זרקור מקומי הזדמנות אחרונה להציל את בית שמש

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אתה חושב שבבי"ש יש מקום לכווולם???
לדעתי לחילונים יש מספיק מקומות בכל רחבי הארץ
בי"ש זה המקום היחיד שבונים שכונות חדשות לחרדים ולכן אני חושב שכל פרויקט בבי"ש לא משנה איפה בבי"ש
אמור להיות מיועד לחרדים
אני לא חושב כך. העיר גדולה מספיק ויכולה להתרחב כמעט עד ביתר וקרית גת. אין שום בעייה עקרונית לבנות שם עוד עשרות אלפי דירות, לכל הסוגים והמגזרים.

אברך שלומד

משתמש רשום
עריכה תורנית
וגם העוסקים האחרים במלאכה הם אברכים יקרים שיושבים כל היום בכולל על התורה, ואין להם שום רצון שידעו שאת שמם, קל וחומר שאינם רוצים להיות בפוליטיקה בשום זמן ובשום מצב.
אני מעיד על כך בהכרות אישית.
להפך, עסקני השכונה הקלאסיים (שסייעו לשכונה בלי סוף בכל התחומים האחרים כולל בשת"פ עם אותם נציגי ציבור)
אינם נוגעים באצבע קטנה במאבק הספציפי שמתנהל כאן אל מול המגדלים (כנראה מאותה הסיבה דלעיל)
והיחידים שעוסקים בכך כאן ברמת אברהם הם אברכי כולל חשובים ורגילים מהשורה נטולי אינטרס כל שהוא שחרדים לגורל השכונה.
יישר כח עצום לרב רוזנבלט שליט"א על הכניסה לעובי הקורה במסירות אין קץ!!! בתקווה שלא ירפה מכך, ושנזכה לנס בכח הימים הללו.

כתום צהוב לבן

משתמש מקצוען
להם יש את כל הכוחות ביד: גם נציגי הציבור איתם,
עולם הפוך או גן החיות,
נציגי הציבור שיושבים על כסא המלכות מכוחינו, נלחמים נגד הדבר החשוב ביותר כ'מצוקת הדיור, והזכות לגור בסביבה שמורה, ועוד ועוד..
וכל האברכים שמשלמים כסף בחדר מחשבים וכותבים כאן הודעות בלב מורתח, הם אלו שנצרכים להגן על הדת....

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
יש לך מידע שהאחראי החרדי שלח את הגוי לרמה ה'? כי הוא הוציא הכחשה גורפת לעניין.
באותה הכחשה שהעירייה שלחה לעניין...
הוי אומר כמו שלא נשלח שום עובד של מי שמש.
אבל, האחראי על מי שמש (אם נאמר שהעובד נשלח ע"י מאן דהוא), הוא חרדי.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
אף אחד פה לא אמר שראשת העיר הנוכחית היא טובה.
רק נאמר דבר אחד, שאשמים כל השותקים וכו', שיכלו בעבר להפיל אותה מכסאה, אם רק רצו, שיכולים להתקומם על זה שהיא מתערבת בועדות ההקצאות באופן לא חוקי, שתיקי התכנון ובניה, המגדלים, וכו', בידיהם.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
@אור אורות , אני רואה שאתה חזק בהנדסת תודעה.
לא הייתי אמור להגיב.
אבל, בכל זאת אני מבקש הסבר על דבריך.
שלושה מגדלים בני 24 קומות
או
יו"ר הועדה לתכנון ולבניה, חבר המועצה שמעון גולדברג: " אני רואה חשיבות רבה בהצלחת הפרויקט בשכונת סביון. זהו הפרויקט הראשון שיוצא לדרך. ומה שיהווה דוגמא לכלל ההתחדשות העירונית ברחבי העיר".
אולי ציטוטים אחרים מהמסמך חסרים לך?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
עולם הפוך או גן החיות,
נציגי הציבור שיושבים על כסא המלכות מכוחינו, נלחמים נגד הדבר החשוב ביותר כ'מצוקת הדיור, והזכות לגור בסביבה שמורה, ועוד ועוד..
וכל האברכים שמשלמים כסף בחדר מחשבים וכותבים כאן הודעות בלב מורתח, הם אלו שנצרכים להגן על הדת....
בדיוק!!

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אמת שראש העיר הקודם דוקא קידם בניה לחרדים,
אבל התיכנון והשיווק האגרסיבי של רמה ה׳ לחילונים היה בקדנציה שלו
בוא נדייק בפרטים.
אכן ייעוד השכונה לחילונים היה במגזר שלו.
זאת לדרישת חברי העירייה החילונים שהיו בשעתו רוב חברי המועצה, והתנו את תמיכתם בייעוד רמה ד' לחרדים בתנאי שרמה ה' תוכרז כשכונה חילונית.
אבל ההכרזה לא סיפקה אותם, בהבינם שמהכרזה ועד ביצוע בפועל יש עוד הרבה מה לעשות, ולכן הם דרשו מראש העיר הקודם להוציא את המכתב שהובא.
אולם לא בוצע כל קמפיין לציבור הכללי בזמן כהונת אבוטבול.
עד שבאה עליזה בלוך, בשיתוף מנכ"ל משרד השיכון, ופעלה בדרכים הבאות:
א. הצליחה להוציא תקדים משפטי מהמשנה ליועץ המשפטי ארז קמניץ, שנתן אור ירוק לביצוע הצרחה, נתינת אפשרות לזוכי מחיר למשתכן ברמה ה' להמיר את זכייתם באפשרות להיות ראשונים בתור בהגרלות הבאות בד'. משהו שאין לו אח ורע בשום הגרלה אחרת בארץ. במקרה דומה בעפולה בהגרלה בה רוב הזוכים היו ערבים בית משפט גלגל את העותרים מכל המדרגות.
ב. שינוי שמות הרחובות מחדשי השנה לשמות גיבורי וחללי מערכות המדינה.
ג. הביאה תקציב מטורף של מיליון שקל ממשרד השיכון לשיווק רמה ה' כשכונה חילונית. זה קרה בקדנציה של ראש העיר הנוכחית. הנה הקישור למכרז.
וראו בתמונה שתאריך תחילת המכרז הוא ב- 11/08/2019, כתשעה חודשים אחרי שעליזה בלוך ניצחה בבחירות.

צילום מסך 2022-12-19 110821.png

והנה קישור לארכיון המכרזים, פתחו את מכרזי טובין וגלל עד שנת 2019

ככל וראשות העיר הייתה בידיים חרדיות, ההכרזה על רמה ה' כשכונה חילונית הייתה נשארת על הנייר בלבד. כי אין שום משמעות להכרזה כזאת מלבד זריקת עצם לחבי העירייה החילונים שהיו צריכים לספק משהו לבוחרים שלהם. הלוואי על הנציגים שלנו

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בוא נדייק בפרטים.
אכן ייעוד השכונה לחילונים היה במגזר שלו.
זאת לדרישת חברי העירייה החילונים שהיו בשעתו רוב חברי המועצה, והתנו את תמיכתם בייעוד רמה ד' לחרדים בתנאי שרמה ה' תוכרז כשכונה חילונית.
אבל ההכרזה לא סיפקה אותם, בהבינם שמהכרזה ועד ביצוע בפועל יש עוד הרבה מה לעשות, ולכן הם דרשו מראש העיר הקודם להוציא את המכתב שהובא.
אולם לא בוצע כל קמפיין לציבור הכללי בזמן כהונת אבוטבול.
עד שבאה עליזה בלוך, בשיתוף מנכ"ל משרד השיכון, ופעלה בדרכים הבאות:
א. הצליחה להוציא תקדים משפטי מהמשנה ליועץ המשפטי ארז קמניץ, שנתן אור ירוק לביצוע הצרחה, נתינת אפשרות לזוכי מחיר למשתכן ברמה ה' להמיר את זכייתם באפשרות להיות ראשונים בתור בהגרלות הבאות בד'. משהו שאין לו אח ורע בשום הגרלה אחרת בארץ. במקרה דומה בעפולה בהגרלה בה רוב הזוכים היו ערבים בית משפט גלגל את העותרים מכל המדרגות.
ב. שינוי שמות הרחובות מחדשי השנה לשמות גיבורי וחללי מערכות המדינה.
ג. הביאה תקציב מטורף של מיליון שקל ממשרד השיכון לשיווק רמה ה' כשכונה חילונית. זה קרה בקדנציה של ראש העיר הנוכחית. הנה הקישור למכרז.
וראו בתמונה שתאריך תחילת המכרז הוא ב- 11/08/2019, כתשעה חודשים אחרי שעליזה בלוך ניצחה בבחירות.

צפה בקובץ המצורף 1269545

והנה קישור לארכיון המכרזים, פתחו את מכרזי טובין וגלל עד שנת 2019

ככל וראשות העיר הייתה בידיים חרדיות, ההכרזה על רמה ה' כשכונה חילונית הייתה נשארת על הנייר בלבד. כי אין שום משמעות להכרזה כזאת מלבד זריקת עצם לחבי העירייה החילונים שהיו צריכים לספק משהו לבוחרים שלהם. הלוואי על הנציגים שלנו
כל אחד יודע שזו הנוכחית גרועה פי כמה וכמה מכל חרדי אחר.
אבל, למה רב חברי העירייה החרדיים, וביניהם המחזיקים בתיקים הרלוונטיים, לא יכולים להתנגד? לפחות להפיל את העירייה (כמו שהיה בעבר על נושאים ילדותיים)? לדרוש להוריד לחץ? וכו'.

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
@אור אורות , אני רואה שאתה חזק בהנדסת תודעה.
לא הייתי אמור להגיב.
אבל, בכל זאת אני מבקש הסבר על דבריך

אגב, בשביל לא לערבב 2 סיפורים, רמת אברהם היה בה סיפור של קברים, רמתיים, כמו רמה ד' ועוד מקומות, עבר סריקה קפדנית של הארגון שממונה על קברי ישראל מטעם העדה"ח (ועוד גדו"י) ובמקומות שנמצאו קברים נבנו קוביות בטון וכו', כל מקום לפי דרישות ההלכה, כך שאין שם בעיות של קברים (מי שרוצה דוגמא לקוביה כזו, ברח' רבא פינת רבינא).

חוץ מזה יש שטחים שאמורים בעתיד לבנות עליהם, בסמוך לרמה ב', שהיה שייך למנזר, ובינתיים יש כל מיני עיכובים בבניה.

אני לא יתן לך לנסות להנדס תודעה
על ידי שקרים זה הכול

נערך לאחרונה ב:

חיים העורך

משתמש צעיר
עריכה תורנית
לא הייתי אמור להגיב.
אבל, בכל זאת אני מבקש הסבר על דבריך.

או

אולי ציטוטים אחרים מהמסמך חסרים לך?
זהו הנדסת תודעה במיטבה,
להסתמך על ציטוטים חלקיים מכתבות וועדות למיניהם

לצערנו יש כאלו הנתפסים על כל מילה הנאמרת בתקשורת, כאילו וזהו עמדת המרואיין,
כשהנך מרואיין עדיף לזרוק עצם לכיוונו של המראיין ולהביאו אל סיפוקו מאשר להתכתש איתו על כל תג ותג,
וכנ"ל גם באסיפות פורמליות למיניהם, כשאת כל השאר סוגרים מתחת לשולחן.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
האמור לעיל אינו גורע ממאבקו של @עו"ד נתן רוזנבלט למען הדיור החרדי,
אך צריך לזכור שלא כל כתבה שיווקית הינה אכן הכצעקתה, ולהכליל את הנציגים כחלוצי המחלנים של העיר.
לא מחלנים, מד"תלים.

בניגוד לעסקנים הקודמים שסיכמו כיבכול על שכונות חילוניות ועשו מתחת השולחן הכל כדי שתהיינה חרדיות,
הרי שהיום זה בדיוק הפוך: מספרים לנו על חרדים, ומתחת השלחן עושים הכל כדי להדיר החרדים.

אני לא חידשתי כלום בכל העניין הזה, הכל כתוב שחור על גבי שחור באתר של העירייה.

אני
רק
הזזתי את השלחן
שכולם יראו....

מאטל

משתמש פעיל
ואצלנו בשכונה בבית שמש החרדית היו צריכים להחליף מעליות בכמה בניינים והדיירים ביררו אצל רבנים מכל העדות והחוגים ושמע מהם להיתר, אבל המליצו להימנע היות ויש הסוברים שזהו זילותא דשבתא ואוושא מילתא,
והם הוסיפו שכמו ששעון השבת בתחילת דרכו היו כאלו שצעקו שזהו זילותא דשבתא, והיום זה רובא דרובא משתמשים עם זה, כך בעוד כמה שנים יהיה נורמה להשתמש במעלית שבת, וחסל טיעונים בכגון אלו.

מ: "זה פרצה" עד "חילול שבת, אין שום היתר" דרך "אם יש צורך עדיף לנסוע במעלית רגילה, זה אותו חילול שבת"
כאחד שלמד את הנושא לעומק לפני תקופה (בסדרת שיעורים בת 7 שיעורים מכמה רבנים בתחום) ישנם שני דעות חלקות בעניין מ- מכון הרב הלפרין שמצדד להיתר בכפוף לביקורות ורשימת תנאים מאוד ארוכה עד להרב שטיצברג ה'מומחה בתחום שאוסר את רוב כל סוגי המעליות בשבת חוץ מסוג מאוד מסוים שפועל ע"י מנגנון מיוחד (בביהמ"ד בעלזא בי-ם ישנו דבר מעין זה - לדבריו)
הלוחם הגדול של מעליות שבת לא היה (כפי שסבורים רבים) הגר"ח זצ"ל אלא הרב וואזנר (למבוגרים שביננו - הבניברקים) ולדעת הרב שטיצברג מהסיבה ההלכתית ולדעת הרב הלפרין מהסיבה ההשקפתית ואכמ"ל - - -
הייתי בשבת בניר גלים, יישוב מתוק עם אנשים מתוקים, אבל מה? בשבת אחרי התפילה יש אנשים שנוסעים בלקנועית של צומת. עכשיו, אני עמרץ ולא מבין בזה וייתכן שזה באמת מותר, אבל לדעתי זה בדיוק מבטא את ההבדל בינינו לבינם.

בלי קשר
א) אם 12 זה הגיוני, מי יחליט מתי זה הגיוני ומתי לא ?
ב) בכל מדינת ישראל יש סה"כ שלושה בניינים ברוממה, אי אפשר ללמוד מהם על הכלל.
ג) צא ולמד מהם איזה הרס זה הביא למחירים, לך תברר כמה עולה מטר באיזור בגלל המגדלים הללו.
ישנם "קצת" יותר מ-3 (בהערכה גסה בתנובה 6 בכדורי4 רשות השידור בונים עכשיו עוד 6 , רב שפע 2מעליות)
כל מטר עולה לא רק בגלל המגדלים, יקר בכל ירושלים כי א. היא עיר בירה (גם אצל החילונים זה מהערים היקרות בארץ) ב. יש שטח מצומצם שלא ולך לגדול ועניין פשוט של היצע וביקוש
(ואחרי הקורנה נהייה הברה יותר ביקוש מהחוצניקים שמאוד מעוניינים לקנות בארץ ואם כבר אז בירושלים - עיר הקויידש, ע"ע פרוייקט חדש בהנביאים שמפורסם רק בחו"ל ומתחיל ב-60 א למטר, ואכמ"ל)

ווזה היה רק אגב, ואני מסכים ש-
הניסיון לגרור את הדיון על מעלית הוא טעות, ומשרת את ממעיטי החרדים בבית שמש. זה לא הנושא אלא הסימפטום.

מאטל

משתמש פעיל
רק עדכון על התוכניות פינוי בינוי בשכונת שמואל הנביא
הכל שם הולך להיות 11 קומות

התכנון בפינוי בינוי הולך לגובה ומדובר בשכונות שלמות בי-ם
אגב הידע הרב שיש בידך - מסתמא אתה גם יודע לספר שרב השכונה התנגד במשך שנים לתוכנית המדוברת - בדיוק מהסיבות שידידנו @עו"ד נתן רוזנבלט מנה בהודעות לעיל,
עד שלצערנו נפל למשכב וממילא התייתרה התנגדותו וכלא הייתה, לרפו"ש

טקטית

משתמש פעיל
אגב הידע הרב שיש בידך - מסתמא אתה גם יודע לספר שרב השכונה התנגד במשך שנים לתוכנית המדוברת - בדיוק מהסיבות שידידנו @עו"ד נתן רוזנבלט מנה בהודעות לעיל,
עד שלצערנו נפל למשכב וממילא התייתרה התנגדותו וכלא הייתה, לרפו"ש
יש הבדל ענק.
בקומות הגבוהות בשמואל הנביא יגורו בעז"ה חוצניקים יראי שמים שגרים בכל הסביבה.
והאוכלוסיה המקורית המתגוררת היום בשכונה- בוודאי לא עדיפה עליהם

ייד

משתמש מקצוען
יש הבדל ענק.
והאוכלוסיה המקורית המתגוררת היום בשכונה- בוודאי לא עדיפה עליהם
הבעיה זה לא האוכלוסיה כולה
אלא הקונים בעשור האחרון,
שהיו כולם אברכים חרדים,
לעומת התוכניות כרגע לבנות את השכונה מחדש בצורה שתתאים רק לסוג אחר של אוכלוסיה כשבמקרה הטוב אחוז מסוים יהיה ״חוצניקים ירא״ש״...

מאטל

משתמש פעיל
אין זה מהנושא כאן בכלל ולכן מוטב לא להיגרר לתוכו (וכבר נלעס בעבר באשכולות אחרים)
אבל זה אכן שאלה מאוד מעניינית האם עדיפים התושבים הנוכחים (אשר בקרבם לצערנו נוער נושר באחוזים גבוהים בעלי כלבים וכו') או אוכלוסיית אזור מח"ל וכו' על כל המשתמע (שאולי אין כלבים אבל לא חושב ליהודי ארץישראלי ירא"ש יש לו מה לחפש בסגנון הזה וד"ל) ואכמ"ל

טקטית

משתמש פעיל
אין זה מהנושא כאן בכלל ולכן מוטב לא להיגרר לתוכו (וכבר נלעס בעבר באשכולות אחרים)
אבל זה אכן שאלה מאוד מעניינית האם עדיפים התושבים הנוכחים (אשר בקרבם לצערנו נוער נושר באחוזים גבוהים בעלי כלבים וכו') או אוכלוסיית אזור מח"ל וכו' על כל המשתמע (שאולי אין כלבים אבל לא חושב ליהודי ארץישראלי ירא"ש יש לו מה לחפש בסגנון הזה וד"ל) ואכמ"ל
היה טוב אם היה פתרון שמאפשר פינוי בינוי עם ארבע קומות.
כרגע מצב הבלוקים מזעזע ומסוכן,
התפוצצויות צנרת זה דבר שבשגרה.
מקלטים מוצפי מים, מעקות רעועים, ריח של ביוב.
ותנסה לאסוף כסף מהשכנים לתיקון הליקויים...
הבניינים לא יכולים להשאר כך.
יש גם חיסרון באוכלוסיה יוקרתית יותר-
אני מניחה שיהיו כאלו שיעזבו אם כך יהיה המצב.
עדיין הם ירוויחו סכום עצום שיאשפר להם לקנות דירה מרווחת בשכונה כרוחם.

• תודה
Reactions: szn

ייד

משתמש מקצוען
היה טוב אם היה פתרון שמאפשר פינוי בינוי עם ארבע קומות.
כרגע מצב הבלוקים מזעזע ומסוכן,
התפוצצויות צנרת זה דבר שבשגרה.
מקלטים מוצפי מים, מעקות רעועים, ריח של ביוב.
ותנסה לאסוף כסף מהשכנים לתיקון הליקויים...
הבניינים לא יכולים להשאר כך.
יש גם חיסרון באוכלוסיה יוקרתית יותר-
אני מניחה שיהיו כאלו שיעזבו אם כך יהיה המצב.
עדיין הם ירוויחו סכום עצום שיאשפר להם לקנות דירה מרווחת בשכונה כרוחם.
אין ספק שהם ירוויחו כסף,
(אגב, מקופת המדינה שמעניקה הטבות...)
אבל החרדים ככלל יפסידו בענק!!!
והנושא הוא לא אם מותר להם לחתום, אלא איך למנוע תוכניות כאלה אצל גורמי התכנון.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה