היה להם סכום גדול. זכו לבחור עניו נמוך במיוחד (שזה ממש לא חסרון) מישיבה לא נחשבת וזכו גם הם לבחור כליל המעלות בלי דרישות כספיות.
אבל בשביל זה צריך קצת להתבגר ולא להסתנוור מכל מיני חיצוניות
שיפוטיות לא הוגנת בעליל.
ראיתי גם ראיתי בנות רבות וטובות שלא דורשות רשימת מכולת ותקועות רק בשל היעדר ממון.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כי את רואה היום אברכים שנשותיהם מורות שחסכו כל החיים ונותנים לילדים שלהם דירות בלי להתמוטט,

את מכירה כאלה? שנותנים דירות?
או שזה רק נראה ככה מבחוץ ואין לאף אחד מושג מה קורה בפנים ומאיפה הכסף.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם לא נכון להכליל את כל האברכים בימינו. כי את רואה היום אברכים שנשותיהם מורות שחסכו כל החיים ונותנים לילדים שלהם דירות בלי להתמוטט,
אל תתני לי דוגמא ממי שגידלו ילדים בזמן הקצבאות (לפני 2003), כל הכנסתם ממשכורת היתה פנויה (כי הוריהם נתנו להם דירה- היו אנשים עובדים או קבלו רנטות) ושוק הנדל"ן היה אז הרבה יותר שפוי.
תני דוגמא מהיום.
מבתים בהם הבעל אברך, יש לזוג משכנתא על צווארו ויש להם 6-7 ילדים.

ויטראז'

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אל תתני לי דוגמא ממי שגידלו ילדים בזמן הקצבאות (לפני 2003), כל הכנסתם היתה פנויה (כי הוריהם נתנו להם דירה- היו אנשים עובדים או קבלו רנטות) ושוק הנדל"ן היה אז הרבה יותר שפוי.
כל מילה פנינה
אנשים מדומינים או שאני הוזה

אשת_חבר

משתמש מקצוען
שיפוטיות לא הוגנת בעליל.
ראיתי גם ראיתי בנות רבות וטובות שלא דורשות רשימת מכולת ותקועות רק בשל היעדר ממון.
אם היה כך, אז היינו צריכים לראות המון בחורים תקועים מאותה סיבה, כי לא ממלאים את הדרישות שלהם.
אבל זאת לא המציאות.
אז אולי יש עוד סיבות לזה?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם היה כך, אז היינו צריכים לראות המון בחורים תקועים מאותה סיבה, כי לא ממלאים את הדרישות שלהם.
1. יש יותר בחורות מבחורים.
2. הם לא תקועים כי יש די והותר בעלי בתים אמידים שיכולים לממן להם.
או הורים שמבטיחים לממן ובפועל קורסים.

ויטראז'

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אבל זאת לא המציאות.
אז אולי יש עוד סיבות לזה?
יש גם הרבה בחורים אלטערעס

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מהיכן נתנו?
מירושה , מהלוטו
או שהקיזו דם בעבור זה?

גם מירושה או מלוטו זה בסדר,
אבל לא מקופות צדקה ולא לנסוע לחו"ל לאסוף,
ויש המווון כאלה.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מי יודע.
מה שהיה פעם שייך לפעם
אנחנו צריכים להסתכל מה קורה היום
לפעול לפי מה שקורה היום
ואם זה צו השעה להוריד דרישות
אז זה מה שצריך לעשות
לידיעתכם: גם היום מקובל "קעסט". בארה"ב אין מושג כזה של דירות ושטויות. מה שמקובל זה שנותנים קעסט לכמה שנים, והכוונה בזה היא סכום כלשהו שעוזר למחיה (אני חושב שהממוצע הוא 1,000 דולר). כל אחד מציע את סכום הכסף וכמות השנים לפי מה שהוא יכול.
אין שום סיבה שלא להעתיק את זה לארץ.
האברכים בימינו אינם בעלי ממון ולא אמורים לסגור את הגמרא כדי לממן דירות לכל ילדיהם.
אכן. יש מושג בגמרא "מאי חזית דדמא דידך סומק טפי, דילמא דמא דההוא גברא סומק טפי" (= למה נראה לך שהדם שלך אדום יותר מהדם של השני). ולענייננו - למה הלימוד של החתן שווה יותר מהלימוד של השווער?...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הקיזו דם כי זה היה חשוב להם. או שהיה להם ס"ד מעל לדרך הטבע - ירושה לוטו. כן בפרוש יש ניסים למי שרוצה
יש דברים שלא אפשריים מספרית.
לי אישית מישהי סיפרה שהיא בת בכורה למשפחה ענקית, אביה אברך והוריה נאלצו להתפשר בשידוכים כי הם נתנו רק 300 א"ש.
"רק"...

אחת.....

משתמש פעיל
אני חושבת שכל הדו שיח הזה סתם מיותר כל עוד הוא נשאר כאן בכותלי הפורום של פרוג ולא מועיל לאף אחד
חבל על האנרגיות
הדבר הכי מועיל שיכולים לעשות זה להעלות את זה באופן ציבורי ולא לשתוק עד שהענין יופנם
אולי ככה משהו ישתנה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה