צורה מענינת לחלות , אפשר הסבר איך עשית?טוב ,
הבצק תפח ותפח ואחרי שהילדים נרדמו הסתערתי על המלאכה:
התוצאות לפניכן
+בונוס הפרשת חלה ,צפה בקובץ המצורף 563642 ומינוס 4 לחמניות "שטעמתי"
צורה מענינת לחלות , אפשר הסבר איך עשית?טוב ,
הבצק תפח ותפח ואחרי שהילדים נרדמו הסתערתי על המלאכה:
התוצאות לפניכן
+בונוס הפרשת חלה ,צפה בקובץ המצורף 563642 ומינוס 4 לחמניות "שטעמתי"
באיזו תוכנית את אופה 3 תבניות יחד? טורבו אקטיבי?@דרור(ית) עכשיו הבנתי את השאלה.
נכנס לי לתנור כמעט 2 קילו במכה. תנור גדול. בלי חלבי כך שהתא מתאים ל-3 תבניות בו זמנית
מרדדת את הבצק לעלה בגודל תבנית , חותכת אותו למספר ריבועים שווים,צורה מענינת לחלות , אפשר הסבר איך עשית?
נראה לי שכן , אנסה ואראה אם יצא לי אותו דברמרדדת את הבצק לעלה בגודל תבנית , חותכת אותו למספר ריבועים שווים,
כל ריבוע חותכת 3-4 רצועות עד אמצע הריבוע, מניחה את המילוי אם יש ומגלגלת מהצד הלא חתוך לצד החתוך
מקווה שהובנתי
בהצלחה
מתאים לחלות?מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב
1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן
שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.
מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.
יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות
מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.
להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
בטחמתאים לחלות?
לקמח מלא 100% כמה מים להוסיף?
קשה לומרלקמח מלא 100% כמה מים להוסיף?
כמה לחמניות מקילו?מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב
1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן
שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.
מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.
יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות
מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.
להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
כמה חומץ? באיזה שלב?נכון
בחלות אני שמה
בלחמניות פחות מקפידה
וזהו ? במקום 3 כוסות נוזלים לקילו, רק 1 ו3/4?על כל קילו קמח-
1.5 כוסות מיץ תפוזים
1 ו 1/4 כוסות מים
מיקסר@hbecker
איך לשים את הבצק? ביד או במיקסר?
1 כףכמה חומץ? באיזה שלב?
זה 2 ו 3/4וזהו ? במקום 3 כוסות נוזלים לקילו, רק 1 ו3/4?
תלוי בגדול בערך 18כמה לחמניות מקילו?
אין לימיקסר
אה, בטח אפשריאין לי
לא אפשרי ביד?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: