הפרוייקט הבא

צחור

משתמש מקצוען
סלט #3 חצילים בתחמיץ
חותכים חציל אחד גדול לפרוסות
ששוטחים על נייר אפיה משומן עם מלח גס מעל כדי להוציא את המרירות
אחרי חצי שעה בערך מכניסים לתנור עד שהחציל מתרכך.
קוצצים פלפל אדום מכניסים לסלט
הרבה שם, בערך 5 שיניים, תלוי כמה חציל יש.
מוסיפים 3/4 כוס חפ חומץ ורבע מים
סוכר פלפל שחור ופפריקה וסוגרים קופסא
החציל מקבל את הטעמים ונהיה לפלא.


בטח לא חידשתי פה כלום כי הכל פה מושקע נורא
אבל גם אנשים פשוטים בלי זמן רוצים להכין סלטים טעימים לשבת... ;)
20210813_155331.jpg
 

ML052717

משתמש פעיל
הי.
שמחה להוסיף כמה משלי (לצערי ללא תמונות)

סלט פלפלים ותירס גמדי:
4 פלפלים- אפשר בכמה צבעים
1 קופסת שימורים של תירס גמיד
4 כפות סוכר- בקצת מים חמים
1 כף מלח
1/3 כוס חומץ
מעט שמן
מעט צ'ילי גרוס
> לערבב הכל יחד

פלפלים קלויים במיקרוגל:
רצועות פלפלים ב3 צבעים
פרוסות מבצל לבן אחד
1/4 כוס שמן
1/8 כוס חומץ
1 כף גדושה סוכר
מעט מלח
ההכנה:
> להניח בפיירקס 10 דקות עטוף בניילון נצמד במיקרוגל
> להוציא, לערבב ולהכניס לעוד 5 דק' עם ניילון נצמד
> כשמתקרר להוסיף פרוסות שום

סלט נבטים וכרוב לבן:
מעט כרוב לבן
חבילת נבטים עבים
רצועות דקות של פלפלים בכמה צבעים
מלפפון אחד חתוך לקוביות קטנטנות
לרוטב:
5 כפות סוכר
6 כפות חומץ
מעט מלח
מעט שמן
3 כפות שומשום קלוי בתנור ללא שמן
> לערבב הכל ביחד, לתת לנבטים ולכרוב לספוג טעמים
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מקווה שאצליח השבוע לצלם עוד סלטים, בנתיים מתכון אחד.

סלט חצילים ועגבניות שרי מיובשות בתחמיץ:
* חציל גדול
* 8 עגבניות שרי
פורסים את חציל לחצי וז לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך.
מושחים שמן זית על תבנית מניחים את הפרוסות חצילים ומושחים את הצד העליון של החצילים בשמן זית
אופים בתנור עד שמתרכך וטיפה משחים.
חוצים את העגבניות שרי ל2 ושמים בתבנית כשהצד החתוך (עם הגרעינים) כלפי מעלה, מכניסים לתנור- אני שמה אותם מתחת החצילים אם אין לי מוכן.
תחמיץ:
* 3 כפות חומץ
* 3 כפות סוכר
* ראש שום פרוס/קצוץ
* 1/2 כוס מים
* כפית קטשופ
* 4 עלי דפנה - לא חובה.
שמים הכל בסיר, מביאים לבעבוע קל,
מוסיפים את החצילים והעגבניות מערבבים ומביאים לרתיחה וצמצום הנוזלים. (לא לגמרי)
מכניסים למקרר- הכי טוב יום אחרי, אבל אפשר גם כמה שעות קירור.


IMG_5954.JPG
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
קונפי אדום

לשים בתבנית אינגליש קייק:
שיני שום מקולפות מ3 ראשים
מעליהם לפזר עגבניות שרי עד לכיסוי

מערבבים יחד:
חצי כפית מלח
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כוס וחצי שמן

לשפוך את השמן המתובל מעל העגבניות והשום

לאפות בחום גבוה עד שהעגבניות משחירות קצת והשום מתרכך

אפשר לסנן את השמן המיותר ולהשתמש בו לדברים אחרים. יש לו טעם נפלא.

את הסלט קונפי מומלץ להגיש חמים או בטמפרטורת החדר יחד עם החלה.
(להוציא מראש מהמקרר....)


בתאבון!!!
תמונה בהמשך בעז"ה!
סורי :(
לא הספקתי לצלם לפני שבת
וכבר לא נשאר....
תכיני לשבת הבאה ותצלמי :)
20210818_220012.jpg

הנה :)
העני יקרה
אם לא מדי טרחה בשבילך לערוך את המתכון ולהוסיף שם את התמונה
זה יהיה נפלא
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
סלט פלפלים ללא תמונה

10 פלפלים בצבעים, חתוכים לרצועות
רבע כוס שמן זית
מעט דבש/סילאן
מים
מלח
פלפל
סוכר
אורגנו
קוביות שום
לאפות עש להתכווצות הפלפלים ואידוי כמעט מלא של הנוזלים
 

בובה בי

משתמש פעיל
אני מחפשת מתכון לסלט טחינה מתוקה אמריקאית, החנות 'מוישיס' בירושלים מוכרת כזו טחינה וכמה שאני מנסה לחכות עדין לא הגעתי למתכון המדויק.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דיפ קישואים ושום:

חומרים:

קישוא גדול
5-6 שיני שום שלמות
4 כפיות מיונז
סוכר (להתחיל עם כפית ולהוסיף אחרי טעימה אם מרגישים צורך)
קורט מלח
קצת כוסברה טחונה
עריכה: שכחתי לכתוב 2 כפות מים :)

הכנה:
שוטפים את הקישוא וחוצים לשתיים לאורך,
מניחים על תבנית שהקליפה כלפי מעלה.
מניחים בתבנית גם את השיני שום קלופים ושלמים.
קולים בתנור עד שהשיניים שחומות והקישוא טיפה שחום ורך.
שמים בכוס של הבלנדר את כל החומרים ומועכים למחית אחידה.
אמור לצאת מרקם סמיך-נוזלי.

IMG_5986.JPG
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט פלפלים קלויים:

חומרים:

פלפלים בכל הצבעים (הכמות פה ל3-4 פלפלים)
4 שיני שום קצוצות
כף חומץ
כף סוכר
כף מים
חופן נדיב עלי פטרוזיליה
חמוציות וקשיו קלוי- לא חובה

הכנה:
חוצים את הפלפלים ל2 ומניחים בתבנית שהקליפה כלפי מעלה, קולים עד שקצת נשרף.
מכניסים לשקית, קושרים ונותנים לפלפלים להזיע :)
מכינים את הרוטב, קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות,
מוסיפים עלי פטרוזילה קצוץ גס
מערבבים הכל ושמים במקרר ללילה לפחות.
IMG_5977.JPG
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אפשר בלי תמונה?
קישוא בטעם כבד:
אופה בתנור פרוסות קישואים ובצל עם מעט שמן ומלח (בערך 2/5 קישואים ו-3/5 בצל. אפשר גם יותר בצל)
כשמתקרר, מוסיפה ביצים קשות (בערך 3-4 ביצים לתבנית תנור גדולה). מוסיפה מעט מלח ופלפל שחור וטוחנת הכל בבלנדר מקל.
אם רוצים להקפיא - לעשות את זה לפני שלב הביצים. (רק את הבצל והקישואים)
מעולה לדיאטטיים
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מקווה שאצליח השבוע לצלם עוד סלטים, בנתיים מתכון אחד.

סלט חצילים ועגבניות שרי מיובשות בתחמיץ:
* חציל גדול
* 8 עגבניות שרי
פורסים את חציל לחצי וז לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך.
מושחים שמן זית על תבנית מניחים את הפרוסות חצילים ומושחים את הצד העליון של החצילים בשמן זית
אופים בתנור עד שמתרכך וטיפה משחים.
חוצים את העגבניות שרי ל2 ושמים בתבנית כשהצד החתוך (עם הגרעינים) כלפי מעלה, מכניסים לתנור- אני שמה אותם מתחת החצילים אם אין לי מוכן.
תחמיץ:
* 3 כפות חומץ
* 3 כפות סוכר
* ראש שום פרוס/קצוץ
* 1/2 כוס מים
* כפית קטשופ
* 4 עלי דפנה - לא חובה.
שמים הכל בסיר, מביאים לבעבוע קל,
מוסיפים את החצילים והעגבניות מערבבים ומביאים לרתיחה וצמצום הנוזלים. (לא לגמרי)
מכניסים למקרר- הכי טוב יום אחרי, אבל אפשר גם כמה שעות קירור.


צפה בקובץ המצורף 951458
תודה על המתכון!!
נראה מצויין.
נטעם בשבת.
20210820_002655.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט מוקפצים וחזה עוף

סלט מהמם. טעים חם וגם קר. כשאני מגישה אותו קר אני מוסיפה חסה

1 בצל גדול פרוס לרבעי טבעות בעובי בינוני
5 פטריות טריות פרוסות לא דק
1.5 כוסות סלרי באורך ל כ-3-4 ס"מ
2 גזר חתוכים לאצבעות בעובי בינוני
3 שיני שום פרוסות
2 קישואים חתוכים לאצבעות בעובי בינוני
3 כוסות שעועית ירוקה שלימה קפואה, ללא הפשרה

1 פרפר חזה עוף פרוס לרצועות
שמן
מלח
פלפל

1 כף רוטב סויה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור

במחבת גדולה מאדים בצל עד שהוא נעשה חצי שקוף
מוסיפים גזר וסלרי ומאדים עוד כדקה תוך כדי הקפצה בכף עץ
מוסיפים שיני שום פרוסות, פטריות חתוכות וקישואים. מקפיצים במשך כ-2 דקות.
מוסיפים שעועית ירוקה שלימה כשהיא קפואה.
מקפיצים רק עד שהיא מפשירה כדי שתהיה קראנצ'ית.

מוציאים את הירקות ומניחים בקערה גדולה בצד.

מושחים את רצועות חזה העוף בשמן ומתבלים במלח ופלפל
מוסיפים מעט שמן למחבת שבה אודו הירקות, בלי לנקות אותה, צולים את חזה העוף מכל צד במשך כ-2 דקות.

מוציאים את חזה העוף

חותכים לאצבעות.

מניחים מעל לירקות
מתהלים ברוטב סויה, מלח ויפלפל שחור
מערבבים בעדינות.
IMG_6997_800x600.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט פלפלים קלויים בכמון

1 פלפל מכל צבע-
ירוק כהה, ירוק בהיר, צהוב, כתום ואדום חתוכים לרצועות. [לי היו השבוע רק ירוק בהיר, אדום וכתום]
2 בצלים חתוכים לרבעי טבעות
5 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1 כף כמון

מניחים בתבנית את רצועות הפלפל, השום, והבצל. מוסיפים שמן, מלח ופלפל שחור גרוס.
צולים ב 210 מעלות עד שהפלפלים צרובים מעט.
מעבירים לקערה ומוסיפים א הכמון בעוד הפלפלים חמים. הוספת הכמון לפלפלים כשהם חמים מוציאים מהם את כל הטעמים ומתקבל סלט ם טעמים מופלאים.

IMG_7006_800x600.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט כרוב סגול

סלט שנולד ביום חמישי אחד שבו גיליתי שקניתי בטעות קילו של כרוב סגול קצוץ במקום 400 גרם.
מאז הוא כבר אורח קבע כל שבוע [טוב, כמעט]

1 שקית כרוב סגול קצוץ 400 גרם [שקית קטנה]
1 שימורי תירס
1.5 כוסות טבעות בצל ירוק
3 כפות מיונז
2 כפות חומץ
1/3 כוס סוכר [או יותר לפי הטעם]
חופן גרעיני חמניה [לא שמתי השבוע כי נגמר לי, לא חובה]

מערבבים יחד את כל הרכיבים.
הסלט משתבח אחרי שהוא נח במקרר במשך כמה שעות.

IMG_7001_800x600.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט בטטות ופיצוחים בצ'ילי

4 בטטות גדולות חתוכות לקוביות די שטנות [בערך 1.5 ס"מ X 1.5 ס"מ
2 כפות שמן
מעט מלח
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/3 כוס גרעיני חמניה
1/2-3/4 כוס פקאנים טבעיים שבורים
1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
2 כפו שומשום
2 כפות קצח
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מניחים קוביות בטטה בתבנית. מוסיפים שמן ומלח. צולים ב 210 מעלות עד לריכוך.
מקררים.

שומרים במקרר בקופסא.

לפני ההגשה מרכיבים את הסלט

מניחים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים.
IMG_6998_800x600.jpg
 

ליחי

משתמש פעיל
דיפ קישואים ושום:

חומרים:

קישוא גדול
5-6 שיני שום שלמות
4 כפיות מיונז
סוכר (להתחיל עם כפית ולהוסיף אחרי טעימה אם מרגישים צורך)
קורט מלח
קצת כוסברה טחונה
עריכה: שכחתי לכתוב 2 כפות מים :)

הכנה:
שוטפים את הקישוא וחוצים לשתיים לאורך,
מניחים על תבנית שהקליפה כלפי מעלה.
מניחים בתבנית גם את השיני שום קלופים ושלמים.
קולים בתנור עד שהשיניים שחומות והחציל טיפה שחום ורך.
שמים בכוס של הבלנדר את כל החומרים ומועכים למחית אחידה.
אמור לצאת מרקם סמיך-נוזלי.

צפה בקובץ המצורף 952715
יש טעות קטנה כתבת חציל במקום קישוא בשלב של התנור
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אם יש למישהו מתכון לסלט שום שזה אומר מאה אחוז שום אשמח מאוד
קונפי שום.
מכינה כמעט לכל שבת.
משתמשת בשום קלוף, ככה שזה לוקח שניות להכין. אני מכינה מקופסה ורבע שזה יוצא 5 ראשי שום.
א. ההכנה:
שיני שום(משרה במי סבון כנדרש)
לייבש קלות עם נייר מגבת, להניח בסיר קטן.
לכסות בשמן זית (אפשר גם קנולה)
לבשל על אש נמוכה בנונית עד לריכוך מוחלט והזהבה.
טעים מאוד!!
20210820_035328.jpg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה