חרבות ברזל הנספח השבועי • 2

מצב
הנושא נעול.

חילך לאורייתא

משתמש מקצוען
הסופר עומר ברק בפוסט נוקב: תמכתי בהתנתקות, חשבתי שבלי המתנחלים הללו שעוד יתנצלו, יהיה שלום. הם צדקו ואני טעיתי

בפוסט נוקב של חשבון נפש מכה הסופר עומר ברק על חטא תמיכתו בעקירה מגוש קטיף ואמונתו היוקדת שהמתנחלים הם שהתנהלותם גררה את שנאת הפלשתינים. כעת הוא אומר בקול רם: טעיתי.

את הפוסט פותח ברק בחובה להתפכח אם קיימת בקשה או דרישה של השמאל להתפכח ממה שהוא מגדיר כ"שיכרון הביביסטי". ההתפכחות צריכה להתחיל בנו, הוא כותב: "קודם כל אנחנו. אז הנה: אני טעיתי".

"שמחתי בפינוי של גוש קטיף", כותב עומר ברק ומדייק את דבריו: "אוקיי, לא "שמחתי", אבל הייתה בי איזושהי תחושה אדירה של צדק. שהדבר הנכון נעשה. שהמהלך הכי לא דמוקרטי - והוא היה, אתם זוכרים בדיוק איך שרון העביר את ההתנתקות - שנעשה בתולדות המדינה היה מוצדק.

זה לא שטחים. ולא תנאים. זו שנאה. שנאה יוקדת. אלה אנשים שיורים בתינוקות וצוחקים. באוזניים שלי שמעתי אותם צוחקים. זו שנאת יהודים שכמוה לא ידעתי שיש. רוע אנושי טהור שלא רציתי להאמין שקיים.

והם צדקו.

הם צדקו.

הם צדקו ואני טעיתי.

חילך לאורייתא

משתמש מקצוען
תמיר סטיינמן בפרסום ראשון: מסמך פנימי שיוצג היום בקבינט ימליץ על סיוע כולל ומיידי לאשקלון והכנסתה לאזור עדיפות א - מרחב עוטף עזה (באופן זמני לימי המלחמה). המשמעות - אפשרות לפנות 40 אלף תושבים ללא מרחב מוגן. ראש העיר תומר גלאם מנהל מאבק לסיוע. שר הביטחון גלאנט והרמטכ"ל תומכים
כל רגע

איכא מאן דאמר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אז אני מבין שירדנו מהקטע של הצעות רציניות לראש הממשלה ועברנו לבדיחות.
ההצעה הרצינית היא פשוטה מאוד.
א. כיבוש כל שטח הרצועה, וטיהורה מאנשי טרור (יקח כמה זמן שיקח).
ב. שלטון צבאי ברצועה (בדיוק כפי שהיה שם כל השנים עד הסכמי אוסלו ו"עזה ויריחו תחילה").
ג. לא לתת שיחזרו לשם כל האנשים שעזבו את הרצועה במהלך השנים (זכות השיבה), ואחיהם ובני דודיהם (איחוד משפחות)...
ד. כל מי שתמך\תומך\יתמוך בנאצים\חמאס\דאעש\גא"פ\חזית עממית\גדודי אל אקצה\ ושאר מרעין בישין, תשלל תושבותו ויגורש מהרצועה.
ה. פיקוח משמעותי נגד הפצת הסתה בבתי הספר, מסגדים וכדומה, וכנ"ל.
ו. הקמת ישובים יהודיים בשיטת חמש האצבעות של שרון.
ז. רעיון פחות מעשי כרגע הוא, החזרת הישוב היהודי העתיק לעזה, באיזור בית הכנסת העתיק, וכדוגמת הישוב היהודי בחברון (שהיא גם מעוז של החמאס...)

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לא בא בחשבון לרסק את אל אקצא. כל העולם המוסלמי יהיה נגדנו. הוא לא שייך לחמאס אלא למוחמד ימ"ש.

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
קשה לרסק אותו ולהזהר על השטח כולו.
זו לא עוגה, שלוקחים יפה בסכין את החלק העליון, ומשאירים את התחתית יפה וחלקה.
אם יפול טיל על המסגד (כן יה"ר), כל עוד אנחנו מדברים על עוצמת הטילים שבידי חמאס, הנזק לא יחרוג מתחומי המסגד.

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אם יפול טיל על המסגד (כן יה"ר), כל עוד אנחנו מדברים על עוצמת הטילים שבידי חמאס, הנזק לא יחרוג מתחומי המסגד.
זה יהיה מצויין, אם חמאס ירסקו את אל אקצא זה הכי טוב. אולי לצה"ל יש איזה דרך לגרום לטיל חמאס לזוז קצת לכיוון שם... אם חמאס מפרקים את אל אקצא צה"ל יוכל לצאת מעזה.

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית

פלפוליטיקה

משתמש פעיל
אני רק שאלה
מה בוער להעיף את אל אקצה לכל הרוחות?
הרי לא זה מה שמונע את הגאולה וביאת המשיח... בעז"ה בקרוב יבנה שם ביהמק"ד השלישי
ועד אז, הפוך- יש למסגד יתרון מסוים: הוא מונע מיהודים לעלות להר הבית ולהתחייב בכרת.

מעט מן האור

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
פרסום ראשון של ירון אברהם ב'חדשות 12': ראש הממשלה נתניהו נפגש אמש, ביוזמתו, עם האלוף במילואים שהתריע והזהיר מפני תרחישי האימה - יצחק בריק. פגישה מסקרנת ומעניינת שבה בריק פרט לנתניהו מה הוא חושב שצריך לעשות בדרום (לא כניסה קרקעית אלא פתרון דרך מצור וקושי של אוכלוסייה אזרחית), על הצורך לחלק נשקים לאזרחים כדי שיגנו על הבתים שלהם, ובעיקר על מוכנות לסיטואציה של לחימה בכמה זירות.
למי שלא ראה את דבריו של יצחק בריק. מומלץ לראות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה