זרקור מקומי הזדמנות אחרונה להציל את בית שמש

חי בן ראם

משתמש צעיר
נכון, רק הבאתי דוגמא לעוד מקום שהולכים לבנות לגבוה
ולפי הידע שיש לי גם צלע הר לא יעזור לדחוף 780 דירות ב-9 דונם בלי לבנות 10 קומות לעלות ועוד כמה קומות לרדת

אם זה מעניין מישהו שילך להחתים את רבני ביתר
אולי זה מעניין את @עו"ד נתן רוזנבלט
זה מעניין את כל הציבור החרדי....
וחוץ מזה:
10 קומות בביתר זה מקסימום 5 קומות מעל קומת הכניסה, וגם זה יהיה מהבניינים הכי גבוהים אם לא הגבוהים ביותר שאושרו לבניה.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
10 קומות בביתר זה מקסימום 5 קומות מעל קומת הכניסה, וגם זה יהיה מהבניינים הכי גבוהים אם לא הגבוהים ביותר שאושרו לבניה.
אני לא יודע מה אישרו בעבר
מה שאני בטוח ב-99% שאין דרך לדחוף 780 דירות ב-9 דונם בפחות מ-10 קומות לעלות וכמה קומות לרדת

אם אני טועה תתקנו אותי.

אני מכיר מתחם פינוי בינוי בנוה יעקב שכבר אושרה תבע ל-500 דירות במתחם בגודל 9-10 דונם
12 קומות לעלות ועוד כמה קומות לרדת ועדיין הבניה הולכת להיות בצפיפות גדולה.

חכמלוג

משתמש פעיל
להשארתי, יהיה שם 7 קומות לרדת, כמו שכבר יש בביתר, לא אחת ולא שתיים.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אולי אצטרף
זה ממש מפריע לי לנוף הבניה שם בהר

חני וחיים

משתמש פעיל
תכנון 780 דירות על 9 דונם
אין מצב שזה בניה נמוכה
לענ"ד לפחות 10 קומות (אלא א"כ זה נמצא על צלע הר, ועדיין קשה מאד...)

נתנאל גרופ מכרה 50% מפרויקט מגורים ומסחר בביתר עילית עבור 224 מלש"ח​

הקונה הוא שמואל אטיאס, בעליה של רשת הסופרמרקטים החרדית נתיב חסד. במסגרת הפרויקט יוקמו 405 יח"ד ו-4,000 מ"ר של שטחי מסחר. כתוצאה מהשלמת העסקה נתנאל גרופ צפויה לרשום רווח של כ-180 מיליון שקל לפני מס​

מאת סתיו שאולוב
14.02.23 | 11:34 עודכן לאחרונה: 14.02.23 | 11:42

יור דירקטוריון נתנאל גרופ ושר האוצר לשעבר משה כחלון (תנועת כולנו)
יו"ר דירקטוריון נתנאל גרופ ושר האוצר לשעבר משה כחלון (תנועת כולנו)
נתנאל גרופ מוכרת 50% מהזכויות שלה בפרויקט בעיר ביתר עילית תמורת 224 מיליון שקל, כך דווחה החברה היום (ג') לבורסה. הקונה הוא שמואל אטיאס, בעליה של רשת הסופרמרקטים החרדית נתיב חסד. כתוצאה מהשלמת העסקה נתנאל גרופ צפויה לרשום רווח של כ-180 מיליון שקל לפני מס.
ביתר עלית היא עיר חרדית הממוקמת מחוץ לקו הירוק, מצפון לגוש עציון. הפרויקט המדובר הוקם על שטח בו זכתה נתנאל גרופ במכרז של רמ"י מנובמבר 2020, כאשר החברה שילמה 75.5 מיליון שקל כתמורה על הקרקע ועוד 71.7 מיליון שקל הוצאות פיתוח. השטח הכולל של המתחם עומד על כתשעה דונם, לתכנון והקמה של 405 יח"ד ו-4,000 מ"ר למסחר. כמו כן, משרד הבינוי והשיכון מקדם הליך של שינוי התב"ע על המקרקעין לפיו ניתן יהיה להקים על המקרקעין כ- 780 יח"ד.
הסכם הרכש מותנה במספר תנאים, כמו הסכמת הבנק להעמיד מימון משותף לצדדים בקשר עם הפרויקט וזאת בתוך 60 ימים ממועד חתימת מערכת ההסכמים. עוד תנאי הינו קבלת אישור לתב"ע החדשה שתחול על השטח לפיה ניתן יהיה להקים בפרויקט לכל הפחות 773 יח"ד ו4,800 מ"ר למסחר ותעסוקה, וזאת בתוך 6 חודשים ממועד חתימת מערכת ההסכמים כאשר לרוכשת זכות להאריך מועד זה לתקופה נוספת של 12 חודשים. התנאי השלישי קובע כי המכירה תתקיים כל עוד יתקבל אישור עקרוני מהמנהל האזרחי לפיו אין מניעה עקרונית להעברת 50% מהשטח לרוכשת, וזאת בתוך 90 ימים ממועד חתימת מערכת ההסכמים, כאשר לכל צד בהסכם זכות להאריך מועד זה ב-60 ימים נוספים.

כאשר יעמדו כל התנאים בהסכם, תשלם הרוכשת לנתנאל גרופ סכום השווה לכ- 13 מיליון ש"ח בגין מחצית מסכום כל ההוצאות והתשלומים בהם נשאה החברה עם הפרויקט עד למועד חתימת מערכת ההסכמים. כמו כן, תעמיד הרוכשת ערבויות בנקאיות לטובת מחצית מהתחייבויות הרוכשת למשרד הבינוי והשיכון וכן לחברה עימה התקשרה המוכרת בקשר עם ביצוע עבודות תשתיות ציבוריות.
עם השלמת העסקה, יפעלו הצדדים במשותף לקידום תכנון וביצוע הפרויקט במתכונת של "עסקה משותפת", כך שכל צד יהיה חייב וזכאי למחצית מההתחייבויות והזכויות בקשר עם הפרויקט, וכי ההחלטות בנוגע לקידום הפרויקט יתקבלו במשותף.

אני לא מומחה, אבל אביע דעה.
הכתבה שהובאה לעיל איננה מדויקת,

לדוגמא מחיר הקרקע ששילמה חברת נתנאל הינו 75.5 מיליון, אבל צריך להוסיף לזה עוד כ72 מיליון הוצאות פיתוח.
כרגע ניתן לבנות על הקרקע 405 יח"ד, ואף אחד לא מתחייב שיהיה ניתן לבנות 780 יח"ד - אולי זה החלום של חברת נתנאל גרופ, אבל לא בטוח שיש לזה אחיזה במציאות.

אגב במידה ויאשרו יותר מ405 דירות לפי חוברת המכרז מחיר פיתוח הקרקע יעלה משמעותית...

ולשימת לב נתנאל גרופ מוכרת 50% מהפרויקט ב220 מיליון לא כולל מע"מ. זאת אומרת שהפרויקט שווה 440 מיליון. - קצת הזוי.

לטענתם התוכנית נמצאית בשלבי הפקדה, יש למישהו מושג איך בודקים את זה?

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אגב במידה ויאשרו יותר מ405 דירות לפי חוברת המכרז מחיר פיתוח הקרקע יעלה משמעותית...

גם 400 דירות ב-9 דונם זה צפיפות ממש גדולה ובניה לא נמוכה.

לטענתם התוכנית נמצאית בשלבי הפקדה, יש למישהו מושג איך בודקים את זה?
קצת מסובך לבדוק כי זה לא מנהל התכנון הרגיל אלא מת"ע והמנהל האזרחי

יש לך מושג איזה רחוב זה?

צחי קרמר

משתמש פעיל
תכנון 780 דירות על 9 דונם
אין מצב שזה בניה נמוכה
לענ"ד לפחות 10 קומות (אלא א"כ זה נמצא על צלע הר, ועדיין קשה מאד...)

נתנאל גרופ מכרה 50% מפרויקט מגורים ומסחר בביתר עילית עבור 224 מלש"ח​

הקונה הוא שמואל אטיאס, בעליה של רשת הסופרמרקטים החרדית נתיב חסד. במסגרת הפרויקט יוקמו 405 יח"ד ו-4,000 מ"ר של שטחי מסחר. כתוצאה מהשלמת העסקה נתנאל גרופ צפויה לרשום רווח של כ-180 מיליון שקל לפני מס​

מאת סתיו שאולוב
14.02.23 | 11:34 עודכן לאחרונה: 14.02.23 | 11:42

יור דירקטוריון נתנאל גרופ ושר האוצר לשעבר משה כחלון (תנועת כולנו)
יו"ר דירקטוריון נתנאל גרופ ושר האוצר לשעבר משה כחלון (תנועת כולנו)
נתנאל גרופ מוכרת 50% מהזכויות שלה בפרויקט בעיר ביתר עילית תמורת 224 מיליון שקל, כך דווחה החברה היום (ג') לבורסה. הקונה הוא שמואל אטיאס, בעליה של רשת הסופרמרקטים החרדית נתיב חסד. כתוצאה מהשלמת העסקה נתנאל גרופ צפויה לרשום רווח של כ-180 מיליון שקל לפני מס.
ביתר עלית היא עיר חרדית הממוקמת מחוץ לקו הירוק, מצפון לגוש עציון. הפרויקט המדובר הוקם על שטח בו זכתה נתנאל גרופ במכרז של רמ"י מנובמבר 2020, כאשר החברה שילמה 75.5 מיליון שקל כתמורה על הקרקע ועוד 71.7 מיליון שקל הוצאות פיתוח. השטח הכולל של המתחם עומד על כתשעה דונם, לתכנון והקמה של 405 יח"ד ו-4,000 מ"ר למסחר. כמו כן, משרד הבינוי והשיכון מקדם הליך של שינוי התב"ע על המקרקעין לפיו ניתן יהיה להקים על המקרקעין כ- 780 יח"ד.
הסכם הרכש מותנה במספר תנאים, כמו הסכמת הבנק להעמיד מימון משותף לצדדים בקשר עם הפרויקט וזאת בתוך 60 ימים ממועד חתימת מערכת ההסכמים. עוד תנאי הינו קבלת אישור לתב"ע החדשה שתחול על השטח לפיה ניתן יהיה להקים בפרויקט לכל הפחות 773 יח"ד ו4,800 מ"ר למסחר ותעסוקה, וזאת בתוך 6 חודשים ממועד חתימת מערכת ההסכמים כאשר לרוכשת זכות להאריך מועד זה לתקופה נוספת של 12 חודשים. התנאי השלישי קובע כי המכירה תתקיים כל עוד יתקבל אישור עקרוני מהמנהל האזרחי לפיו אין מניעה עקרונית להעברת 50% מהשטח לרוכשת, וזאת בתוך 90 ימים ממועד חתימת מערכת ההסכמים, כאשר לכל צד בהסכם זכות להאריך מועד זה ב-60 ימים נוספים.

כאשר יעמדו כל התנאים בהסכם, תשלם הרוכשת לנתנאל גרופ סכום השווה לכ- 13 מיליון ש"ח בגין מחצית מסכום כל ההוצאות והתשלומים בהם נשאה החברה עם הפרויקט עד למועד חתימת מערכת ההסכמים. כמו כן, תעמיד הרוכשת ערבויות בנקאיות לטובת מחצית מהתחייבויות הרוכשת למשרד הבינוי והשיכון וכן לחברה עימה התקשרה המוכרת בקשר עם ביצוע עבודות תשתיות ציבוריות.
עם השלמת העסקה, יפעלו הצדדים במשותף לקידום תכנון וביצוע הפרויקט במתכונת של "עסקה משותפת", כך שכל צד יהיה חייב וזכאי למחצית מההתחייבויות והזכויות בקשר עם הפרויקט, וכי ההחלטות בנוגע לקידום הפרויקט יתקבלו במשותף.
אתה איש מקצוע לא?
אז תעלה את הטבלת זכויות עם ההוראות המחייבות

צחי קרמר

משתמש פעיל
אני לא יודע מה אישרו בעבר
מה שאני בטוח ב-99% שאין דרך לדחוף 780 דירות ב-9 דונם בפחות מ-10 קומות לעלות וכמה קומות לרדת

אם אני טועה תתקנו אותי.

אני מכיר מתחם פינוי בינוי בנוה יעקב שכבר אושרה תבע ל-500 דירות במתחם בגודל 9-10 דונם
12 קומות לעלות ועוד כמה קומות לרדת ועדיין הבניה הולכת להיות בצפיפות גדולה.
1676410612787.png

• תודה
Reactions: szn

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אתה איש מקצוע לא?
אין לי מושג מה הגוש והחלקה או כתובת של המתחם
אם יהיה לי אוכל לבדוק.

כרגע המידע שיש לי מגיע מהכתבה
אם תוכל לצרף לינק לתוכנית אודה לך

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
זאת טעות
88 אלף הכוונה ל- 88 אלף מ"ר בנוי בכל המתחם שאושר לבניה (לכאו' כולל מבני ציבור ומסחר)
וממש לא 88 אלף דונם.

למעשה זאת הטבלה הנכונה
עכשיו הבנתי איך הכתב לכאו' טעה כשהוא כתב 9 דונם
סימנתי בצהוב את מקור הטעות (ואני כלל לא בטוח שהוא טעה)

ביאור 2023-02-15 012805.jpg

בטבלה כתוב שיש סה"כ 404 דונם
ויש פירוט 98 דונם חקלאי (לא חבל)
69 דונם מבני ציבור
68 דונם שטח ציבורי פתוח

למעשה יש בתוכנית הגבלה עד 5 קומות:

אתה איש מקצוע לא?
מצורף לינק לחוברת המכרז: https://apps.land.gov.il/MichrazimSite/#/michraz/20200013

וכן הקובץ של הוראות התוכנית

קבצים מצורפים

• תקנון -.pdf
    KB 197.8 · צפיות: 29

חני וחיים

משתמש פעיל
אני לא טעיתי, שטח התוכנית הוא 88,000 מ"ר שהם 88 דונם.
בתוכנית המאושרת כיום
55 דונם ביעוד מגורים א'
27 דונם ביעוד מגורים ב'
9 דונם ביעוד מגורים ג'

בתוכנית העתידית מתוכנן 67 דונם ביעוד מגורים.
ול שטחי המגורים יהיו ביעוד מגורים ג'

• שכוייח!
Reactions: szn

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אני לא טעיתי, שטח התוכנית הוא 88,000 מ"ר שהם 88 דונם.
בתוכנית המאושרת כיום
55 דונם ביעוד מגורים א'
27 דונם ביעוד מגורים ב'
9 דונם ביעוד מגורים ג'

התוכנית של ה-780 דירות כמה דונם היא 9 דונם או 88 דונם?

אני הבנתי מהטבלה שה- 780 דירות זה על שטח של 9 דונם
אולי אני טועה...

שים לב שיש מצב מאושר ויש מצב מוצע

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
נכון, רק הבאתי דוגמא לעוד מקום שהולכים לבנות לגבוה
ולפי הידע שיש לי גם צלע הר לא יעזור לדחוף 780 דירות ב-9 דונם בלי לבנות 10 קומות לעלות ועוד כמה קומות לרדת

אם זה מעניין מישהו שילך להחתים את רבני ביתר
אולי זה מעניין את @עו"ד נתן רוזנבלט
מעולה שיבנו בביתר 10 קומות!!!
אין חשש שיבואו לשם דלי"ם,
ואם אפשר שירימו קצת את הגובה מ4 קומות מקסימום מעל הקרקע ל7-8 כמו בבית שמש...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה