חרבות ברזל הנספח השבועי • 2

מצב
הנושא נעול.

ד. פריד

משתמש מקצוען
דוד המלך שמשון הגיבור!!!
לא ביבי גלנט וכו'
גם בלי אורים ותומים היה כמה וכמה ערכאות עד שיצאו למלחמה וביניהם סנהדרין
האחרון!! היה שר הצבא
בזמן שלמה המלך שר הצבא היה בניהו בן יהוידע שבמקרה היה גם ראש הסנהדרין.
אז יכול להיות שלפי הכלל של בדיני נפשות פותחים מן הקטן, הוא אכן היה האחרון ששאלו אותו.

כנראה אם זה היה בימינו בג"ץ היה פוסל את בניהו בן יהוידע בגלל כפל סמכויות וריכוז כך וחשש מכפייה דתית...

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
יש לנו קרוב משפחה בתפקיד בכיר בצה''ל,
בימים הראשונים לאחר האסון, לא היה שום סיכוי לקבל אותו חיים מהבנ''א.
כי הם באמת היו עסוקים בלחימה.
עכשיו הם פשוט ממתינים להוראות.
התוכנית מוכנה-עד כמה שניתן.
ברור שתמיד יש על מה לעבוד וזה אף פעם לא ייגמר, אולי עוד 50 שנה במקרה הטוב...

מה שכן אפשר לקחת בחשבון שגם לפני המתקפה הזו צה''ל היה בטוח שהכל בשליטה והוכחנו שממש לא.
וזה עוצר אותם(אולי..)
אבל כרגע אין הרבה מה לעשות וחלק מהחזרת השליטה היא לחימה בכל הכוח האפשרי.
מה שחבל, שהזמן עובר, המורל יורד, והציבור רק מתמלא בכעס ותסכול במקום להוביל את אדרנלין הזה לאפיקים מועילים כמו שהיה עד עכשיו.
כמה זמן נראה להם שאנשים עוד ישרדו במרכזי קליטה חדרי מדרגות וממ''ד בשביל לשמוע על הפלה של בניין ותקיפת בכיר כלשהו שמונה אתמול?
דיבורים בעלמא של נהגי מוניות, סליחה.

א. כלל התוכניות הצבאיות משתנות תוך כדי פעולה, לפעמים מספר פעמים ביום, תמיד, וקל וחומר כשהתנאים בשטח משתנים כל הזמן, קל וחומר בן בנו של קל וחומר כשהאוייב נחשף לחומר מסווג.

ב. בכל יום שעובר מתקבל מידע מודיעיני שעוזר לצה"ל להיערך.

ג. כמה שיותר תקיפות מקדימות מהאויר=כמה שפחות מאמץ קרקעי מסכן חיים ויותר התשת האוייב.

ד. הצבא נתפס הפעם לא מוכן בעליל, עדיף לקחת זמן להתארגן מאשר להסתער בבום (בנקודה הזו יש לציין שהצבא כבר קיבל מספיק זמן וההיערכות הושלמה בימים האחרונים, ועל כך הדיווחים ש"הצבא כבר מוכן").

ה. יש הרבה שיקולים טכניים, אפילו מזג האויר וכד' שיכולים להיות קריטיים וגורמים לשינויים בלוחות הזמנים
.
ו. יש שיקולים נוספים, גלויים ושאינם, שמנחים את הדרג המדיני.

הנתונים מקצת יותר מ
קרוב משפחה בתפקיד בכיר בצה''ל,

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
יניר קוזין: הטקסים הממלכתיים ביום הזיכרון ליצחק רבין בוטלו השנה.
לצערנו הזיכרון הכי גדול לאסון אוסלו שהמיט עלינו - וחבל שכך זוכרים אותו (בשוגג כמובן, אחרי שלחצו עליו התקשורת ועוד חבורת הזויים) - היה כבר בשמחת תורה.

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בזמן שלמה המלך שר הצבא היה בניהו בן יהוידע שבמקרה היה גם ראש הסנהדרין.
אז יכול להיות שלפי הכלל של בדיני נפשות פותחים מן הקטן, הוא אכן היה האחרון ששאלו אותו.

כנראה אם זה היה בימינו בג"ץ היה פוסל את בניהו בן יהוידע בגלל כפל סמכויות וריכוז כך וחשש מכפייה דתית...
היו שואלים סנהדרין וכו במלחמות מצווה, אבל בהגנה וכו כשלא היה סנהדרין נלחמו בלי סנהדרין ואורים ותומים
כששמשון היה שבוי אצל הפלישתים והוא התפלל את תפילתו המפורסמת הוא ככל הנראה לא שלח לסנהדרין
שליח לשאול אם מותר לו להילחם והוא מדבר בברור על נקמה ולא רק שם הוא מדבר על נקמה

ד. פריד

משתמש מקצוען
סגן נשיא ארה"ב לשעבר בממשל טראמפ, מייק פנס מבקר לכאורה את אופן ההתייחסות של נשיא ארצות הברית הנוכחי ג'ו ביידן לחטופים בשבי החמאס, שלדבריו לא פועל נכון.

"אם הייתי נשיא", כתב פנס, "כבר הייתי בטלפון עם פיקוד המבצעים המיוחדים המשותפים, הייתי פוקד על כוח דלתא ולכוחות אריות הים להתחיל לעבוד עם צה"ל כדי להשתתף בחילוץ בני הערובה".

"לאחר מכן הייתי מודיע לחמאס שיש להם 12 שעות לשחרר את כל האזרחים האמריקאים והישראלים הכלואים בשבי. או שנבוא בשבילם בעצמנו", כך פנס.

פנס היה כזכור סגנו של דונלד טראמפ ובימים אלה הוא מתמודד מולו ומול 8 מתמודדים נוספים על ראשות המפלגה הרפובליקנית כמועמדה לתפקיד נשיא ארה"ב ה-47.
רק לי זה מזכיר את ה 48 שעות שליברמן נתן להנייה?

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
רשות המסים: נפתחה האפשרות לבעלי עסקים ביישובי ספר בדרום ובצפון להגיש בקשה למקדמה לפיצויים בשל המלחמה, עוד לפני הגשת תביעה.
מקור ?
כי לא מצאתי על זה כלום באתר רשות המסים

ר קרין

משתמש מקצוען
מה זה ההתחנפות הזאת אליהם?
הם מתנהגים כמו שכל אזרח אמור להתנהג!
וממש לא מחשיד הם מפחדים, הם פוחדים להסתובב פה ברחובות הם יודעים שברגע שהם עושים תנועה קטנה יורים בהם...

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא בטוח
הם מבינים שבימים אלו אין בצלם ואין בג"ץ והיד קלה מאוד על ההדק, כוח הם תמיד הבינו...
מסכים.
במקום העבודה שלי מועסקים גם כמה ערבים, הם התחילו לחזור לעבודה רק באמצע שבוע שעבר.
ביום שני שעבר כשהראשון העיז לחזור לעבודה, שאלתי אותו איפה כולם? והוא ענה לי ש"לא יודע, פתאום, כבר שבוע כל הכפר סגור, פתאום כולם קיבלו קורונה, הכל סגור שם, אין חנויות, אין בתי ספר, אין מכולות, כולם בבית עם חום..."

ד. פריד

משתמש מקצוען
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה