קורונה הופכים את החרדים למצורעים

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל מספיק 10 אחוז בשביל להרוס לכולם מה שקורה ש90 אחוז נשארים בבית ובעוצר עצמי וסובלים עוד עוד ואין לזה סוף בגלל הכמה שקודחים חור בספינה של כולם
מסכימה לגמרי וזה עצוב.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
שימי לב למילה מתחרדת.....
מצחיק.
היו שם בעיקר חילונים, אם נרד לרזולוציות נמוכות וקטנוניות.

ולו כי החרדים לא קונים במחירים השערוריתיים ובהכשרים המפוקפקים שם,
אלא נודדים לסופר בשכונה הסמוכה, או למינימרקט שמביא מהדרין.

שלוש ארבע ו... אקשן!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר להתווכח כאן עד אור הבוקר האם נכון הסגר או לא וכו' וכו' אבל אי אפשר להכחיש שיש כאן אנטישמיות נוראית על הערים החרדיות ועל כלל החרדים בארץ ובעולם!
אז דבר ראשון אין לנו מה לעשות חוץ מלהתפלל שניראה את הגאולה בקרוב כי לא יעזור שום דבר, וכתוב כבר שבעקבתא דמשיחא האמת תהיה נעדרת,
ודבר שני באמת אחוזי ההדבקה בציבור החרדי צריכים להיות גבוהים יותר בגלל שעל כל אחד שנדבק צריכים להיות כל משפחתו הגרעינית מודבקת (כבר היה מי שציין את זה בפורום כאן!)
אבל!!!! שימו לב לאחוזי הבדיקות שהיו בכל הערים- בני ברק מבחינת אחוזים היא העיר שהכי נבדקה בכל הארץ- מוזר שיש כאן את אחוזי החולים הגבוהים ביותר... נכון?!
שוב- לא מתכחשת לזה שבאמת החרדים נדבקים יותר כי אנחנו מונים הרבה יותר ילדים קטנים שהם נשאים של הנגיף ומעבירים את המחלה בלי לראות תסמינים וגם משום שאנחנו נפשות רבות יותר במשפחה אבל עדיין זה מטופש ביותר להביא הוכחות לכמות נדבקים גדולה בלי לבדוק את שאר האוכלוסייה....

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני ממגדל העמק. עיר בסגר. לא חרדית.
על טבריה ואשקלון נשקל סגר. הן לא ערים חרדיות.
אם יש חשד להטיה בלתי הוגנת אדרבה שיביאו הוכחות
אבל נקודת המוצא שלי היא שסגר הוא לטובתנו. למניעת הדבקה.
והתדמית או הסיקור לא מעניינים אותי באותה מידה ואין ביכלתי לשנותם אלא באחד על אחד ובהתנהגות שהולמת יהודי יר"ש.
ולא הבנתי למה לתייג אותי. לא זכור לי שמשרד הבריאות שכר את שירותי כדוברת.
את צודקת שנקודת המוצא שסגר היא לטובתנו.
אבל לגבי ההמשך, על התדמית והסיקור - גם כן סגר/לא סגר אינו נתון להחלטתנו ובכל זאת אנו דנים בכך.
המציאות בנתיים מוכיחה שהשם שעושים על בני ברק הוא נורא ואיום, ועובדה שעובדים בני ברקים מוצאים יותר לחל''ת מעמיתיהם התל אביבים.
חברה סיפרה לי שעובד אחר במשרד קיבל מחשב הביתה, והיא לא. למרות שהיא עובדת יעילה יותר ממנו...
ועוד המוני סיפורים כאלה שלא הגיעו לאזנינו, ורובם גם לא יגיעו.
אבל זה מחלחל, ואנחנו יודעים שפרנסה לא פחות חשובה מהבריאות. כי על הבריאות אפשר לשמור עם כל מיני כללים, אבל סטיגמה הרבה יותר קשה לשנות!

אני רק מתארת לעצמי איך נחזור לאט לאט למשק פעיל, ואת החרדים ידירו בנתיים מלחזור למקומות עבודה, חלילה לא מגזרית, אלא פשוט לשם הבטחון האישי של שאר העובדים, שחלקם חגגו בזמן שהבני ברקים הסתגרו בבתיהם.
אבל הסגר המתוקשר גרם להם לנזק תדמיתי שאחריתו מי ישורנו.

ובל נשכח שיש פה ציבור גדול ולציבור יש כח.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל הסגר המתוקשר גרם להם לנזק תדמיתי שאחריתו מי ישורנו.
זה העניין.
שהתחלואה בבני ברק היתה מתוקשרת ומסוקרת באופן בלתי הוגן עם או בלי סגר.
ולכי תדעי מה היה קורה אם לא היה סגר והיה עוד פתחון פה למשטינים.

Sara10

משתמש פעיל
זה לא עניין של התקרבנות, זה עניין שכשהאנטישמיות חוגגת ואנחנו לא מוחים זה מגיע לפת לחם של אנשים שמפוטרים מעבודתם.
המחשבה שאנטישמיות צריכה להיענות בכח, היא זו שהביאה את ראשי הציונות לחשוב [או לפחות לומר] שהפתרון להצלת היהודים הוא הקמת מדינה.
חוץ מזה שזה לא ממש עזר, אזי באופן פרדוכסלי, גם במדינה הזו ישנה אנטישמיות כלפי אותו סוג יהודים שהיה כלפיהם אנטישמיות באירופה טרם קום המדינה.
אז מה כן?
'כשהיהודי לא עושה קידוש, הגוי עושה לו הבדלה'.
זה הפתרון העתיק והמנוסה מול אנטישמיות.
אם נהיה אנחנו יותר גאים וחזקים במה שאנחנו, ולא נפזול כל הזמן החוצה,

ks

משתמש מקצוען
אנשים, אתם בלופ.
קריאה נעימה.

בכל אופן, דעתי שוב... ברגע שמצליחים לגבש קריטריונים אחידים לסגר שלא לפי מגזר (גם אם הם הותאמו, כשם שההתנהלות מאז קום המדינה), אין לנו על מה להלין.
כל עוד המילה חרדי מופיעה כמכנה משותף רשמי לאזורים בסגר אנחנו בבעיה קשה מאד.
כל טוב.

מרחבית

משתמש מקצוען
מעניין מה הסיבה שממוצע התחלואה הארצית הוא הקובע לגבי הסגר.
למה אין קריטריון קשיח מאיזה אחוז תחלואה ישנו סיכון שמצריך סגר כזה או אחר או שחרור מסוים או עוצר. מה משנה מה הממוצע בארץ?

אני מצליחה למצוא לזה סיבה אחת: שהמטרה העיקרית היא למנוע זליגה מאזורים נגועים יותר לאיזורים נגועים פחות. זה המיקוד.
אם זה נעשה בצורה שיוויונית, וללא תוספת הסתה, ובצורה אמיתית, קרי ידיעה אמיתית של מספר החולים בלי התעלמות מהגורם של מספר הבדיקות השונה שמשפיע על הנתונים -
הרי שהגיוני ונכון בעיניי למנוע זליגה. במקביל, למצוא פתרונות נכונים לאוכלוסיה הגרה במקומות בהן התחלואה גבוהה יותר!

xyzw

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אנשים, אתם בלופ.
קריאה נעימה.

בכל אופן, דעתי שוב... ברגע שמצליחים לגבש קריטריונים אחידים לסגר שלא לפי מגזר (גם אם הם הותאמו, כשם שההתנהלות מאז קום המדינה), אין לנו על מה להלין.
כל עוד המילה חרדי מופיעה כמכנה משותף רשמי לאזורים בסגר אנחנו בבעיה קשה מאד.
כל טוב.
אצטרף גם אני ללופ האחרון :)
סיכומם של דברים:
1. בהכללה - קיימת תחלואה גדולה יותר בצבור החרדי ביחס לכלל הציבור.
2. עם זאת, יש מקומות שאינם חרדיים שקיימת בהם תחלואה גם כן ביחס גבוה יחסית לשאר המקומות בארץ.
3. הסגר במהותו חיובי, גם אם הוא רק מונע התפשטות הנגיף לאזורים אחרים ולא פותר את בעיית ההתפשטות במקום המסוגר.
4. הבעיה העיקרית היא שרוב (אם לא כל) האזורים החרדיים מסוגרים, לעומת אזורים שאינם חרדיים שאינם מסוגרים, למעט מספר ערים בודדות. שזה היה יכול להיות הגיוני, אם לא המציאות שישנן ערים שאינן מבודדות למרות שביחס למספר החולים הן היו צריכות להיות מבודדות, ולהפך - מקומות אחרים שמבודדים אך מספר החולים שם אינו רב, אולי כי הקריטריון "חרדי" נכון לגביהם...

מרחבית

משתמש מקצוען
הסגר במהותו חיובי, גם אם הוא רק מונע התפשטות הנגיף לאזורים אחרים ולא פותר את בעיית ההתפשטות במקום המסוגר.
בתנאי שהוא לא גורם ליותר התפשטות במקום המסוגר.
אם לפני פסח תושבי בני ברק לא קבלו משלוחים של מזון ודברים בסיסיים שהזמינו מרשתות - בגלל הסגר, ובגלל זה היו חייבים להגיע פיזית לחנויות - הרי שהם ניזוקו מהסגר, והתפשטות המגיפה בתוכם גדלה בגלל סגר שלא לקח את הקשיים הפנימיים בחשבון.
גם לעוצר היו פנים לכאן ולכאן. הועיל וגם הזיק.

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
ואני עוד קצת מעיתונאים חילוניים, תמשיכו להתעקש שאין כאן גזענות.

ירון אברהם ב׳ערוץ 12׳: קשה שלא לראות את הפערים בין השכונות החילוניות לחרדיות בירושלים.

עוד מירון אברהם: לפי המפה בשכונת רמות (שכונה מעורבת שבה ריכוזים חרדיים מובהקים) יש 4.5 חולים לכל אלף איש, ואילו בעין כרם החילונית יש 6.6 חולים לכל 1000 איש. על רמות הוכרז ״אזור מוגבל״ - על עין כרם לא. זאת לא הדוגמא היחידה: בהר חומה 24 על 23,982, ברמת בית הכרם 10 על 5,363 - שכונות חילוניות שלא ייכנסו לסגר.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ואני עוד קצת מעיתונאים חילוניים, תמשיכו להתעקש שאין כאן גזענות.

ירון אברהם ב׳ערוץ 12׳: קשה שלא לראות את הפערים בין השכונות החילוניות לחרדיות בירושלים.

עוד מירון אברהם: לפי המפה בשכונת רמות (שכונה מעורבת שבה ריכוזים חרדיים מובהקים) יש 4.5 חולים לכל אלף איש, ואילו בעין כרם החילונית יש 6.6 חולים לכל 1000 איש. על רמות הוכרז ״אזור מוגבל״ - על עין כרם לא. זאת לא הדוגמא היחידה: בהר חומה 24 על 23,982, ברמת בית הכרם 10 על 5,363 - שכונות חילוניות שלא ייכנסו לסגר.

יש שלושה קריטריונים לסגר. ביניהם גם כמות ההדבקות בימים האחרונים (כלומר, שיש כל הזמן עלייה בתחלואה).

כל עוד לא מתייחסים לשלושת הקריטריונים, אין טעם לשאול שאלות. כי מס' החולים לאלף איש אינו הקובע.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
זה העניין.
שהתחלואה בבני ברק היתה מתוקשרת ומסוקרת באופן בלתי הוגן עם או בלי סגר.
ולכי תדעי מה היה קורה אם לא היה סגר והיה עוד פתחון פה למשטינים.
שזו רעה חולה בפני עצמה.
אבל הסגר גרם לדעת הקהל להתקבע עוד יותר.. ואולי נכנסנו כאן ללופ הביצה והתרנגולת.

אבל איכשהו דעת הקהל והדש''ים שהתחלתי לקבל על מקום מגוריי, הגיעו בעיקר בעקבות הדיבורים על סגר, ואח''כ הסגר עצמו.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש שלושה קריטריונים לסגר. ביניהם גם כמות ההדבקות בימים האחרונים (כלומר, שיש כל הזמן עלייה בתחלואה).

כל עוד לא מתייחסים לשלושת הקריטריונים, אין טעם לשאול שאלות. כי מס' החולים לאלף איש אינו הקובע.
הבנתי שבני ברק די משטחת את העקומה.. יחסית אחוזי העליה בתחלואה נמוכים משאר חלקי הארץ.

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
משו יפה שראיתי...מצרפת קישור....
הרב זמיר כהן: בעקבות שאלות רבות בעניין החרדים והקורונה.

israelintop

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה

בירושלים לא היתה התייחסות לשלשת הימים האחורנים
כי זה חג...

תירוצי אלף לילה ולילה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
משו יפה שראיתי...מצרפת קישור....
הרב זמיר כהן: בעקבות שאלות רבות בעניין החרדים והקורונה.
נחסם בנטפרי

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
המחשבה שסגר או אי סגר הם אלו שקובעים את דעת הקהל, הספקים, המעסיקים היא לא נכונה ואני אוכיח:
בטלזסטון שהיתה מוקד התפרצות ראשון לא הוטל סגר.
ובכל זאת בקשו ממני שלא אגיע יותר לעבודה. וכן, זה היה מעליב. אבל זה לא קשור לעובדה שאני חרדית.
ספקים, נותני שרות, טכנאים ומשלוחנים לא הסכימו להגיע (זה היה בימים שאנשים התחילו רק לעבוד מהבית, ובזק לא הסכימה להכניס טכנאים, אנשים אבדו ימי עבודה על שטות, בסוף הסתדר על ידי שתדלנות)
אנשים עקמו את האף, והאשימו אותנו בהפצת מחלות (נגיד בחור ישיבה ששהה בטלזסטון בפורים וחלה, מקור הדבקתו נחשב "טלזסטון" אפילו שלא היה במגע עם אף חולה ידוע. משהו באויר כנראה)

אז תפנימו, אין שום קשר לסגר, פשוט נורא בקלות קוראים בני ברק, קוראים 1800 חולים ושמים תוית (נכונה) על העיר. והיחס כלפי בני ברק לא היה יותר טוב לו לא היה סגר.
העובדה שבריכוזים החרדיים שיעור ההדבקה הוא גבוה בלי פורפורציה לריכוזים אחרים היא עובדתית. לא נתונה לוכוח. והעובדה שזה מושך אש ברורה לחלוטין. וזה שזה לא נעים לנו? ברור. אני לא צריכה להיות תושבת בני ברק בשביל שהעובדה הזו תסב לי דכאון.
אם תפגשו מישהו שהיה באיטליה אתמול לא תקפצו 2 מטר אחורה? ממתי נהייתם שונאי איטלקים??

ואני גם חושבת שהעובדה שהציבור הפך סגר=עונש היא מתדלקת שנאה, גורמת לכותרות, דעות וטורים בעיתון. וזה פשוט מיותר.
סגר הוא כלי, ולא צריך לדבר עליו. לא כל כך מרגישים אותו כל עוד לא מואסים בו. וזה אני אומרת כתושבת ישוב שבסגר מבחירה (יש מלא ישובים כאלה, כבר כתבתי שנוה אילן סגרה את עצמה כבר בשבוע הראשון של ההתפרצות. רק מה ההבדל? מי שצריך חילים בשביל לשמור על סגר עושה לעצמו תדמית רעה, מי שמסתגר בשקט בבית גם מפחית אמיתי את מספר הנדבקים וגם שומר על כבודו)

אוורסט

משתמש מקצוען
אני בזאת בקריאת חירום לכל מי שיש לו קשר למקבלי ההחלטות.
זה בכיה לדורות
גם אם ההחלטה להטיל סגר בבני ברק היתה צודקת, היא מאוד לא חכמה.

הביאה מאות חרדים מפוטרים או מושעים ממקומות עבודתם
הביאה אלפי קריאות גנאי נגדינו בכל רחבי הארץ
אלפי חולים חרדים שלא מקבלים טיפולים הכרחיים
כל העליהום נגד ליצמן
סילופי נתונים בסיטונאות

סגר נגד חרדים גורם לאנטישמיות בקנה מידה הרסני, זה אסון.
תהיה חכם, אל תהיה צודק....
אנא, מי שיכול להציל ולעשות משהו, בטרם יהיה מאוחר
העליהום נגד ליצמן? - הוא ודרעי היו ׳׳הדוחפים׳׳ לסגר על בני ברק
שיאכלו את מה שבישלו

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה