הפרוייקט הבא

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
סלט מהמם, משתלב יפה עם טחינה וחלה טובה.
סלט חמוצים במיונז:
חופן טבעות זיתים ירוקים(אם יש גם שחורים)
1 מלפפון חמוץ-לקוביות
5 חצילונים סגולים משימורים-לקוביות
1 שן שום כתושה
מעט שמן זית (לזיתים)
כף או שתיים מיונז
מעט מלח.
לערבב.
20210820_010918.jpg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
חציל בטעם כבד:
1 חציל גדול
2 בצל גדול קצוץ ומטוגן להזהבה עמוקה
2 ביצים קשות
1-2 כפות מיונז
מעט מלח
מעט סוכר
א. ההכנה:
לקלף זברה את החציל (לא חובה)
לפרוס, (אני פורסת לאורך לחיסכון בעבודה)
למרוח את הפרוסות היטב בשמן ולאפות להזהבה.
לטחון עם כל החומרים בבלנדר.
20210820_010653.jpg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לא בדיוק סלט, אבל רוטב טעים ביותר לסלט:
חסה/כרוב/גזר/מלפפון/כל ירק חי.
רוטב שום וסילאן:
3/4 כוס שמן (ח"פ רגיל)
1/4כוס מים
1/2 כף סוכר חום
2 כפות גדושות סילאן
2-3 שיני שום (לפי הגודל)
1/2 כפית גדושה מלח
לטחון היטב ולהנות.

נ.ב. אני משתמשת עם סילאן 100% מתמרים ללא תוספת סוכר וכד'.
אם משתמשים בסילאן אחר, יש מצב שצריך להשמיט את הסוכר שבמתכון.
20210820_023808.jpg
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@hbecker את יכולה בבקשה לערוך את המתכו שלי של הדיפ קישואים?
באחד הפעמים התבלבלתי וכתבתי חציל במקום קישוא... :)
תודה רבה!
דיפ קישואים ושום:

חומרים:

קישוא גדול
5-6 שיני שום שלמות
4 כפיות מיונז
סוכר (להתחיל עם כפית ולהוסיף אחרי טעימה אם מרגישים צורך)
קורט מלח
קצת כוסברה טחונה
עריכה: שכחתי לכתוב 2 כפות מים :)

הכנה:
שוטפים את הקישוא וחוצים לשתיים לאורך,
מניחים על תבנית שהקליפה כלפי מעלה.
מניחים בתבנית גם את השיני שום קלופים ושלמים.
קולים בתנור עד שהשיניים שחומות והחציל טיפה שחום ורך.
שמים בכוס של הבלנדר את כל החומרים ומועכים למחית אחידה.
אמור לצאת מרקם סמיך-נוזלי.

צפה בקובץ המצורף 952715
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
יש גם בעוד מקומות,בירושלים במכולת של 'מנחת יצחק'- בשמגר.
פעם ראיתי בבית שמש בחנות פירות ברמה ב'.
ועוד
אני במודיעין עילית
מקווה למצוא
מישהי ראתה אולי בחנויות פה?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@avinewborn אם לא תמצאי את יכולה גם לעשות יום אחד כיום קילופי שום,
לקלף ככה 2 שרוולי שום ולהכניס לקונטיינר את השינים.
(את יכולה גם לכתוש ולשים קצת שמן זית ואז יהיה לך שום כתוש)
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@avinewborn אם לא תמצאי את יכולה גם לעשות יום אחד כיום קילופי שום,
לקלף ככה 2 שרוולי שום ולהכניס לקונטיינר את השינים.
(את יכולה גם לכתוש ולשים קצת שמן זית ואז יהיה לך שום כתוש)
אסור להשהות שום קלוף ללילה
(יש אפשרות להשאיר אותם מחוברים לראש)
 

אחות יהודייה

משתמש פעיל
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תרומתי הקטנה....
סלט ברוקולי
חבילת ברוקולי קפוא
בצל סגול בינוני
צנוברים
חמוציות
לרוטב-
מיונז, מיץ לימון טרי, סוכר, מלח.
משרים את הברוקולי במים רותחים. כשם מתקררים (ובפעם הראשונה זה קורה מהר כי הברוקולי קפוא) מחליפים את המים שוב למים רותחים, וכשהם מתקררים- מחליפים למים קרים....
חותכים את הברוקולי לחתיכות יחסית גדולות, את הבצל לקוביות, ומוסיפים את הצנוברים והחמוציות.
מוסיפים לתוך הקופסא את החומרים של הרוטב, עושה לפי טעם ומראה אז אין לי כמויות...
אבל זה בערך כף עד שתיים מיונז, 2-3 כפות מיץ לימון, 3-4 כפות סוכר, וחצי כף מלח.
מערבבים.
הכי טוב להכין כמה שעות לפני הארוחה לספיגת טעמים.
ביום שישי אין לי כח להוציא כלים יפים לתמונה כמו כולם פה..:), אז תקבלו את זה ככה ישר מהקופסא... ;)
בדר"כ רואים קצת יותר מיונז, אבל היום השתמשתי עם מיונז של טומי, והוא נבלע..
IMG_8366.JPG
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
מקווה שאצליח השבוע לצלם עוד סלטים, בנתיים מתכון אחד.

סלט חצילים ועגבניות שרי מיובשות בתחמיץ:
* חציל גדול
* 8 עגבניות שרי
פורסים את חציל לחצי וז לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך.
מושחים שמן זית על תבנית מניחים את הפרוסות חצילים ומושחים את הצד העליון של החצילים בשמן זית
אופים בתנור עד שמתרכך וטיפה משחים.
חוצים את העגבניות שרי ל2 ושמים בתבנית כשהצד החתוך (עם הגרעינים) כלפי מעלה, מכניסים לתנור- אני שמה אותם מתחת החצילים אם אין לי מוכן.
תחמיץ:
* 3 כפות חומץ
* 3 כפות סוכר
* ראש שום פרוס/קצוץ
* 1/2 כוס מים
* כפית קטשופ
* 4 עלי דפנה - לא חובה.
שמים הכל בסיר, מביאים לבעבוע קל,
מוסיפים את החצילים והעגבניות מערבבים ומביאים לרתיחה וצמצום הנוזלים. (לא לגמרי)
מכניסים למקרר- הכי טוב יום אחרי, אבל אפשר גם כמה שעות קירור.


צפה בקובץ המצורף 951458
הכנתי לשבת
טעים משהו משהו
רק לטעמי הייתי ממש מפחיתה סוכר
מרגיש לי מתוק..(באופן כללי בסלטים אני תמיד שמהפחות מהכתוב, רק בניסיון פעם ראשונה אני כן נצמדת למתכונים כדי ללמוד ת'טעם, אז יתכן שאני יותר רגישה לטעם המתוק)
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי לשבת
טעים משהו משהו
רק לטעמי הייתי ממש מפחיתה סוכר
מרגיש לי מתוק..(באופן כללי בסלטים אני תמיד שמהפחות מהכתוב, רק בניסיון פעם ראשונה אני כן נצמדת למתכונים כדי ללמוד ת'טעם, אז יתכן שאני יותר רגישה לטעם המתוק)
תודה :)
רעיון לנסות את זה עם פחות סוכר
אם זה ילך טוב עם פחות סוכר, זה רק יותר טוב :)
כמה סוכר היית שמה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה