Harmonyapro
משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
צודקת.תחום הטיפול באמנויות אינו ענף בחינוך מיוחד. הוא מקצוע בפני עצמו.
יתכן וטעיתי בגלל דרישות הסף.
את שוב חוזרת לאותה נקודה.אין טעם להתווכח. יש צורך להשוות בין התכניות השונות, ולבדוק: האם ישנם תכנים מיותרים בלימודים לתואר שני, ומנגד- האם בוגרות ההשתלמויות בסמינרים יוצאות עם כל הידע המקצועי הדרוש להן.
בנוסף, יש להשוות בין דרישות הסטאז': בהצעת החוק הנ"ל, וכך זה בתכניות התואר השני בחמש השנים האחרונות, ניתנת תעודה לאחר סיום 1560 שעות טיפול תחת הדרכה.
האם ניתן להשוות זאת לדרישות הסטאז' בסמינרים? במקרה אחד שבדקתי דובר על 100 שעות סטאז'...
במקצוע של בריאות הנפש, לא ניתן להשאיר את ההחלטה על תכנית הלימודים לכל רכזת כפי הבנתה. חיי נפש אדם מוטלים כאן על הכף. כפי שבלימודי אחיות או רפואה, לא היינו נותנים לכל סמינר להחליט על תכנית לימודים כראות עיניו, כך גם כאן.
כך גם לגבי דרישות הסטאז'.
לא דיברתי על אלו שלומדות את זה בתור השתלמות או השלמה כנספך.
אלא, אמרתי שאפשרי בהחלט לצאת עם אותו ידע ומקצועיות גם ממקום חרדי. אפילו בסמינר.
מה שקורה כרגע שרוב המקצועות שאינם מאושרים ללימוד במקומות חרדים זה בעיקר בגלל שהם מחייבים ללמוד דברים שאינם בגדר ''כשר'' בלש' המעטה. או מסיבה פשוטה שקשה למצוא מרצים חרדים שעומדים בקריטריונים שלהם.
שני הדברים הנ''ל אינם קשורים למקצועיות של הסטודנט שמסיים את לימודים באוניברסיטה כזו או אחרת.
נכון שמרצה מקצועי זה א' ב' אבל כיוון שלרוב המקומות הנ''ל מסוכנים מעטים הם החרדים יראי ה' שכן עושים קפיצה למים ולומדים במקומות הנ''ל.
לכן דעתי האישית, שבמקום להסתובב סחור סחור עם חוקים לא מובנים ולא ריאלים, אולי הגיע הזמן שחברי הכנסת החרדים יפתחו קצת את ראשם ואת העיניים של עמיתיהם ויסדרו תוכנית לימודים מאושרת ומקובלת על שני הצדיים שתוכל להתבצע גם במקומות חרדים.
בטוחני שזה יפטור הרבה מן הסאגה סביב הנושא הזה.
יש מקומות שכבר עושים את זה במקצועות רבים, אבל אינם מאושרים בצורה מסודרת בגלל שאין עדיין תוכנית מסודרת שמוסכמת על שני הצדדים.
בכוונה תחילה לא נכנסתי לנושא של מקומות העבודה. זו נושא מסובך בפני עצמו.