עוגות/עוגיות העוגה ש"היא, הכי אוהבת---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הבת שלי חגגה יום הולדת.
אין צורך לאחל מזל טוב זה כבר היה די מזמן....

חבה טובה שלחה לה כל מיני + עוגה.
"ממי, זו העוגה שאני הכי אוהבת ו XXX [זו החברה] הם מכינים אותה, ולכבוד היומולדץ היא הכינה לי אותה".

אני מציצה בעוגה.
אה.
באמת טובה
ויש לי גם מתכון לעוגה כזו.

אז הכנתי לה, כשנגמרה ההיא מהחברה.
ומה שקיבלתי כתגובה זה
00afba56b2326d64464c22af5fdd71fe.jpg


אז רשמתי מהר מה שמתי בעוגה.
והנה כאן לפניכם
IMG_7013_800x533.jpg


תבנית A4

מדידה בכוסו חד פעמי לשתיה קרה


4 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס חמאת בוטנים
3 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו.

לפיזור מעל העוגה:
1/2 כוס קרוקנט בוטנים
1/2 כוס חמאת בוטנים

מערבבים הכל ביד ומשטחים בידיים לחות בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.

לוקחים 1/2 כוס קרוקנט ומפזרים מעל. לוחצים פנימה לעוגה. אפשר לוותר על הקרוקנט.
לוקחים עוד חצי כוס חמאת בוטנים ומעבירים לשקית זילוף.
מזלפים קשקושים על העוגה. בעזרת סכין מחדירים קצת פנימה. זה לא כמו בעוגה בחושה כי התערובת יותר מוצקה.
180 מעלות 25 דקות.

IMG_7012_800x533.jpg


בתיאבון!
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
העני במקום הקרוקנט יש משו אחר לשים?
אין לי בבית ונורא רוצה להכין לשבת...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יצאה בלילה עבה מאד, כן?
או שאולי הנוזלים נשמטו מהמתכון?
תודה רבה!!
לא נשמטו
כתבתי שזה לא כמו עוגה בחושה. הדגשתי את זה ולכן צריך בסכין ממש להכניס את חמאת הבוטנים שמזלפים.
אין הבזה נוזלים מלבד השמן.

"מזלפים קשקושים על העוגה. בעזרת סכין מחדירים קצת פנימה. זה לא כמו בעוגה בחושה כי התערובת יותר מוצקה."
 

ליבי ל

משתמש פעיל
יצא לי בצק נורא דביק היה ממש קשה להשטיח אותו,מה לא עשיתי טוב?
הכפלתי את הכמות ושמתי 10 ביצים מדיום
 

אמא גאה

משתמש פעיל
שמתי על העוגה עין כבר תקופה, ורוצה להכין.
זה אותו רעיון כמו העוגה הזו? מה ההבדל? (זה אגב היה טעים ממש!!)
פריכים, רכים, נימוחים, טעימים
הכל ביחד
שווה כל ביס.
תשאלו את מי שטעם.
אני אכלתי בעיניים.

התמונה לא משהו.
צולמה בלחץ של יום שישי רק בשביל שתהיה תמונה.
ידעתי שאחרי שבת לא יהיה מה לצלם.

צפה בקובץ המצורף 940449

תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמיות

3/4 כוס קקאו
2 ו 1/4 כוסות סוכר
1 ו 3/4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
150 גרם מרגרינה/נטורנה או 3/4 כוס שמן
3 ביצים L
2 כפות מים
2 סוכר וניל
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס- עדיף בטעם חמאת בוטנים [יש להשיג לפעמים באושר עד, שערי רווחה וכאלו] אם לא אז רגיל, עדיף מיני
1/3 כוס חמאת בוטנים מתוקה, חלקה

מערבבים ביצים וסוכר לתפיחה בהירה
מוסיפים את יתר ברכיבים למעט חמאת הבוטנים והשוקולד צ'יפס

מפרישים כשליש מהתערובת ושמים בצד
ל2/3 הנותרים מוסיפים את השוקולד צ'יפס. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
מניחים כפות מהשליש הנותר של עיסת הבראוניס ומהחמאת בוטנים לסירוגין מעל לעוגה.
מזגזגים בעזרת קיסם או סכין.

אופים ב 180 מעלות כ-35-40 דקות [יתכן שיותר, תלוי בתנור] עד שהעוגה מוכנה לפי העין. לא רוטטת.
מקררים היטב ופורסים
עדיף חצי קפוא
לא כמוני שפרסתי כשהיתה חמה ולכן הפרוסות נראות כמו שהן נראות. אבל זו היתה עוגה שהחלטתי ברגע האחרון להכין ולא היה לי זמן להמתין שתתקרר לגמרי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלח

א לְדָוִד אוֹדְךָ בְכָל לִבִּי נֶגֶד אֱלֹהִים אֲזַמְּרֶךָּ:ב אֶשְׁתַּחֲוֶה אֶל הֵיכַל קָדְשְׁךָ וְאוֹדֶה אֶת שְׁמֶךָ עַל חַסְדְּךָ וְעַל אֲמִתֶּךָ כִּי הִגְדַּלְתָּ עַל כָּל שִׁמְךָ אִמְרָתֶךָ:ג בְּיוֹם קָרָאתִי וַתַּעֲנֵנִי תַּרְהִבֵנִי בְנַפְשִׁי עֹז:ד יוֹדוּךָ יְהוָה כָּל מַלְכֵי אָרֶץ כִּי שָׁמְעוּ אִמְרֵי פִיךָ:ה וְיָשִׁירוּ בְּדַרְכֵי יְהוָה כִּי גָדוֹל כְּבוֹד יְהוָה:ו כִּי רָם יְהוָה וְשָׁפָל יִרְאֶה וְגָבֹהַּ מִמֶּרְחָק יְיֵדָע:ז אִם אֵלֵךְ בְּקֶרֶב צָרָה תְּחַיֵּנִי עַל אַף אֹיְבַי תִּשְׁלַח יָדֶךָ וְתוֹשִׁיעֵנִי יְמִינֶךָ:ח יְהוָה יִגְמֹר בַּעֲדִי יְהוָה חַסְדְּךָ לְעוֹלָם מַעֲשֵׂי יָדֶיךָ אַל תֶּרֶף:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה