אולי הם בחובות?אז אולי תגלו לנו את הסוד מאיפה הכסף מגיע?
אל תגידו לי מן מהשמים, זה לא תשובה
(מתוך הנחה שהאשה גננת/מטפלת/מורה ולא מתכנתת וכדו)
אולי הם חיים מהמעשרות שכולם נותנים להם? אולי ההורים תומכים? (אני מכירה הרבה כאלה)
זה נהדר
יש כאלו שיצאו לעבוד ולא ירצו לחיות ממעשרות, יש הרבה שהם תומכים בהורים ולא להיפך
יש לכם עוד רעיון מאיפה ההכנסה?
אני יגלה לך סוד,אז אולי תגלו לנו את הסוד מאיפה הכסף מגיע?
אולי הם חיים מהמעשרות שכולם נותנים להם? אולי ההורים תומכים? (אני מכירה הרבה כאלה)
זה נהדר
בלת"קלמה החויה היא שמורידים?
פשוט ראש הכולל והתורמים מעונינים באברך שלומד,
ולכן הם משלמים על כל דקה של לימוד,
ומי שמאחר, באופן אוטומטי יוצא שהוא לומד פחות זמן,
לכן המילגה היא בהתאם.
הייתי מעדיפה לתת לילדים תפוח כממתקמשפחה אברכית היא משפחה בה ביסקוויט הוא ממתק ושתיה מתוקה זה פטל (פחות רלוונטי לאחר העלאת המס).
צריך רק מישהו שעדיין חי. בשנה האחרונה חיפשו בנרות רק תבואו. החלופה הייתה מורות שמדברות ערבית בתור שפת אם מעדיפים דוברי עברית.בשביל להיות מורה במשרד החינוך צריך תואר אקדמי.
צריך רק מישהו שעדיין חי.
אני חושבת שהתיקון הכי גדול שיעשו הוא שבכל המקומות שמחשבים הכנסות יורידו את הסכום של המשכנתא/ השכירות.בציבור יש ערגה לקצבאות הילדים של פעם אח איזה עשירים הם היו.
יש היום חלופות הרבה יותר יעילות במקום סתם לקחת כסף ולחלק לכולם צריך להבין שזה לא גדל על העצים.
לדוגמא מענק עבודה צריך להגדיל אותו עוד ולחשב גם יותר ילדים עם אפשרות להכנסה יותר גבוהה לא כמו היום שמוגבל אפילו למשפחה עם 10 ילדים לפחות מ7000 שקל הכנסה חודשית .
וכהשלמה ניתן לחלק את כרטיסי המזון של שס לפי מבחן הכנסה וילדים.
כמו"כ עזרה לזוגות צעירים לרכישת דירה הרי מי שאין לו דירה יקבל מענק חודשי מה אכפת למדינה שיקנה דירה ויקבל מענק?! שיגבילו בכמה שנים או פתרון אחר לא מצליח למצוא הסבר הגיוני למה מי שקנה דירה לא זכאי לעזרה בשכר דירה.
אני אישית ירוויח רק מקצבאות ילדים יותר גבוהות לא קיבלתי ברוך ה כרטיס מזון וגם לא מענק עבודה כנל סיוע בשכר דירה.
צריך רק מישהו שעדיין חי. בשנה האחרונה חיפשו בנרות רק תבואו. החלופה הייתה מורות שמדברות ערבית בתור שפת אם מעדיפים דוברי עברית.
נכון, מילגת כולל היא בגדר
תמיכה באברך שבחר לשבת וללמוד.
אבל אף אחד לא חייב לשלם את זה לאברך הספציפי,
זכותו של כל אחד לתמוך כחפץ ליבו.
אלא, שהבחירה של האברך להתחייב למסגרת מסוימת
היא זו שגורמת לראש הכולל להתחייב
לתמוך בו על בסיס קבוע.
אבל,
אדם שלא עומד בהתחייבות שלו
ובעצם לומד פחות זמן.
ויותר מכך, משאיר את החברותא במצב שלא יכול להתקדם,
גורם נזק לכל המערכת.
כיון שאיחורים זה דבר מדבק לצערינו
וטיילת של אברכים יוצרת מציאות
שהמערכת שלא מתפקדת כראוי
ולכן הדרך היחידה לעודד אברך לשמור על הזמנים
זה לשלם לו על פי נוכחות.
סדר שלם: 40 ש"ח
סדר של 3 שעות : 30 ש"ח וכו'
אמנם, יש מסגרות המתקיימות בשעות לא רגילות
ובהם המילגה גבוהה בהרבה עבור נוכחות.
לא סתם דעת מרן הגראי"ל זצוק"ל היתה שלא לעשות שמירת סדרים, נכון שישנם צדדים לכאן ולכאן אבל כולם צריכים לצאת מנקודת הנחה שרוב האברכים יושבים ולומדים ומוסרים נפש למען לימוד התורה,יש לי גיס שהוא ראש כולל ואין הורדות בכלל על חיסורים או איחורים כי הוא אומר אברך יודע מה הוא עושה.
וזה באמת מכבד את האברכים שסומכים עליהם הם לא מקבלים משכורת אלא מילגה בשביל להתקיים..
גם אם זה צודק.נכון, מילגת כולל היא בגדר
תמיכה באברך שבחר לשבת וללמוד.
אבל אף אחד לא חייב לשלם את זה לאברך הספציפי,
זכותו של כל אחד לתמוך כחפץ ליבו.
אלא, שהבחירה של האברך להתחייב למסגרת מסוימת
היא זו שגורמת לראש הכולל להתחייב
לתמוך בו על בסיס קבוע.
אבל,
אדם שלא עומד בהתחייבות שלו
ובעצם לומד פחות זמן.
ויותר מכך, משאיר את החברותא במצב שלא יכול להתקדם,
גורם נזק לכל המערכת.
כיון שאיחורים זה דבר מדבק לצערינו
וטיילת של אברכים יוצרת מציאות
שהמערכת שלא מתפקדת כראוי
ולכן הדרך היחידה לעודד אברך לשמור על הזמנים
זה לשלם לו על פי נוכחות.
סדר שלם: 40 ש"ח
סדר של 3 שעות : 30 ש"ח וכו'
אמנם, יש מסגרות המתקיימות בשעות לא רגילות
ובהם המילגה גבוהה בהרבה עבור נוכחות.
מה זה משנה? כל אחד יעשה מה שהוא יכול. כל מקרה לגופו, אין לאף אחד פה חובה לדאוג שכל עם ישראל או לפחות רובו ילמדו תורה.האם היום לדרוש מאדם באשר הוא אדם בעל משפחה ללמוד בכולל יום שלם זה דבר מציאותי והגיוני, או שהחלום שכל עם ישראל או הרוב המכריע ישב וילמד הולך ומתרחק מאיתנו??
בפרט שהיום אברכים עוזרים הרבה יותר בבית ועם הילדים בגלל שהנשים עובדות שעות רבות, והם עושים כמיטב יכולתם כדי ללמוד ולהגיע בזמן לסדרים, אך מידי פעם יש אילוצים.יש לי גיס שהוא ראש כולל ואין הורדות בכלל על חיסורים או איחורים כי הוא אומר אברך יודע מה הוא עושה.
וזה באמת מכבד את האברכים שסומכים עליהם הם לא מקבלים משכורת אלא מילגה בשביל להתקיים..
או שהחלום שכל עם ישראל או הרוב המכריע ישב וילמד הולך ומתרחק מאיתנו??
כידוע לכולם שיוקר המחיה מתרגש עלינו בכל יום ומבקש להעמידינו בניסיונות חדשים.
עם או בלי קשר (נתון לשיקול דעתו של כל אחד) לתוצאות הבחירות והאם נראה שינוי בעניין חשוב לי להעלות לדיון את הנושא לדיון.
שהרי אם נביט במשכורות (יש שיאמרו מלגות) שמקבלים האברכים בכוללים נראה דבר מאד ''מעניין''.
לפני שני עשורים (ואולי גם קודם לזה) היו המלגות בכוללים 1800 - 2000 ₪ (כמובן שאז כמו היום היו יוצאים מהכלל לכאן ולכאן)
היום, עשרים שנה אחרי וראו איזה פלא, משכורות הבסיס נשארו כמעט זהות למה שהיה אז, עם אפשרות לתוספת במשכורת ע''י מסירת חבורות, תענ''ד, מבחנים, שמירת סדרים, ועוד מכל הטוב הזה, וגם אז מדובר בתוספות של מאות מקס' אלף ₪ בחודש.
עכשיו מה, אין לי ולנו כל זכות להתאונן ולהתלונן על ראשי הכוללים שליט''א וזצ''ל שעושים לילות כימים על מנת לספק את מה שהם כן מצליחים לספק, מה גם שברור שאם היה באפשרותם הם היו מעלים לכולם.
אבל ומאחר שזאת המציאות שהמשכורות בכוללים נמצאות בשיתוק, בעוד המחיר סל הקניות סובל מעודף מוטביציה, (רק לסבר את האוזן, פעם משכורת של 2000₪ הספיקה לשכירות+קניות (כאלו ואחרות) והיום? למה זה מספיק?). האם היום לדרוש מאדם באשר הוא אדם בעל משפחה ללמוד בכולל יום שלם זה דבר מציאותי והגיוני, או שהחלום שכל עם ישראל או הרוב המכריע ישב וילמד הולך ומתרחק מאיתנו??
(נ. ב. פעמים נכתב ''משכורות'' ופעמים ''מלגות'' ט.ל.ח.)
אברכים שלמדים במיר מקבלים 900 ואברכים מברסיק מקבלים קצת יותר וברוך השם המקומות האלו בפיצוץ אין מקום לא אלמן ישראללמסגרת של חצי יום,
ומי שלומד גם לפנה"צ וגם אחה"צ מגיע לכפול בד"כ
אלו לא כוללים.שלמדים במיר מקבלים 900 ואברכים מברסיק
הי, אני אברך, כן, יום שלם! (רק מידי פעם על הפרוג...)אז אולי תגלו לנו את הסוד מאיפה הכסף מגיע?
זה נהדר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: