מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם כבר בענין הכוסמין
לא הוספתי ויצא מעולה.
גם ב100 וגם ב80 (כוסמין)
יש לי מתכון תותח מהשווגער שלי
יוצא אוורירי ברמות הזויות, כי כידוע כוסמין לרב יוצא דחוסס
אני גם מפזרת למעלה קצת זעתר מעורבב בטיפהלה שמן וזה מעדןן
והנה המתכון: (חבל שלא צילמתי, אולי בפעם הבאה שאכין(שתגמר הנגלה)

לשים בקערה:
כף מלח
קילו קמח כוסמין
1/3 כוס סוכר

בצלחת מרקיה ח"פ לשים: 2 כפות שמרים
מעל- לשפוך רבע כוס מים פושרים
זה מתחיל ל'הקציף' כזה ואז לשפוך את זה מעל הסוכר וכו' שבקערה א'
לשפוך 2 וחצי כוסות מים פושרים
להוסיף 3/4 כוס שמן וללוש היטב (אני עשיתי ביד, כמובן אפשר גם במיקסר)
התפחה עשיתי בתנור שזה אומר אפיה למשך 20 דק' על 50 מעלות,
ולאחמ"כ עוד איזה 20 דק בערך - על חום 175 מעלות
בהצלחה ובתאבון!!

ועוד משו חשב:
את לחמניות לעשות בתנועות של קיפול, ז"א לא כדור כמו כדור שוקולד. אלא לתלוש חתיכה ואז לקפל כזה למטה שרק מלמעלה יראה חצי עיגול יפה כך שלמטה נוצרת בועת אויר בתוך הקיפולים והיא גורמת ללחמניות לצאת מנופחות ואוריריות (ההבדל בין זה לבין האופן הרגיל ממש תהומי)
 
נערך לאחרונה ב:

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
אני השתמשתי עם קמח כוסמין 100 אחוז וגם 80 אחוז ויצא מעולה (לא זוכרת חברות, מה שיש בחנות, הזולים)
@דרור(ית) אני רואה שרשמת שאפית חלות מקמח כוסמין.
עשית הכל בדיוק אותו דבר רק מכוסמין? אין לי זמן לקרוא את כל האשכול ...
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכנתי עכשיו בצק של 2.5 אני רוצה להכין לחמניות במוצ"ש למלוה מלכה שיהיה טרי
ניתן להקפיא את הבצק או כדאי להכין ולהקפיא אפוי?
(אין לי גם מקום במקפיא:mad:)

אהה והבצק יצא מעט דביק להוסיף לו קמח לפני שאני נותנת לו לתפוח?
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
הכנתי עכשיו בצק של 2.5 אני רוצה להכין לחמניות במוצ"ש למלוה מלכה שיהיה טרי
ניתן להקפיא את הבצק או כדאי להכין ולהקפיא אפוי?
(אין לי גם מקום במקפיא:mad:)

אהה והבצק יצא מעט דביק להוסיף לו קמח לפני שאני נותנת לו לתפוח?
בטח שאפשר להקפיא בצק!
יוצא פצצה!!!
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
טוב ,
הבצק תפח ותפח ואחרי שהילדים נרדמו הסתערתי על המלאכה:
התוצאות לפניכן
+בונוס הפרשת חלה ,
20191113_220803.jpg
ומינוס 4 לחמניות "שטעמתי":cool:
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
אם כבר אנחנו עוסקות בנושא הלחמניות והלחמים,
אז יש לי סיפור חם, חם מהתנור...
אחרי יום מטורף עם העבודה, בית, ילדים....
נחת עלינו בערב בפתאומיות אורח (מהמשפחה של בעלי),
ואני בתור אשת חיל צריכה להגיש דברים לאורח, אני פותחת את המקרר- ואין משהו מגרה,
העוגה החלבית (עם השש שכבות) היום נגמרה (עד שיש עוגה כל כך טובה, באמת חבל שלא נשאר ממנה...) אני פותחת מגירות פה מגירות שם, ולא נעים לומר אבל אין כל מה להציע (אל בהלה אנחנו לפני קניה שבועית, שדחינו אותה עד היום, אני פותחת עוד מגירה ורואה ממתקים, מה אני יגיש ממתקים? לא נעים....
טוב, אז בלית בררה כפתיח מגישים מים....
נו מה לעשות האורח לא עדכן קודם...
בקיצור, ואז ה' האיר את עיני, אני פותחת את המקפיא ומגלה שם שקית של לחם קל מיוחד כזה שאמא שלי הביאה לי, והכנסתי למקפיא כי מה לעשות אנחנו לא אוכלים לחם קל, ועד שנחשוב למי להעביר לבינתיים שתיהיה במקפיא.
בקיצור אז ככה-
הוצאתי את הלחם,
הפשרתי במיקרוגל - בתוכנה של ההפשרה.(שמית כוס עם מים שהלחם לא התייבש)
לבינתיים הדלקתי את התנור ל250 מעלות שיהיה הכי חם
הוצאתי את הלחם מהמיקרוגל
חתכתי אותו בצורה כזו- לאורך ולרחוב שיהיה חריצים כאלו ושהלחם יהיה בתכלס שלם (זאת אומרת לא לחתוך עד הסוף.)
קצצתי בצל
קצצתי שום
לקחתי פסטו ומרחתי בחריצים פסטו
הוספתי גבינה צהובה
ואז שמתי את הבצל והשום
וזיתים
ושוב גבינה צהובה
שמתי שמן זית
והכנסתי לתנור.......
הוספתי בצד סלט חמוד וחביתה,
ואת האמת יצא מעדן,
את האמת שרציתי לצלם, אבל נזכרתי בדיוק שניה אחרי שהכל נגמר......
ואגב- תודה שקראתן עד כאן;):p
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אם כבר בענין הכוסמין

יש לי מתכון תותח מהשווגער שלי
יוצא אוורירי ברמות הזויות, כי כידוע כוסמין לרב יוצא דחוסס
אני גם מפזרת למעלה קצת זעתר מעורבב בטיפהלה שמן וזה מעדןן
והנה המתכון: (חבל שלא צילמתי, אולי בפעם הבאה שאכין(שתגמר הנגלה)

לשים בקערה:
כף מלח
קילו קמח כוסמין
1/3 כוס סוכר

בצלחת מרקיה ח"פ לשים: 2 כפות שמרים
מעל- לשפוך רבע כוס מים פושרים
זה מתחיל ל'הקציף' כזה ואז לשפוך את זה מעל הסוכר וכו' שבקערה א'
לשפוך 2 וחצי כוסות מים פושרים
להוסיף 3/4 כוס שמן וללוש היטב (אני עשיתי ביד, כמובן אפשר גם במיקסר)
התפחה עשיתי בתנור שזה אומר אפיה למשך 20 דק' על 50 מעלות,
ולאחמ"כ עוד איזה 20 דק בערך - על חום 175 מעלות
בהצלחה ובתאבון!!

ועוד משו חשב:
את לחמניות לעשות בתנועות של קיפול, ז"א לא כדור כמו כדור שוקולד. אלא לתלוש חתיכה ואז לקפל כזה למטה שרק מלמעלה יראה חצי עיגול יפה כך שלמטה נוצרת בועת אויר בתוך הקיפולים והיא גורמת ללחמניות לצאת מנופחות ואוריריות (ההבדל בין זה לבין האופן הרגיל ממש תהומי)
נשמע טוב
ושיטת הכנת הלחמניות זה בדיוק איך שאני מכינה.
יוצא באמת אורירי
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אם כבר אנחנו עוסקות בנושא הלחמניות והלחמים,
אז יש לי סיפור חם, חם מהתנור...
אחרי יום מטורף עם העבודה, בית, ילדים....
נחת עלינו בערב בפתאומיות אורח (מהמשפחה של בעלי),
ואני בתור אשת חיל צריכה להגיש דברים לאורח, אני פותחת את המקרר- ואין משהו מגרה,
העוגה החלבית (עם השש שכבות) היום נגמרה (עד שיש עוגה כל כך טובה, באמת חבל שלא נשאר ממנה...) אני פותחת מגירות פה מגירות שם, ולא נעים לומר אבל אין כל מה להציע (אל בהלה אנחנו לפני קניה שבועית, שדחינו אותה עד היום, אני פותחת עוד מגירה ורואה ממתקים, מה אני יגיש ממתקים? לא נעים....
טוב, אז בלית בררה כפתיח מגישים מים....
נו מה לעשות האורח לא עדכן קודם...
בקיצור, ואז ה' האיר את עיני, אני פותחת את המקפיא ומגלה שם שקית של לחם קל מיוחד כזה שאמא שלי הביאה לי, והכנסתי למקפיא כי מה לעשות אנחנו לא אוכלים לחם קל, ועד שנחשוב למי להעביר לבינתיים שתיהיה במקפיא.
בקיצור אז ככה-
הוצאתי את הלחם,
הפשרתי במיקרוגל - בתוכנה של ההפשרה.(שמית כוס עם מים שהלחם לא התייבש)
לבינתיים הדלקתי את התנור ל250 מעלות שיהיה הכי חם
הוצאתי את הלחם מהמיקרוגל
חתכתי אותו בצורה כזו- לאורך ולרחוב שיהיה חריצים כאלו ושהלחם יהיה בתכלס שלם (זאת אומרת לא לחתוך עד הסוף.)
קצצתי בצל
קצצתי שום
לקחתי פסטו ומרחתי בחריצים פסטו
הוספתי גבינה צהובה
ואז שמתי את הבצל והשום
וזיתים
ושוב גבינה צהובה
שמתי שמן זית
והכנסתי לתנור.......
הוספתי בצד סלט חמוד וחביתה,
ואת האמת יצא מעדן,
את האמת שרציתי לצלם, אבל נזכרתי בדיוק שניה אחרי שהכל נגמר......
ואגב- תודה שקראתן עד כאן;):p
סליחה על ההקפצה... את יצירתית להפליא!!!!
 

רחלי98

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אז עשיתי.... @hbecker אליפות
ואני חייבת עצה!!!
איך זה יוצא פריך ולא כרום קשה ומתייבש אח"כ???
פשוט מעצבן
למה זה יוצא לי כזה דחוס???
טעים ברמותתתת אבל יותר מידי כריספי ולא לטובה...
IMG-20200112-WA0086.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai

רחלי98

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
על איזה חום את אופה ולכמה זמן?

כמו שכתבת 200
כנראה התנור שלי מידי חזק...
אני אנסה את זה שוב על חום יותר "עדין"
ושוב שאלה איך יוצאות לך לחמניות כאלה יפות בצורה?
יש לי 2 ידיים שמאליות זה קשור לזה אן שכם לי יכול לצאת מאפים חלקים ויפים?:(
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כמו שכתבת 200
כנראה התנור שלי מידי חזק...
אני אנסה את זה שוב על חום יותר "עדין"
ושוב שאלה איך יוצאות לך לחמניות כאלה יפות בצורה?
יש לי 2 ידיים שמאליות זה קשור לזה אן שכם לי יכול לצאת מאפים חלקים ויפים?:(
את עושה אותם אצבע או עגולות.
לאצבע מרדדים עיגול בצק ואז מגלגלים מצד אחד לאורך לצד השני. כך הם יפים כי הם מרודדים.
בעגולים אני לוקחת כדור בצק ומתחילה להכניס מהצדדים ללמטה מתחת לכדור, פנימה לעומק עד שנוצר לי כדור יפה ועגול.
 

א.י.ל עיצובים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם אני רוצה להפוך את הלחמניות ללחמניות מזונות,
מה מוסיפים או מחליפים?
 

ר. ל. ב.

משתמש רשום
שלום
תודה רבה על המתכון
והתמונות מגרות ונותנות חשק לעשות את זה
ובזכותך עשיתי את זה כבר כמה פעמים ויצא טעים ויפה,
אפילו שאני כמעט לא אופה ואין לי כל כך ניסיון עם זה

וגם את הפיצה מהאשכול השני עשיתי ויצא טעים...

תודה רבה
ושה' ישלם לך על זה בכפל כפליים
על זה שאת טורחת, כותבת, מצלמת, כדי שאחרים גם יהנו...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שלום
תודה רבה על המתכון
והתמונות מגרות ונותנות חשק לעשות את זה
ובזכותך עשיתי את זה כבר כמה פעמים ויצא טעים ויפה,
אפילו שאני כמעט לא אופה ואין לי כל כך ניסיון עם זה

וגם את הפיצה מהאשכול השני עשיתי ויצא טעים...

תודה רבה
ושה' ישלם לך על זה בכפל כפליים
על זה שאת טורחת, כותבת, מצלמת, כדי שאחרים גם יהנו...
ריגשת אותי
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה