סקירה היום שבו נחזור לאכול חוּבֵּיזָה | חיים צרכניים בישראל 2023, בשבי המונופולים

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
במקום סתם לייצר דיון תיאורטי
בא נדבר על מוצרים מסויימים
האם יש תחליף לבמבה אוסם למשל?
האם יש תחליף לגבינה צהובה של עמק למשל?

התחליפים הם בעיקר בקיטניות ובעיקר במוצרים שלא קשורים לטעם
למשל מגבונים טישויים וכו'
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ממש לא !
כך את אוסם של הפסטה למשל
בזמנו שעשו את המחאה עליהם
ואנשים רכשו פסטה שונה
הם פשוט המשיכו עם זה
הטענה כאן אינה שאין הבדל בטעם של השוקולד. יש הבדל.
השאלה היא האם שוקולד עלית הוא "הכי טוב"

לגבי פסטה, לדעתי רוב האנשים לא מרגישים הבדל. לכן זה לא בר השוואה
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
מחיר אדוני, מחיר

ניסית להשוות?
הבנתי. אז פתאום החילונים, ש(בהכללה) לא משווים מחירים בשום דבר, זונחים את השוקולדים האירופים האיכותיים יותר, מתוך השוואת מחירים וצרכנות נבונה, ועוברים לעילית. מברוק.
 

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הטענה כאן אינה שאין הבדל בטעם של השוקולד. יש הבדל.
השאלה היא האם שוקולד עלית הוא "הכי טוב"

לגבי פסטה, לדעתי רוב האנשים לא מרגישים הבדל. לכן זה לא בר השוואה
לא.
הטענה שלו
שאנשים בכלל לא חושבים
והסיבה היחידה שהם צורכים מוצר
זה בגלל שהם התרגלו לצרוך אותו
ובגלל המותג ולא בגלל המוצר

ועל זה אני מתווכח.
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
במקום סתם לייצר דיון תיאורטי
בא נדבר על מוצרים מסויימים
האם יש תחליף לבמבה אוסם למשל?
האם יש תחליף לגבינה צהובה של עמק למשל?

התחליפים הם בעיקר בקיטניות ובעיקר במוצרים שלא קשורים לטעם
למשל מגבונים טישויים וכו'
אתה חושב ככה.

יש כאלו שהרגישות שלהם היא במגבונים וטישויים. הם צריכים להיות איכותיים, לא נקרעים, נשלפים אחד אחד, לחים במידה, ריח סביר, וכו'.

העקרון הוא לפתוח את הראש. אחרי שפותחים - מוצאים כבר.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
גם כן עניין של מיתוג...
כתבתי מקודם שלא הגיוני שרק עלית יודעים לייצר שוקולד ושרק בארץ "עלו" על זה.
אז אין סיבה הגיונית אחרת שעלית יהיה מונופול בשוק הלא מהדרין בארץ, כשיש כ"כ הרבה אלטרנטיבות במותגים בין לאומיים.
כתבת לי שטוב, זה בגלל שהאלטרנטיבות יקרות יותר.
 

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אתה חושב ככה.

יש כאלו שהרגישות שלהם היא במגבונים וטישויים. הם צריכים להיות איכותיים, לא נקרעים, נשלפים אחד אחד, לחים במידה, ריח סביר, וכו'.

העקרון הוא לפתוח את הראש. אחרי שפותחים - מוצאים כבר.
אני ביגשתי כל פעם מגיע לחנות
מחפש את המוצר הזול ביותר
וקונה אותו
זה הגישה שלי

ניסתי את זה פעם בגבינה צהובה ופשוט התאכזבתי
ניסתי את זה בבמבמה והתאכזבתי
ניסתי את זה במעדן הזה של המילקי שהבאת -ואין מה להשוות -הרבה יותר טעים זה המילקי המקובל


אבל בקטניות במגבונים בטישויים בשימורים וכו'
בזה אתה צודק יש שם תחליפים ראויים
 

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
בהחלט, פיצחו את הטעם של הדור הבא...
יכולת על אנושית
ממש לא
רק בשביל הידע - החברות הגדולות כמו אסם, תנובה, יונילוור מעסיקות אגף של מבחני טעימה
כל מוצר עובר סדרת טעימות אצל קהל היעד (ילדים, מבוגרים) ומשפרים את המתכון לפי ההערות
זו הסיבה שהם מצליחים יותר מהמפעלים הקטנים שאין להם תקציב להשקעה הזו
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אני ביגשתי כל פעם מגיע לחנות
מחפש את המוצר הזול ביותר
וקונה אותו
זה הגישה שלי

ניסתי את זה פעם בגבינה צהובה ופשוט התאכזבתי
ניסתי את זה בבמבמה והתאכזבתי
ניסתי את זה במעדן הזה של המילקי שהבאת -ואין מה להשוות -הרבה יותר טעים זה המילקי המקובל
לא אמרתי שאתה טועה!!!! זה בהחלט יתכן.

הבעיה היא באלו שאינם משווים בכלל. כמו אלו שלא ניסו בכלל את טרה. על זה יושבים המונופולים.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
במקום סתם לייצר דיון תיאורטי
בא נדבר על מוצרים מסויימים
האם יש תחליף לבמבה אוסם למשל?
האם יש תחליף לגבינה צהובה של עמק למשל?

התחליפים הם בעיקר בקיטניות ובעיקר במוצרים שלא קשורים לטעם
למשל מגבונים טישויים וכו'
כי טעם הוא עניין נרכש. כמה פשוט.
 

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא שמעתי. אבל אולי.
תבין המונופלים שולטים ב50 אחוז מהחנות
יש על הרצאה שלמה של ירון זליכה...

עכשיו גם אם לחלק מן המוצרים יש תחליף
אבל שטראוס מנגנת על כל כך הרבה מוצרים ולא על מוצר אחד
ולכן הלקוח התרגל

ששטראוס זה הכי טוב

ולהיות בעל זיכרון ולנסות לזכור שספצפית בשוקולוד(שאני חולק עליך כמובן)
יש תחליף
זה דבר מורכב מאוד

מה שיפתור את זה לדעתי
זה העובדה שלאט לאט החנויות הגדולות מייצרות את המותגים הפרטיים שלהם (אומנם הם כרגע עושים את זה
במוצרים פשוטים ,אבל ברגע שהתודעה של הצרכן תשתנה בהתאם ,ייתכן מאוד שהרשתות הגדולות יתחילו גם לייצר
מוצרים מורכבים יותר וזה ישנה את זה)
 

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
כתבתי מקודם שלא הגיוני שרק שטראוס יודעים לייצר שוקולד ושרק בארץ "עלו" על זה. כתבת לי שזה שאלה של מחיר.
כתבתי למעלה -
עילית מנצחים בגדול במבחן הטעם + מחיר

כרמית לא עומדת במבחן הראשון: מבחן הטעם, עלית עומדת בו בגדר הסביר, יתכן שהאירופאי לא מותאם לטעם הישראלי שרגיל למתוק יותר
בתכל'ס - המותגים האירופאיים עושים את מבחני הטעימה שלהם בחו"ל ועלית בארץ, זה עצמו עשוי לגרום להבדל
אגב, אני אישית צורך בדרך כלל שוקולד רק מעל 60% מוצקי קקאו
 

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הבעיה היא באלו שאינם משווים בכלל. כמו אלו שלא ניסו בכלל את טרה. על זה יושבים המונופולים.
לא.
המונופולים יושבים על זה
שהם שולטים בנתח גדול בשוק
ולכן כשחצי מהקנייה שלך זה שטראוס
אז אתה לא תבדוק את השוקולוד
אלא אוטוטמטית תיקח את שטראוס
 

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
כתבתי למעלה -


כרמית לא עומדת במבחן הראשון: מבחן הטעם, עלית עומדת בו בגדר הסביר, יתכן שהאירופאי לא מותאם לטעם הישראלי שרגיל למתוק יותר
אני אישית צורך בדרך כלל שוקולד רק מעל 60% מוצקי קקאו
אנחנו עסוקים עכשיו בתחום הלא מהדרין. שיש בו מאות אלטרנטיבות מכל העולם. ואתה כותב לי שעלית יותר טובה מכרמית ולכן היא מנצחת.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ממש לא
רק בשביל הידע - החברות הגדולות כמו אסם, תנובה, יונילוור מעסיקות אגף של מבחני טעימה
כל מוצר עובר סדרת טעימות אצל קהל היעד (ילדים, מבוגרים) ומשפרים את המתכון לפי ההערות
זו הסיבה שהם מצליחים יותר מהמפעלים הקטנים שאין להם תקציב להשקעה הזו
אנחנו מדברים השוקולד הבסיסי
 

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
אנחנו עסוקים עכשיו בתחום הלא מהדרין. שיש בו אלפי מוצרים. ואתה כותב לי שעלית יותר טובה מכרמית.
אתה נטפל למילים בודדות מתוך התגובה שלי
כבר כתבתי שעלית מבצעת מבחני טעימה בארץ ולכן יש לה יתרון בפיצוח הטעם הישראלי
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כמובן השאלה מה מחפשים. אתה מדבר על ספלנדיד? אגו הרבה יותר גרוע?
(כותב ההודעה למשל טוען שהוא לא מצא שוקולד עם יותר מ46% מוצקי קקאו, מלבד של שטראוס. זה פשוט מופרך ביחס להיצע שיש בשוק).

בכל אופן אתה ודאי צודק שהנושא הוא עקרוני ורק בחרתי דוגמאות.
ברור שהוא מדבר על ספלנדיד
השוקולד המריר הרגיל של עלית מכיל 50% מוצקי קקאו, וזה לא הבדל גדול בין 46%
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה