@הסכת ושמע ביקש ממני להעלות את תגובתו:
לפני התגובה האישית שלי קראתי את כל האשכול
והזדהיתי עם חלק מהתשובות
אבל אני חייב לציין מס' דברים ואין לי אפשרות באשכול אז אני אגיב לכם באישי
אשמח שתקראו עד הסוף (סליחה על האריכות פשוט אין שתי ברירות רק
להזכיר את ההיסטוריה!!)
כאחד שלמד ב'תשעת הימים' את ההיסטוריה
את ההכחשה הגדולה ביותר שאנו עושים לחורבן בית ראשון ולחורבן בית שני זה האמרה הזו
ומדוע?
נחלק את חורבן הבית ל-2 נושאים
1. אובדן הבית
2. הצרות והייסורים ומסע ההרג שהיה
עניין אובדן הבית היה כ"כ גדול
בחורבן בית ראשון היינו שליטי עולם (תנסו לדמיין בבקשה בראש, שמדינת ישראל = ארה"ב/רוסיה,) איזה כח יש להם למדינה הזו? כל מה שהם רוצים יש להם - צבא ענק, כלכלה, גאוני ההיטק, ועוד להבדיל אלף אלפי הבדלות תחשבו מה היה לנו בזמן הבית, היה לנו ביהמ"ק להקריב קורבנות, היה לנו סנהדריה גדולה, היה לנו משטר עצמאי שהיה בנוי על ע"פ ההלכה, היה לנו אורים ותומים לכל שאלה ושאלה, - היה מתחיל מלחמה היו שואלים את האורים ותומים - (שהיה סוג של נבואה לכה"ג) והיינו מקבלים תשובות ברורות!! בכל דבר שהיה שאלה היה למי לפנות (אורים ותומים), המעמד שלנו היה כ"כ גבוה שאין שום אפשרות לדמיין את זה - בחלק מהמקורות מופיע שזה יותר מהצער של כלה שביום חתונתה אביה ואמה מובלים לקבורה (ה"י) צער הרבה יותר גדול מזה היה לשכינה שנפרדה מישראל, וצער עוד יותר גדול (מצער השכינה) היה לישראל,
עניין הצרות והייסורים ומסע ההרג (אני יביא רק מס' דוגמאות)
1. כתוב שבביתר (המקראית) במשך מס' ימים עמדו ופיצצו
(בין אבן לסלע) ראשי ילדים ובחורים (עד גיל 20) אל מול הוריהם!!!
2. לאחמ"כ המשיך מסע הרג עוד מס' ימים (יש מחלוקת האם בתוך ה-9 ימים או אחרי) שהרגו בתושבי ביתר והגיעו רק למחצית!!! וכתוב שבחצי השני של ביתר עוד היו חופות (הכוונה שהתחתנו בזמן הזה) עד שהדם זרם אליהם ורק אז הבינו משהו לא כשורה!!
3. כמות התלמידים שהיה בביתר היא כמות אדירה היה 400 בתי כנסיות ובכל בית כנסת 400 מלמדים ולכל מלמד 400 תלמידים = 64 מיליון תלמידים!! בנים - עד גיל 13 (וי"א 9 גיל חינוך) וכולם! נהרגו עקד"ה
4. כתוב במדרש שהיה מקום שנקרא "הר המלך" - והיה בו 60 רבוא
עיירות שבכל עיירה 60 רבוא
ראשי אב.
למעט 3 עיירות שהיה בהם כפליים כיוצאי מצריים ואת כולם הרגו בדרך לכבוש את ירושלים (לפני חורבן בית ראשון) לאן נעלמו 360,001,800,000 מיליארד! ראשי אב הללו?? - פחות מזעזע מהשואה???
5. הורים מרוב רעב (השתבשה עליהם דעתם!!) ואכלו את ילדיהם (לא היה בשואה!!!)
6. הוגלו לבבל (הליכה של 20-30 יום - ברצף) - מתוך אלו שנשארו לאחר הרעב (קרוב ל-3 שנים) - ולאחר המלחמה על כיבוש ירושלים (מעל חודש) (אין תיאור מדוייק עם זה היה עם כלבים או לא אבל דמיינו אנשים רעבים מאוד בכזו צעידה)
7. היינו בגלות 70 שנה (עבדים!!) פחות מזעזע מהשואה??
ויש עוד הרבה סיפורים בגמרא ובמדרש (התפילין,הגוויות, הדם,)
איפה כל הסיפורים האלה??
פשוט מאוד(עצוב מאוד!!!!) היות וחרב הבית ההפסד הוא ברמה שאי אפשר לתאר בכלל! וכבר כל המדרשים מדברים ע"ז שבעצם זה היה נראה כמו גזרת כליון על כל כלל ישראל ובסוף זה נגמר בגלל שה' השליך חמתו על עצים ואבנים - והשאיר פליטה מישראל
לא דברו על כל הצרות האחרים - פשוט לא דברו על צרות הפרט אלא על צרת הכלל!
מכאן ועד לבוא ולטעון שהשואה היה יותר מזעזע - הכחשת חורבן בית ראשון ושני
(כותב השורות נכד לניצולת שואה - ושמע מספיק תאורים על השואה ממקור ראשון,
ומאותו מקור שמעתי שצריך ללמוד קודם על חורבן בית ראשון ואחרי זה בית שני ורק לאחמ"כ לדבר על השואה!!!)
עריכה:
אינני מתכוין לאף אחת באופן אישי
נ.ב. במידה ואחת מכן מוכנה להעלות את זה לאשכול אודה לכם מאוד