הפרוייקט הבא

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
סלט חצילים / קישואים בטעם כבד

לטגן כמות של בצלים
לחלק לשני כלים
על אותו מחבת לטגן פרוסות חציל ולהוסיף לכלי אחד
על אותה מחבת לטגן פרוסות קישוא ולהוסיף לכלי השני .
על אותה מחבת לטגן חביתה מכמה ביצים ולחלק לשני הכלים.
להוסיף מלח ופלפל שחור לשני הכלים
והרי לנו שני סלטים מצוינים שא''א בלעדיהם בליל שבת.

(סליחה על התמונות צילמתי מתוך הכלים שבמקרר אז הם לא הכי פוטוגניות)


1629467438551.png



1629467462437.png
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
סלט חציל קלוי

קולים שני חצילים על החציליה/ על האש בצורה אחרת.
לאחר שמתקרר מוציאים את תוכן החציל לכלי
מוסיפים כף וחצי מיונז
3 שיני שום
מלח פלפל
טוחנים בבלנדר יד
ועם החלה....... אחחחחחח תענוג של סלט.

1629467576904.png
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
חציל בצ'ילי בשילוב פלפלים ובצל סגול

מטגנים רצועות חצילים
מעבירים לכלי
לאחר שמתקרר מוסיפים רצועות פלפל אדום ורצועות פלפל צהוב
וטבעות בצל סגול
וצ'ילי
(לפני ההגשה אני מוסיפה פטרוזליה קצוצה טרייה היא מוסיפה צבע מדהים לסלט)

מערבבים ולצלחת
טעים ממש!!

סלט מרהיב ביופיו!!

1629467733374.png
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אסור להשהות שום קלוף ללילה
(יש אפשרות להשאיר אותם מחוברים לראש)
לא כולם נוהגים כך.

מי שנוהג כך גם לא משתמש בשום גבישי ובאבקת שום קנויים. כנ"ל בצל

[אנחנו אישית כן]
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
תודה :)
רעיון לנסות את זה עם פחות סוכר
אם זה ילך טוב עם פחות סוכר, זה רק יותר טוב :)
כמה סוכר היית שמה?

הייתי קודם מנסה עם כף אחת רק כי בכל אופן יש חומץ..
אפילו כפית
אני פחות אוהבת סלטים מתוקים
אבל הסלט היה טעים שמהר החבאתי מאחורה במקרר מפני ידיים חמסניות (שלי, אלא מה..)
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
סלט חצילים / קישואים בטעם כבד

לטגן כמות של בצלים
לחלק לשני כלים
על אותו מחבת לטגן פרוסות חציל ולהוסיף לכלי אחד
על אותה מחבת לטגן פרוסות קישוא ולהוסיף לכלי השני .
על אותה מחבת לטגן חביתה מכמה ביצים ולחלק לשני הכלים.
להוסיף מלח ופלפל שחור לשני הכלים
והרי לנו שני סלטים מצוינים שא''א בלעדיהם בליל שבת.

(סליחה על התמונות צילמתי מתוך הכלים שבמקרר אז הם לא הכי פוטוגניות)


צפה בקובץ המצורף 953066


צפה בקובץ המצורף 953068
כתבתי לפני כן את הגרסא המהירה שלי לסלטים האלו. (לא מצליחה לצטט)
פורסת בצל וקישואים/ חצילים, מערבבת ביחד עם שמן, ומכניסה לתנור על 200 מעלות. הרבה יותר קל מטיגון, וגם יותר בריא.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
@avinewborn אם לא תמצאי את יכולה גם לעשות יום אחד כיום קילופי שום,
לקלף ככה 2 שרוולי שום ולהכניס לקונטיינר את השינים.
(את יכולה גם לכתוש ולשים קצת שמן זית ואז יהיה לך שום כתוש)
מה שאני עושה בינתיים
פעם בתקופה מקלפת המון שם ומכינה קונפי שום ועגבניות לכמה שבתות (זה מעולה בהקפאה)
שום כתוש אני קונה ביש ומשתמשת
אבל השום השלם לתבשילים מקלפת סמוך להכנה
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא כולם נוהגים כך.

מי שנוהג כך גם לא משתמש בשום גבישי ובאבקת שום קנויים. כנ"ל בצל

[אנחנו אישית כן]

אין קשר
אנחנו משתמשים בשום גבישי ואבקת שום, אבל לא משתמשים בשום קלוף שעבר עליו לילה

שאלתי את בעלי האם זה אכן מנהג, כי חשבתי שכולם נוהגים כך
וזה המקור:
גמ' נידה דף י"ז עמוד א'
"א"ר שמעון בר יוחאי חמישה דברים הם שהעושה אותם מתחייב בנפשו ודמו בראשו האוכל שום קלוף ובצל קלוף וביצה קלופה וכו'..."
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אין קשר
אנחנו משתמשים בשום גבישי ואבקת שום, אבל לא משתמשים בשום קלוף שעבר עליו לילה

שאלתי את בעלי האם זה אכן מנהג, כי חשבתי שכולם נוהגים כך
וזה המקור:
גמ' נידה דף י"ז עמוד א'
"א"ר שמעון בר יוחאי חמישה דברים הם שהעושה אותם מתחייב בנפשו ודמו בראשו האוכל שום קלוף ובצל קלוף וביצה קלופה וכו'..."
יש קשר.
אנחנו לא משתמשים לא בשום קלוף ולא בגבישי ולא באבקת שום כנ"ל בצל אא"כ מעורב בעוד דברים כמו אבקת מרק בצל
הציטוט שהבאת הוא אמנם המקור אבל יש למקור עוד פרשנויות כמו למשל החומרה של לא להשתמש בשום גבישי ואבקת שום וכו'.
אבקת שום היא גם שום קלוף כנ"ל שום גבישי ובצל גבישי ללא תוספות [לפחות לפי חלק מהמפרשים לחומרא]
אני מכירה עוד שלא משתמשים
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
אם יש למישהו מתכון לסלט שום שזה אומר מאה אחוז שום אשמח מאוד
סלט חציל קלוי

קולים שני חצילים על החציליה/ על האש בצורה אחרת.
לאחר שמתקרר מוציאים את תוכן החציל לכלי
מוסיפים כף וחצי מיונז
3 שיני שום
מלח פלפל
טוחנים בבלנדר יד
ועם החלה....... אחחחחחח תענוג של סלט.

צפה בקובץ המצורף 953069
רוצה לגלות איך זה יכול להיות עוד יותר טעים?
תוסיפי כפית חרדל.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מזכירה:
הפורום הוא לא במה הלכתית [נכון, גם אני הגבתי...].
אז הדיון אודות כן או לא שום קלוף, מסתיים כאן.

וכל אחת תנהג כפי שנוהגים בבית שלה

ויה"ר שלא שגגה על ידינו.
 

רק אושר!

משתמש מקצוען

nicky

משתמש מקצוען
סלט #3 חצילים בתחמיץ
חותכים חציל אחד גדול לפרוסות
ששוטחים על נייר אפיה משומן עם מלח גס מעל כדי להוציא את המרירות
אחרי חצי שעה בערך מכניסים לתנור עד שהחציל מתרכך.
קוצצים פלפל אדום מכניסים לסלט
הרבה שם, בערך 5 שיניים, תלוי כמה חציל יש.
מוסיפים 3/4 כוס חפ חומץ ורבע מים
סוכר פלפל שחור ופפריקה וסוגרים קופסא
החציל מקבל את הטעמים ונהיה לפלא.


בטח לא חידשתי פה כלום כי הכל פה מושקע נורא
אבל גם אנשים פשוטים בלי זמן רוצים להכין סלטים טעימים לשבת... ;) צפה בקובץ המצורף 950414
הכנתי השבת, יצא מעולה! תודה רבה!
 

אילוש

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
סלט חצילים וגמבות

2 חצילים
גמבה
חצי צרור כוסברה
כפית שום כתוש

אופן ההכנה:
חותכים את החצילים לקוביות ומפזרים עליהם 2 כפות מלח גס, לאחר כשעה מנגבים מהמלח בנייר סופג ומטגנים.
חותכים גמבה לקוביות, מערבבים עם החצילים ומתבלים ברבע כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי לימון סחוט וכוסברה.

טעים!!!
IMG_1433 copy.jpg
 

הייטקיסטית

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
סלט חצילים / קישואים בטעם כבד

לטגן כמות של בצלים
לחלק לשני כלים
על אותו מחבת לטגן פרוסות חציל ולהוסיף לכלי אחד
על אותה מחבת לטגן פרוסות קישוא ולהוסיף לכלי השני .
על אותה מחבת לטגן חביתה מכמה ביצים ולחלק לשני הכלים.
להוסיף מלח ופלפל שחור לשני הכלים
והרי לנו שני סלטים מצוינים שא''א בלעדיהם בליל שבת.
מה הכמויות שאת מכינה? כמה בצלים / קישואים / חצילים / ביצים?
טוחנים את החומרים שבכל כלי כולל החביתות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה