דרוש מידע המדינה תכיר בלימודי תעודה של מטפלות בתרפיה באומנות מהציבור החרדי

מצב
הנושא נעול.

כחול רויאל

משתמש מקצוען
עם כל הכבוד לאקדמיה , ואני בהחלט מאלו שמודעים לנזקים שנעשו ע"י מטפלים לא מוסמכים.
אבלללל
מתקבל פה הרושם שכל מי שלמד באקדמיה הופך להיות בעל הבנה נדירה הנפש האדם ,
עם יכולות על אנושיות כמעט לטפל ולאבחן, ויש לתת בו אמון מלא ולא להרהר אחריו...
לא אפרט הרבה,
אבל רק כמה דוגמאות-
מה עם זה שאפשר לקנות תארים שלמים בכסף מלא? ( קניית עבודות, נוכחות פיזית במקום בלי למידה אמיתית...)
מה עם זה שכל בחורה צעירה יכולה ללכת ללמוד מקצוע טיפולי ולהתחיל לטפל באנשים בגיל 24?
אנשים! תשימו את הלב והשכל שלכם בכל מקום!
גם אם אתם מטופלים אצל המקצוען/מקצוענית הכי מבוקשים בשוק,
תעקבו ותשימו לב שהכל נראה לכם בסדר, שאתם יוצאים מחוזקים מהטיפול ולא מרוסקים...

sari11

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
תוכלי להסביר מה זה דטרמיניזם, מה הוא דטרמיניזם פסיכולוגי, וממה התכוונת שאנשים נפגעו?
את מנסה לבחון אותי?
אז כן, הכוונה לגישה שאומרת שהאדם מונע ממה שקרה איתו בעבר, וממילא אין לו כל כך יכולת לשלוט בבחירות שלו בעתיד.
לא צריך להיות מבין גדול בפסיכולוגיה, כדי לדעת שהגישה השתנתה עם השנים, ושהיום פחות חופרים בעבר, אלא יותר נותנים כלים הלאה.
אבל גם בלי להבין, אם את אומרת שX הוא כבר פאסה, סימן שקודם הוא לא היה...
אה, וגם לא אמרתי שאנשים נפגעו, רק תהיתי, האם אנשים נפגעו. כי אם הגישה השתנתה, זה אומר שהיה צורך לשנות אותה...

נערך לאחרונה ב:

חוחית

משתמש סופר מקצוען
מה עם זה שכל בחורה צעירה יכולה ללכת ללמוד מקצוע טיפולי ולהתחיל לטפל באנשים בגיל 24?
אין סיכוי.
מטפל מוסמך יכול להיות רק עם תואר שני והתמחות.
לא כ"כ מציאותי.

בנוסף,
הן כל הזמן מודרכות.

single

משתמש מקצוען
ועד שהוא נהיה פאסה? אנשים פשוט הלכו לטיפול ונפגעו?
זו גישה מאד ספציפית בפסיכולוגיה, שכל מטפל יכול היה ויכול עדיין לבחור אם להתייחס אליה ולפעול לפיה או לא.
אני מאמינה שכשבוחרים מטפל בודקים מי הוא ולפי מה הוא הולך, ולכן אין צורך להיפגע במהלך הטיפול. במיוחד אם מבררים על מטפל ירא שמים, שמונחה על פי הערכים שמלווים אותו בשאר חלקי החיים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
את מנסה לבחון אותי?
אז כן, הכוונה לגישה שאומרת שהאדם מונע ממה שקרה איתו בעבר, וממילא אין לו כל כך יכולת לשלוט בבחירות שלו בעתיד.
לא צריך להיות מבין גדול בפסיכולוגיה, כדי לדעת שהגישה השתנתה עם השנים, ושהיום פחות חופרים בעבר, אלא יותר נותנים כלים הלאה.
אבל גם בלי להבין, אם את אומרת שX הוא כבר פאסה, סימן שקודם הוא לא היה...

אני מנסה להבין למה את מתכוונת.
הדטרמיניזם כמושג פילוסופי, הוא הרעיון שהכל מוכתב מראש ואין בחירה.
הדטרמיניזם כמושג פסיכולוגי תוצרת פרויד, ככל הידוע לי (ולא מלמידה מעמיקה), אינו אומר ש'אין לאדם בחירה'. אלא שהאדם מונע ממה שקרה איתו בעבר - ואנחנו יכולים בהחלט לבדוק את המניעים האלו, להכיר במה שהם גורמים, לטפל בהם, ולאפשר לו בחירות טובות יותר בעתיד.
מישהו מתנגד לאמירה הזו? חושב שהיא כפירה?

לדוגמה, בסיפור שהתפרסם השבוע בקראט. ילדה שהייתה מסוייטת מניצולת שואה ערירית שהציקה לה, גדלה ונישאת, יולדת בת בכורה, ומסרבת לקרוא לה ע"ש סבתא של בעלה שהייתה קרויה באותו שם כמו הערירית ההיא, כי השם מעלה בה בחילה.

ההתנהגות שלה בהווה - הבכיות, החרדות, ההרגשה שהיא לא תוכל לאהוב כך את הילדה - מונעת בהחלט ממה שקרה לה בעבר עם אותה קשישה.

עד כאן מקובל, אמת וישר ויציב, לא כפירה ולא כלום, נכון?

עכשיו השאלה מה עושים עם זה הלאה.
יהיו שיגידו: "כיבוד הורים, כיבוד בעל, כפי את רצונך מפני רצון המשפחה ותני את השם הזה לילדה". (-ובקיצור: 'עזבי אותנו מתיאוריות פסיכולוגיות, צריך לעשות מה שצריך, ולא משנה איך את מרגישה').
ויהיו שיאמרו: "בואי נטפל בחרדות ההן שנותרו לך, כך שלא יציקו לך עוד".

איפה הכפירה פה?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@הדמיה לפי ההגיון שלך היו צריכים להיות פה גם המון תלמידי רפואה וזה לא ממש קורה...
תהליכי הקבלה למקצועות מסוימים ובכלל טיפול קשים ובררניים מאד והתוצאה היא שהרבה שאינם מתאימים מסוננים בין אם בתואר הראשון ובעיקר בקבלה לתואר השני.

single

משתמש מקצוען
מה עם זה שאפשר לקנות תארים שלמים בכסף מלא? ( קניית עבודות, נוכחות פיזית במקום בלי למידה אמיתית...)
מה עם זה? כלום עם זה. כי בשלושת מוסדות הלימוד שאני למדתי בהם, לפעמים ייחלתי לאפשרות להוריד קצת מהעומס והלחץ. לפני ואחרי לידות, בעייפות גדולה של אישה חרדית קלאסית ביומיום ועוד הזדמנויות. אבל המערכת נוקשה ולא מאפשרת.
לקנות תואר שלם בכסף מלא? רוצה להסביר למה הכוונה? ההפך. במוסדות לימוד מתוך השטעטל שבהם למדו אחיותיי וחברותיי תארים אחרים, הייתה מסחרה שלמה של קניית עבודות ונוכחות של מישהי אחרת לגמרי במבחן לא על שמה. לא כאן המקום לפתוח את זה, ואני מפרגנת לכל אישה חרדית לקבל תואר בקלות. אבל כדי לטפל צריך ללמוד.
לא מכחישה את זה שאפשר להיות בשיעור בלי להקשיב, אבל משערת שלא לזה התכוונת.

single

משתמש מקצוען
אין סיכוי.
מטפל מוסמך יכול להיות רק עם תואר שני והתמחות.
לא כ"כ מציאותי.
דווקא יש...
לימודי תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית מאפשרים טיפול קליני, והם יכולים להסתיים באזור הגיל הזה. אבל זה באמת לא לגמרי רלוונטי.

כחול רויאל

משתמש מקצוען
לפי ההגיון שלך היו צריכים להיות פה גם המון תלמידי רפואה וזה לא ממש קורה...
תהליכי הקבלה למקצועות מסוימים ובכלל טיפול קשים ובררניים מאד והתוצאה היא שהרבה שאינם מתאימים מסוננים בין אם בתואר הראשון ובעיקר בקבלה לתואר השני.

בהחלט מודעת לזה שיש סינונים,
אבל בה במידה יש גם קיצורי דרך- תארים ראשונים שנעשים בקלות רבה במקומות מסוימים
וניתן ללמוד אחריהם תואר שני טיפולי וכו...

כחול רויאל

משתמש מקצוען
לא מכחישה את זה שאפשר להיות בשיעור בלי להקשיב, אבל משערת שלא לזה התכוונת.
דווקא כן התכוונתי גם לזה.
אבל עיקר מה שרציתי לומר:
אנשים! תשימו את הלב והשכל שלכם בכל מקום!
גם אם אתם מטופלים אצל המקצוען/מקצוענית הכי מבוקשים בשוק,
תעקבו ותשימו לב שהכל נראה לכם בסדר, שאתם יוצאים מחוזקים מהטיפול ולא מרוסקים...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@הדמיה , קיצורי דרך קיימים גם בשוק העבודות הקנויות בסמינרים. לא ראיתי שזה אופייני רק למכללות
ובסופו של דבר בתואר השני המסננת עובדת. מי שלא מתאים ולא ברמה לרוב פשוט לא יעמוד בתנאי הקבלה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה