כנראה זה הילד הראשון בעל הפרעת הקשב שהכרתם מקרובתודה!
שאלתם - למה חוטף עפרון - הפרעת קשב
הספרים איתו תמיד - אלא שמעדיף לשקר ולא להוציא מהילקוט... (אין לו בעיה בכתיבה - כך שאין סיבה שלא יוציא - ואדרבה אני מתגמל את הכותבים - כך שהוא מפסיד מזה שלא כותב - ולא אכפת לו - הוא עונה הספר בבית - והוא חי את זה שזה בבית ואין לו מה לעשות - אני רוצה מאוד סוכריה וכו' אבל אין לי - אויייש חבל - הוא חי את הדמיונות שדמיין שזה לא בתיק)
זה מאפיין סטנדרט לילדים אלו
הוא באמת בטוח שהספר בבית, חבל לו לא לקבל סוכריה, אבל הוא זוכר שהספר על השידה בבית, לחפש בילקוט לא שווה לו כיום, כי אז רק אומרים לו "למה שיקרת" הוא לא מרויח כלום.
הוא יכול דקה אח"כ לפתוח סתם את הילקוט ולראות את הספר, באותה שניה הוא לא זוכר בכלל שאמר מקודם שהספר בבית!!!!!!
(ואני מדברת כאמא לילדה שככל הנראה עם הפרעת קש"ר, בת 5, שככה עובד אצלה בחיים, בסוף אתן דוגמא קטנה מארוחת הערב של היום)
עכשיו לשאלה החשובה:
אתם אומרים הפרעת קשב, הוא מאובחן? מטופל?
אם כן - אפשר לנסות להמשיך לעזור פה, אם לא - למה? ההורים מתנגדים? אף אחד לא הפנה אותם עדיין? כי ברור שדבר ראשון עם כזה ילד זה אבחון נוירולוגי והתאמת טיפול
ועכשיו לדוגמא מהחיים:
הבת שלי בצהרון, חזרה היום הביתה בצהריים קצת רעבה. אישית ארוחת ערב היום הכילה פה בבית פסטה תירס ונקניק.
אמרתי לה - הנה אני מכינה נקניק (היא אוהבת)
תוך כדי שאלתי אותה, כדי לבדוק למה היא כ"כ רעבה, איזה אוכל היה היום בצהרון.
מה עונה לי הגברת? נקניק!!!!
(אין מצב,, זה לא אוכל שנותנים בצהרון)
אני יכולה לומר - קלטתי את הילדה בשקר, מה היא לא יודעת מה היא אכלה לפני שעתיים? מה הרעיון שלה לשקר? למה היא נהנית מזה?
אבל לא אמרתי כך, חשבתי באותה שניה - הגברת מוסחת, היא שמעה שאלה שקשורה לאוכל - וענתה את התשובה הראשונה שקשורה לאוכל שדיברו על זה מקודם.
מה עשיתי - המשכתי כאילו באמת היה נקניק, נגיד.
אז מה את אכלת? את הנקניק? - כן.
ומה עוד? בצהרון יש עוד דברים... - אהםם... רק פסטה אחת
למה רק אחד, זה לא היה טעים? - אין תגובה.
אני ממשיכה להעמיד את האוכל, פתאום היא שופעת, בלי שום שאלה מצידי
,היה בצהרון גם קציצה כזאת, כמו לחם, וגם אורז, ואכלתי קצת,
אני - אה יפה. זה קציצות מאד טעימות
היא - זה לא היה טעים לי, אכלתי רק ביס אחד.
ואמא, היה גם אפונה.
שאלתי אותה אם אפונה זה טעים.
אני לא יכולה לומר שאני מאמינה לכל מילה שלה, ממש לא, כל משפט שהיא אומרת הוא בערבון מוגבל, אבל היא לא משקרת בכלל!!! זה ברור לי!!!!