זרקור מקומי הזדמנות אחרונה להציל את בית שמש

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אני חושב שאם מישהו יעלה פה מפה של העיר ויסביר לציבור איך השכונה הזו תקועה כעצם בגרון,
זה יועיל להסביר לציבור מה הבעיה...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
נו נו,
תלך היום בסנהדריה שמואל הנביא וארץ חפץ אין שם חילוני אחד!!!
אא"כ בחרדים שעשו את הדרך ההפוכה... ל"ע רח"ל...
במעלות דפנה זה כמעט 100% חרדים....
ואפי' ברמת אשכול היום החילונים הם מיעוט קטן...
ואם מעמיקים משמואל הנביא לארץ חפץ, נתקלים בסוף ברכבת הקלה על ציר 1 לפני שתמצא רוב מוחלט של חילונים בשכונה כל שהיא....
יש לנו כאן בעייה לחלק מהמשתתפים: אנחנו נעים בין חרדים לחילונים, וזה לא צודק כי יש המון סוגים של דת ולאום באמצע.

כשאני אומר "רוב מוחלט" אני מתכוין לא לאנשים שאינם חרדים אלא לסוג האנשים שלא מפריע להם הקומות הגבוהות כל כך. יש שם (מהתרשמות של עובר ברכב בלי היכרות עמוקה) כמויות של חוזרים בתשובה, שצריך להשתחוות אליהם על כך שהם לא משתשמים במעלית רגילה בשבת קודש, אבל את הניואנסים של מעלית שבת אין להם. מה לעשות.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
שכונה שהתחרדותה ברורה, או שהשיווק פונה רק למגזר שלנו, בניית מגדל אחד ואפילו עשרה לא יזיק במקומות שיש ביקוש לחרדים אמריקאים (ולא דת"ל אמריקאי) לכן בניית שכונה של בניינים של 5 קומות אחרי השיווק וכ"ש האכלוס נרשה לעמנו פינוי בינוי או חידוש של מגדלים בצירים הראשיים, אך בניית שכונה של 6 או 10 אלף דירות! שכולה מעל 11 קומות (והצירים הראשיים יותר מ14!)
ועוד בבית שמש שעם כל הכבוד, הביקושים בה (ועוד למספר הגדול כל כך של דירות) פחותים ממעלות דפנה בירושלים, זאת ועוד שהשיווק פונה רק למגזר החילוני האמריקאי, שינוי שם השכונה ל"רמתיים" שכנוע הרוכשים על קיומו של כביש גישה מכביש 38 (עדות אישית) כביש שעתיד בנייתו לוטה בערפל (+הטעייה התכנון הוא מנחל נובע ולא מ38 והכביש הזה אדרבה אמורה להתחבר עם ד2) ועוד, בדירות שישנם סוכה כשרה הם לא מאפשרים חיי חג נורמליים (שתיית קפה בעמידה)
להשוות את כל זה לירושלים הוא השוואה שרחוקה מן הדעת,
להשוות לנווה שמיר ג"כ הזוי שכן שם הבניינים ברובם נמוכים יותר הסוכות בכל הדירות גדולות יותר (שימו לב הסוכות בנווה שמיר אינם בחזית הבניין, אלא בנוסף לסוכה גדולה מהצד כדי להבליט מראה חילוני,) ועוד ששם המחיר למשתכן קבע את גורל הבעלות על המקום (60% חרדי) ברמתיים כולו שטאח פרטי שאין עליו את המבצעים של מחיר למשתכן, חבל,
להשוות שכונות בבית שמש שהתחרדו בעבר הוא טעות, שכן התחרדותם החלה לפני תחילת השיווקים ההמוניים בד" וה" (השיווקים בג החל לפני המחיר למשתכן )

לכן בניית מגדל בודד ברמה ד פחות משמעותית מאשר תכנית שגם המספרים העצומים של מספר הדירות וגם שינוי השם, ("רמתיים") השיווק, גובה הבניינים + המחירים כל אלו אי אפשר שיאושר בלי אישור של כל רבני העיר אלו שתומכים במעליות שבת ואלו שלא כלל לא משנה! כל אלו הם כקוץ בשכונות החרדיות שמקיפים אותו כפרח ב-א-ג-ד,
אם ה לא ישמור עיר שווא שקד שומר
איני יודע מי אתה אבל דבר אחד אני יודע: אתה - בניגוד להרבה אנשים שמתייחסים כללית למעליות וכו' ולא קולטים את הנקודה שהעלית כאן - מכיר את הנתונים היטיב, כל מילה שלך קולעת למצב בשטח.

לגופו של דבר: אני רואה זאת קצת שונה ממך, כי לדעתי מדובר כאן במשהו מגמתי של בנייה לגובה בכל האיזורים שיש אפשרות ל"מרדן" (מלשון מודרני) . כשאתה רואה בו זמנית תכניות ענקיות צצות מכל עבר, זה לא הערקתא דמסאניה, אלא המסאניה בעצמו.

ברכה וישועה

משתמש פעיל
אין מה לעשות פעם בבני ברק היה בנינים עד ארבע קומות היום לפחות שש קומות, כמו כן צריך להתרגל שיש עשר קומות בבניין

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני חושב שאם מישהו יעלה פה מפה של העיר ויסביר לציבור איך השכונה הזו תקועה כעצם בגרון,
זה יועיל להסביר לציבור מה הבעיה...
אני לא מצליח. תעה גוגל ותקבל מיד, ואז תבחין כיצד רמה א' ב' ג' וד' וכן נחלה ומנוחה מאחורה והמנזר (עם העתיד) משמאל. ממש פרח שזה הלב (איפה שכתוב "רוטשטיין")

ואת הפרח הזה רוצים לקחת לנו.

1670938171201.png

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אין מה לעשות פעם בבני ברק היה בנינים עד ארבע קומות היום לפחות שש קומות, כמו כן צריך להתרגל שיש עשר קומות בבניין
א. אנחנו מדברים כבר על 12.
ב. אולי בעצם גם ל12 צריך להתרגל, ואיפה בעצם נעצור?

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
נערך לאחרונה ב:

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יש לנו כאן בעייה לחלק מהמשתתפים: אנחנו נעים בין חרדים לחילונים, וזה לא צודק כי יש המון סוגים של דת ולאום באמצע.

כשאני אומר "רוב מוחלט" אני מתכוין לא לאנשים שאינם חרדים אלא לסוג האנשים שלא מפריע להם הקומות הגבוהות כל כך. יש שם (מהתרשמות של עובר ברכב בלי היכרות עמוקה) כמויות של חוזרים בתשובה, שצריך להשתחוות אליהם על כך שהם לא משתשמים במעלית רגילה בשבת קודש, אבל את הניואנסים של מעלית שבת אין להם. מה לעשות.
אתה מתכוון לאמריקאים על הרצף החרדי לייט-חרדי לייט לייט....
ואתה צודק בקטע הזה...
מה גם הרב של השיכונים שן יוצא כבר שנים בחרב ובחנית נגד התכנית שם, והוא לא מסכים לקהילות הספרדיות שם לחתום...
כי הוא טוען שזה יביא ציבור אקסלוסיבי ושכל הספרדים ירגישו לא במקום ויילכו לגילה...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
תסלחו לי אם זה לא ממש מדויק -
צפה בקובץ המצורף 1266152
מדוייק עכשיו תבין מה עושה לדבר הזה להכניס כאן 4000 דירות של חילונים ודת"ל (וזו רק ההתחלה) איך כל השכונות החרדיות מאבדות קשר אחת עם השנייה. זה יהפוך להיות כמו רובעים ז' וג' באשדוד - שני מרכזים שלא הופכים למשהו גדול אחד לעולם.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אתה מתכוון לאמריקאים על הרצף החרדי לייט-חרדי לייט לייט....
ואתה צודק בקטע הזה...
מה גם הרב של השיכונים שן יוצא כבר שנים בחרב ובחנית נגד התכנית שם, והוא לא מסכים לקהילות הספרדיות שם לחתום...
כי הוא טוען שזה יביא ציבור אקסלוסיבי ושכל הספרדים ירגישו לא במקום ויילכו לגילה...
אין להם כבר מה ללכת לגילה, גם היא מתחרדת ומשתכנזת בקצב...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
איפה ג' בכלל...
ומפה זה נראה משהו באמצע העיר אבל בצד... ממש לא במרכז הפרח...
אגב, הפרח מה הוא בכלל אני גם לא רואה אותו במפה הזו...
יש כל מיני סוגים של פרחים. כשאומרים פרח הכוונה למשהו שהוא במרכז וכולם מסביבו. כאן רואים משלושה צדדים את כולם. הסיבה שלא רואים את הרביעי, זה סיפור מרתק על כנסייה שרכשה שטחים ומכרה לחרדים שגילו שם קברים שפתחו מלחמה.. .אל תשאל

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מעניין שלא תראה אף אחד שיספר לחילונים על הקברים ש"אולי" יש שם ועל ה"סכנה" לגור במקום כזה
אם תרצה - זו על רגל אחת תמצית הסיבה לבניית המגדלים דווקא שם
כן. זאת אחת הטענות (השקריות) של העוסקים בביזה.

אז תן לי רק לספר את העובדות: ההר הזה נסרק על ידי אתרא קדישא (הגוף הכי קנאי למי שמכיר) והיא נתנה הכשר לשכונה, למעט מקומות ספציפיים ששם אכן הוקמו קוביות בטון מכוערות, אנדרטה לאבות אבותינו (או בני דודיהם) שהתגורר כאן.

כך שאין בעייה לאף אחד לקנות שם, גם למחמירים ביותר.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
כן. זאת אחת הטענות (השקריות) של העוסקים בביזה.

אז תן לי רק לספר את העובדות: ההר הזה נסרק על ידי אתרא קדישא (הגוף הכי קנאי למי שמכיר) והיא נתנה הכשר לשכונה, למעט מקומות ספציפיים ששם אכן הוקמו קוביות בטון מכוערות, אנדרטה לאבות אבותינו (או בני דודיהם) שהתגורר כאן.

כך שאין בעייה לאף אחד לקנות שם, גם למחמירים ביותר.
אני בצד שלך
רק הסברתי את הבסיס למה שהתפתח

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
אגב, בשביל לא לערבב 2 סיפורים, רמת אברהם היה בה סיפור של קברים, רמתיים, כמו רמה ד' ועוד מקומות, עבר סריקה קפדנית של הארגון שממונה על קברי ישראל מטעם העדה"ח (ועוד גדו"י) ובמקומות שנמצאו קברים נבנו קוביות בטון וכו', כל מקום לפי דרישות ההלכה, כך שאין שם בעיות של קברים (מי שרוצה דוגמא לקוביה כזו, ברח' רבא פינת רבינא).

חוץ מזה יש שטחים שאמורים בעתיד לבנות עליהם, בסמוך לרמה ב', שהיה שייך למנזר, ובינתיים יש כל מיני עיכובים בבניה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה