ראיתי כמה פעמים את תלוש המשכורת של מחנכת במשרה מלאה בחינוך העצמאי עם וותק של הרבה שנים. זה לא מתקרב ל-12.
טעות הזויה.
מחנכת בחינוך העצמאי מקבלת באזור ה-7 אלף
רק הותק עם השנים מעלה לאט את השכר.
אין לי טעם להתיווכח על מציאות שראיתי בעיניים יותר מפעם אחת.
אם יש חריגות, תבדיק האם באמת מדובר במשרד החינוך או שזו עמותה שעשתה סיבוב יפה.
כל כך הרבה עובדות לא נכונות בהודעה פשוטה אחת.
א. לא צריך תואר בשביל לעבוד בחינוך העצמאי.
ב. מצד שני לא כל בת סמינר מקבלת תואר. תואר, גם אקווילנטי מצריך למידה נוספת.
ג. גם תואר אקדמאי ראשון מתקבל בחינוך העצמאי.
ד. אנו יוצאים מזה שמורה מקבלת 6-7. כי היא באמת מקבלת פחות. חבל שאין לי את תלוש המשכורת להראות לך.
4500 עם עיגול כלפי 4700 גג. נטו. כן. כי מורות מדברות בנטו ולא בבורטו. (7 שנות וותק אם שאלת)
ה. גם אם מורה היתה מקבלת 40 שעות בחודש היא לא היתה מגיעה לשכר של 12 אל"ש, (בחינו"ע). מהסיבה
שהיא לעולם לא תקבל 40 שעות.
ו. קחי בחשבון שרב המורות הצעירות שאת מכירה (עד 8 שנות ותק) גם המחנכות שבהן, הן ללא משרה מלאה.
כך שהמשכורת של המחנכת של הבת שלך יכולה להגיע לשכר שנקבתי לעיל. בין 3,500 בשנתיים הראשונות, ל4500 בהמשך הדרך. ובמשרה מלאה- לאחר כל הגמולים והבי אי- 5500, 6000.....
זהו להיום.
א. כיום צריך, זה שהותיקות עובדת בלי זה בגלל שאף אחד לא ממש רוצה להתחיל עם הבלאגן הזה וממילא הגרה שקטה אז בשביל מה?!
ב.כיום כמעט כל בת שלמדה הוראה יוצאת לפחות עם תואר אקווילנטי, אלא אם כן היא למדה הוראה כדי למלא שעות ואז ממילא בד''כ הן לא הולכות לעבוד בזה.
ג. ברור. למה נראה שלא? רק ציינתי שבמשרד החינוך נחשב רק אקדמאי ובח''ע ''מסתפקים'' באקווילנטי.
ד. שוב פעם מוזר מוזר מוזר.
אין לי מושג באיזה מקום מדובר, אני מכירה יותר מאחת שמקבלות הרבה יותר.
ה. זה לא עובד רק לפי שעות עבודה בפועל, יש את העניין של עבודה מחוץ לשעות בתור מחנכת, תיגמולים של משרד החינוך, וכ' (לא זוכרת עכשיו בדיוק, אם ממש דחוף לך אבדוק מחר לעומק)
ו. יש לי חברה שעברה לצפון, בת 27 עובדת כמחנכת במשרד החינוך ומקבלת לפחות 12K ולפעמים יותר. מספיק טוב?!
ואומנם את המורות של בני ברק אני לא מכירה הרבה (בקושי 2/3) אבל אני מתארת לעצמי שהן לא עובדות של 5K.
עם כל הכבוד.
בתור אדם שעובד ב2 משרות שאחת מהן בחינוך, עבודת החינוך כיום היא קשה מאין כמותה בכל המקומות!!
וזה שב''ה בשעה טובה משרד החינוך התחיל קצת להתעורר על עצמו לא אומר שהמציאות הזו לא קיימת, היא קיימת ובצדק!
לילה טוב!