מבטיח וגם נותן בלי חובות והתמוטטות?שמבטיח חצי מיליון ומעלה,
נותן ברצף את אותו סכום גם אם יש לו 7 בנות?
והכל מחסכונות לא מירושות?
אני רואה מקרים הפוכים. גם אצל ליטאים.
מבטיח וגם נותן בלי חובות והתמוטטות?שמבטיח חצי מיליון ומעלה,
וגם בארה"ב יש הרבה בחורים ובחורות שלא התחתנו מסיבות אחרות ולאו דווקא בגלל העניין הכספי.לידיעתכם: גם היום מקובל "קעסט". בארה"ב אין מושג כזה של דירות ושטויות. מה שמקובל זה שנותנים קעסט לכמה שנים, והכוונה בזה היא סכום כלשהו שעוזר למחיה (אני חושב שהממוצע הוא 1,000 דולר). כל אחד מציע את סכום הכסף וכמות השנים לפי מה שהוא יכול.
אין שום סיבה שלא להעתיק את זה לארץ.
אם הוא בחור שדורש אז הוא לא בעל מידותאם יש בחור שרוצה להמשיך וללמוד - הגיוני שהוא ידרוש סכום שיאפשר לו ללמוד בשקט.
אין לי מושג. לכן כתבתי רק מבטיח.מבטיח וגם נותן בלי חובות והתמוטטות?
כנ"לנותן ברצף את אותו סכום גם אם יש לו 7 בנות?
דיברתי רק על ליטאים.גם אצל ליטאים.
וגם יקבל סכום, כי סכום רובם נותנים, ועוד לבחור ששווה, אבל השאלה כמה?יש דברים בגו.
אבל ממש לא מכליל.
אם יש בחור שרוצה להמשיך וללמוד - הגיוני שהוא ידרוש סכום שיאפשר לו ללמוד בשקט.
וגם בסיפורים תמיד מספרים על בת הגביר שנישאה לבן הרב.
זה החיים.
כואבים, בועטים, צורבים. חיים.
אני עוקבת אחרי התגובות שלך, וממש חושבת כמוך (ראי ערך הלייקים)יש דברים שלא אפשריים מספרית.
לי אישית מישהי סיפרה שהיא בת בכורה למשפחה ענקית, אביה אברך והוריה נאלצו להתפשר בשידוכים כי הם נתנו רק 300 א"ש.
"רק"...
ועל זה נסובה תלונתי.300,000 שח זה באמת מעט (אוי לידים שכך כותבות)
אני לא באה מהעולם הליטאי.וגם יקבל סכום, כי סכום רובם נותנים, ועוד לבחור ששווה, אבל השאלה כמה?
אפשר לחשוב שאצלנו המצב הולך ומשתפר...אני לא באה מהעולם הליטאי.
מסתכלת רק מהצד
הבחורה יושבת בסמינר, 5 או 6 שנים וכל הזמן אומרים לה תורה, תורה, תורה, וזה נכון, תורה היא הכי חשובה, והבחורה מתכוננת נפשית, פיזית, לבית של תורה, ומה שקורה הרבה פעמים שהחלום מתנפץ מכל מיני סיבות, הדבר גורם לבעיות בשלום בית, הבחורה מרגישה "שנדפקה" הבטיחו לה אברך, והוא מרגיש שחייבים לעבוד כי הוא אחראי על הכסף ויש לו עול שלא מאפשר לו ללמוד בנחת, או שפשוט אין לו סבלנות מורות צריכות לתת את הדעת גם על בתים אחרים ולהכין את הבחורות לבתים כאלה.את יכולה לפרט?
כולם נותנים סכום מסוים מכל העדות והחוגים!אני לא באה מהעולם הליטאי.
מסתכלת רק מהצד
אלה שיש להם לתת שינמיכו ראש.
אלה שאין לתת להם צריכים לאמר את קולם.
ולא להגיד שהחיים כואבים ובועטים.
כי הגלגל מתגלגל בעולם!
אפשר להפריד בין בחורים ספרדים שלומדים בעולם הליטאי.אפשר לחשוב שאצלנו המצב הולך ומשתפר...
יש אצלנו בעיות אחרות בשידוכים.אפשר להפריד בין בחורים ספרדים שלומדים בעולם הליטאי.
לבין בחורים בעולם הספרדי.
אבא שלי ראש ישיבה ספרדי, אם בחור מקבל 200 אל זה המון!!!
מאה אלף זה בהחלט מצוין.
הורה ספרדי שיש לו לשלם שיקח בחור מישיבה ליטאית.
יש מספיק בחורים מצוינים בעולם הישיבות הספרדי.
הדיון סובב על הנושא הכספי.יש אצלנו בעיות אחרות בשידוכים.
ויש אצלנו הרבה בחורים שדורשים הרבה מאד כסף.
המגזר שלנו לא מורכב רק ממי שלומד בישיבה ספרדית.
וגם במגזר הספרדי יש המון בחורות מבוגרות מעוכבות שידוך ולא בגלל העניין הכספי.המגזר שלנו לא מורכב רק ממי שלומד בישיבה ספרדית.
לכן כתבתי שיש אצלנו בעיות אחרות.וגם במגזר הספרדי יש המון בחורות מבוגרות מעוכבות שידוך ולא בגלל העניין הכספי.
לא רק.הדיון סובב על הנושא הכספי.
אני מתגוררת בעיר הניסים של הרב קסלר.חס ושלום.
את יכולה להתקשר לרב קסלר מקרית ספר ולבקש ממנו סיפורים על איך אברכים בלי שקל הצליחו לחתן ילדים מעל לדרך הטבע ממש.
אבל - וזה האבל הגדול - כל החיים זה מה שעמד בראש מעייניהם והם חסכו גם 20 או 50 שקל בחודש עבור זה.
והיה בזה ברכה.
איך?
אנחנו ממש לא יודעים. כל אחד עם הנס שלו.
אבל בשביל ניסים צריך טיפה טיפה לעבוד, לרצות.
ולהראות לד' במסירות נפש את הרצון הזה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: