קורונה הופכים את החרדים למצורעים

מצב
הנושא נעול.

israelintop

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הרגע שמעתי בחדשות שמטילים סגר על השכונות החרדיות בירושלים, ואני מזועזע .
ואני מדגיש: אני בעד סגר ובעד לעשות מה שצריך בשביל להינצל מפיקוח נפש!
אבל להגדיר את הסגר לפי חרדים? אם זה היה סגר על השכונות הערביות או האתיופיות או כל מגזר אחר היתה קמה קול זעקה. לדעתי צריך לפנות לבג"ץ על אפליה על רקע מגזרי. (אלמלא שהבג"ץ לא כזה אוהב אותנו)
ושוב אני בעד סגר, אבל תפסיקו להגדיר לפי מגזר, זה לא רלוונטי, וזה אפליה. עשו סגר רק לפי אחוזים.

עיין שם בהרחבה.
לא מוזכר בשום מקום חרדים.

הם טוענים שפשוט שם יש יותר חולים.

פסד בגץ בענין בני ברק התייחס לענין וחזקת החפות עומדת לצד הממשלה כל עוד ולא מוכח אחרתץ
העותרים לא הצליחו לבסס כי ישנה אפליה.

כמובן אני אישית נגד הסגר, ואפילו טוען כי יש לזה קונטציות בנות עשרות שנים.

לצערי מאמר ארוך בנוגע לכשלים שבסגר נמחק פה עי ההנהלה.

אבל על תיבנו על זה כי הכל לפי קריקטוריונים שבידיוק מתאימים

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
עיין שם בהרחבה.
לא מוזכר בשום מקום חרדים.

הם טוענים שפשוט שם יש יותר חולים.

פסד בגץ בענין בני ברק התייחס לענין וחזקת החפות עומדת לצד הממשלה כל עוד ולא מוכח אחרתץ
העותרים לא הצליחו לבסס כי ישנה אפליה.

כמובן אני אישית נגד הסגר, ואפילו טוען כי יש לזה קונטציות בנות עשרות שנים.

לצערי מאמר ארוך בנוגע לכשלים שבסגר נמחק פה עי ההנהלה.

אבל על תיבנו על זה כי הכל לפי קריקטוריונים שבידיוק מתאימים
הם לא יגדירו סגר על אזור חרדי, כי אז יהיה עליהם עליהום
אני רוצה לראות טבלה עם מס' חולים ל1000 נפש
ולראות שברמות (שכונה ענקית) יש יותר חולים מאשר תלפיות וכו'

וחכו, בואו נראה את החילונים (והמתנ"ס החילוני) של רמות מזדעקים על הכללתם בסגר הזה...

משה גל

משתמש מקצוען
מה זה הסגר הזה בכלל?
הרי גם כך אסור להתרחק מאה מטר ואסור ליסוע לשומקום ולא לבקר אף אחד?
אנחנו לא אמורים בכלל להרגיש אותו
ובפרט שמותרת היציאה לעבודה

אלא בהסבר שכתב ליצמן
במקום שיש סגר ההקפדה נהיית גדולה יותר בתוך השטח עצמו
וגם עדיין מונעים הדבקה לאזורים אחרים

אם רק כך הציבור שלנו מבין, שיעשו את זה
אנחנו בכולופן לא מרגישים שום הבדל, ואין סיבה שנרגיש

אה, מה אומרים עלינו בטלוויזיה וברדיו?
לא נעים, אבל לא נורא
אה, שכחתי, גם אין לי גישה אליהם

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שמפוטרים מעבודתם.
מפוטרים בשל היותם בני ברקים?
כי חל"ת זה לא פיטורין ותושבי בני ברק הם לא היחידים שהוצאו לחל"ת.
רוב השכירים הוצאו לחל"ת וזאת הרבה לפני שבכלל חשבו שיש בעיה בבני ברק.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אבל הם הגדירו, ואין שום עליהום.
ושוב אני בעד סגר אבל שלא תהיה הבחנה בין חרדים ללא.
זה לא עניין של התקרבנות, זה עניין שכשהאנטישמיות חוגגת ואנחנו לא מוחים זה מגיע לפת לחם של אנשים שמפוטרים מעבודתם.
אולי מספיק כבר?
אין שום אנטישמיות, והמציאות בעצמה מבחינה בין חרדים לאלו שאינם כאלו. המציאות היא שברוב הערים החרדיות אחוזי ההדבקה הם גבוהים מאלו שאינן חרדיות, ואיך שלא תסביר את המציאות הזו, היא דורשת טיפול מהיר, ואם זה על ידי סגר, יהי כך.

גם אם ברוב הערים הערביות היו אחוזי הדבקה גבוהים, היו עושים סגר על הערים והשכונות הללו.

יצחק משולם

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לכל מי שטען שאין הפליה ושזה לא לפי מגזר, אז הנה ליצמן שמעורב במה שקורה מלמעלה אומר בדיוק את מה שאמרתי (שיש הכפשה) ומציע את מה שהצעתי (ללכת רק לפי אחוזים).

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
מה שמבין עיתונאי חילוני...

יובל שגב ׳גל״צ׳: ‏מתחיל לקבל נתונים מאוד מעניינים על לפחות 5 שכונות לא חרדיות בירושלים, שעוברות את רף החולה על אלף תושבים ומשום מה לא נכללות ברשימת השכונות הסגורות. זה עוד בבדיקה, אבל מתחיל לעלות ריח פוליטי.

אלון לוי ׳ידיעות ירושלים׳: הזוי ומקומם. שכונת רחביה תיכנס לסגר רק בין הרחובות קק"ל-רמב"ן, כלומר רק הרחובות שמאוכלסים בחרדים. חלילה שייפגעו בחילונים של רחוב עזה. בחרו בפינצטה כל דבר שרק מריח חרדי.

ע"כ חילוניים מכאן משלנו שלא חוששים לומר את האמת ולהתחנפף לכל חילוני...ואתמהה למי ניקים מסויימים מנסים להתחנף הרי אין כאן שום חילוני בקהל ?!

יקי אדמקר: אחרי שראיתי שהסגר בשכונת רחביה הוא רק בין הרחובות קק"ל לרמב"ן, שום הסבר על כך שההחלטה עניינית ואין קשר לאופי החרדי של השכונות - לא יתקבל. הזייה.

ואני בעד הסגר על אף שאני חלק מתוכו כשהוא מתקבל על בסיס מקצועי בלבד, מה שלא קורה במקרה דנן.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה יש לך לומר ע"ז
רואים מזה ברור שזה רק על האזוריים החרדיים שמחלקים שכונה לפי רחובות
אני ממגדל העמק. עיר בסגר. לא חרדית.
על טבריה ואשקלון נשקל סגר. הן לא ערים חרדיות.
אם יש חשד להטיה בלתי הוגנת אדרבה שיביאו הוכחות
אבל נקודת המוצא שלי היא שסגר הוא לטובתנו. למניעת הדבקה.
והתדמית או הסיקור לא מעניינים אותי באותה מידה ואין ביכלתי לשנותם אלא באחד על אחד ובהתנהגות שהולמת יהודי יר"ש.
ולא הבנתי למה לתייג אותי. לא זכור לי שמשרד הבריאות שכר את שירותי כדוברת.

israelintop

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
והתדמית או הסיקור לא מעניינים אותי באותה מידה ואין ביכלתי לשנותם אלא באחד על אחד ובהתנהגות שהולמת יהודי יר"ש.

אופס!
מגדל העמק אינה בסגר.

פשוט לא נכון.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אופס!
מגדל העמק אינה בסגר.

פשוט לא נכון.
אופס
הכבישים פה סגורים ממה שהודיעו לנו.
ולכן הנשואים לא מגיעים במחוץ
המדרשה של הרב גרוסמן היא מקום שהות לחיילים והאכיפה פה די מוגברת.

אני וביתי

משתמש מקצוען
מגדל העמק לא בסגר באמת אלא רק בעירייה הכריזה על סגר לא הממשלה וזה הבדל ענק כל הספקים מגיעים אף אחד לא חושש להיכנס ועוד. אני בני ברקי ובעד שיעשו עוצר מלא בבני ברק חוץ מקניית מזון ושיהא המון אכיפה. כי מה שהולך עכשיו המדינה סגרה את בני ברק ומצידה שידביקו כולם את כולם אכיפה באפס ששמעתי את כל הרברבנים שבתל אביב היה 250 דו"חות בשבת ובבני ברק לא היה אמרתי ממשיכים לטמון את הראש בחול לא רואים מה קורה הרחובות מלאים ולא היה דו"חות כי לא משטרה. נכון ודאי שרובם נשארים בבית אבל מספיק 10 אחוז בשביל להרוס לכולם מה שקורה ש90 אחוז נשארים בבית ובעוצר עצמי וסובלים עוד עוד ואין לזה סוף בגלל הכמה שקודחים חור בספינה של כולם.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מגדל העמק לא בסגר באמת אלא רק בעירייה הכריזה על סגר לא הממשלה וזה הבדל ענק כל הספקים מגיעים אף אחד לא חושש להיכנס ועוד. אני בני ברקי ובעד שיעשו עוצר מלא בבני ברק חוץ מקניית מזון ושיהא המון אכיפה. כי מה שהולך עכשיו המדינה סגרה את בני ברק ומצידה שידביקו כולם את כולם אכיפה באפס ששמעתי את כל הרברבנים שבתל אביב היה 250 דו"חות בשבת ובבני ברק לא היה אמרתי ממשיכים לטמון את הראש בחול לא רואים מה קורה הרחובות מלאים ולא היה דו"חות כי לא משטרה. נכון ודאי שרובם נשארים בבית אבל מספיק 10 אחוז בשביל להרוס לכולם מה שקורה ש90 אחוז נשארים בבית ובעוצר עצמי וסובלים עוד עוד ואין לזה סוף בגלל הכמה שקודחים חור בספינה של כולם.
איזה ספקים מגיעים לפה ? של מזון?
משלוחים של מוצרים חיוניים לא מגיעים. מנסיון אישי.
האכיפה פה בעירי מטורפת ועדיין יש פה מפרים (בשכונה שלי בכל אופן) שבגללם כולנו סובלים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה